Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
gemini
Příspěvky: 74
Registrován: 02.03.2020 12:14

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od gemini »

štaflík_new píše: 07.04.2020 17:21
gemini píše: 07.04.2020 16:18 Drazí "promořovači", jeden dotaz.

Pokud byste byli diagnostikováni jako pozitivní, podělíte se v zájmu budování kolektivní imunity se svým synkem, dcerkou, maminkou, tatínkem, babičkou, dědečkem...? Nebo je to jen póza, která se týká těch ostatních tam venku a za dědou nebo synkem byste šli na návštěvu zakuklení v atombordelu?
Tak nevím, jestli tu hloupost jenom hraješ. S babičkou a dědečkem se snad nikdo dělit nechce. Nebo si něco hulil a pak to "četl"? Kouzlo řízené imunizace je mj. v tom, že ochraníš staré a nemocné a zároveň zajistíš, že pro ně zdravotnictví bude fungovat i a rok, za dva, za pět. Což bez fungující ekonomiky tak nějak nejde, protože ty zle doktory ještě pořád nikdo neodnaučil jíst. Chápeme?
Jinak jsem poměrně dost přesvědčen, že jsme se se SARS2 setkali celkem z blízka. Možná se dostanu nakonec na testy (ten pozitivní soused-politik v tom něco dělá).

Plavec: Moje žena je učitelka. Přijde mi menší riziko, když ji na dvě hodiny přijde do třídy šest dětí, které se k ní nepřiblíží na dva, tři metry, než když bude učit rovnou plnou třídu na šest hodin. Tobě to přijde naopak? A kterým orgánem jsi to vymyslel?

MartinSk- potvrzují tvoji zkušenost s novináři. Je to jiná forma života.

Měl bych dotaz pro "opatrné": kdybyste obnovili výuku ve školách? Pokud nepřijde vakcína (ale imunizaci nevěříte), tak asi nikdy? Co by pro vás byl impuls, začít s výukou dětí?
Jsi docela hustej, když jsi schovanej za monitorem, ale to už tu něko psal, že bys své názory z očí do očí takto asi neobhajoval že... :) Mám rád tyhle papírové hrdiny. To mistrování však docela snižuje to, co pak píšeš.

Tak jak přesně ochráníš ty staré a nemocné babičky a dědečky ve své rodině? Nebudeš se s nimi vídat a nebo budeš, ale v atombordelu? A jak se zachováš vůči dětem, partnerce, rodičům? Nejde jen o staré babičky a dědečky. I mladí mohou mít problém, o kterém třeba ani neví. Rozdělíš se s nimi, aby taky měli tu imunitu? A co když pak přijde hodně nepříjemné překvapení?
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od viktor »

Mrkvo, přes 100 jich sice není, ale za tach par mesicu jich je asi 9 druhu, otázka kolik jich bude za rok....princip je stejny jen stari se lisi ..
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Mrkva
Příspěvky: 377
Registrován: 09.03.2013 2:02

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Mrkva »

Otazka je, jestli se ty kmeny 2019-nCoV lisi dostatecne na to, aby imunitni system po prodelane infekci jednim nebyl schopen rozpoznat jiny.

Mimochodem, mame tu prvni trestni oznameni na zodpovedne osoby, plny text je k dispozici tady: https://www.davidzahumensky.cz/wp-conte ... ni_fin.pdf. Popravde, ja bych se pod vetsinu veci v tom oznameni podepsal.
gemini
Příspěvky: 74
Registrován: 02.03.2020 12:14

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od gemini »

štaflík_new píše: 07.04.2020 17:53 Gemini-poslal jsem ti SZ s nabídkou na setkání. Nemám problém si s tebou vyjasnit tvé lži face to face.
Znovu: kde kdo psal, že při řízené imunizaci společnosti mají být cíleně infikovány rizikové skupiny. Čekám konkrétní citaci, nebo omluvu. Tedy pokud máš koule...

