Nepokoje v USA (barevná revoluce)

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od L.C. »

Na jednu stranu je to samozřejmě pravda. Na stranu druhou je tu ještě pátá kolona Antify a podobné pakáže, která BLM dost přizvukuje (a dle mě stojí za celým tím cirkusem) a která je bohužel dost často bílá.

Já bych třeba zohlednil i to, že Idaho je jeden ze států, kde je poměrně benevolentní držení zbraní, takže když tam vylezete na ulici s AR-15 přes rameno, tak Vám většina lidí ukáže akorát palec nahoru.
V Texasu je BLM celkem aktivní, ale jak jsem četl, policajti se tam s tím moc nepářou (ve městech) a na venkově platí pravděpodobně to samé jako v tom Idahu. Jistě tam budou i větší excesy, ale přesto si troufnu tvrdit, že BLM tam moc pšenka nepokvete a tam různých latinos a negrů bude jak naseto. Přiznám se ale, že rozvrstvení obyvatelstva v jednotlivých státech USA vůbec neznám.

Horší je, že nemusíme chodit daleko, protože té antifácké a pro-BLM pakáže máme dost i tady u nás a troufnu si tvrdit, že na počet obyvatel možná i více než v USA.

Zajímavé třeba je, že co se týká Seattlu, tak se objevilo několik inciativ, které měly v plánu tam vtrhnout a udělat tam skutečný pořádek. Většinou to byli buď bývalí veteráni, anebo členové motorkářských gangů, které se jinak mezi sebou řežou jako psi, ale teď kupodivu našli společnou řeč. Zkrátka je tam spousta lidí, kteří toho mají dost. Asi nejhorší na tom všem je, že Spojené Státy, jsou rozštípnuty vedví a v bohužel tam nechybí moc k tomu, aby to skončilo občanskou válkou.

Nicméně stejně musím napsat, že obyvatelé Coeur d’ Alene mě tak nějak zahřáli u srdce ;-).
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
Uživatelský avatar
Nicotinick
Příspěvky: 2799
Registrován: 14.03.2014 10:38

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Nicotinick »

Jj, oni tam mají takovou zvláštní tradici v Coeur dAlene a okolí. Sice je před 20 lety rozpustili, ale buď si jistý, že tam "myšlenka" (myšleno ironicky, aby bylo jasno) ještě zdaleka nezapadla. ;)
Coeur dAlene AN.jpg
Ten pán s megafonem se jmenuje Richard Girnt Butler. 8-)
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Woody Crafty
Příspěvky: 472
Registrován: 09.04.2020 14:19
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Woody Crafty »

golem píše: 28.06.2020 21:23 Otrokářství v podstatě skončilo tím, že se přestalo vyplácet. Ve srovnání s otrokem, kterého si musíš koupit a o kterého se musíš neustále starat, začal být v nových podmínkách výhodnější námezdní dělník, který dělá za málo a když ho zítra nebudeš potřebovat, tak ho pošleš pryč. Vývoj nebyl časově rovnoměrný na celém tehdejším území obsazeném USA a skončilo to až občanskou válkou. Mimochodem, občanská válka začala především kvůli daním, otrokářství bylo podružným tématem, zpočátku ho ani seveřani nechtěli jihu odpírat, a nechat si černochy jako občany? To ještě na začátku občanské války nechtěl opravdu nikdo. Až později se to nešťastně zvrtlo.
Otrokářství skončilo válkou severu proti jihu. Do té doby se zatraceně vyplácelo (především v zemědělství). Zvlášť po vynálezu odsemeňovačky bavlny dramaticky vzrostla efektivita otroků, kteří si nemuseli ničit ruce zdlouhavým odloupáváním semínka bavlníku od chmýří, což byla časově nejnáročnější činnost na člověkohodiny, při výrobě bavlny.

