Kurzy taktické střelby

...aneb "practice make perfect".
Odpovědět
RiP
Příspěvky: 19
Registrován: 30.01.2013 14:52
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od RiP »

Nemůžu rozporovat, že možná nevidím rozdíly mezi zelenou a černou taktikou, nicméně ano, určitě platí že Aegis je civilnější. "Podhoubí" odkud vychází Zdeněk/Frodo je jasné, totéž u Miloše. Ale poslední dobou se mi zdá, že občas přebírají věci od Kinga, což je jasně zelená. Čili na své si přijdou jak milovníci jak černé, tak zelené. Co jiného než zelená je třeba kontrola okolí ještě vleže, než střelec vůbec vstává, co jiného je kontrola neseného vybavení před přesunem z krytu do krytu? PS: Zelený, nemyslím bigošský, vždy se používá mozek... No flame:->
RiP
Příspěvky: 19
Registrován: 30.01.2013 14:52
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od RiP »

Dnes se zaměříme na Petra Marka = http://sniper-competition.cz/

Petr Marek pochází jasně z Moravy a je to znát. :-) Jeho kurzů jsem poznal podstatě jenom jeden základní - odstřelovačský (přesná střelba) Pokud vím, tak Petr byl vedoucí sniperského oddílu v armádě a je to na něm znát. Jeho výuka byla luxusní, dozvěděl jsem se všechny potřebné věci, byly i ukázky maskování, Petr přivezl prostě i nějaké vybavení na ukázku včetně muzejních exponátů, takže tam bylo vidět jak některé reálné vybavení, které se běžně se v armádě používá, tak samodomo, které si vyráběl sám. Byli tam vidění parádní historické kusy, třeba první tripody, které si dělali sami až po poslední karbonové...které se používají dnes. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací.

Co bylo trošku problém jsou včasné začátky a taková mírná dezorganizace trošku podobné Lumírovi... Ale kurz samotný přinesl spoustu nových věcí na vyzkoušení, spoustu nových nápadů, postupů a triků jaké se nikde nedočtete... Nevýhoda je, že musíte na Moravu a někam na střelnici, která má patřičné parametry a těch Čechách moc není a většinou je to pro Pražáka na druhý konec republiky, takže to tam jedete dlouho, stojí spoustu času jenom se tam dostat (D1). Kurzy samotné také nejsou nějak extra levné - na druhou stranu tam získáte určitě dostatek informací pro to, abyste jsi ten kurz užili a mohli znalosti potom použít. Je trošku vidět, že Petr je zaměřen hlavně na služební ráže a použití služebních zbraní, kdy tam ne že byste byli ošizeni o nějaké informace, ale je tam vidět prostě ta fixace na určité stereotypy dané armádou a tím co armáda poskytuje a požaduje. Ale to není od věci: je to prostě suma informací, kterou když v hlavě správně zpracujete, tak vám přinese dostatek možností jak dál s těmi informacemi pracovat. Ale pro informace o hyper/extra posledních novinkách a trendech běžte jinam... Přesto kurzy u něj byli pohodové, náročné na zpracování tolika nových informací a rad, že by bylo škoda tam nebýt. Petr je neskutečně přátelský, je ochoten a schopen třeba vám na některých střelnicích nabídnout i ubytování; zařídí třeba i nějaké jídlo k obědu, což šetří čas. Akorát by to chtělo trošku vytunit tu práci s časem, protože opět když už jedete na druhý konec republiky a máte začínat ráno v 9:00 tak si ten den jsem že chcete užít a ne že se začne potom v 10:00 protože se všichni slejzaji jak švábi na pivo a čeká se na jednoho, který nepřespával v místě a dojížděl.. Takže kdyby tuhle tu drobnost Petr opravil tak jeho kurzy nemají chybu.
Petr byl schopen zajistit a zapůjčit zbraň včetně střeliva, takže jste tam mohli jet úplně bez výbavy a přesto si střelbu užít ...
A účastníci dokonce obdrželi malý/velký dar jako pozornost podniku... (opravdu byl mega velký, jsme se pak s kamarádem skoro nevešli do auta na cestu zpět...)

