Weber samozřejmě
Úplně OT, že se jinam nehodí
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Na Weber jsem koukal, ale z toho, co jsem zatím prošel, ho považuji spíše za tu dražší "prémiovou" značku. Víc a víc se mi zamlouvá Campingaz 4 Series Classic LS Plus. Za ty samé prachy mám cca 1,5x větší grilovací plochu a navíc boční hořák na omáčky. Pro vlastní klid kdyžtak jen koupím pancéřovou hadici na plyn a jinak nevím, co by se na tom výrobku dalo veskrze posrat. Však je to defakto jen velký "plynový vařič", ne? Je tam důležitá ta stříška nad hořáky kvůli stékání tuku - aby nehořel, a to ten Campingaz má. Recenze jsou taky velmi solidní a je k tomu dostupná spousta univerzálního příslušenství (wok, deska na pizzu, jehla na kuřata). Konstrukce třeba bude oproti Weberu trochu odrbaná, ale já s tím budu šoupat max 3m tam a zpět. Bohužel jsem ještě neměl čas si ho zajet prohlédnout, takže jen plácám domněnky
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Mám hodně dlouho Campingas. Už je to na něm znát ale stále se drží. Je to ještě na kameny takže už jsem řešil propálený koš atd. Nicméně slouží velmi dobře za rozumné peníze. Weber apod. je dražší a příjde mi to spíš že se platí firma. Zatím neplánuju výměnu. Ale..
Nicméně pokud bych měl kupovat nový (litinový hořák už se pěkně loupe) tak se asi kouknu taky např. sem:
https://cz.hecht.cz/grily/plynove/ (bez reklamy !!!)
Je to sice echt čína ale myslím že u toho není co pokazit a navíc se dá objednat skoro vše jako náhradní díl i po skončení záruky viz. třeba:
https://nd.werco.cz/HECHT/Grily_Grills_ ... RE%202.pdf (opět bez reklamy !!!)
A to je myslím u podobných věcí docela výhoda. Pokazit se asi opravdu nemá co ale jedná se o provozní opotřebení - koroze a žár. Zkorodoval mi piezzo zapalovač - držák. Když jsem řešil ten koš na kameny tak zase jedině vlastní výroba.
Nicméně pokud bych měl kupovat nový (litinový hořák už se pěkně loupe) tak se asi kouknu taky např. sem:
https://cz.hecht.cz/grily/plynove/ (bez reklamy !!!)
Je to sice echt čína ale myslím že u toho není co pokazit a navíc se dá objednat skoro vše jako náhradní díl i po skončení záruky viz. třeba:
https://nd.werco.cz/HECHT/Grily_Grills_ ... RE%202.pdf (opět bez reklamy !!!)
A to je myslím u podobných věcí docela výhoda. Pokazit se asi opravdu nemá co ale jedná se o provozní opotřebení - koroze a žár. Zkorodoval mi piezzo zapalovač - držák. Když jsem řešil ten koš na kameny tak zase jedině vlastní výroba.
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Plynový gril není gril
U grilování jde právě o to, aby maso (nebo cokoli, co tam člověk dá), dostalo nádech kouře z dřevěného uhlí
A není problém si to vzít i sebou na výlet
To už se to rovnou může dělat na sporáku
U grilování jde právě o to, aby maso (nebo cokoli, co tam člověk dá), dostalo nádech kouře z dřevěného uhlí
A není problém si to vzít i sebou na výlet
To už se to rovnou může dělat na sporáku
You cannot kill me as I am already dead!
