Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

K tomu se asi musí přistupovat trochu fatalisticky, protože 100% ochrana neexistuje. Pokud už bych se měl bát každého píchnutí komára, tak už bych vůbec nesměl vylézt ven.

Pokud to pomůže, tak na komáry mi celkem slušně fungovaly pivovarské kvasnice – Pangamin (pivovarské kvasnice obsahují značnou dávku vitaminů B). Když jsem se někam chystal, tak šest tablet ráno a šest před tripem a když byl celodenní, tak ještě šest v průběhu. Jako repelent je dobrý odvar z vratiče a ořešákových listů. Je to 100% přírodní a funguje to. Je tu ale jedno velké ALE, protože se vždy najde nějaký zoufalec-krvesaj, který skrz to stejně proleze a bodne. Je ale rozdíl mezi tím, když se člověk vrátí jako jeden velký svědivý bolák a mezi tím, když má tu a tam nějaké bodnutí.
Jedna zajímavá poznámka. Zjistil jsem, že ty pivovarské kvasnice nefungují u každého. Jak je to možné, ale netuším. Musí to na sobě zkrátka vyzkoušet každý sám.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Jen poznámka na okraj. Včera jsem byl navštívit jedno odběrové místo kvůli instalaci nějakého „počítačového železa“. Normálně bych si asi vzal jen ten ffp3 respirátor, ale na druhou stranu jsem si řekl, že procvičování dělá mistra a trochu zablbnout by taky nezaškodilo a tak jsem se trochu vybavil.
No, koukali na mně jako na zjevení. Bylo docela teplo, tak to nebylo vyloženě příjemné, ale přežít se v tom dalo.

Použité vybavení bylo: ochranná maska OM-90, filtr Sigma Lutín P3R, rukavice Ansell AlphaTec 87-900 + Ansel 90-600. Oblek jen nejlehčí protichemický od 3M typ 5, který mám ještě ve starých zásobách kvůli použití při lakování. Ten Typ 5 je proti virům víceméně na pendrek, ale chtěl jsem si jen vyzkoušet se do toho nacpat a zjistit, kde mám jaké rezervy. U CoViD-19 je stejně navíc nejdůležitější ochrana obličeje a rukou.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
cipis
Příspěvky: 4833
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od cipis »

L.C. Máš foto?

Tondo: vyser se už na ty blbé kecy a narážky. Každého věc, jaká udělá opatření kvůli jím vyhodnoceným rizikům. Jestli považuješ riziko pohryzání komárem a dostání oné horečky za velké, tak si dělej co chceš. Každý normální se před přechodem ulice podívá na obě strany a pak teprve jde. Jestli tam vlezeš bez koukání, tvůj problém. A následně i problém všech okolo. Úplně stejně, jako když vyhodnocuješ např. rychlou jízdu na přecpané silnici.
Všechno kolem nás je jen a jen vyhodnocování rizik, sčítání plus a mínus.
V našem případě nasazení rshieldu nebo respirátoru v obchodě nemá tařka žádné mínus (snad pár minut manipuace a dezinfekce ruk), ale má velké plus. Stejně tak s tou horečkou, za prvé repelent a za druhé tam nejedu. A cokoliv ostatní je to samé ...
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

L.C. píše: 01.08.2020 9:56 Jedna zajímavá poznámka. Zjistil jsem, že ty pivovarské kvasnice nefungují u každého. Jak je to možné, ale netuším. Musí to na sobě zkrátka vyzkoušet každý sám.
Míra vstřebávání a taky míra spotřeby thiaminu (B1), který by za tento efekt měl být zodpovědný, je hodně individuální. Doporučuje se proto začít se cpát zdrojem B vitamínů několik dní předem a přijímané množství B1 musí být docela vysoké, aby to fungovalo. Funguje to i na klíšťata, která pokud se vůbec zakousnou, tak aspoň nesají krev. Ochrana to není zcela spolehlivé, ale podle mých zkušeností to docela slušně funguje.

Oficiálně doporučená denní dávka B1 je někde poblíž 1 mg/den, ovšem pro dosažení potřebného efektu se doporučuje přijímat vyšší desítky mg/den, ale někomu ani to nemusí stačit, aby tělo saturoval.

