Koronavirus / Covid-19 v Evropě

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od veve »

A k té hromadné imunitě, nikdo nebrání zastáncům této teorie vyrazit příkladem a zkusit svoje štěstí, když všechno zdokumentují a dodají data, určitě se spousta lidí přidá.

Většina normálních lidí se nechce dobrovolně nakazit něčím co neznají, takže když je potřebujete nakazit je lepší je nechat chodit na pivo.

Aspoň uvidíme různé přístupy různých států, osobně nevěřím, že francouzi a britové teď budou doma, budou hodně nazlobení na vládu, takže opatření bude armáda v ulicích? Čtyři, pět dní? :F
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od proforma »

@Staflik: jo, mas pravdu, tohle si uvedomuju. Ale taky vim, ze ted jsme ve fazi exponencialniho rustu, takze takhle jednoduse prognozovat muzu. Taky jsem zvedava, kdy a jakou merou se prijata opatreni projevi. Jenze zatim jde proti trendu pripadneho snizovani nakaz diky opatrenim zlepsene testovani (vetsi kapacita laborek a dovoz rychlotestu). Kdyby se dukladne a plosne testovalo od zacatku, meli bychom uz pristi tyden prvni srovnatelna data, takhle budeme mit jenom narusty. To vis, ze se taky tesim, az se ta krivka zacne ohybat, ale to je jeste daleko, ani Italie k romu zatim nespeje, natoz Nemecko nebo Francie.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Argonaut
Příspěvky: 916
Registrován: 16.05.2014 15:25
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Argonaut »

Západní Evropad zkrátka zavádí do života novou důchodovou reformu. Cílem je vymýtit, nebo izolovat staré.

Jinak to Německo (o dva příspěvky výše) je krásná ukázka Overtonova okna. Kdo nezná, doporučuji tento princip nastudovat.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od dracekvo »

Itálie to nemá moc růžové.

Co myslíte, může být ještě hůře? Kdy se jim tam začne lámat ta stoupající tendence nemocných?

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... i-40317395
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od devlop »

dokud tam budou existovat takováto sobecká hovada, tak asi ještě dost dlouho ne:

"Ital čelí až dvanácti letům vězení, protože zdravotnickým úřadům zatajil, že má příznaky koronaviru a dostavil se do nemocnice na plánovanou plastiku nosu. Před zákrokem stihl nakazit dva lékaře a zdravotní sestru."

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
GOD
VIP
Příspěvky: 712
Registrován: 09.05.2012 11:18

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od GOD »

v súvislosti s prístupom niektorých západných krajín ma napadla myšlienka, že akých poradcov poradcov a ich poradcov tam majú? A aká je tam miera ovplyvnenia (vedomá alebo nevedomá) zo zahraničia.

Hypoteticky, by štát s najsilnejšou karanténou = minimálnymi stratami mohol kolonizovať pozostatky krajín bez počiatočnej karantény.

predpokladám, že ceny nehnuteľnosti IT v blízkej dobe značne klesnú.
Informácia je v časopriestore.
Quest
Příspěvky: 33
Registrován: 13.09.2014 9:54
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Quest »

Naprosto neuvěřitelné.....nemám slov.....

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... cle-detail
pylorus
Příspěvky: 303
Registrován: 31.10.2016 20:22
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od pylorus »

Quest: takového šmejda nahnat do špitálu čistit po infikovaných toalety :devil

EDIT: Mimochodem to by byl hezký trest pro lidi záměrně porušující karanténu. Prostě by museli povinně pomáhat do špitálu.
‐------------‐----------------------------------------------------------------
I'm the light, that shall lead you to darkness... 8-)
Uživatelský avatar
Fraktál
Příspěvky: 263
Registrován: 25.04.2013 17:56
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Fraktál »

štaflík_new píše: 20.03.2020 7:33 Veve- co se zkusit na začátku pokusit pochopit psaný text a až potom začít hysterčit a překrucovat? A argumentovat "většinou normálních lidí" můžeš tak na novinkách nebo mimibazaru. Tady jsi na Rozpadu. Webu pro dospělé, samostatné a nevyděšené. Většina normálních lidí jsou vyděšené ovce, co teď shání poslední Savo a k děravé roušce a Burešovi vzhlížejí jak je svatému gralu, co je zachrání.
Napadlo tě, že už to možná máš? Nebo už to možná máš i odstonané. My to velmi pravděpodobně máme. Nikdo se z toho doma nehroutí. Pokud to nemáme, máme zázračně silnou imunitu, nebo to prostě není tak nakažlivé. Mimochodem sledovat celý ten boj proti koronaviru takřka z první řady je sranda. Kecy v médiích, prohlášení hygieny vs. realita...
Takže teď podle tebe probíhá co? Utahování šroubů pod záminkou opatření proti epidemii? Je pravdou, že kontrolka mi včera u Hamáčkovy poznámky k trasování zablikala ("My to potom vypneme, až to odezní.").
Jestli máte mírný průběh, tak je snad jasné, že se z toho nikdo doma nehroutíte. Stejně jako 80 % ostatních, co to chytnou. Ale to se přece ví. Tady jde o ten zbytek, který by krátké době při velkém zasažení populace přetížil ty kapacity (nejen z hlediska léčení samotných pacientů s COVID-19, ale z hlediska nakaženého personálu, tím ještě menších personálních kapacit a "smůlou" pro ostatní klasické pacienty).
Uživatelský avatar
Kechli8a5
Příspěvky: 174
Registrován: 28.01.2020 0:29
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Kechli8a5 »