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Ray: Ke grilu bych řekl, že u toho plynu je to trošku komplikovanější než uhlí, takže záleží, co tě k tomu vede, ale tak má své určité výhody. Počítej ale s tím, že oproti klasickému na uhlí, tak bude zprasený a všechno to musíš umýt. S chrániči plamene a dalšími věcmi je to výrazně větší otrava, než u uhlí. Nejpodstatnější věc na grilu je za mě rošt. Naprosto hrůzné jsou ty vymoženosti, kdy je to v podstatě jen zvlněná deska, protože to si to fakt můžeš doma hodit v kuchyni na pánev. U plynového grilu je za mě ideál nerezový drátěný rošt ze středně silného drátu a ne moc velkými vzdálenostmi (propadávání). U plynového grilu je žáru málo, hodně tepla, takže rošt je rozpálený a ty masivní litinové smaltované rošty se nahřejou hodně a pak ti tam místo ozdobení masa čárkami vysloveně vypálí silné spálené pruhy. Většina těch plynových grilů má litinové rošty, ale je potřeba rošt, co není moc tlustý a nebo ideálně má trojůhelníkový průřez příček (špičkou nahoru). Takže za mě osobně, co tak koukám na dobré značky a co by to splňovalo, tak bych vzal Rösle Videro G3
Naposledy upravil(a) Permonik dne 09.06.2020 13:30, celkem upraveno 1 x.
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
DeadMan přesně tak. Nehledě na to, že když už to má být kulinářsky dokonalé, tak pro různá masa se hodí různé dřevo (např. červené maso - ořech a dub, dávají více nádechu kouře, drůběží - olše, jabloň, které podpoří nasládlost masa) atd. ale to už je pro "fajnšmekry".
asi nikdo by nezatoužil po špekáčku připraveném nad prvním hořákem plynového sporáku Mora a raději by sáhnul po špekáčku připraveném nad opravdovým ohněm ze smrkového dřeva, ža ano
asi nikdo by nezatoužil po špekáčku připraveném nad prvním hořákem plynového sporáku Mora a raději by sáhnul po špekáčku připraveném nad opravdovým ohněm ze smrkového dřeva, ža ano
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Úplně bych to nezatracoval, máme na bytě elektrický gril a na pánvi tak burgr nebo oštiepok neudělám. A přitom to je vlastně blbá pánev se spirálou.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
No já mám na chalupě uhlí a v paneláku na balkoně plyn (plus je cestovní), aby z toho bylo minimum kouře a stejně nějakou vysloveně prorostlejší krkovičku na to raději nehodím. Z toho plynu to není až tak hrozné, kouř je také řešitelný problém ať již profesionální či samodomo "kouřová bomba", že si hodím do alobalu kousky vhodného druhu dřeva, zabalím, udělám malou dírku a je to. Větší problém u plynu je distribuce tepla-žáru a pak to čištění
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Hoši díky za reakce.
Ze všeho nejdříve jsem chtěl postavit pod pergolu klasický cihlový s šamotkama, ale je to pro mě ve finále jen dobře vypadající zadrbané místo pro sezení, takže půjdu cestou vytáhni/schovej. Trend "toho pravého smradu z uhlí" chápu a dlouho jsem ho razil taky, ale grilování je vždycky na mě a právě ten smrad už mě celkem sere. A než kupovat nějakou lepší a dražší klasiku, tak raději zvolím pohodlí s regulací teploty. Chuť masa hned na talíři stejně v rodině svorně všichni částečně zku*víme různými druhy dipů, takže jestli je to cítit po instantní rakovině nebo ne mě netrápí Ono záleží taky hlavně na tom, do čeho to člověk naloží a to zas právě ten kouř oproti plynu trochu zabíjí. Na čištění se dá gril rozebrat, takže to vemu venku na dlažbě vapkou a pak šupnu třeba do myčky.