Zahraniční doporučení (MATH+) při léčbě koronaviru je podávat jako podpůrnou terapii intravenózně 200 mg thiaminu a to 2x denně, takže lze tušit, že tělo v případě akutní potřeby umí zpracovat i vysoké desítky mg/den a dobře to vysvětluje proč některým lidem dávky ve výši desítek mg na odpuzení komárů spolehlivě stačí a někomu ne.
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

Mě se jenom nelíbí to nadávání do národa debilů a podobně, lidem, kteří vyhodnotili, že riziko je zanedbatelné a proto jednají v souladu s pokyny vlády a nebudou nosit na hubě hadr, když je venku 30+.
Šíření nenávisti vůči určitým skupinám lidí se v historii už mockrát ukázalo jako nebezpečné. Přitom pro to není žádný důvod, ti lidé nic neporušují.
Mnohem větší vztek mám na lidi, co chodí s kašlem do práce. A na ty žádná omezení neplatí. Přitom to jsou lidé, kteří prokazatelně nějakou infekci šíří. Hrábněte si do svědomí, kolikrát jste šli někam na úřad, nebo jeli MHD s nudlí u nosu a teplotou. Taková viróza dokáže zabít oslabeného seniora, který jel tím vozem s vámi.
Proto šílet z toho, že zdravý člověk nemá v létě na hubě hadr... Mi přijde trochu mimo mísu.
honzaH
Příspěvky: 116
Registrován: 18.02.2020 12:46

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od honzaH »

Zajímavý popis, co se děje před a po pozitivním testu:
https://mppraha.cz/item/3939-koronavir- ... s-realitou
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Cipis: fotku mám. Když mě viděla kámoška, tak říkala, že si mě zkrátka musí vyfotit :-). Nevím, jestli to tu mám vůbec házet. Bral jsem to opravdu jen jako hru. Oblek je typ 5 - 6, který je proti virům k ničemu. Na to je potřeba oblek třídy 3 - 4, např. Lakeland Chemmax 1, nebo Ansell AlphaTec 2500/3000/4000. Další věc je, že nemám spojovací manžety mezi oblekem a rukavicemi a ani je nemám přelepeny PE páskou, jak by to ve skutečnosti mělo být. Stejně jako by měla být k obleku přelepená PE páskou jakákoli část masky. PLUS, nemám chráněné boty. V nouzi by stačil igelitový pytlík také přelepený PE páskou, nebo návleky k tomu určené. Tohle jsou jednoznačné nedostatky a bylo by asi na pendrek, aby to pak někdo rozpatlával ;-). Já to pro všechny případy nosím, protože ten Chemmax 1 se s rukavicemi, páskou, maskou a dvěma filtry (P3R+NBC) krásně vleze do brašny na tu OM-90 :-). Jenže mi přišla škoda to vytahovat, protože tam nemají dekontaminační prostor.
Potřeboval jsem si vše jen testnout a poté zjistit, jestli při svlékání neudělám nějakou megabotu a to se mi snad nestalo. Navíc, až na masku jsem pak všechno vyhodil do pytle a odnesl k nám do skladu biologického odpadu.

Tondo, to je něco, s čím nic nenaděláš. Bohužel drtivá většina lidí se nepoučila a stále věří tomu, co prohlásí nějaký mamlas na tiskové konferenci, co napíšou v novinách, či na webech, které bychom mohli označit za konspirativní. Lidem, kteří věří, že CoViD-19 je konspirační blbost nic nevysvětlíte, protože jsou to, jak jsem psal, věřící. A věřící zkrátka věří. Bez pochybností, bez přemýšlení.
A víš proč? Protože je to zkrátka jednoduché. Vytvořit si na něco vlastní názor je komplikované, protože to potřebuje sběr dat, jejich analýzu a následnou syntézu do nějakého smysluplného výstupu. Proč by to kdo dělal, když má doma bedýnku, která mu řekne, co si má myslet, jak se chovat atd.
Nárůst nenávisti mezi lidmi sleduji již opravdu dlouhou dobu. Bohužel se obávám, že je to účelně vyvoláváno a podporováno. Nebudu to rozvádět, nemá to cenu. Dnes jsou to lidé s rouškami, zítra to budou učitelé a pozítří třeba instalatéři, nebo lidi v bílém triku.
Stále jsou to věci, na které se lze adaptovat, na které se lze připravit.