Jinak rodinu(ženu, děti) bych asi zvlastě neřešil. Nejsou rizikoví a doma si běžné předáváme vzorky breberek, co žena přinese že školy. A děti toho taky přinesou dost. Tělo musí být pod tlakem.
A koukám uražená ješitnost :) Alespoň dle znění té SZ se mi to tak celkem dost jeví. No, opravdu nerad jsem zacloumal tvým majestátem. Já fakt nemám zájem plýtvat svým drahocenným časem na setkání s tebou, aby sis mohl pohladit své ego. Ber to klidně tak, že se tě fakt strašně bojím, pomůže-li ti to v něčem. Rád jsem pomohl.

Jen by mě fakt zajímalo, v čem přesně jsem lhal v mé otázce? A co přesně jsem ti podsouval, jak tvrdíš. A konkrétně prosím. Ptal jsem se, jak by ses zachoval, ne jak jsi se zachoval.

A jen tak mimochodem. Omlouvat by ses měl ty. Já se tu jako hovado nechovám. Omlouvám se za to slovíčko.
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od viktor »

osobne povazuji pravniky za jistou snobskou specifickou skupinu lidske spodiny. Protože k soudu se chodi pro rozsudek a ne pro spravedlnost. Kd se clovek setka blizeji s tim to aparátem tak se nestaci divit. Pokud jsou rozumni tak ti shodi rovnou ze stolu. V oapcnem pripade mají zadelano nahodne velky problém, protože muze rovnou zazalovat veskery nas statni managment minimalne 30 let zpet.
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Uživatelský avatar
MFG
Příspěvky: 267
Registrován: 05.04.2015 1:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od MFG »

@staflik_new nektere Tve nazory mi prijdou, ze stoji za zamysleni, ale zcela uprimne jsem byl rad ze si odsud zmizel ... netusil jsem proc, ale bylo to vlastne fajn. Opravdu nemas patent na rozum a trocha pokory by Ti ve vyjadrovani neuskodila, zkus se nad tim prosim zamyslet.
sigurd
Příspěvky: 376
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od sigurd »

Keď to tu tak sledujem,tak s niektorými z vás by som fakt nechcel byť v tíme...
Frustrované produkty civilizácie pod tlakom trochu tvrdšieho prúseru-ostuda.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
shinigami
Příspěvky: 50
Registrován: 16.10.2014 21:40

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od shinigami »

štaflík_new píše: 07.04.2020 17:21 S babičkou a dědečkem se snad nikdo dělit nechce. Nebo si něco hulil a pak to "četl"? Kouzlo řízené imunizace je mj. v tom, že ochraníš staré a nemocné a zároveň zajistíš, že pro ně zdravotnictví bude fungovat i a rok, za dva, za pět.
Aby ta uspesna rizena imunizace nepatrila stejne jako kouzla spis do pohadek. Mozna je to kouzlo spis o tom, ze az se to po rozvolneni posere, tak jeji prosazovaci nebudou mit absolutne zadnou zodpovednost.

Konkretne tu mame:

Prumerny vek ucitelu 51 let, rada ucitelu je v duchodu.
Lekari na tom jsou podobne.
Mame tu 900000 cukrovkaru, napric populaci.
Zhruba 600000 lidi s diagnostikovanou rakovinou.
250000 lidi tu trpi srdecnim selhavanim.
Atd atd.

Bude to muset but hodne silny kouzlo, aby je to ochranilo, jakmile pustime deti do skol ap. napady.
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od hrd »

Ono by to bylo jiné, pokud by se, jak naznačoval staflik, např. děti rozdělily do malých skupin a chodily do školy nastřídačku, případně se, jak tu také zaznělo, začalo po menších regionech s mezipauzami na vyhodnocení apod.
Obávám se ale, že to bude "vyřešené" nějakým "manažerským" nařízením typu "dbejte na max. hygienu, dodržujte rozestupy mezi dětmi..." a to je vše.
To mi připomíná - jsou někde nějaké výsledky té "inteligentní karantény"?
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

Pořád marně čekám, že někdo přijde s nějakou rozumnější alternativou, místo toho pouze čtu jak je snaha o řízené promoření úplný nesmysl. Tak co teda konkrétně navrhujete?
shinigami
Příspěvky: 50
Registrován: 16.10.2014 21:40

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od shinigami »

Jo, to decka urcite budou dodrzovat , zvlast na prvnim stupni:) A kdyz vezmu, co nam chodi za lidi na tridni schuzky ve treti tride, mlady jsou mozna i mensina...
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od hrd »