Takže pro všechny kteří se zajímají o nějakou přesnou střelbu - dejte si jeho kurzy do středu
zaměřovacího kříže.
RiP
Příspěvky: 19
Registrován: 30.01.2013 14:52
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od RiP »

ST8
https://www.st8.cz/

Tož st8 - co k tomu říct ...

Srdcem celého projektu je drsňák, zvaný Harry (ne, není to ten Clint Eastwood, byť to je stejnej magor).
Když si přečtete některé jeho pozvánky nebo prezentace jeho kurzu, tak se dozvíte, že to bude drsná akce jako v armádě, kdy se na vás budou bez slitování valit úkoly, tresty, práce a že to nebude procházka růžovým sadem. Nicméně tak se Harry jenom dělá. Musím říct že v reálu je Harry naprosto famózní instruktor s neskutečně přátelským přístupem. V podstatě se celý kurz usmívá a já jsem nikdy neviděl Harryho nějak zachmuřeného nebo naštvaného. Je neskutečně vstřícný a přátelský ke všem, je schopen daleko překročit dobu nutnou pro daný kurz která je mu vyhrazena a věnovat se čemukoliv co je podle něj nebo kurzantů potřeba probrat. Podle mne Harry dříve pracoval u ozbrojených složek, možná i jako odstřelovač, sám o tom ale nikdy nemluví a je to konec konců jeho věc. Ale na přístupu, sumě znalostí a schopnostech to je znát... :devil

Většinou je schopný zařídit vícedenní kurzy i s ubytováním a během večera nebo času, kdy by se mělo odpočívat se vám v klidu věnuje. Kurzy st8 jsou hlavně snipeřina nebo tedy přesná střelba a musím říct, že Harry jako instruktor má jeden z nej-nej-systematičtějších přístupů u ke střelbě, kdy se začíná opravdovými základy s úvodem do problematiky, mega pečlivým měřením rychlostí, vytvářením tabulek, kdy prostě každý, kdo si tam přinese kus železa, tak je schopen si úplně novou puškou v krabici díky Harrymu (i kdyby tam tu pušku přinesl v dílech) sestavit, nastřelit a potom ji začít používat. Ne, prosím, nenoste na jeho kurzy cokoli na zbraň co má název meopta. Akorát pak ostatním uberete 2-3 hodiny času, než se to stejně zahodí a nahradí něčím od Harryho.
Jeho kurzy jsou právě tak koncipovány, že tam můžete přijít i s úplným šrotem, který si teprve tam na místě oživíte. Ale některé věci prostě oživit nejdou... Když pušku nemáte, můžete jí dostat zapůjčenou včetně střeliva, takže taky žádný problém pro začátečníky co předtím nikdy nestříleli. Už předem ale musím varovat, kdo má nějaké zpoždění nebo neplní úkoly na čas, tak klikuje. Ale nic hrozného.

Pokud je o samotnou výuku, tak má hlavu patu, začíná nějakým způsobem od úplných základu je logicky členěna. Je to k pochopení i pro ty co nematurovali z matematiky. A jde to proti ostatním do neskutečné hloubky... Harry je schopný všechno ukázat, vysvětlit, ale hlavně když to porovnám s libovolnými jinými kurzy, které jsem viděl, tak množství materiálu které Vám Harry ukáže, nikde jinde neuvidíte. Neváhám říct, že jestli jste učurávali při "hodince po obědě Aegis", tak u Harryho. dostanete orgasmus. Je to poněkud morbidní, páč Harry svoje propriety totiž vozí v pytli na mrtvoly...Obrovsky, nafouklý, k prasknutí nacpaný pytel věcí... ale to je věc, na kterou si u Harryho zvyknete. Harry je prostě zvláštní. Mimochodem Harryho poznáte vždycky a všude - Harry je totiž ten, kdo podle mě nosí odhazovák do sprchy, takže to je ona výjimka potvrzující pravidlo, o které jsem se zmínil v dílu Aegis - kdy tenhle člověk by na jakýkoliv jiný výcvik přišel s odhazovákem, protože on opravdu ten odhazovák nosí vždycky.