Ten článek, co sem hodil HonzaH je přesně o tom, že se lidé nepoučili. I v mém okolí si stále většina lidí myslí, že se o ně postará stát, že dostanou nějaké roušky, respirátory, bůh ví co. Lidé nejsou naučení starat se sami o sebe. Nelze jim to mít ale za zlé, protože žijeme v relativním blahobytu. Málokdo si uvědomuje, že to, že svítí elektřina, že funguje splachovací záchod, že ráno nastartuje auto, nebo přijede vlak, není samozřejmost. Že jednoho dne to vše může být zkrátka pryč. Málokdo si uvědomuje, že na jeho dům můžou začít padat bomby. Ano, žijeme uprostřed Evropy, ale stejně si myslím, že ještě před nějakými deseti lety obyvatele Damašku, nebo Tripolisu těch krásných bílých a zelených měst, kde vše bylo, ani nenapadlo, že z nich zůstanou jen ruiny. Nikoho, kdo žil na Donbasu to nenapadlo ještě před šesti lety. Co přijde zítra? Třeba nic. Ale třeba také něco mnohem horšího, než je CoViD-19.

Preppeři jsou za cvoky, co schraňují jídlo, zásoby, zdravotnický materiál, střelivo, zbraně, protichemické vybavení. Jenže to nejpodstatnější, co schraňují, jsou vědomosti a znalosti. Zbraně jsou k ničemu, když s nimi nedokážete zasáhnout určený cíl. Protichemické vybavení je k ničemu, když nevíte, jak jej používat. To stejné se zdravotnickým materiálem. Je dobré mít hromady jídla, ale musíte také vědět a umět opatřit si ho, když žádné mít nebudete.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Maximus »

Aktualni info z jedne nejmenované KHS - po prazdninach nas pravdepodobne ceka s velkou pravdepodobnosti "severoitalsky scénář". Rozvolneni bylo příliš masivni a vcas se nezatahla záchranná brzda. Ted jsme uz v rozjetem vlaku :evil:

Cela "chytra karantena" je blamaž pro "ovčany". Kapacity jsou v realu nastavene pro minimum případů. V soucasnosti uz jenom zdržuje realnou praci hygieniku s minimalnim benefitem. Musime "poděkovat" polistopadovym politikum (ODS a ČSSD), že cíleně zlikvidovali mimořádně funkční hygienicky system, na ktery se jezdili za minulého režimu divat odborníci ze "zapadu" a uznale kvitovali jeho propracovanost a efektivitu.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Vůbec by mě to nepřekvapilo. O tom, jak v podstatě mizerně a nedostatečně jsem byl vybaven, jsem psal výše. Nejhorší na tom je, že jsem byl nejlépe vybaveným člověkem na odběrovém místě.

Všimli jste si, jak v posledních dnech stoupá počet mrtvých za den? Jistě, zatím jsou to jednotky, ale obávám se, že to bude mít vzestupnou tendenci. Protiepidemiologické opatření neexistují. Každý si bloumá po světě, kam jen jej pustí. Trasování je jen fikce, protože nic takového se ve skutečnosti neděje. Nedějí se ani kontrolní testy po návratu z dovolených a u pendlerů. Jen u těch, které tam pošle opatrný zaměstnavatel a těch je zlomek.
Počet zachycených případů je od 250ti za den a to při nijak zvlášť velkém počtu testů.
Ano, u většiny lidí to má mírný průběh. Zejména u těch zdravých. Jenže kolik je u nás lidí s vysokým tlakem, cukrovkářů, srdcařů, nemocných rakovinou. Kolik je u nás seniorů, které to kosí ve čtvrtině až třetině případů.
A do toho se objevují studie, které dokazují, že i lidé, kteří si prošli i bezpříznakovým průběhem mívají poškozený mozek, plíce, ledviny i srdce.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz

https://www.statnews.com/2020/07/27/cov ... rt-damage/
https://www.sciencemag.org/news/2020/07 ... scientists