Britští vědci objevili protilátku, která přináší naději pro léčbu nemoci COVID-19. Může totiž koronavirus SARS-CoV-2 neutralizovat. Zajímavé je, že danou silnou protilátku identifikovali podle britského deníku Telegraph v krvi pacienta, který se v minulosti zotavil z onemocnění SARS.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... cle-detail
Uživatelský avatar
Kechli8a5
Příspěvky: 174
Registrován: 28.01.2020 0:29
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Kechli8a5 »

bacil
Začne se vyrábět zodpovědněji, politikové začnou mysslet zodpovědněji, deep-state bude oslaben (již prokázal svoji zbytečnost)
nejsem optimista, rozpadlik si vezme pomauceni ale zbytek populace 99% ovci se oklepe a pojede porad ve stejnych kolejich, nic moc se nezmeni.
Politikove z principu, to je takova zumpa,
deep state zas tak moc neoslabi, z principu proste ovce chteji nejakou vladu ktera rozhodne za ne byt spatne.
to vidim u nas v rodine jak je tezke se na necem domluvit,
problem je osobni zodpovednost, ochota vzdelavat se a uvazovat jinak nez vetsina ovci okolo, investovat treba v lednu do respiratoru misto toho ty penize nekde prochlastat uz to je pro vetsinu lidi problem.
Viz ta vladni taskarice... Babis je ten kdo je minimalne politicky zodpovedny (ale nejspis i osobne, asi by se dal dohledat nejaky zapis kde se ho nekdo pta, potrebujeme koupit to a to a Babis odpovida, nic nebude, nemam cas venujeme se dulezitejsim vecem EET....)
za to ze ve skladech nebyly respiratory ktere tam byt mely. On se staral o svuj sverenecky fond ale neschvalil nakupy pomucek, od roku 2014 je to on kdo mohl neco zmenit.
Ted jen se snazi byt videt, ale rekne jen to co se mu hodi, jsem z nej znechucena, i rousku mohl nosit hned od zacatku aby sel prikladem..... vsichni vi ze nic nemame, ale vezeme letadlo do Ciny a pak se zas politici hadaji jak a kdo a kdy doveze rousky zpatky, no Rusnok se placl pres kapsu, z niceho vyrobili 1 mld Kc, nebo prodali nebo nejakym mechanismem prodaji v budoucnu o statni dluhopis vic, poslali to do Ciny, aby zaplatili rousky...
ale kdyby je koupili v lednu platili by ze statnich - tedy nas vsech- 5x nebo 10x min a penize by kliden mohly jit do Ciny tyden, nemuselo se spechat
To se to utraci kdyz nam lidi pujcujou, je to porad stejny jak za Svejka, Hamacek neni dobrak, proste za statni penize udelal dluh o kus vetsi, ktery by teoreticky mely splatit nase deti a objednal neco co mohl koupit pred 2 mesici nejspis 10x levnejs bez zbytecneho humbuku okolo.

Potom kdy ovce zjisti ze proti viru neni uniku a podle vseho jak to vypada cast ovci to nekde chyti a ani nepozna ze onemocnela, cast ovci ma horecky ale porad jeste snesitelne a za dva tri tydny to prejde a jen mala cast starych ovci, ktera nedostane moc prostor v novinach zemre (takze jim Babis uz nebude muset platit dalsich 20 let duchod)
potom ovce brzy zapomenou a budou resit Leose Marese a zdrazeni cigaret a piva

az zacnou umirat ve vetsim poctu Americane, zvlast nejaka celebrita, tak lidi zacnou byt hodne zdeseni, ale ted uz si myslim, vsechny negativni udalosti uz jsou obsazene v tom vsem momentalnim negativnim ocekavani, naopak staci ze situace se bude zdanlive jevit trochu lepsi a lidi pak snaz zapomenou na noseni respiratoru natozpak na nejakou zmenu deep state, nejsme ve svycarsku abychom delali referenda

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/adv ... e-40317436
lip to napsat nemohl
"premiér porušuje ústavní zákon a zákony, nesvolal ústřední krizový štáb, nepostupuje od počátku podle pandemického plánu, lidé nejsou pravdivě informováni, Babiš zneužívá situaci pro svoje PR a pro svoje podnikání," uvedl právník.
„Vláda ústy premiéra Babiše lidem neustále lže, překrucuje pravdu a informace nesděluje tak, aby bylo jasné, že reaguje na základě promyšlené strategie, zejména s ohledem na nebývalé dopady na zdraví lidí a na podnikání,”
Uživatelský avatar
J-e-n-n-y
VIP
Příspěvky: 872
Registrován: 26.03.2015 8:56
Pohlaví: žena
Bydliště: Novojičínsko

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od J-e-n-n-y »

"Umírají jen staří a nemocní"

Polsko má šestou oběť nemoci COVID-19, kterou způsobuje nový koronavirus. V nemocnici v Lańcutu na jihovýchodě země nákaze podlehla sedmadvacetiletá žena, která před několika dny porodila.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vedc ... paign=null
Kdo je připraven, není překvapen.
Uživatelský avatar
MartinSk
Příspěvky: 193
Registrován: 18.09.2016 11:56
Pohlaví: muž
Bydliště: Ještě mám...