Promoření, to ano, ale řízené? Tomu, obávám se, nic nenasvědčuje. Třeba otevírací dobu pro důchodce je možné měnit víceméně neomezeně-krát, ale některá rozhodnutí už jsou nevratná.
shinigami
Příspěvky: 50
Registrován: 16.10.2014 21:40

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od shinigami »

PeFi píše: 07.04.2020 18:51 Pořád marně čekám, že někdo přijde s nějakou rozumnější alternativou, místo toho pouze čtu jak je snaha o řízené promoření úplný nesmysl. Tak co teda konkrétně navrhujete?
Konkretne bych jeste par tydnu pockal a mezi tim otestoval co se da, aj na vira, aj na protilatky. Az bychom meli obraz, kolik lidi to tu ma a kolik jich to uz melo, muzem zacit resit modely pripadnyho promorovani. Do ty doby je to akorat nepredvidatelny risk.

Ze se mezi tim budou moct prodavat krome jidla prez okynko i tkanicky do bot ap. uhlidatelny aktivity, pokud nam pocet nakazenych poroste primerenym zpusobem, by uz asi moc neublizilo a rade lidi pomohlo.
Uživatelský avatar
des
Příspěvky: 762
Registrován: 14.11.2012 20:29
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od des »

ja sa teda za promořovača nepovažujem a kolektívnu imunitu nijak budovat nehodlám. ona sa pravdepodobne vybuduje tak nejak sama napriek všetkým opatreniam. velká väčšina populácie do kontaktu s vírusom skôr alebo neskôr príde. sú to len zdržovacie boje o čas.
ide o to aby sa ten čas čo najefektívnejšie využil. či už na výrobu ventilátorov, oop, zaškolovanie personálu, budovanie potravinovej bezpečnosti, naplnenie skladu hmotných rezerv...
je napríklad smutnosmiešne že sa rámy na štíty vyrábajú na 3d tlačiarňach a jeden sa robí 8 hodín, keď by to nejaký lis na vstrekovanie plastov zvládol v ráde sekúnd a technológie na to máme.
a hlavne to roztiahnutie v čase zabráni kolapsu zdravotníctva a zbytočným úmrtiam či už na covid alebo niečo iné na čo sa už bežne nezomiera.
tiež mám v rodine nejakých ludí z rizikových skupín...
nemóže íst karta furt...
shinigami
Příspěvky: 50
Registrován: 16.10.2014 21:40

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od shinigami »

Šerý: Promořením populace bychom si vyráběli invalidy. Virus napadá i buňky v mozku | info.cz
https://www.info.cz/cesko/sery-promoren ... 44761.html
Uživatelský avatar
MartinSk
Příspěvky: 193
Registrován: 18.09.2016 11:56
Pohlaví: muž
Bydliště: Ještě mám...

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od MartinSk »

des - "je napríklad smutnosmiešne že sa rámy na štíty vyrábajú na 3d tlačiarňach a jeden sa robí 8 hodín, keď by to nejaký lis na vstrekovanie plastov zvládol v ráde sekúnd a technológie na to máme"

Přesně - dnešní informace ze Škodovky z Boleslavi co proběhla tiskem - údajně vývojové oddělení na 3D tiskárnách tiskne respirátory... To nemají ani tam slušnou nástrojárnu a už hotovou formu na vstřikovací lis, který by ty repirátory sekal po sekundách kus? V tomto se fakt škrábeme za uchem rukou třikrát otočenou okolo hlavy...
Generálmajor Carl von Clausewitz: "Laikové studují strategii, stratégové studují logistiku..."
BiSon
Příspěvky: 434
Registrován: 20.12.2011 10:00
Bydliště: Olomouc

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od BiSon »

Po sekundach kus by ty respiratory nedali ani na lise, ale po minutach jo. A uz jsem to psal - za ty tri tejdny mohla bejt forma v +- odpovidajici kvalite udelana. Ne v presnosti dle automotive standardu, ale funkcni minimalne stejne jako ty 3D tiskove.
Nebo lepe - pokud by se chtelo - slozitejsi a drazsi, dvoustrik s prilehavym okrajem z gumy/silikonu.
Uživatelský avatar
Jason
Příspěvky: 662
Registrován: 19.11.2012 11:30
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jason »