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz

Zdroj novinky, jasně, ale, ale co tohle:
https://www.thelancet.com/journals/lanr ... 7/fulltext
10 021 pacientů, to je velká studie a ty výsledky jsou – přinejmenším – znepokojující.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Tonda píše: 01.08.2020 13:17 Mě se jenom nelíbí to nadávání do národa debilů a podobně, lidem, kteří vyhodnotili, že riziko je zanedbatelné a proto jednají v souladu s pokyny vlády a nebudou nosit na hubě hadr, když je venku 30+.
Šíření nenávisti vůči určitým skupinám lidí se v historii už mockrát ukázalo jako nebezpečné. Přitom pro to není žádný důvod, ti lidé nic neporušují.
Mnohem větší vztek mám na lidi, co chodí s kašlem do práce. A na ty žádná omezení neplatí. Přitom to jsou lidé, kteří prokazatelně nějakou infekci šíří. Hrábněte si do svědomí, kolikrát jste šli někam na úřad, nebo jeli MHD s nudlí u nosu a teplotou. Taková viróza dokáže zabít oslabeného seniora, který jel tím vozem s vámi.
Proto šílet z toho, že zdravý člověk nemá v létě na hubě hadr... Mi přijde trochu mimo mísu.
Doufám, že jsem Tě svým postem nenaštval. Pokud ano, přijmi prosím mou omluvu, nebyl to v žádném případě úmysl. Navíc doufám, že jsem nikde nenapsal, že to, že někdo nenosí roušku, či respirátor, je debil.

Jde spíše o to, že z toho, co jsem měl možnost vypozorovat ve svém okolí, jsou spíše za „debily“ ti, kteří to riziko vyhodnotili jako vysoké. Nechci dělat advokáta ani jedné skupině. Na základě toho, co čtu a sleduji to relativně bedlivě, vyhodnocuji CoViD-19 jako nemoc nebezpečnou, s nejasným počtem komplikací a s nejasnými postiženími do budoucna. Je tu zkrátka příliš krátkou dobu, abychom věděli, co to s sebou přinese. V každém případě volím raději přehnaně opatrný přístup, než přístup „však to nějak dopadne“. Řadím se tedy do skupiny druhé a tudíž jsem zaujatý.

Je to nemoc nová a neznámá. Je jiná, než byl původní SARS i MERS. V porovnání se Západonilskou horečkou, které se vyhnout nelze, tomu CoViD-19 se při dodržení určitých zásad vyhnout lze, či lze alespoň minimalizovat riziko, že to člověk dostane. Pokud nějaký pan senátor argumentuje tím, kolik u nás umírá denně lidí na rakovinu, je to demagogie nejhrubšího zrna, protože u rakoviny nikdo nemohl ve většině případů zabránit, aby ji dostal. U CoViDu to možné je, ovšem bohužel za cenu jistých omezení.

Pokud jsou pravdivé články, které jsem zde postnul a mám důvod se domnívat, že pravdivé budou, protože nepředpokládám, že by weby jako Lancet publikovaly nepodložené informace. Máme podceněním CoViD-19 zaděláno na obrovský průšvih, protože se může stát, že lidé, kteří tou nemocí prošli, aniž by to třeba věděli, mohou mít časem potíže různého rázu, z nichž nejhorší jsou postižení neurologická a kardiologická. A věřte, že srdce dokáže fungovat opravdu hodně dlouhou dobu i s poměrně vážným postižením, takže se na to zkrátka nemusí přijít včas. Kolik běžných lidí chodí pravidelně na echo srdce, případně na MR srdce? Pokud k tomu není důvod, tak samozřejmě nikdo.