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od MartinSk »

Nuž prosím lidi nenazývat ovcemi. Když jsou řadu let takto vedeni, oni za to fakt nemůžou - já řeším jak v okolí lidem maximálně pomoci. A co s tou vládou - vyhlásí jí snad nyní paní Kechli válku? To teď skutečně asi bohužel nepomůže... Tyto věci můžeme řešit později až po vítězném boji... Ještě drobný dotaz - jakou hodnost v armádě paní má, když je tak - dle mého skromného soukromého názoru takto militantní? Já hlásím rotmistr. Podle toho se také pak spousta dalších věcí odvíjí... Konec spojení. Odchod...
Generálmajor Carl von Clausewitz: "Laikové studují strategii, stratégové studují logistiku..."
Pez
Příspěvky: 802
Registrován: 29.01.2020 16:14
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Pez »

Z těch čísel v Itálii se mi normálně dělá zle, Španělsko, Francie, UK a Holandsko budou za chvilku na stejných číslech.
Nevím , bylo by nejlepší vyhlásit stanné právo. Lidi na nějakou karanténu a společenskou odpovědnost vůči ostatním serou a chovají se tak, jak je to pseudodemokratická společnost naučila - já na prvním místě.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od dracekvo »

Doporučuju si pustit to video z Londýna.
Krásně vidět ten rozdíl mezi kultivovanou společností u nás a náplavou lidí na mentální úrovni středověku co si k sobě VB natahala.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koron ... a-40317515

A teď si vemte jak tam bobíci budou chtít udržet pořádek až se to tam rozjede naplno.
step
Příspěvky: 374
Registrován: 04.04.2015 17:50
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od step »

Doufám, že to tady ještě nebylo, informace tady přibývají raketovým tempem.
Přidávám dva grafy od analytické společnosti z USA. Ten první o počtu úmrtí ve vrcholu nákazy nerozdýchá asi žádný politik. 72 000 mrtvých za jeden den. Budou to mít ale rychle za sebou a to doslova. Komu jsem to dnes ukázal, tak se vážně zamyslel.
IMG-7238.PNG
v druhém je jasně vidět efekt restriktivních opatření - nic nedělat, uzavření škol, izolace případů, karanténa, izolace nad 70 let. Doba do promoření se zase tolik neprotáhne s přihlédnutím ke ztrátám.
IMG-7239.PNG
a i tak to nebude žádná legrace
step
Příspěvky: 374
Registrován: 04.04.2015 17:50
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od step »

IMG-7237.PNG
Německo a Španělsko pokračují v rychlejším růstu než Itálie ve stejné úrovni. Francie jede ve stopě Itálie.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od PeFi »

No to je a bude zcela brutální masakr. Ale dává to smysl. Něco takového bych čekal, že mělo vypadnout z našich epidemiologů a hygieniků jako podklad pro vládu nejpozději v prvním březnovém týdnu. Já jsem v té době (přesně 2.března) prezentoval exponenciálu "počet případů mimo Čínu" s prognózou, která se bohužel naplňuje (že se to nezastaví a dorazí to k nám) a to jsem blbej inženýr.

Dobré na tom je, že v srpnu by mělo být po všem. Ale příštích 5 měsíců bude příšerných.
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od veve »

72 000 za den?
V grafu vidím 22 úmrtí na den na 100 000 lidí.
Pokud správně počítám, tak
72 000 / 22 = 3272
a 3272 * 100 000 = 327 200 000
A bojím se, že UK nemá 330 milionů lidí, spíše 67 podle wiki.
Ale možná jsem to špatně pochopil.

Zdroj jsem teď našel tady
https://www.imperial.ac.uk/media/imperi ... 3-2020.pdf
In the (unlikely) absence of any control measures or spontaneous changes in individual behaviour
tzn. ten graf předpovídá stav bez jakýchkoli opatření
Naposledy upravil(a) veve dne 20.03.2020 23:34, celkem upraveno 2 x.
step
Příspěvky: 374
Registrován: 04.04.2015 17:50
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od step »

Jo, je tam chyba, ta šipka má být asi pro USA. Tam počet obyvatel sedí, zase je ale méně úmrtí za den. Je možné že zaměnili barvy nebo se spletli ve výpočtu. Ale i tak je to masakr
Odpovědět