SOUMRAK ZÁPADU

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

a tady máme další ukázku cenzury v zájmu povinného nastolení lásky a respektu vůči menšinám

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40328621

v práci o rozvoji organické chemie napsal autor svůj názor:
"Hudlický ve svém článku kritizoval preferenční zacházení s mnoha skupinami a jednotlivci, které ale znevýhodňuje jiné skupiny. Dochází tak podle něj k tomu, že pracovní místo nedostanou nejzajímavější kandidáti, protože pro výběr jednotlivců je důležitější sociální pozadí než jejich dosavadní úspěchy."

aneb, černoch, muslim či LGBT dostane výhodu před jiným, i lepším kandidátem, jen proto, že je černoch, muslim či LGBT.

Výsledek:
autor práce dostal zjebáno, článek byl stažen, dva editoři časopisu, kteří článek schválili, byli vyhozeni
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

To už tu dlouho nebylo... :puke
Útočník z Readingu byl v programu proti terorismu, za hrozbu ho nepovažovali
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
kawa5
Příspěvky: 223
Registrován: 24.01.2016 19:59

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od kawa5 »

Nynější hysterie ohledně rasismu jen podporuje další rasismus i v lidech, které by dřív ani ve snu nenapadlo dělat rozdíly kvůli barvě pleti. ;) Bílí začnou nenávidět barevné o to víc, každopádně nic hezkýho nás nečeká, jediné pozitivní je, že na západě bude řežba o dost dřív. :D
Proba
Příspěvky: 169
Registrován: 22.01.2020 19:47

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Proba »

Corona, černí versus bilí... sem zvědavej co se ještě najde. Na mě to celý dělá dojem, jako by někdo chtěl celej svět restartovat. A k tomu není nic lepšího než populaci vystrašit, pak je o všechno připravit a jedeme z nova tadááá.
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Matěj »

kawa5 píše: 24.06.2020 21:50 Nynější hysterie ohledně rasismu jen podporuje další rasismus i v lidech, které by dřív ani ve snu nenapadlo dělat rozdíly kvůli barvě pleti. ;)

Popravdě to bylo asi první, co mě napadlo, když celá ta fraška BLM začala ... Ono to vypadá jako by to i bylo cílem
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... ?zdroj=top

Levicoví radikálové v Německu se podle civilní kontrarozvědky stále silněji radikalizují. Tajné služby ve své nové zprávě zmiňují i předpoklad, že existují dokonce jmenné seznamy osob určených „k likvidaci“. Zároveň rozvědka upozorňuje na snahy krajní levice propojit se s iniciativami na ochranu klimatu a jejich prostřednictvím tak získat společenskou legitimitu.

nemáte někdo přístup k celému článku?
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Bill Masen »

Ono to je asi nevyhnutelné. Když se podívám na svět ne, jako na lidi, ale jako na lidstvo, tak se svět snaží vyrovnávat. Když na jednu misku vah položím jeden extrém v podobě BLM, musí vzniknout adekvátní protiváha stejně extrémní intenzity. Ona váha světa se musí plnit drobnými závažími, aby byla v rovnováze.
Uživatelský avatar
Patrol
Příspěvky: 1169
Registrován: 24.08.2015 14:38

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Patrol »

Na procvičování angličtiny používám v mobilu program "duolingo". Poslední dobou mě čím dál častěji překvapují jakési průvodní hlášky při načítání dat. Např. "Ve švédsku je program duolingo nejoblíbenější mezi uprchlíky."
Taky překládané věty jsou stále více zatíženy multikulti, levičáckou propagandou a zelenými tématy. Např. přelož: " Můj bratr má nového přítele. Já pracuji jako profesor na universitě. My pomáháme při záchraně ohrožených zvířat. To dítě je ohrožené. Moje sestra je vegetarián. ....."
Jestli to tak půjde dál, tak to přestanu používat.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

devlop píše: 25.06.2020 8:22
nemáte někdo přístup k celému článku?
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... E43568C245