Operuje-li pak někdo ekonomickým propadem způsobeným bezpečnostními opatřeními, nebere v úvahu fakt, jaký ekonomický dopad mohou mít statisíce kardiologicky a neurologicky nemocných, u kterých se tato poškození začnou objevovat v následujících letech. Opět se pouštím do spekulací. A kéž by dal Bůh, kdyby spekulacemi zůstaly, protože si nechci představovat tu finanční katastrofu, která by pak musela být v rámci zdravotnických systémů řešena v mnoha dalších letech.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
poloventilator
Příspěvky: 143
Registrován: 01.05.2020 14:25

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od poloventilator »

L.C moudre, ba velmi moudre pravis, az mi je to na tebe divno... :)
Uživatelský avatar
Jason
Příspěvky: 662
Registrován: 19.11.2012 11:30
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jason »

Nechci nikoho chytat za slovo ale myslim si ze se proti rakovine da udelat hodne. Samozrejme jedna vec je dedicna stranka ale jinak napr. koureni. Kurak ma mnohonasobne vetsi sanci ze ho to trefi. A proc jsme na svetove spicce v rakovine tlusteho streva?! Jiste to ty levne salamy z peny, kurata od andreje v akci atd..

Sice clovek muze chodit venku v atombordelu ale pak si da doma vecer u telky s knedlo vepro, par breznaku k tomu, krabicku cigaret s po par hodinach sezeni u bedny e spokojenej jak s tim virem vyjebal a ze mu nic nehrozi...

Chci tim jenom rict ze se da vsemu trosku predchazet (jasne muzes byt vegan a prejede te soused autem)... A hlavne to brat vse z rozumem a neridit se jenom tim co psali na novinkach nebo rikali v radiu..
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od proforma »

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rous ... .seznam.cz

Smarja, to je debil! Pristup statu je v cajku, laboratore jsou v cajku, system je v cajku, pripravenost je v cajku, jenom ti lidi nam to kazi... S timhle Madarovym a statnim pristupem zacinam mit opravdu strach. Tenhle rozhovor by mel byt povinnou cetbou, co a jak NEdelat!
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
vrabi
Příspěvky: 474
Registrován: 10.12.2019 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od vrabi »

Nechci, aby to vyznělo jako obhajoba tohoto výše uvedného člověka, ale mohu z vlastní praxe říct, jak dochází k těmto bludům ;)
Říkáme jim měsíčňani, jsou to lidé žijící ve vlastním světě.
Jejich podřízení jim říkají, že všechno funguje a nikde není problém. Většinou je to z lenosti, protože když upozorní na problém, dostanou za úkol ho vyřešit a nebo ze strachu o místo, jedinec upozorňující na problémy je zbytkem stáda odstraněn.
Měsíčňan postupně nabyde dojmu, že mu všichni ostatní lžou a snaží se ho poškodit, tím se stane zcela závislým na svých důvěrnících, kteří mu podávají nepravdivé informace.
Takže ještě těsně před krachem je měsíčňan klidný a optimistický a když mu domeček najednou spadne, začne kopat a říkat já ne to oni ...
Bohužel, takto funguje většina velkých organizací v našem státě.
FMJ
VIP
Příspěvky: 806
Registrován: 30.09.2012 18:54

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od FMJ »

V souvislosti s projevem Maďara mě napadl jeden příměr: "Chčijou nám na hlavy a ani se to nesnaží vydávat za déšť...."
Viz výňatek:


Otázka: V Německu, v Rakousku, na Slovensku i jinde se nosí roušky v MHD a vnitřních prostorách, i když tam jsou menší přírůstky než u nás. A není s tím problém. Proč nemáme jednoduché a prosté řešení, které funguje okolo?

Odpověď: Německo, Rakousko mají určitou epidemiologickou situaci, my máme svoji epidemiologickou situaci.

Poznámka redaktora: Horší, aktuálně.

Poznámka Maďara: Víte, stále je to pod kontrolou. Pokud to není komunitní šíření a pokud za to můžou v mnoha částech pendleři nebo ojedinělé excesy typu taneční klub, tak je to pod kontrolou a naše snaha je zasahovat do života společnosti co nejméně.