Jižní státy čím dál víc bohatly a stávaly se nezávislými. Což bylo potřeba zarazit, a tak severští (zednářští) otrokáři vedli válku proti těm jižním otrokářům. Po válce z bohatého Jihu byl najednou extrémně chudý Jih, kde řádily tlupy úžasně svobodných, ale zoufale hladových bezprizorních propuštěných černých otroků. (kvůli tomu pak vznikl Kukluxklan jako jakási domobrana a policie).
A aby se JIh už nikdy nevzpamatoval, tak zrušili otroctví, a ten zbytek "svobodných" černých otroků co neumřel ve válce a hlady, ti pak utekli otročit na sever do továren coby "svobodní zaměstnanci" s horší životní úrovní než měli na jihu na plantáži a s méně zaměstnaneckých práv.
Budoucnost? Ta bude taková, jakou si ji uděláme.
Zapadlo
Příspěvky: 998
Registrován: 24.08.2014 19:59
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Zapadlo »

"Otrokářství skončilo válkou severu proti jihu" - neskončilo. na teritoriích, která ještě neměla přiznaná práva státu a v indiánských rezervacích bylo legální a používané i později.
"do té doby se zatraceně vyplácelo" - ve schvíli kdy se loďstvu jejích veličenstva podařilo stopnout slave-trade mezi afrikou a amerikou šly ceny otroků neskutečně nahoru, v době války sever-jih nemohli z ěchto důvodů mít otroka ani mnozí jižané, muselo se to řešit "domácím chovem". Pokud se otroctví zatraceně vyplácelo, jak je možné že už dávno před válkou šel Jih do prdele s množstvím kapitálu a impotencí masivních investic so infrastruktury ? Co se týče technologií, školství a průmyslu byl před občanskou válkou jih na cestě stýt se skanzenem. To mu taky později prohrálo válku : minimum hutí, strojírenských závodů, železnice a telegrafní linky oproti severu ve stádiu budování..
"Jižní státy čím dál víc bohatly a stávaly se nezávislými" - nezávislost států USA na centrální vládě byla největší v dějinách bezprostředně po Deklaraci nezávislosti na Britech a postupně se to utahovalo. Občanská válka jenom zařídila, že utahování bylo možno zrychlit.
"severští (zednářští) otrokáři vedli válku proti těm jižním otrokářům" - pokud si dohledáte počty zednářských lóží na severu a jihu tehdejších Států asi budete nemile překvapen.
"A aby se JIh už nikdy nevzpamatoval, tak zrušili otroctví" - Po vítězné bitvě u Antietamu Lincoln v září 1862 vyhlásil, že od 1. ledna 1863 jsou všichni otroci na územích Unie svobodní. S rozhodnutím se vyčkávalo na jakékoliv, byť i menší vítězství, aby se zamaskovala nutnost získat další vojáky. Lincoln potřeboval po mnoha porážkách rychle podporu a navíc musel zabránit vstupu do války dalším evropským státům, které odsuzovaly násilné potlačování svobody Konfederace. Toto prohlášení eliminovalo hrozbu, že by Francie, Španělsko a Velká Británie pomohly Konfederaci, protože by to znamenalo, že otevřeně podporují otroctví. Pro Lincolna bylo zrušení otroctví jenom trumfem ve válce, opakovaně se vyjádřil, že pokud by to udrželo Státy jednotné, otroctví by ponechal.
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od bacil »

Mít otroka nebyla levná záležitost, tak si jeho pán ho hleděl, aby byl zdravý, silný a spokojený. Byli to prakticky členové rodiny jen bez práva dědit majetek, v kontinentální Evrope ekvivalent služebnictva. Na co by mu byl zmrzačený. Jasně, že se našlo pár idiotů, co ty otroky týrali, ale to byli duševně nemocní jedinci, kterých rozhodně nebyla většina. Ve starých knížkách je toho o otrocích napsáno celkem dost zajímavého, například výška daně otroka byla polovina jeho příjmu, zatímco svobodný ji měl kolem 1%. A to i to 1% bylo zneužito jako důvod pro nižší daně "demokratizujícími" silami ke svržení starého systému (monarchie, otrokářství). No, jaké že máme celkové daňové zatížené dnes?
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od L.C. »

Nicotinick: víte, vůbec to není pěkný obrázek, opravdu. Jenže pro mě pořád lepší než záběry na tlupu negrů, co skáčí po člověku, co jen chtěl bránit svůj obchod. Video tu určitě někde běhá. Já už si to ani nezálohuji.