Pokud ještě vím, tak Harry potom organizuje nějaké klubové střelecké cvičení a výuku pro pistoli a pušku, kde se to jede celý rok, začíná se od základu končí se prostě nějakými a složitými modelovkami se střelbou v noci. Jeho výuka má hlavu patu, ale počítejte s tím, že na jeho výuce a nebo cvičeních se vystřílí trošku míň nábojů; Harry je takový šetřílek, ale to neznamená že byste byli o něco ošizeni. Já osobně s některými postupy, které Harry učí a které jsou určené pro civilní/sportovní použití ale čiší z toho prostě armáda na sto honů (taková práce pro bigoše) tak s některými jeho postupy bych ne úplně souhlasil, nicméně to neznamená, že jsou špatné, jsou prostě jiné a jak už jsem říkal - každý by si měl udělat vlastní obrázek a modifikovat postupy tak, aby vyhovovaly jemu. Také je Harry silně poznamenán tím, že děla komisaře při získávání zbrojáku, takže občas je to s ním těžké.

Obecně se jeho kurzy od ostatních odlišují v tom, že sleduje nejnovější trendy, zkouší nové věci a vůbec se snaží jít s dobou. jezdí na soutěže a umisťuje se - takže na tom co učí něco bude a zároveň se s Vámi podělí o poznatky a zkušenosti-vylepšení co na soutěžích zjistil. A protože na soutěžích i semo-tamo postává na bednách, tak jeho rady jsou *tested on human*. Nechte si od něj třeba vysvětli, proč je sniper batoh s pouzdrem na pušku v jednom uplná hovadina bez ohledu na to, že to vyrábí jeden světoznámý specialista na tyto batohy (né, na instagramu můžete ukázat že Vy na to máte... :lol: )... A má pravdu, předseda... A tak je to se spoustou vychytávek, kdy Harry si i sám navrhuje některé úpravy zbraní a lze jen litovat, ze nežijeme v USA, protože věřím že některé z nich by klidně už vyráběl i magpul... Jinak Harry Vám také muže postavit zbraň na míru, v nějaké formě spolupracuje s Bearekou, čili má přístup ke zdrojům... ;)

Co říct závěrem - nebojte se Harryho pozvánek, nebojte se Harryho obsahu kurzu, panuje u něj přátelská pohoda během tréninku a během školení a je to asi jeden z nejpohodovějších lidí, co jsem kdy poznal. U něj se nemusíte bát kritiky, Harry učí většinou pozitivně, to znamená že vám říkám co děláte dobře a upozorni vás na to co byste měli zlepšit. Takže za mě jedině doporučuji. Hledejte si volné kurzy a neváhejte se tam zapsat.

Jinak pokud je organizaci, počítejte trošku se zmatky, je dobré se u Harryho opakovaně ujistit co a jak radši se zeptat dvakrát protože Harry patří také k takovým těm trošku armádním zmatkářům a ne vždycky jsou jeho instrukce úplně jasné. Jo a poslední dobou on sám přichází kamkoliv pozdě... :head

Tož Harryho a st8 bych neváhal zařadit do top three shooting škol, které můžete tady v Čechách navštívit. a pokud by šlo o top sniperinu, pak je to moje volba čislo 1.


Abeceda skoro končí, příště zbýva T. a pak již jen Z. :D
RiP
Příspěvky: 19
Registrován: 30.01.2013 14:52
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od RiP »

Thor Tatical
https://thortac.com/

Thor, dříve SOG je opět skupina bývalých vojáků (SOG), kteří nabízejí základní i pokročilý výcvik.

