Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od viktor »

jsem musel dnes do plzne a pak kus za prahu ( vyzvednout leky a odvest ) do plzne od budejovic doprava mirna spise nakladni vozy hlavne kamiony. Pani na pumpe rousku ale spatne nasazenou, asi to mela poprvé na obliceji. V plzni sem tam rouska, asi hodinu cekacka před lekarnou, v jiné to zas bylo bez fronty, personal v rouskach. Řekl bych ze lide jsou proste nervozni, rousky ne ale všichni daleko od sebe, prehnane reakce atd..ale nic tak zásadního, ale myslim ze strach je pod povrchem.
cesta na prahu D 5 zcela obvykly provoz, hodne kaminonu, asi o naco méně osobaku ale ne nejak zavratne, praha na první pohled stejnej bordel jako obvykle.
co mam zprávy od okoli co ajak v praci tak asi je to všude dost podobne ( kancelasrke zivly ) procod na praci z domova je nekdy dost obtizny kvůli zabazpeceni dat a nebo s tim proste nikdo nepocital. nervozi ta asi všude.
mysli si ze vláda se rozhoupala a ted s ebudou dost utahovat matky, protože na to ze je vlastne cela země v karantene tak by to clovek ani nerek. Tak uvidíme.
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od veve »

Jinak u nás, sídliště městské části cca 15 000 lidí, venku jednotlivci nebo rodič s malým dítětem, nebo pejskař, nebo člověk s malou igelitkou a chlebem. Nikdo ve skupině. Pár lidí sedí po jednom na lavečce. Takže aspoň u nás to určitě zabralo :F
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Paul »

K těm lékům viz stefajir.cz. Vypadá to, že se nedá sehnat klasický Paralen na eshopech.
Uživatelský avatar
Rainier Wolfcastle
Příspěvky: 1607
Registrován: 30.01.2011 14:33

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

Doufám, že ty rodiny nedodržující karanténu byly patřičně přivítány, případně je sousedská zdravice v budoucnosti nemine ;)
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od dracekvo »

dallli píše: 16.03.2020 14:54 Na FB psal asi někdo z místních, že 2 rodiny (lyžaři) měly nařízenu karanténu, ale nedodržovali ji a chodili mezi lidi. Je tam potenciálně 1000 nakažených, tak asi proto...
U nás byl taky jeden takovej. V době karantény si chodil na pivko. Ale on nelyžuje. Spíše se někde coural v přírodě.
Uvidíme, já sem v hospodě nebyl ani jednou od doby co to vypuklo v číně.

Taždopádně je tu krásně vidět přístup těch lidí. V číně je v karanténě několik miliónových měst, ale tady se hraje na to, vždyť je to jen taková chřipka.
Jsem zvědavý na soudní dohry těchto případů.
Naposledy upravil(a) dracekvo dne 16.03.2020 15:29, celkem upraveno 1 x.
Livin
Příspěvky: 10
Registrován: 29.06.2016 18:16
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Livin »

Ne kazdej to resi, u nas ve skejtparku dnes cca 50ks mladeze :head
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Zavolal jsi na ně PČR? Bych se s nimi nes*al.
Nuwara
Příspěvky: 553
Registrován: 17.02.2012 11:07
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Nuwara »

No, já jsem dneska cestou z práce schválně zakroutil volantem na jinou trasu, abych se podíval okolo centra a naopak mi přišlo, že je na ulici docela dost lidí, co to v podstatě neřeší. Roušek nebo alespoň improvizovaných roušek jen pár, respirátor ani jeden...
„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Uživatelský avatar
Jason
Příspěvky: 662
Registrován: 19.11.2012 11:30
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jason »

Tak par postrehu od nas ze Sumavy. Kdyz jsem jel rano z prace tak v nekolika vesnickach hloucky duchodcu. Kde normalne rano neni ani noha tak uplne shluky... No to asi nema cenu vice komentovat.

U nas jedna jidelna/bufet nejdrive otevreno jako ze "jidlo s sebou" - az po nejaky hodine dali do dveri stolek a vydavaji jidlo tam... Stejnak tak prodejna kebabu - stolek ve dverich a venku banda opalenych vyrostku... K tomu se vyjadrovat vubec nebudu...

Ale co mi prislo jako maso - dcerenka od jedne zname (po vyhlaseni uzavreni skol) vyrazila s kamaradkou na vylet do Danska. Mezitim zavreni hranic atd, letadlem se tedy vratila a povinna karantena. Tak ji na letiste jel vyzvednout tatinek. Mimo jine organ pcr ktery normalne nastoupil dale do sluzby...

Odpoledne jsme se sli projit k rece s malou - rousky samozrejmost - ale jako snad jedini... Lidi vazne minimum, je tedy pravda ze jsme volili cestu aby jsme se potkali s co nejmin lidma...

Je videt ze to lidi snad!!! zacinaji brat trosku vazne. Jenom jsme potkali bandu ciganu a tem je to jedno. Ti meli jenom prdel z rousek a z dostatecneho odstupu z nasi strany (ten teda mivam stejne)..
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Matěj »

Cestou z práce lidí v parku, kolem kterého jezdím, jako snad nikdy. Matky s dětma a náctiletí.