Jenom k tem formam - nejsem nastrojar to rikam jako prvni vec. Ale pracoval jsem pres dva roky ve firme kde byly vstrikovaci lisy (dily pro auta) a kdyz jsem videl formy (odhadem cca 5 - 10 tun) a jak jsou slozity (ruzne ohrivani, chlazeni, mazani atd) a kdyz jsem se pak ptal kolik stoji - vzdy to bylo v milionech Euro... Ja jsem se s takovou veci setkal poprvy v zivote a prekvapilo mne jak je to slozity a ze z takovy neskutecny kravy vypadne takova mala soucastka...
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

MartinSk píše: 07.04.2020 19:15 des - "je napríklad smutnosmiešne že sa rámy na štíty vyrábajú na 3d tlačiarňach a jeden sa robí 8 hodín, keď by to nejaký lis na vstrekovanie plastov zvládol v ráde sekúnd a technológie na to máme"

Přesně - dnešní informace ze Škodovky z Boleslavi co proběhla tiskem - údajně vývojové oddělení na 3D tiskárnách tiskne respirátory... To nemají ani tam slušnou nástrojárnu a už hotovou formu na vstřikovací lis, který by ty repirátory sekal po sekundách kus? V tomto se fakt škrábeme za uchem rukou třikrát otočenou okolo hlavy...
Já bych si tipnul, že problém s hromadnou výrobou nebude technického rázu, ale finančně-administrativního. Vyrobit formu bude něco stát a když se konečně rozjede výroba, tak přijde nějaký ouřada a řekne, že ti chybí nějaký atest a v lepším případě to pouze nemůžeš uvést na trh, v horším ti ještě v podnikání pomohou nějakým hezkým flastrem. Ve vstřikovně jsem se motal jen ve výrobě z termosetů a z toho, kolik stojí forma, se mi jen protáčely panenky. Termoplasty by měly být o něco levnější, ale stejně to bude docela ranec.

Co se týče té škodovky, tak Škoda podle mě nemá vlastní výrobu, pouze montuje z dodaných dílů, takže pochybuji, že Škoda má byť jen jeden použitelný vstřikolis.

Tady by to chtělo zásah státu ve stylu - oslovím 5 firem, které mi doporučí Škodovka, poptám jako stát výrobu 100 000 ks úchytů na štíty, vybrané firmě nebo firmám poskytnu zálohu, odeberu výrobky, zaplatím. Jenomže když by se náhodou našel úředník, který by to takhle udělal, tak by se našla advokátní kancelář, která by prozkoumala co vše se při tomto postupu nedodrželo a úředník by skončil před soudem a po volbách by ho v tom stát nechal. A proto nic nebude. A než deficit štítů na trhu vyřeší tržní mechanismy, tak to bude trvat poněkud déle, protože je v tom pro automotive dodavatele velká nejistota.
BiSon
Příspěvky: 434
Registrován: 20.12.2011 10:00
Bydliště: Olomouc

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od BiSon »

Jason píše: 07.04.2020 19:32 Jenom k tem formam
Taky nejsem nastrojar, jenom jsem "sel kolem". Je to drahy a slozity a normalne jenom samotne frezovani tvaru zabere treba tyden, vyroba cele formy mnohem dyl.
Ale kdyz te zajima rychlost, presnost malo (v podstate jenom tesneni na filtr) a dekorativa vubec, tak by to slo dost urychlit. Navic existuji " univerzalni" formy, kde se meni jenom vnitrek, ohrivani a chlazeni zustava standardni.
Kdyby to nekoho jooo zajimalo, tak "Lubomir Zeman, Vstrikovani plastu". A mate celou karantenu co cist ;)
Jsem optimista a doufam, ze uz to nekdo aspon pro zdravotniky davno strouha.

Edit:
Pefi - presne tak!
uz jsem to psal - lisoven a nastrojaren tady mame kvanta. Staci si vybrat. A hlavne jim dat objednavku!
Naposledy upravil(a) BiSon dne 07.04.2020 20:00, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět