Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
Uživatelský avatar
hrd
Příspěvky: 1391
Registrován: 14.04.2014 11:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od hrd »

Také myslím, že problémy nejsou technického/technologického rázu.
Ani firmy, co reálně už něco vyrábí (mají na skladě) nejsou ze strany státu využívané. Takže investovat do výroby něčeho nového a tak náročného jako je třeba vstřikovací forma, tomu bych já ve firmě zelenou nedal.
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od viktor »

sorry ale strojírenstvím se bavim a zivim cely svůj život...takze trochu reality ..
8 zari 1944 byla dodana specifikace na později znamy letoun HE 162. za 12 dni byla hotova maketa podle vyse uvedene specifikace a za 90 dni sel prototyp této proudove stihacky do vzduchu. V soucasne době potřebuje minimalne tech vyse uvedenych 90 dni na to aby urednik zvednul ruku prastil razítkem a to je jen jedno z mnoha. Navrhnout, nakreslit a rozjet vyrobu funkcni polomasky se musí dat dohromady během 14 dni a dejme tomu dalsi tyden na odladeni vyroby. Za dalších par dni muze vyroba najet na x násobek v radu desitek tisíc kusu tydne.
To vse jde samozrejme udelat ale ne tady a ted. Duvod je jednoduchy není k tomu politicka vule. To je vse. Existuje spousta ruznych zajmu a zadna kompetence.
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Uživatelský avatar
sphinx
Příspěvky: 86
Registrován: 13.09.2016 23:59
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od sphinx »

Průša už před pár dny oznámil, že na štíty nechal udělat klasickou vstřikovací formu, do které zainvestoval, aby byla výroba rychlejší. Takže v tomhle případě pláčete na špatném hrobě.
Be brave. Be honest. Be free.
Uživatelský avatar
Jason
Příspěvky: 662
Registrován: 19.11.2012 11:30
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jason »

Ja jsem to psal z meho pohledu - pro mne je to spanelska vesnice neco taloveho vyrobit... Ale omlouvam se ze OT. Jsem taky nazoru ze kdyz se alespon trosku chce tak to jde..
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
Uživatelský avatar
plavec
Příspěvky: 10
Registrován: 05.03.2020 14:27

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od plavec »

Ještě jednou pro Štaflíka, nevím z čeho jsi vydedukoval, že posílám Tvoji ženu před 30 dětí na 6 hodin. Pokud čteš pozorně příspěvky druhých zjistíš, že bych naopak teď děti do školy vůbec nepouštěl. Velká část kantorů je na rozdíl od Tvé promořené manželky, v té rizikovější části populace.
Je zcela iluzorní myslet si, že se učitelé nenakazí, když děti budou od nich dva metry. Do pár dnů to prostě koupí z povrchů atd. Máme doma jednoho takového "tydýta" a jeho schopnost dodržovat pravidla, se rovná téměř nule. Dokonce bych tento školní rok klidně odpískal a začal znovu, třeba v polovině srpna s tím co jsi navrhoval, 6 dětí na pár hodin, ale prostě až budeme informovanější než dnes a doufejme připravenější

A ještě bych dodal, že je hodně lidských činností kde platí zásada " předběžné opatrnosti" řízení současné pandemie je jedna z nich a to přímo ukázková.
Další takovou je analogicky, plavba v neznámých vodách.. .
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Hele a nestačilo by obnovit veškerý provoz tehdy, kdy dokážeme vyrobit respirátor FFP3 pro každého?
Pak by mohly děti normálně do školy. A učitel by mohl mít OM90, nebo CM-6 ;)

Kdyby to někdo koupil, tak proto, že se neumí, nebo nechce chránit. A ne proto, že jsme v ekonomickém zájmu vyhlásili plošnou genocidu.
vrbodol
Příspěvky: 633
Registrován: 14.07.2012 21:08

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od vrbodol »

Škodovka si udělá jakoukoliv formu co se týče lisování ,ale není to hned někdo to musí nakreslit ,někdo udělat model na CNC,metodou ztracenýho lití odlejt (to dělá určitě extérní firma), doladit formu. Ovšem plast se tu neodstřikuje ,formy pouze na plech a slévárna hliníku. A je v karanténě a do práce chodí opravdu jen mimimum lidí a mezi ně patří ti co dělaj na těch tiskárnách.
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od veve »

https://www.rt.com/news/485206-tb-vaccine-covid-19/
‘Striking’ evidence emerges that TB vaccine may be effective against Covid-19 — countries that use it have TEN TIMES fewer cases
Bacillus Calmette–Guérin = BCG vakcína
Vypadá to, že existuje korelace počtu případů na tom, zdali má/měl stát TB vakcinaci či nikoliv
Země s BCG vakcinací mají méně případů než země bez ní. Studie obsáhla 178 států, z nich 131 s plošnou vakcinací, 21 bez vakcinace, a u 26 neznámo. USA, Španělsko a Itálie nikdy neměli plošnou BCG vakcinaci.
Data sbírána v průběhu 15 dní současné pandemie, případů Covid-19 celkem 38.4/million ve státech s BCG vakcinací v porovnání s 358.4/million ve státech bez vakcinace. Počet úmrtí 4.28/million státy s vakcinací oproti 40/million státy bez vakcinace.
Tzn eviduje se cca 10x méně případů i úmrtí v zemích s BCG vakcinací
Nakonec samozřejmě upozornění, že se jedná o studii korelace nikoliv kauzality.
Naposledy upravil(a) veve dne 07.04.2020 21:16, celkem upraveno 1 x.
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Atombordel netřeba, stačí vybudovat sprchy... v mnohých školách už mají :lol:
OM-90 se dá vybavit mikrofonem, učebna ozvučit. Otázka jednoho odpoledne a dvou tisíc korun na učebnu. Určitě lepší učit s OM90, než chrchlat na ventilátoru. Dal bych učiteli vybrat... Kdo masku nechce, ať ji nenosí. Ale dítě by mělo mít právo ji nosit a chránit sebe, svoji rodinu a blízké. A proto by mělo být možné je v obchodě koupit!
Samozřejmě na spratky opět zavést fyzické tresty. Respirátor celý den vydrží. Movitější rodiče opatří dítěti celomasku.

A jak dlouho to držet? Podle mého názoru klidně rok. Dokud se nenajde lék, který zabírá na těžké případy. Potom nemám problém s tím, aby to uvolnili. Do té doby je to v mých očích pokus o genocidu jenom proto, abychom se vrátili do doby před virem, místo abychom se snažili změnit dosavadní způsob života, poučit se, zvýšit potravinovou soběstačnost, otevřít spoustu zaniklých technických podniků a tím snížit závislost na číně, vybtvořit nezávislost na dodávkách ochranných pomůcek, zaměstnat na tom spoustu nově nezaměstnaných, apod. Nahnat na pole místní, místo dovážení ukrajinců, nedávat peníze zadarmo každému, kdo natáhne ruku, ale aby něco vytvořil - třeba půjčky firmám, které jsou schopné a ochotné vyrábět...

Koronavirus by měl lidem otevřít oči, změnit myšlení, abychom za rok, za dva s příchodem něčeho horšího nebyli překvapeni, jak se to mohlo stát?
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Tak pokud by masku nechtěli, ať učí bez ní. Nevidím problém v tom, povolit lidem hazard se zdravím. Role státu podle mě není v tom, nutit ochranu těm, kteří ji nechtějí, ale naopak, zajistit těm, kteří se chránit chtějí, aby měli čím a nenutit lidi chodit bez ochrany tam, kde jim hrozí riziko.

Uznávám, genocida není správný pojem, protože důchodci nejsou etnikum, ani náboženská skupina. Leda by se přihlásili ke slevovým jehovistům ;)
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od zedik »

Z mého pohledu zásadní otázky:
1)Vznikne opravdu proděláním imunita?
2)Hrozí proděláním poskození orgánů ?

Odpovědi bohužel nejsou.K řízenému promořování:
1)Jak si představují ochranu obzvlášť ohrožených (třeba ty pečovateláky),když člověk to může mít,šířit a testy/příznaky se objeví třeba až po týdnu - jak je tedy spolehlivě ochránit ???
2)Školky a školy považuju za obzvláště blbej nápad - v případě že to dotáhnou domů to s největší pravděpodobností postihnevšechny dospělé osoby,které se mohou jinak chovat daleko disciplinovaněji (čti opatrněji ) než děti.
Celkem slušne to může zahýbat s dostupností lekařského personálu - ten se sice v práci chrání jak to jde,ale doma težko.
3)Zásadní věc - pokud se chystají uvolňovat a jakkoliv experimentovat tak bych očekával,že minimálně lidé ve zdravotnictví budou slušne vybaveni - ne jak i dnes ,kdy stále některý personál v nemocicích nosí hadrové ušité roušky,případně točí jednorázové ústenky.Samozřejmě ideální by byla dostupnost ochranných prostředků i pro lidi,kteří se experimentu účastnit nechtějí
Hanks
Příspěvky: 12
Registrován: 04.03.2020 15:52
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Hanks »