A k IT lyžařům-sousedům ocituju sám sebe z tématu "Jak bylo dnes", nemá cenu se opakovat, když se téma rozjelo zde. Jsou to idioti.
Matěj píše: 16.03.2020 15:04
Matěj píše: 09.03.2020 18:53 Soused, bydlící o pár baráků dál, co se vrátil z Itálie v pátek dneska po práci boural na zahradě jakýsi přístřešek... Jeho manželka a děti taky v práci/ve škole. Že prej se jich karanténa tedy netýká, když se vrátili v pátek (info mi předala jiná zvídavá sousedka, tak doufám, že se šla zeptat, aby mi pak virus za čerstva předala :). A nedělám si iluzi, jak to s karanténou bude.
Budu citovat trošku nestandardně sám sebe, ale díky sousedce známé drbně mám další(de fakto ověřené info k případu, protože mi to potvrdil zároveň jiný zdroj a trošku rozvedl).
Soused chodí do práce stále. Jeho manželka byla v práci jeden den, pak ji zaměstnavatel, když se dověděl, že byla v IT, poslal do karantény na HO, dělá na úřadě. Protože je blbá, tak si do práce poslala minimálně 2x svého manžela pro věci, on přece v karanténě není. Koncem týdne se jim vrátila dcera ze školy v Olomouci v horečkách, jak jinak než vlakem.
I takoví žijí mezi námi.
Pez
Příspěvky: 802
Registrován: 29.01.2020 16:14
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Pez »

Jé, tak konečně i ministr vnitra přišel na to, že je fajn nosit roušky. Zrovna mi to hezky vysvětlil v televizi. Jak já jsem rád, ještě by to mohl nařídit (když nejsou roušky, aspoň šátky ) a budu blahem bez sebe, protože jsem dnes jel několikrát přes město a něco na obličeji mělo tak 10 lidí.
No aspoň lidi už tak blbě nekoukaji, když mám respirátor a brýle.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od dracekvo »

Já bych to zavedl do dvou dnů od dnešního dne.
Kdo chce mezi lidi, tak jedině s rouškou. Tj. do všech těch obchodů co zůstali otevřené.
A pečivo jedině balené. Lidi jsou prasata a ty rukavice si tejně nevemou.
Navíc jak tam ty rohlíky leží, kde je jistota že tam někdo v okolí na ně nenaprská?

Rozstříhnout staré tričko a uděla si z něj roušku snad zvládne každý.
DoomsdaySniper
Příspěvky: 22
Registrován: 18.01.2020 18:27

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od DoomsdaySniper »

Ted jsem se vratil ze zajisteni moji mamky (je v rizikove skupine hned z nekolika faktoru). Po ceste spousta lidi, rousky asi tak tretina (sem tam satek) jinak nikdo nic. Sel jsem s maskou. Koukaj divne. Jeste dokud to slo zabehl jsem do obchodu pro cerstvou zeleninu (zasoby mame na mesice, ale cerstve je cerstve), moc lidi nebylo tak jsem neco koupil. Pani u pokladny, rukavice a rousku, ale vytazenou jen pod nos ...
sigurd
Příspěvky: 395
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od sigurd »

Bol som dnes autom na chalupe(zobrať respirátory,masky a dezinfekciu)-pohyb po dedinách minimálny a všetko
v rúškach,žiadne skupinky.Nedalo mi cestou nazad som prešiel mesto-málo ľudí,všetko rúšky.Prebehol som Lidl a Kaufland všetko rúšky,odstupy,z tovaru trošku menej múka,mlieko,mäso, ostatné ok(kvasnice normal neboli,ani sušené).Bez ochrany xichtu jeden starší pán,a ten bol z tých pohľadov úplne v panike.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8789
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Fabulous »

Ano, všichni Slováci, co se mihli u nás ve firmě, tak roušky měli. :yes :yes :yes
Nebojsa
Příspěvky: 375
Registrován: 30.01.2020 15:34
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Nebojsa »

DoomsdaySniper píše: 16.03.2020 16:46 Ted jsem se vratil ze zajisteni moji mamky (je v rizikove skupine hned z nekolika faktoru). Po ceste spousta lidi, rousky asi tak tretina (sem tam satek) jinak nikdo nic. Sel jsem s maskou. Koukaj divne. Jeste dokud to slo zabehl jsem do obchodu pro cerstvou zeleninu (zasoby mame na mesice, ale cerstve je cerstve), moc lidi nebylo tak jsem neco koupil. Pani u pokladny, rukavice a rousku, ale vytazenou jen pod nos ...
OT: tak to bych taky koukal divně, jít si a pak konzumovat z obchodu čerstvou zeleninu chce taky dost odvahy. Přijde mi to jako nepoměr opatření s maskou a pak zelenina z obchodu. ale každý to máme asi jinak. A to jsem se divil číňanům jak jsou blbý že při viru rabujou nekrytou zeleninu... .
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Úplně v pohodě jím jabka a kořenovou zeleninu. Samozřejmě točím to, takže jabka třeba týden stojí v krabici na chodbě a každé jabko před konzumací myju lihem, mýdlem a teplou vodou.
Skoro každá zelenina se dá ošetřit lihem.
Nuwara
Příspěvky: 553
Registrován: 17.02.2012 11:07
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Nuwara »

Tak u nás je vstup do autobusů MHD a ČSAD od zítřka povolen jen s rouškou nebo alespoň šátkem přes hu.. ústa.
„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5348
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Rafael »

OT, ale nedá mi to.
Mé oblíbené Historické okénko, i když je to celkem čerstvá záležitost:

Ale i tak, jak se situace rychle mění, vyvíjí a vůbec kdo by si tehdy pomyslel, "před pár dny", jak a co se stane.
Jen taková "zajímavost" z nějaké Číny a že NÁS se to dotknout nemůže...
https://rozpad.cz/viewtopic.php?f=24&t=6784
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Nebojsa
Příspěvky: 375
Registrován: 30.01.2020 15:34
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Nebojsa »

Tonda - Pak ok, ale osobně se bez toho obejdu do vlastních meruněk na zahradě.
Odpovědět