Jistě se také shodneme, že to těmi vypálenými obchody může skončit i z té druhé strany, ostatně Křišťálová noc se neodehrála zase tak dávno. Jenže nevěřím, že většina obyvatel Coeur d’ Alene a státu Idaho, Montana apod. má jako vzor Adolfa. Spíše bych to viděl jako určitou formu reciproční reakce. Když je to všude samý, neomarxista, antifák apod., spousta lidí se přikloní na druhou stranu.

Obě volby na pendrek, obě vedou do pekel, ale ti druzí mají alespoň mnohem blíže k nacionalismu a patriotismu. Pokud bych měl na výběr jen mezi těmito dvěma možnostmi, věřte, váhal bych, ale asi ne moc. A to byl jeden můj dědeček voják Rudé armády a prošel si to z Ruska až do Berlína, takže měl s nacismem a hákovým křížem zkušeností ažaž. Stejně si ale troufnu tvrdit, že kdyby viděl tu sebranku z BLM, asi by taky dospěl k názoru, že s nimi se dá komunikovat jen z jediné pozice.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5344
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Rafael »

Taková úvaha o otroctví, možná OT, ale za přečtení a zamyšlení snad stojí.
Screenshot_2020-07-11-16-08-21_20200711161356940.jpg
https://stredoevropan.cz/2020/02/04/bil ... -otroctvi/
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od golem »

Rafael: to není nic nového. Africké černochy do otroctví lovili většinou jiní afričtí černoši, obchodovali s nimi občas přímo oni, ale častěji arabové a naprostá většina z nich bylo prodána jinam, než do USA.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8789
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Fabulous »

Nedávnou historií minoritní části negroidní rasy se oddalujete tématu vlákna.
Woody Crafty
Příspěvky: 472
Registrován: 09.04.2020 14:19
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Woody Crafty »

jahaman píše: 14.06.2020 9:28
... Zpetne teto hudbe rikame eurodance. Poslednich par mesicu posloucham radio ffh eurodance. A jakobych se vratil do 90 let. A ta muzika, to je porad sama "laska", "zvladneme to", "spolecne", "nadeje", "vitezstvi", ... a tak dal, proste samo pozitivni veci....
...
No a ted si poslechnete par rapovych songu cernosske komunity poslednich let. Za mne v tom porad slysim "nenavist", "hrozba", "odlouceni", "zabijeni", a tak podobne. Pak se neni cemu divit, ze to maji cernosi porad v hlave a chovaji se tak jak se chovaji.
Da se rici, ze se ta skupina lidi porad utapi v negativnich vecech a mota v kruhu.
...
Takze podle me to neni zadna barevna revoluce, ale vyusteni toho o cem uz delsi dobu porad vsichni slysime z jejich rapovych pisnicek. Takove samonaplnujici se prorostvi.
Pak si ale položte otázku jak je možné, že tahle rapperská kriminální spodina společnosti vydělává miliony a žije v neuvěřitelném luxusu? Jak je možné že s touhle spodinou uzavírají smlouvy přední "bělošské" hudební vydavatelství?
Kdo jsou vlastníci těchto vydavatelství a jaké cíle tím sledují?

Je známé, že v hudebním průmyslu si ani neškrtnete pokud nemáte ty správné názory a postoje, nebo jste nedej bože v ideologickém rozporu s neomarxistickou LGBT feministickou multikulti ideologií.
Kdy naposledy jste viděli nějakou novou hudební hvězdu, maskulinního macho bělocha co zpívá o vlastenectví?
Že by běloši najednou zničeho nic přestali umět zpívat? To asi ne.

Takže někdo za nějakým účelem propaguje násilnický nenávistný rap mezi černošskou komunitou.
Vzpomínáte co byla "černošská hudba" před cca 60 lety. Buďto (pozitivní) spirituály s náboženskou tématikou, a nebo o trochu divočejší jazz, ale taky veskrze pozitivní. Ani stopa po nějakém násilí.