Duší celého projektu je Lumír Němec, bývalý velitel SOG, který je vlastníkem firmy a najímá si další instruktory.
V tomto případě v podstatě mohu mluvit jenom o Lumírovi a Pavlovi (přezdívka Bedna), které jsem měl šanci poznat. Obecně jako ostatní nabízí kurzy puškové a pistolové, ale navíc mají v nabídce třeba CQB, SUT, sniper kurzy, přežití, výslech, aktivního střelce a podobné vychytávky :devil. Jsou bezkonkurenčně nejdražší na českém trhu. Ceny u nich jsou opravdu raketa a když říkám raketa tak myslím raketa :head Poměr cena výkon je tady hodně špatný, na druhou stranu můžete za to získat hodně - t.j. nechtějí Vás ošidit, jen si musíte správně vybrat co pro Vás má tu cenu a co raději oželet.... Jde o to, že nejsem schopen se s vámi podělit o řekněme základní kurzy, které nabízejí, protože jsem na nich nebyl. Já jsem se účastnil kurzů ušitých na míru, kdy jsme si řekli s kamarády co zhruba chceme. Jako instruktor nám byl nabídnut poprvé Pavel a s ním jsme si padli do oka takovým způsobem, že když jsme potom chtěli update, tak podmínkou bylo, že našim instruktorem bude opět Pavel. A to se nám opravdu vyplatilo... Pavel byl fakt super, ten za ty peníze stál...

I přes cenovou politiku jim to prý šlape, tak asi mezi lidmi je peněz víc než bych já řekl, tož nechť je jim samozřejmě přáno, nabídka jejich kurzů je zajímavá... a to je dobře.

Musím říct, že Lumír je v něčem tragéd - na jakékoliv jednání s ním to se musíte obrnit trpělivostí, protože na většinu mailu neodpovídá v rozumném čase, a když odpovídá tak jedině na urgence. Jakoby je tam vidět, že jak byl voják, že armáda mu dělala ty "podpůrné" služby a že tedy byl zvyklý asi všechno mít zprocesováno. Může to být ale dané i tím, že zřejmě hodně cestuje... Jeho web, za tu dobu co ho sleduji tak už má asi 3. webové stránky, pokaždé je to úplný hyper-super-duper moderní web, ale přihlášení které fungovalo v minulé verzi, nefunguje v té následující, čili ztratíte jak UID, tak seznam absolvovaných kurzů, případné slevy které jste měli a pod... . Přenos vašeho účtu případně kurzů které jste absolvovali z webu na web - no vůbec neexistuje, zapomeňte...

Nicméně na druhou stranu musím říct, že když víte co chcete, věnuje tomu čas a Lumíra dostatečně honíte, tak je ochotný a vyjde vám vstříc a dá se s ním mluvit a hlavně domluvit. :lol:

Musím říct, že kurz který jsme u něj chtěli byl hlavně boj v budovách a tam prostě měli něco, co v podstatě jiné školy tehdy nemohly nabídnout - Lumír měl prostě speciální barák kde byly asi tři patra, sklep a byla tam také půda. Barák se rozpadal, ale každé patro bylo jiné, někde bylo i vybavení, takže jste si tam vyzkoušeli prostě úplně všechny možnosti které jste chtěli a zjistili jste, jestli vám fungují nebo nefungují postupy, komunikace, vybavení, světlo na zbrani, že bez toho světla to nejde a že ten přístup = mít zbraň zvlášť a světlo někde doma v šuplíku je mám úplně k ničemu když najednou vás pošlou do sklepa a ono najednou je tam tma jak v pr... asi to není tak úplně optimální ...

Pavel je neskutečně přátelský, pohodář, dá se s ním probrat prakticky cokoliv, takže za mě palec nahoru :yes , příště ho budeme chtít opět.

Ale jak říkám nebyly to standardní kurzy. Co jsem slyšel jinak z první ruky tak jeden čas Lumír dával fyzické tresty za špatně provedené bojové postupy a to tak, že se brutálně klikovalo. A klikovali vlastně furt, Lumír to bral brutálně vojenským způsobem a ti kluci v podstatě půlku kurzu akorát proklikovali. Snad už od toho upustil...

Když ale pominu ty kliky, tak kolegové s obrženými informacemi (CQB) byli spokojeni. Lumír prý nebyl špatný.

Co je ale znát je určitá drobná stagnace, že jakoby už nesledují nové trendy, neaplikují nové postupy a jakoby trošku zamrzli té době, kdy byl SOG. Je to ale jenom můj pocit. Ale to hlavní učí dobře (stejně nejprve člověk musí nadrilovat základy a až pak může přidávat jemné finesy...). Já za mě jsem tam byl zcela (u)spokojen :D a kolegové, kteří tam byli prý též.