Ať se na to dívám z kterékoli strany, vychází mi toto:
- vydržet co nejdéle, nejlépe do doby, než bude vakcína, ale aspoň do té doby, než bude dostatek testovacích sad a míst a dostatek přístupných léků (azitromycin+plaquenil) a zkušenosti lékařů takové, že bude možné a reálné dostat tyto léky okamžitě při prvních příznacích a po rychlém pozitivním testu, ne až tehdy, když se infekce rozjede v těžká stadia = umožní nám to vyléčit se v krátké době bez rizika poškození orgánů; částečná a/nebo časově omezená imunita bude bonus navíc
- do té doby je na každém z nás, aby se udržel v rámci možností zdráv a v kondici a od viru co nejdále - pomoci nám k tomu může důsledná hygiena, roušky/respirátory a rukavice, desinfekce nákupů, co nejvíc omezený pohyb mezi větším množstvím lidí, pohyb, slunce, zelenina, vitamíny
- omezení návštěv u rodinných staříků = telefony, nákupy desinfikované a přinesené v roušce apod., žádné rodinné mejdany
- v práci a v kolektivech prosadit a dodržovat důslednou hygienu, respirátory/roušky, rukavice; a pokud možno rozdělení "směn" tak, aby se vzájemně lidi nepotkávali
- hlídat ze strany epidemiologů rozjíždějící se ohniska a rozhodovat operativně - trasování, karantény apod.
- děti do školy asi až v září, o nic nepřijdou
- diskuse o řízeném promořování mi moc nedává smysl, protože promořování probíhá už teď naprosto samovolně a pomáhá k tomu spousta nezodpovědných spoluobčanů a taky pár nic netušících vironosičů
= VÝSLEDEK = minimální šance pro masivní rozšíření viru, umře minimum lidí, zdravotnictví to ustojí a ekonomika se nepoloží až na dno. A pravděpodobnost nakažení by měla stále klesat.
Asi tak.
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od zedik »

Štaflík:Ochrana dnes je paradoxně v tom,že je menší šance to chytit venku a donést to tam než když se bude ve větším měřítku promořovat populace -ale asi bych tomu ani ochrana neříkal.
Hlavně to souvisí i s tím dalším bodem níže,kdy ani dneska nemají zdravotníci natož pečovatelé nějaké lepší profi ochranné prostředky,jsou nedostupné desinfekční gely,štíty jim vozí dobrovolníci atd..Tady vidím velikou rezervu.Experiment se klidně mohl o dva tři týdny odložit,na tomhle zamakat (ideálně z domácích zdrojů) a pak to pomalinku spouštět třeba po krajích a sledovat stav
Mrkva
Příspěvky: 377
Registrován: 09.03.2013 2:02

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Mrkva »

Hanksi a Tondo - a jak si to predstavujete? Odhledneme ted od ekonomickych skod, ktere by teda za ten rok fakt nebyly male, nedovedu si predstavit, ze by to CR, nebo jakykoliv jiny svetovy stat zvladnul. Ale co lidske? Lidem zacina vadit i noseni blbe rousky, natoz aby jeste dodrzovali dalsi mnohem vic omezujici opatreni. Zadne spolecenske akce? Oslavy? Koncerty? Zavody? Festivaly?
Co planujete pak, az vetsinu obyvatelstva takovy neokomunisticky koncentrak prestane bavit? Nastoupi armada a kazdeho, kdo nebude mit rousku postavi ke zdi?
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od zedik »

Mrkvo,ono lidem u nás hodně otrnulo,protože to tady probíhá "docela v pohodě" .Kdyby u nás byl denní přírustek mrtvých skoro 1500ks jako dnes ve Francii tak věřím,že by byli posraní a sekali by latinu až na vyjímky.