Asi jim tam budeš muset zadat nějakou mailovou adresu, ale určitě máš na podobné účely nějakou fejkovou ;)
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od mukl »

Také mám pocit, že vše co se teď děje, je "chtěné" a podporované "mainstreamem". Tam, kde se bourají sochy, zakazujou knihy, filmy, zakazujou se určitá slova či slovní spojení, brutálním způsobem se překrucuje historie, popírá se přirozený běh věcí, tam se brzy budou hromadně zabíjet lidi. Já mám vážný strach, že tohle rádoby "sluníčkaření"a " klimatická záchrana planety" skončí strašlivým masakrem. A jelikož je nová doba, lidi je na zemi taky víc, tak počet obětí překoná i ty excesy z 20.století. Rád bych se mýlil, ale tahle nová revoluce, nic pěkného nepřinese :cry:
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ulfhednar »

Jsme v sociálním setupu poloviny 30. let minulého století. BLM a na něj navázaná enviromentalistická a LGBTQxyz hnutí jsou nacismem či komunismem 21. století.

Má to všechny verbální a sociální znaky násilnické levicové totalitní ideologie. Vyžaduje to demonstrativní přísahy věrnosti, aktivní účast ("Silent is a crime"), omlouvá to násilí ve jménu "dobra", umlčuje názorovou pestrost a odmítá to svobodu. Zároveň to staví novou kastu nedotknutelných a nadřazených nadlidí, Übermenschů. Tentokrát to nejsou dělnící nebo "arijci", jsou to černoši. Příště to bude někdo jiný (pokud někdo zbyde).
V tom je ta situace ještě horší. Nízká průměrná afinita k práci a nízký průměrný intelekt, vyvážený enormní porodností.
A my v pozici Židů konce třicátých let.

Co s tím? Obávám se, že šance, že se levičáci sežerou mezi sebou je malá. Je (nevelká) šance na nějaký bi- a více polární svět, kdy se Východní Evropa stane Západem. K tomu jsou nutné základní předpoklady:

-minimum imigrantů z kulturně-sociálně nekompatibilních světů
-silná armáda
-ekonomické oslabení progresivních levicových zemí
-ozbrojená populace
-sebeúcta, sebevědomí, odhodlání
-omezení velkovýroby zpovykaných "humanitních" studentů, kteří jsou na základě vazby "poptávka-nabídka" nezaměstnatelní a proto si musí vytvářet umělé problémy (převážně šikanující produktivní populaci), aby je pak "řešili" - na úkor našich peněženek a svobod.

V těchto okruzích jsme (jako ve škole) na stupnici 1- až 4.

Nicméně, jsme připraveni být novými Horákovými a Mašíny 21. století? Ostatně není symptomatické, že větu na plakátu Horákové "Zavražděna komunisty" odmítá právě filosofická fakulta?

V COVIDu za sebe nespatřuji velké nebezpečí. To je jen drobná lapálie, jaká nás rozhodit nemůže (pokud zásadně nezmutuje). Kromě toho, že je zneužívána k ekonomickému neumětelství (na úrovni státního rozpočtu a dojičů pseudokapitalismu), k zadlužování a k očesávání svobod, tak zásadní dopad na naší populaci mít nebude. Pokud si ovšem to mentální peklo z virů neuděláme v hlavě sami. Ale to je každého boj.