Na kurzy, kde máte používat airsoftky, které zapůjčil Lumír zdarma nebo v ceně tak počítejte s tím že dostanete do ruky úplný šrot; taková věc prostě ani nemá mířidla, už ani nestřílí, bojíte se, aby se vám to v ruce nerozpadlo. V principu to ničemu nevadí, jen občas zamrzí že si nemůžete smahnout do papíru schovaného za dveřmi, ale nic co by se nedalo zkousnout...

Takže závěrem: Pavel bezkonkurenčně super (CQB, SUT). Standardní kurzy nemůžu sloužit.

Příště už náš seriál zakončíme. Čím jiným než Z. :envy
Uživatelský avatar
Fenring
Příspěvky: 135
Registrován: 14.01.2012 11:33

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Fenring »

Thor Tatical
https://thortac.com/
Já si dovolím navázat na předchozí příspěvek, shodou okolností jsem aktuálně absolvoval Kurz střelby z pistole A – intenzivní kurz Ostrava.

Byla to má první účast na podobném kurzu. Nějakou dobu střílím spíše sporadicky. Od kurzu jsem čekal upevnění základů a prezentaci možností a správných návyků ve střelbě. To se splnilo a s kurzem jsem byl spokojen. Kurz bych přes vyšší cenu doporučil.

Cena kurzu byla pro nečleny místního střeleckého spolku 3000,- Kč za necelých 5h kurzu a vystříleným 200 ranám. To je opravdu vyšší cena oproti konkurenci. Na druhou stranu v Ostravě a okolí se kurzy nepořádají. Prý z důvodu nezájmu. Kapacita kurzu byla 6 míst, nás se sešlo 5. Instruktorem nám byl Pavel Bednář, kterého musím také pochválit. Velmi ochotný, trpělivý a zkušený člověk. Kurzem prováděl srozumitelně a přizpůsoboval se tempu kolektivu. Na případné dotazy a náměty reagoval fundovaně a uváděl proč ano/ne. Nikomu nevnucoval svůj systém jako jediný správný.

Náplň kurzu byla dle popisu na webu, tedy střelecké základy, střelecké postoje, úchop zbraně, míření, dýchání, spouštění, střelbu z kleku a sedu, střelbu jednoruč, levou i pravou rukou. Pohotovostní polohy, nošení v komoře, zapíchnutí zbraně. Co mi chybělo z popisu dvojstřel, taktika nošení. Osobně mi chyběly způsoby natahování zbraně. Absence taktiky natažení je způsobena tím, že systém Thortac jednoznačně propaguje nošení náboje v komoře.

Mínusem bych zmínil snad akorát, že kurz je zakončen „Střeleckým testem“. 10 Ran na nekrytě ležící figuru na cca 20m. Potřebný počet bodů pro absolvování je 70. Splněním získáte certifikát od ThorTac o absolvování kurzu, pokud nesplníte, máte smůlu a jedete domů bez papíru. Nějak mi uniká pointa tohoto testu na kurzu pro začátečníky, zvláště když mířená střelba není úplně náplní kurzu. Já jsem nenastřílel, tedy bez papíru. Trošku to zamrzelo, ale pokud nejste sběrateli Osvědčení a plaket, tak Vám to bude buřt.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4500
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Serža »

u ThorTac jsem na pár kuzech byl
survive kurz fakt maso (nedokončil jsem)
první pomoc úplně super!
https://serzovo.wordpress.com/2016/04/1 ... are-basic/
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
RiP
Příspěvky: 19
Registrován: 30.01.2013 14:52
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od RiP »

Zbývá už jen Z jako závěr...