Štaflík:Já chápu některé tvé argumenty ohledně ekonomiky,ale nemyslím si,že u nás je to až tak zlé.Porovnávám částky,které investují více postižené země do podpory ekonomiky a u nás to není prakticky nic i když by mohlo .
Na druhou stranu stranu je můj pohled pohledem člověka,kterému do rizikové skupiny spada prakticky celá rodina včetně příbuzných kromě přitelkyně a malého (mladší brácha,máma a její manžel po onkologickém zákroku,babi +děda 84 a 86 let,přítelkyně otec onkologický pacient bez dobrých vyhlídek) takže se mi nediv obzvlášt,když ve světě na to padají i naprosto zdraví mladí lidé a neví se proč.
gemini
Příspěvky: 74
Registrován: 02.03.2020 12:14

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od gemini »

štaflík_new píše: 07.04.2020 19:35 Gemini- psal jsi, že promořovači by se měli, podle svých údajných teorii, podělit s babičkou a dědou. Zapíráš to? Tak se tě znovu ptám, kde tohle promořovači napsali. Protože to nikdy nezaznělo, ba přesně naopak a je to z tvé strany jasná a sprostá lež. Sprosťárnami šetři hrdino. Zatím jsi s ničím nepřišel a bojíš se kontaktu. Vsadím se, že do hovad bys mi tváří v tvář nenadával, co chlapče?

Napsal jsem ti, že se s tebou klidně setkám, poslal sem ti kontakty a ty ses polekal. Tak až příště budeš někoho obviňovat že se boji osobního kontaktu, tak si nejdřív zkontroluj spoďáry, jestli máš na to se s ním setkat. Protože já se fakt nebojím. Kontakt máš.

Zatím jsem podle tebe zbabělec a hovado. Ale ty ad hominem neargumentuje a jsi statečný a za svými slovy stojíš. Takže kde se uvidíme?
S tebou je to fakt marný. Přesto ti věnuji ještě jeden ale už poslední diskuzní příspěvěk. Vidím, že nechápeš psaný text. Můžeš mi, prosím, říci, kde v textu níže píšu něco o tom, že by někdo něco MĚL?

"Pokud byste byli diagnostikováni jako pozitivní, podělíte se v zájmu budování kolektivní imunity se svým synkem, dcerkou, maminkou, tatínkem, babičkou, dědečkem...? Nebo je to jen póza, která se týká těch ostatních tam venku a za dědou nebo synkem byste šli na návštěvu zakuklení v atombordelu?"

Nikde viď? Tak co si tu vymýšlíš teorie? Ta zakroucená znaménka na konci vět jsou otazníky a znamenají, že se na něco ptám a ne, že píšu, že by někdo něco MĚL, jak tady lžeš ty. Je to učivo ZŠ. Zeptej se na ta znaménka manželky, je přece učitelka, ne? Třeba ti to ráda vysvětlí.

Psal jsi tu někde, že se z toho tady stal mimibazat nebo tak něco, ale jsi to především ty sám, kdo tady každého jen uráží. Když se ti oplatí stejnou mincí, tak kvičíš jak postřelené prase.

Tímto další diskuzi s tebou končím. Je pro mě totiž plýtvání časem, věnovat ho něčemu takovému, jako jsi ty. Na další tvé invektivy už nereaguji. A prosím, už mě ani nebombarduj SZ. Jsou skutečně dětinské a svědčí o nevyzrálé osobnosti.

P.S.: Mám pocit, že jsi trochu vznětlivý a máš problém se sebekontrolou. To ti dovolili mít zbraň?
Hanks
Příspěvky: 12
Registrován: 04.03.2020 15:52
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Hanks »

Mrkva: Nikdo z nás nemá křišťálovou kouli, bohužel. Ale věřím ve vědu - když jí dáme víc času, řešení si najde. Možná trochu pomůže i příroda - už teď se zdá, že v některých zemích se blýská na lepší časy. Vždyť nejde o tak dlouho - první pacient se u nás objevil teprve před měsícem a týdnem, co to udělá za další dva měsíce? Ekonomika a výroba se může opatrně rozjet, problém bych opravdu viděl v těch hromadných kulturních a sportovních akcích - narvané O2 arény bych se na pár měsíců opravdu vzdal. Mně osobně chybí kino a koncerty, ale pár měsíců bez nich přežiju. Umím si ale představit, že pro část národa by byl/bude větší problém vzdát se přeplněných stadiónů...
Ale zahrádky u hospod by se otevřít s určitým omezením mohly a to by myslím mohlo pomoct :D .
Mrkva
Příspěvky: 377
Registrován: 09.03.2013 2:02