Extra 2 DeadMan - nesouhlasím. Je to prostě něco mezi uhlím a elektrikou. Ne každý se chce donekonečna drbat s rozpalováním. A ruku na srdce, z elektriky mi chutnalo taky a moc. Nabídka je ale oproti plynovým dost tristní. Mě ve finále nejde o nějaký kulinářský sentiment (to uhlí stejně bereš trapně z obchodu jako ingredience a všechno). Pro mě je to hlavně o tom být venku na zahradě s rodinou za krásného počasí, pokecat, popít a polknout chutné sousto a takové se dá připravit na čemkoliv. Plyn je pro mou potřebu pohodlnější. Navíc, spousta zkušených kuchařů by s tebou ohledně toho plynu nejspíš nesouhlasila, třeba i samotný Polreich. A mrkni na net, plyňáky jsou i na výlety
Ze všeho nejdříve jsem chtěl postavit pod pergolu klasický cihlový s šamotkama, ale je to pro mě ve finále jen dobře vypadající zadrbané místo pro sezení, takže půjdu cestou vytáhni/schovej. Trend "toho pravého smradu z uhlí" chápu a dlouho jsem ho razil taky, ale grilování je vždycky na mě a právě ten smrad už mě celkem sere. A než kupovat nějakou lepší a dražší klasiku, tak raději zvolím pohodlí s regulací teploty. Chuť masa hned na talíři stejně v rodině svorně všichni částečně zku*víme různými druhy dipů, takže jestli je to cítit po instantní rakovině nebo ne mě netrápí Ono záleží taky hlavně na tom, do čeho to člověk naloží a to zas právě ten kouř oproti plynu trochu zabíjí. Na čištění se dá gril rozebrat, takže to vemu venku na dlažbě vapkou a pak šupnu třeba do myčky.
Extra 2 DeadMan - nesouhlasím. Je to prostě něco mezi uhlím a elektrikou. Ne každý se chce donekonečna drbat s rozpalováním. A ruku na srdce, z elektriky mi chutnalo taky a moc. Nabídka je ale oproti plynovým dost tristní. Mě ve finále nejde o nějaký kulinářský sentiment (to uhlí stejně bereš trapně z obchodu jako ingredience a všechno). Pro mě je to hlavně o tom být venku na zahradě s rodinou za krásného počasí, pokecat, popít a polknout chutné sousto a takové se dá připravit na čemkoliv. Plyn je pro mou potřebu pohodlnější. Navíc, spousta zkušených kuchařů by s tebou ohledně toho plynu nejspíš nesouhlasila, třeba i samotný Polreich. A mrkni na net, plyňáky jsou i na výlety
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
BTW nejlepší byla sousedka, grilujeme si na elektrice na balkóně, doběhla, že jak si to jako představujeme a že má pak načichlý prádlo. Úplně na ní bylo vidět, že ji tečou sliny a už jsem jí chtěl zjebat, že jak jí může načichnout prádlo z elektrického grilu. Ale vložila se do toho ta moje a vyřešila to diplomaticky, dva dny před grilováním jí lepí žluté lístečky na dveře. Už se těším až tam jednou půjdu já a nalepím jí to tam gorilapáskou.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Jak letěl čas, přístroje na vaření odchází do skladu v podkroví. Šel tam fritovací hrnec, elektrický pekáček, stará i nová remoska, toustovač, kontaktní gril, roštový gril na uhlí,.....
Dneska, pokud se nesejde víc jak 6 lidí s velkým apetitem, vystačím s několika rozměrnými drátěnými kleštěmi, zavěšenými na dřevníku. Umývání je prosté, před upotrebenim projdou ohněm, potkají tamtéž zavěšený drátěný kartáč a fertig. Na vaření vystačím s indukční deskou a el. troubou, která je o 2 levly chytřejší než tchyně. Mimochodem, nikdy se mi na žádném grilu nepodařilo udělat křupavou kůži na vykoštěném kuřecím stehně. Ani na plynové či elektrické plotně. Jen nasucho na indukci. Ježíš, žral bych
Dneska, pokud se nesejde víc jak 6 lidí s velkým apetitem, vystačím s několika rozměrnými drátěnými kleštěmi, zavěšenými na dřevníku. Umývání je prosté, před upotrebenim projdou ohněm, potkají tamtéž zavěšený drátěný kartáč a fertig. Na vaření vystačím s indukční deskou a el. troubou, která je o 2 levly chytřejší než tchyně. Mimochodem, nikdy se mi na žádném grilu nepodařilo udělat křupavou kůži na vykoštěném kuřecím stehně. Ani na plynové či elektrické plotně. Jen nasucho na indukci. Ježíš, žral bych
Udělám co musím
- DanBlack
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Že se proudový motor montoval na náklaďák (nebo vlak) a používal k odmrazování ranvejí...to vím.