Nejsem teda zastáncem kompletního atombordelu, ale mám pocit, že ten mírný průběh doteď byl spíš kontraproduktivní. A v součtu s volbou tohoto experta....
Tonda
Příspěvky: 234
Registrován: 11.03.2020 11:48

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Tonda »

L.C. vůbec ses mě nedotkl, naopak, zcela s tebou souhlasím, to co jsi psal má hlavu i patu. I když dnes bych v om90 mezi lidi nevylezl, abych zbytečně nevyvolával paniku, tak jsem za ten jarní trénink moc rád, protože jsme si celá rodina mohli vyzkoušet, že teorie je od praxe velmi vzdálená a pokud by přišla skutečná pandemie, je třeba mít nejen zásoby, ale i nadrilované postupy.

A k rizikům covid. Problém je, že většina lidí asi zaměňuje covid pozitivní lidi s lidmi, u kterých se rozvinul zánět plic. Covid pozitivní člověk, který prodělal nemoc aniž by si toho všiml asi těžko bude mít nějaké trvale následky na plicích.
A lidé, kterým se rozjede zánět plic, mají stejné poškození jako ti, kteří přidělali chřipku. Pár stránek dozadu tady proforma posílala moc zajímavý článek slovenského patologa. Doporučuji přečíst. Hlavně odstavec kde píše, že plíce po covid jsou poškozené ale nerozeznatelné od plic po chřipce.
Pez
Příspěvky: 802
Registrován: 29.01.2020 16:14
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Pez »

Problém je ten, že nikdo neví, jestli právě u něho bude mírný průběh nebo u člena rodiny, kterého nevědomky nakazím.

I když v sebe veřím, protože jsem celkově zdravý, tak je kolem mě pár jedinců, kteří by nakažení nemuseli zvládnout.
Proto se chráním i teď, když to prej není potřeba.

Pak si přečteš jak výborně a hladce funguje systém a jen si potvrdíš že jednáš správně.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/test ... _domaci_hv
Uživatelský avatar
marabu
Příspěvky: 206
Registrován: 18.03.2020 15:37

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od marabu »

marabu píše: 24.07.2020 0:39 ....
Když dneska potkám v krámě, MHD, nebo jinde ve vnitřních prostorách, člověka s rouškou, je to známka vlastního mozku :) ale kolik jich je?
Nemyslel jsem tím nic proti lidem, co se rozhodnou nenosit roušku. Je to na nich.
Bylo to myšleny tak, že nepohodlí je malá cena, za snížení pravdepodobnosti nákazy jak ostatních tak sebe.
Jen nechápu lidi, co se zlobí, že někdo jiný roušku má, měli by být rádi. Naštěstí v Praze to není časté.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od proforma »

Z dnesniho rozhovoru s Prymulou v Deniku N vyplynulo, ze stat zvazuje po prazdninach povinnost mit instalovanou eRousku v mobilu, pokud chcete navstivit nejakou hromadnou akci (koncert, sportovni utkani, bohosluzby..).

Zamer to neni az tak spatny, kde chytra karantena opravdu funguje, tam je neco podobneho v mobilu povinosti take. ALE: bylo by dobre, kdyby ta eRouska taky fungovala. Mam ji instalovanou od uplneho zacatku (par hodin po umisteni na Google Play) a jsou tydny, kdy tam nemam vubec zadny zaznam. Treba ted v cervenci mam posledni ze 3. 7. a potom az 30. 7. Ano, byla jsem tou dobou i na dovolene, ale nebyla jsem na pustem ostrove... Stejne tak se stane, ze treba tyden zadny zaznam a najednou (po nejake aktualizaci?) se tam objevi ten tyden zpetne cely. Proste aplikace na 2 veci.

A pokud chteji tohle nutit lidi instalovat (a ted uplne pomijim to, ze ne kazdy ma chytry telefon s BT 5.0, protoze uz jen na BT 4.0 to nefacha, natoz na hloupych telefonech), tak to bude dalsi pekny prusvih, ktery jenom nastve verejnost, ale ve vysledku bude spis kontraproduktivni.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

Na mém mobilu je eRouska aktivní pouze pokud mám zaplý příjmač GPS signálu, který ale má nezanedbatelnou spotřebu, takže ho zapínám pouze když potřebvuji někam navigovat. Ve výsledku eRoušku mám, potkám hromadu lidí s eRouškou, ale záznamy stejně v mém mobilu nejsou, protože bez zapnuté polohy eRouška data nesbírá.
Odpovědět