Takže kdo a za jakým účelem černošskou hudbu zcela převrátil naruby a udělal z ní propagaci násilí, drog, prostituce, gangů, kriminality a dalšího zla?
Budoucnost? Ta bude taková, jakou si ji uděláme.
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od bacil »

Jurij Bezmenov...
https://www.youtube.com/results?search_ ... %9Bn%C3%AD

Panna Maria si v jednom ze zjevení ve Fatimě přála před téměř 90 lety, aby bylo Rusko zasvědceno Neposkvrněnému srdci Panny Marie za účasti biskupů celého světa. Že pokud nebude, tak Rusko rozšíří svoje bludy do celého světa. No Vatikán vždy hovořil, že to není potřeba, pak že to udělal tajně a proto byla perestroika... No neudělal to a v polovině listopadu v roce 2013 (tedy ještě před instalací "majdanovských" kamer, které byly v provozu od 27.11), se ve Vatikánu na audienci u papeže objevil Putin s moskevským Patriarchou s žádostí o urgentní provedení zasvěcení RUska. No papež je vyhodil a od 29.11 měly ty kamery zajištěnou obří sledovanost.

Co jsou to ty ruské bludy? Je to snad komunismus? To ale není ruský blud. Ruský blud je totiž trockismus, trvalá revoluce. Bohudík Rusko tyto bludy už dívno opustilo, včetně komunismu a bohužel, tyto bludy, včetně komunismu se rozšířily na Západ. Tak jsme úspěšně a mírumilovně v 90. z té zatuchlé p*dele vylezli, aby jsme do ní v roce 2004, nic netušíce, zase vlezli. Některým bylo sice podezřelé, že šéfové EU mají komunistickou minulost, ale byly vždy zatlučeni do němoty.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Paul »

Jo takhle to určitě bylo, kam se hrabe hvězdná flotila bambiliónu mateřských lodí Astara Šerana.

V USA to stále žije. Včera dostal policajt po hlavě kladivem, když se komouš snažil dostal do budovy federálního soudu: https://twitter.com/portlandpolice/stat ... 5477987328

Klasicky Trump si nedokáže poradit ani se 150 členým gangem antify, který tam dělal bordel.
Woody Crafty
Příspěvky: 472
Registrován: 09.04.2020 14:19
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Woody Crafty »

Jenže na jednoho kokota s kladivem/baseballkou/cihlou připadá 100 normálních lidí, kteří demonstrují pokojně.
Tedy do doby než se tam objeví nějaký podivný zamaskovaný týpek a nezačne rozbíjet výlohy, jak se rychle objevil, tak rychle zase zmizí a pak se strhne mela s policajty.
Doporučuju shlédnout celý průběh demonstrace a tohle tam často uvidíte.

Lidi co tam byli osobně potvrzují, že ta atmosféra často není nenávistná, ale spíš neutrální až pozitivní.
Ti lidi bohužel neví co chtějí. Ví že je se společností něco hodně špatně, neví přesně co, chtějí to ale nějak změnit. A tak se chytnou první policejní provokace Antify nebo BLM.
Ti co ten dav vedou, rozhodně nejsou žádní amatérští spontánní protestující, to je očividné. To jsou profíci.
Budoucnost? Ta bude taková, jakou si ji uděláme.
Martysedlak
Příspěvky: 553
Registrován: 08.04.2020 14:09
Pohlaví: muž
Bydliště: Pohledem Pražáka - dálný Východ

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Martysedlak »

Taky se mi zdá že to přešlo do nějaké zvláštní chronické fáze. Když to srovnám s nepokoji LA 92, kde násilnosti trvaly týden a po nasazení národní gardy se to rychle zklidnilo. Buď byl Buch ráznější a méně se bál než Trump, nebo se teď projevil efekt voleb.
Snad se to nezvrhne k něčemu ještě horšímu.
Vždy jak čtu o dnešní situaci v USA, tak si vzpomenu na přednášky pana M. Bárty o Arabském jaru, které on nazývá Arabská chlebová revoluce. Kdy příčina byla neúroda a razantní zvýšení cen potravin (v USA něco podobného vlivem uzavření země kvůli Covidu). To co se pak stalo ( upálení prodavače v Tunisku - USA zákrok na černocha) byl pouze spouštěč.
FMJ
VIP
Příspěvky: 806
Registrován: 30.09.2012 18:54

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od FMJ »