Ale že ho maj i na letadlovce (Admiral Kuzněcov)...to sem fakt netušil!
Clear the decks! Russian sailors clean country's largest aircraft carrier by strapping a JET ENGINE to the front of a tractor and using it like a leaf blower
Ale že ho maj i na letadlovce (Admiral Kuzněcov)...to sem fakt netušil!
Clear the decks! Russian sailors clean country's largest aircraft carrier by strapping a JET ENGINE to the front of a tractor and using it like a leaf blower
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
no jo, na Kirovets K-700 se dá zřejmě nasadit cokoliv Jen si tedy myslím, že to nebude "proudový motor" ale jen plynová turbína, na proudový motor by to zapojení bylo podle mne trochu složitější.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kirovets_K-700
https://www.auto.cz/legendarni-rusky-tr ... eno-131944
to je tak, když někdo vlastní značku traktorů vyvíjí a prodává od 60tých let až dodnes, zatímco jiní, nahradí/upřednostní/prodá díky dotacím, vlastní a dlouholetou výrobu traktorů, nějakým usáckým velmi dobře zaplaceným John Deere....
https://en.wikipedia.org/wiki/Kirovets_K-700
https://www.auto.cz/legendarni-rusky-tr ... eno-131944
to je tak, když někdo vlastní značku traktorů vyvíjí a prodává od 60tých let až dodnes, zatímco jiní, nahradí/upřednostní/prodá díky dotacím, vlastní a dlouholetou výrobu traktorů, nějakým usáckým velmi dobře zaplaceným John Deere....
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
LKT neboli lesní kolový traktor, neboli Lakatoš byl ze Slovenska, to se nepočítá
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
A Kirovets K-700 je ze Austrálie? To bude ještě horší. Dovedu si představit jak ten poctivý 60.letý vývoj soudruhů ze sovětského svazu asi vypadal.
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
asi tak
http://en.kirovets-ptz.com/
nechápu, proč někteří žijí stále v tom, že Rusko zůstalo trčet ve vývoji v roce 1968 Ale jo, chápu, lidské pocity, křivdy a vzpomínky, dokáží ovlivnit i jinak inteligentní lidi...
http://en.kirovets-ptz.com/
nechápu, proč někteří žijí stále v tom, že Rusko zůstalo trčet ve vývoji v roce 1968 Ale jo, chápu, lidské pocity, křivdy a vzpomínky, dokáží ovlivnit i jinak inteligentní lidi...
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Nemůžu se rozhodnout, jestli to dát do sekce První pomoc, Dokumenty - video / Youtube, nebo Tělo a duše / Hudba v těžkých časech, tak to dávám sem. Snad se bude líbit
https://www.youtube.com/watch?v=bXltzjLv0-M
https://www.youtube.com/watch?v=bXltzjLv0-M
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Mám podobné dilema... patří to do První pomoci nebo PA girls?
https://www.youtube.com/watch?v=vUTypYK ... ltBlowouts
https://www.youtube.com/watch?v=vUTypYK ... ltBlowouts
-
- Příspěvky: 553
- Registrován: 08.04.2020 14:09
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Pohledem Pražáka - dálný Východ
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Jírovec se prodává i v ČR firma Toko.
A tady jak dopadl pokus na dobití západních zemí v 90letech:
https://www.agroportal24h.cz/clanky/amb ... propadakem
A tady jak dopadl pokus na dobití západních zemí v 90letech:
https://www.agroportal24h.cz/clanky/amb ... propadakem