To, co nám bere svobodu, důstojný život a šanci pro děti se teď právě nadechuje k útoku. Jako tolikrát v historii, je to další derivát marxových zkurvených myšlenek okořeněný nacionalismem. Jenom byl Němec nahrazen černochem. Jediný rozdíl.
Óðinn á yðr alla
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

mukl: souhlas, však koukni na ten článek co jsem tady postoval. Krajní levice se už ani netají tím, že zneužije politické strany razící ochranu klimatu, ke svým účelům a destrukci současného systému. Iniciativa kolem BLM je nutná k tomu, udělat si dostatečnou zásobu "bojovníků" na své straně. Jen doufám, že si to lidé dostatečně uvědomí a v roce 2021 při volbách pošlou strany jako Piráti, TOP09 atd. do p*če, protože kdyby toto zvítězilo, tak je náše budoucnost dost pochmurná. Že to ale bude ale na západ od nás v ulicích vypadat hrůzostrašně, již ovlivnit nedokážeme, teď jen můžeme udělat vše proto, aby to nesemlelo i nás.
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Docela si nedokážu představit, jak by se ve velkém měřítku mohlo přelít násilí a rabování k nám (díky docela homogennímu složení společnosti), ale rozhodně by to na nás dopadlo politicky díky EU (proto je nutné volit politiky, kteří nenechají z venku ovlivňovat naši vnitřní bezpečnost), a především ekonomicky. To by logicky přineslo vlnu zločinnosti, ale ne (více méně) občanskou válku, ke které je našlápnuto na západě.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

no, nikdy neříkej nikdy :-) Každopádně, jak už jsem psal dříve, na rozdíl od západu nemáme v ČR tak silné podhoubí multikulti a marxistických sraček, které by teď začlo lézt napovrch. Ale existuje, proto odkazuju na ty volby. K vítězství zla stačí jen nečinnost dobra.
Jinak ani bych se nedivil, kdyby v ne nedaleké budoucnosti přicházeli ze západu do ČR bílí imigranti, spráskaní útlakem marxistů a černých...
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Ono by bohatě stačilo, kdyby se "naši" vrátili. To by nebyl už problém se zubaři, lékaři, techniky a inženýry.... Ale někteří by radši mohli zůstat tam kde jsou...
Vlastně teď spíše uvažuju co přijde jako další, protože pokud je rozvrat západního světa a ekonomiky záměr, tak první koronavirová vlna a Floyd byla podle všeho docela slabá rozbuška. Tipuju, že po létě, kdy se i aktivisté budou raději válet na pláži, přijde nejpozději na přelomu září a října další pokus. Podle prozatimního vývoje by tou dobou by měla být druhá vlna (pokud bude) v plném proudu, setrvačnost ekonomiky a nálada ve společnosti bude na bodu mrazu, a velké krize téměř vždy začaly začátkem podzimu.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

když už jsem načal to podhoubí, tak takhle nějak si představuji začátek, kdy by nás v případě podpory voličů mohla za pár let mrdat RLM (romea lives matter) s podporou antify stejným způsobem, jako BLM v okolním světě ;)

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cyri ... domaci_lre

Do boje o senátorské křeslo za Piráty vyrazí na Kolínsku úředník romského původu. Cyril Koky nyní pracuje jako odborný referent pro oblast národnostních menšin. „Populisté si na romském tématu vaří polívčičku, i to je důvod, proč kandiduji,“ říká. V rozhovoru pro iDNES.cz mluví také o tom, proč čistě romské strany nemají v dnešní době šanci uspět ve volbách

Čím vás oslovili Piráti?
Pro mě je to velmi otevřená strana. I když ze začátku jsem měl velké problémy se zveřejňováním interních věcí na internetu, tak politika Pirátské strany stojí na otevřenosti a veřejnost alespoň ví, co se v politické straně děje. Rychle jsem pochopil, že strana má perspektivu, jsou tam mladí a vzdělaní lidé s určitým drivem. Pirátská strana sleduje lidská práva, postavení menšin, dává menšinám možnosti. Je to politická strana, která neříká, jak to nejde
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Neřekl bych, že by to u nás tak mohlo dopadnout. Celý aktivismus kolem Romů stojí a padá na neziskovkách, ve kterých parazitují na státní kase lidé, kteří by se jinou prací neuživili. Romové se dokáží ve větším množství dokáží zorganizovat tak na chlastačku nebo na rvačku, ale k organizované činnosti určitě ne.
Takže pokud ekonomická (a společenská) krize udeří, tak první místo kde boudou vlády šetřit budou tyto nátlakové a politické neziskovky. A tím pádem se budou jak neziskovkáři tak jejich "objekty zájmu" potkávat na pracáku.
honzasl
Příspěvky: 323
Registrován: 10.03.2016 10:13