Dnes je před námi už vlastně jenom rozloučení... Rozhodně, existuje spousta dalších škol a spousta dalších instruktorů, kteří by si zasloužili místo v našem seriálu a kteří dělají svoji práci dobře, ale na jejich školení jsem nebyl a tudíž se k nim nemohu vyjadřovat. Buď jsem se o nich nedoslechl, nebo nevyšel čas, nebo peníze... Co bych rozhodně chtěl závěrem říct, že všechny kurzy na kterých jsem byl a které recenzuji jsem si platil sám ani jeden nebyl reklamní, takže to všechno co jste četli, jsou za možná 10-15 let získané zkušenosti, znalosti a informace o školách, které jsem měl možnost navštívit za své, čili nikomu nenadržuji ani nedělám reklamu..

Rada pro všechny, kterou bych chtěl celou sérii článků zakončit je: naslouchejte a přemýšlejte o tom, co nového Vám instruktor říká a pak si to v klidu párkrát zkuste. Jako taková červená nic se mi těmi příspěvky táhla diskuze o odhazovacích - úplnou náhodou jsem jednou byl právě na jednom školení, kde si kurzanti dělali srandu z těch, kteří zásadně vždycky nosí odhazováky a vysmívali té druhé škole ... a říkali jak tady ta škola je dobrá protože to učí bez odhazováků... a to je přece super... a teď si tam prostě všichni hladili to svoje ego ... jak jsou v té nejlepší škola na světě ... Až je to paradox (jako v nějakém humoristickém románu) o dva nebo tři měsíce později jsem se stal svědkem úplně stejné diskuze ale v opačném gardu tedy s kurzem, kde se plácali po prsou ti co mají ty odhazováky zatímco tam vedle někde ty odhazováky mít nemohou a jak je to bez těch odhazovákú úplná blbost... A nejsmutnější na tom bylo, že to ukazovalo omezenost jak kurzantů 1 tak kurzantů 2; protože když budete mit svoji mysl otevřenou, tak si jednou vyzkoušíte odhazovák a natrénujete a podruhé si to vyzkoušíte bez něj a řeknete si: no jo když budu jen tak na ulici a budu muset - jak se poperu s tím, že ten pytel prostě na zadku nemám? A nemám kam dávat prázdný zásobníky a budu muset je strkat do kapes; na druhou stranu když bude nějaký problém a já budu mít čas na sebe hodit vestu kde budu mít třeba ten odhazovák, tak se ukáže jak ten odhazovák ve skutečnosti je užitečný a kolik dokáže ušetřit času... Takže si řeknu ano někdy to má cenu trénovat "bez" a jindy to má cenu trénovat "s" takže ani jedno není špatně; obojí je dobře, akorát pokaždé se to hodí do trošku do jiných situací ... a pokud budete ke všemu co se v kurzech můžete naučit přistupovat tímhle způsobem, zaručeně si toho odnesete víc, než se dogmaticky přiklonit prostě k jedné z škole... A hlavně se vždy ptejte. "Proč" je vždy to klíčové slovo, které Vám napoví ...

Je jasné že každý jsme jiný a každému vyhovuje něco něco trošku jiného to znamená ne všechno co uvidíte je dobré úplně bezhlavě aplikovat, právě proto že je každý individuum, tak by si měl z těch kurzů kam jde vyzobat to nejlepší, co je pro něj, případně si to trošku upravit a přizpůsobit svým potřebám, možnostem a schopnostem. Samozřejmě nemá smysl se s kterýmkoliv instruktorem hádat, že Vy to budete dělat jinak, zatímco on vás to učí takhle... To bude akorát zvyšovat napětí a nervozitu na kurzu. Buďte i Vy rozumní, školitel tam má 20-30 úplně cizích lidí a potřebuje, aby se chovali tak nějak obdobně, takže i když vy vybíjíte už 10 let nějak, dělejte to na jeho kurzu jak chce on...

Já to dělám tak, že po dobu kurzu se snažím dělat to, co mi instruktor radí, tím jsi to vlastně vyzkouším, mohu si to zažít a pokud zhodnotím že do tak budu dělat i dále tak změním třeba svoje návyky, když to co mě učil bude lepší než to co jsem doteď uměl a tudíž ty triky a nápady které jsem tam uviděl a mohl se naučit tak převezmu do své sady taktických postupů, ale je úplně zbytečný s instruktorem hádat...