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Mrkva »

Prvni oficialni pacient se tu objevil pred mesicem a tydnem.
Ja jsem ohledne vedeckeho pokroku taky optimista. Problem je, ze ne vsechno jde. A kdyz se za dva mesice zjisti, ze zatim nic nemame, udelame co? Pockame dalsi dva? A dalsi? A dalsi? Uvedom si, ze optimisticke odhady ted hovori o roce a pul. Jasne, vyroba muze jet. Lidi muzou chodit do prace a domu a doma cumet do televize. Super. (To mimochodem muzou i ted).
Odhledneme od toho, ze to polozi firmy podnikajici v turismu, restaurace, hotely, spoustu sportovist, zajmovych spolku.
Odhledneme od toho, ze spousta lidi zije od vyplaty k vyplate, a ted ta vyplata neprijde.
Odhledneme od toho, ze tim, ze spousta lidi prijde o praci nebo i o strechu nad hlavou.
Odhledneme od toho, ze i ty, ktere to nepolozi to muze stat pekny ranec. (ja napr. mam nejake veci v nemecku, a kdyz se tam ~do leta nedostanu, tak skoda pujde v lepsim pripade do desitek tisic, v horsim pripade do statisicu. A nebo stryc, co pronajima obytnaky - behem par tydnu, mozna mesicu bude na mizine).

Dovedes si predstavit, jake psychologicke a socialni nasledky bude mit fakt, ze mas byt 16 hodin denne zavreny doma, a 8 hodin v praci? A presun jen s chytrym GPS lokatorem v kapse, aby mi mohli kdykoliv naordinovat 14 dni na samotce? Nestykat se (a kdyz uz jo, tak jen omezene)? Kolik je vztahu, se kterych se stavaji vztahy na dalku, protoze kazdy je zavreny nekde jinde a nemuzou se navstivit? Co lidi, kteri nejaky socialni kontakt k zivotu potrebuji, a ted dostali naordinovane domaci vezeni na nekolik mesicu? Uz ted krizove linky psychologu nestihaji, a to jsme zavreni par tydnu! Jakekoliv mezilidske vazby pujdou behem dalsich par mesicu do kopru. A tyhle skody se budou davat dohromady mnohem hur nez ty, ktere zpusobi to, ze mesic nefungovala linka ve Skodovce.
Proba
Příspěvky: 169
Registrován: 22.01.2020 19:47

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Proba »

Mrkva: :yes
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 4352
Registrován: 03.09.2012 19:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od bivoj »

Mrkva píše: 08.04.2020 1:44 ...Dovedes si predstavit, jake psychologicke a socialni nasledky bude mit fakt, ze mas byt 16 hodin denne zavreny doma, a 8 hodin v praci?...
A kde vidíš problém? Pokud je za epidemiologické situace vyhlášena karanténa tak jaký by měla smysl, kdyby se nedodržovala? Rozumný člověk toto akceptovat dokáže. Jednodušší (či "přírodnější" lidé) toto prostě pochopit neumí.

A sorry, člověk který NEDOKÁŽE POCHOPIT, že ta karanténa není k tomu, aby jej psychicky ničila a škodila mu, ale aby jej medicínsky ochránila, si IMHO nezaslouží nic jiného, než fakt onemocnět a zdechnout. A před smrtí si ještě uvědomit, jakej že je vlastně kretén - i když to si kretén či blbec neuvědomí, viz citát: "Blbec nikdy nepochopí že je blbcem skutečně, pravdu o tom že je blbcem blbci říkáš zbytečně."

Člověk, co nedokáže být pár týdnů doma je, s prominutím, duševní primitiv a většinou takové to poživačné hovádko. No proč by si měl sakra odpustit glgání piva v hospodě, vyřvávat na fotbale, ježdění na kole, a vůbec všechno to okolo? Vždyť to ho to sakra tak omezuje!!! A že umřel děda, kterýho jsem nakazil, když jsem se nakazil při glgání piva s podobnýma výpitkama? No co, vždyť byl už starej a svoje si tady na tom světě už užil... (nepřímá citace některých duševních potratů zde na fóru!).
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Odpovědět