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od honzasl »

Je (nevelká) šance na nějaký bi- a více polární svět, kdy se Východní Evropa stane Západem. K tomu jsou nutné základní předpoklady:

-minimum imigrantů z kulturně-sociálně nekompatibilních světů
-silná armáda
-ekonomické oslabení progresivních levicových zemí
-ozbrojená populace
-sebeúcta, sebevědomí, odhodlání
-omezení velkovýroby zpovykaných "humanitních" studentů, kteří jsou na základě vazby "poptávka-nabídka" nezaměstnatelní a proto si musí vytvářet umělé problémy (převážně šikanující produktivní populaci), aby je pak "řešili" - na úkor našich peněženek a svobod.


Sebeúcta, sebevědomí a odhodlání nevznikne tam, kde je zápecnictví, smrádek, teplíčko. Tj. montovna, která se veze na úspěchu západu. Kvalitně vyučení dělníci ve fabrice bez znalosti jazyků jsou vždycky jen vystrašení otroci, kteří se zastávají svého otrokáře. Stačí se podívat na loajalitu hornických odborářů ze severních Čech, kteří srdnatě hájí zájmy težařských firem.
Nevznikne tam, kde není konkurence a možnost nabrat zkušenosti někde jinde.
Západ je úspěšný, protože uměl vysát mozky celého světa a dát jim příležitost. Východ nikdy nelákal k přistěhování.
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Paul »

V případě, že socialisti (Valachová) za pomocí celé vlády prosadili např. inkluzi ve školství a všem to bylo úplně jedno, těžko nás může hřát pocit, že na západě to je velký špátný a u nás pohoda. To samé například soudružka Jourová, kterou do unie protlačil Babiš a která bude mimo jiné zavádět cenzuru ve velkém. A pak tu je celá plejáda nedotknutelných - neziskovky, ČT, různý progresivní aktivisti a novináři, CO2 fanatici, zastánci islámu.. vůbec to není o tom jestli po ulicích pobíhá antifa s pirátama a topkou. Oni ten svůj boj už dávno vyhrávají.

V USA to pak je úplný extrém kdy Trump vejrá na to jak se mu země rozpadá pod rukama a nědělá vůbec nic. O nic lépe na tom ale nejsme.
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ulfhednar »

honzasl - naopak, o kvalitně vyučené dělníky je zájem a neriskují nic. Dobře placený profesor genderových věd, který se v běžném životě dá použít pouze jako organické hnojivo, se musí třást o místo a ukazovat věrnost ke klanu. Mrkni na tuhle "aféru": https://1url.cz/Izaj3
Myslím, že haviři z Mittalu by dotyčnou krávu poslali do míst, kde slunce nesvítí. Vedení PřF UK se ovšem podělalo a to jde stále o reálné "hard" obory.

Kdo něco umí a o jehož práci je reálný zájem, má menší důvod k obavám a demonstrování věrnosti, než někdo, jehož živobytí je dáno čistě rozmarem režimu, jemuž musí deklarovat věrnost.

Příměr s horníky nechápu. Pochopitelně, že horníci byli proti ukončení těžby. Byla to jejich tvrdá, ale dobře placená práce. Nebyli to nějaké smažky placené Sorosem, co se uvazují na rypadla. U nás horníci v hospodě vždycky vyhodili oknem toho, kdo je štval, ať už to byl cikán, nebo tajemník. Posere se spíš úředník, nebo akademický pracovník, pokud nemá jméno v oboru, který má konkrétní aplikace.
Óðinn á yðr alla
Odpovědět