Mno....3.11. 2020 jsou v USA prezidentske volby. Pro porážku Trumpa by přeci bylo úplně nejlepší jej ukázat jako člověka, kterému se sype "jeho země" pod rukama. O mírumilovnosti a spořádaností té většiny protestujících nějak ztrácím iluze, když pak vidím ty jejich nájezdy na markety (obvykle po zavíračce a přes zavřené dveře, bez úmyslu platit). Po přestřelce v Detroitu ( https://www.novinky.cz/zahranicni/ameri ... l-40330303 - povšimněte se užití slov Afroameričan a černoch, redaktor se zřejmě dopředu jistí pro případ, že by se toho BLM chytlo) bych začal s týmž generalizováním, jako BLM - tj. že afroamerická komunita se je násilnická vůči policii - "Blue Lives Matter". Jenže tohle se neokomoušům nehodí do krámu.....
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Paul »

Novinky se regulérně transformovali do Orwellovskýho média, články o USA jsou nesmyslný, plný lží. A jinde, třeba na Idnesu pak jedou linku o tom jak Trump prohrál volby. Je docela zajímavý, že někdo investuje prachy a vliv do toho, že se v ČR, 4 měsíce před volbama, které se odehrávají v cizí zemi, informuje takto.

A ve světě to má ještě jiný grády, všechny ty sítě Trumpových příznivců smazali. A to třeba na Redditu měl kanál /r/Donald asi 800 000 odběratelů.
Argonaut
Příspěvky: 916
Registrován: 16.05.2014 15:25
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Argonaut »

tak už je to trošku jasnější:

V americké televizi Fox News v pořadu Tuckera Carlsona byla reportáž o tom, že fundraiseři v Black lives matter jsou částečně teroristé. „Oficiální primární skupina Black lives matter je projektem jiné organizace – Thousand Currents. Co je zajímavé, je to, že ve vedení Thousand Currents je Susan Rosenberg, což je odsouzená teroristka, která strávila 16 let ve federálním vězení předtím, než dostala od prezidenta Clintona milost v posledním dni v jeho úřadě,“ uvedl Tucker reportáž.

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/m ... ter-630546
Uživatelský avatar
Alstratt
Příspěvky: 1152
Registrován: 01.08.2015 16:34
Bydliště: US

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Alstratt »

Nevim zda to dat do tohoto vlakna ale budiz. Zkuste si zjistit neco o Thomas Sowell, mozna vas bude zajimat. Jinak se mi chtelo neco napsat o US trochu podrobnejsiho ale mam obavy ze tim porusim mlcenlivost a to porusim asi i naznakama. Skoda mame s kolegy zajimave informace co by asi malo kdo rozdychal. Popremyslim a poradim se s nekym jak to podat pokud to tedy pujde...

https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sowell Kdo neumi anglicky prekliknete si do ceske.

https://pravybreh.cz/diskriminace-a-ner ... e-sowella/

https://twitter.com/ThomasSowell

https://www.youtube.com/watch?v=mS5WYp5xmvI

+ neco malo k tomu

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... atter.html
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od bacil »

Ty informace možná pro některé nebudou překvapující, jen potvrzující. Dám ti ale tip běž po tom, kdo to řídí. Ne po tom, který je vidět, ale ten, komu se chodí klanět, A najednou zjistíš, že USA nejsou skutečným svobodným státem, ale pořád jsou drancovaná kolonie. Opravdu nejste ani ten klacek Izraele jak s oblibou říkají profláknutí konspirátoři. Ale Trump, to je lev, který šlápnul té bestii na krk a dusí ji. Myslím, že pokud ho nikdo nezavraždí, dokáže dotáhnout to co začal Kennedy a budete skutečně svobodná země. Totiž všichni co se dostanou k nějakým "šokujícím" informacím, skončí jen u nich, nejdou do hloubky a ani nejsou schopni najít styčné body zdánlivě nesouvisejících, ale přesto provázaných informací. A pokud si myslíš, že jsi došel na konec, tak pokud konec nebude ten koho poslouchá největší zloděj na světě (ano, ta baba), na konec jsi nedošel. Ve tvém žvotě v průběhu pátrání ale dojde k několika změnám a možná proto po tom nikdo nejde, nebo to není ochoten veřejně přiznat ani to, jak moc se mu změnilo myšlení.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Jozank
Příspěvky: 3
Registrován: 06.05.2020 18:42
Pohlaví: muž

Re: Nepokoje v USA (barevná revoluce)

Příspěvek od Jozank »

Odpovědět