Jinak taktéž nezapomeňte, že i instruktor je jen člověk a bez ohledu na jakkoliv pečlivou přípravu, za rohem čeká poťouchlý pan Mc Murphy a jeho sada zákonů, aby se v tu nejnevhodnější chvíli vložili do děje pomohli nasměroval kurz někam, kam původně určitě nebyl zamýšlen. Takže jim odpusťte nějaké to zaškobrtnutí či odchýlení se od plánu...

Těším se, že se najdou kolegové, kteří napíší o těch školách, ke jsem já nebyl a tak se všichni dozvíme něco nového !

Případně na viděnou někdy na nějakém kurzu !
Uživatelský avatar
Nicotinick
Příspěvky: 2799
Registrován: 14.03.2014 10:38

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Nicotinick »

Dobře ty chlape :yes .

Škoda, že jsi nebyl u toho tragéda Šafaříka, to bych si s chutí početl :)
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Germanik1 »

Hezký 👍
Udělám co musím
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Ulfhednar »

Občas v nadsázce říkám, že rozpad ztratil smysl někdy v letech 2012-2013, kdy tu byly uveřejněny v podstatě všechny potřebné informace pro "zajímavé časy", a většina "otců zakladatelů" odešla, nebo se začala stahovat do pozadí.
Nicméně tento seriál patří mezi nejpřínosnější věci na rozpadu za několik posledních. Děkuji RiPe :yes
Óðinn á yðr alla
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4240
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Lyster »

Vojáci testují nový střelecký simulátor. Jméno má po padlém kamarádovi
https://www.idnes.cz/zpravy/nato/simula ... r_nato_inc

Nevím do jakého vlákna to zařadit, tak to snad nebude vadit tady.
legio
Příspěvky: 6
Registrován: 04.01.2018 15:33

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od legio »

Střelecké a taktické kurzy www.akademie-titan.cz , Stod u Plzně. Super fajn přístup a instruktoři s dlouholetou praxí ve speciálních ozbrojených složkách.
legio
Příspěvky: 6
Registrován: 04.01.2018 15:33

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od legio »

Ještě pro doplnění, jelikož mi předešlý příspěvěk nejde upravit: www.akademie-titan.cz . Super fajn přístup, instruktoři s dlouholetou praxí specialistů nebo instruktorů ve speciálních ozbrojených složkách. Např. pro Kurz Vozidlo je k dispozici jejich vozidlo pro nácvik střelby z auta a okolo něj. Místo Stod u Plzně, velký areál, možnost přespání na pokoji, přednáškový sál pro teorii. Jedná se o "civilní" odnož Anti Terror Academy https://www.antiterroracademy.com/ určené pro výcvik speciálních a zásahových jednotek. Akademie-titan.cz pořádá kurzy i pro úplné začátečníky z řad civilistů, ceny jsou přátelské, termíny kurzu jsou uvedeny po kliknutí na Přihlášku k jednotlivým kurzům, popř. stačí poslat dotaz na jejich email.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4500
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Serža »

bez poskytnutí osobních údajů (vyplnění přihlášky) nevidím ceny?
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
legio
Příspěvky: 6
Registrován: 04.01.2018 15:33

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od legio »

Taky jsem to poprvé hůř hledal, ceny jsou hned nad kolonkama pro vyplnění přihlášky, pod ní následuje Datum kurzu, pokud tam žádné datum není, tak termín zatím není vypsán. Pak je cena ještě jednou uvedena vlevo dole Obsah kurzu.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4500
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Serža »

ah, díky, už jsem to našel
to je slušná cena (předpokládám 1D kurs)
potom co vypadl Base47 hledám nějakou náhradu...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Pokos
Příspěvky: 9
Registrován: 26.10.2021 11:53
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Pokos »

A co je s Base47 ? Maji porad web, i kdyz neaktualizovany... Zanikli na furt nebo co je s nima ?
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4500
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Serža »

imho už je tam jen Martin a hlavně většinu kursů dělali v Mělníku, což už teď nejde...
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
Count
VIP
Příspěvky: 874
Registrován: 20.05.2015 19:11
Pohlaví: muž

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od Count »

Mohl by mi někdo poradit kurz střelby z krátké zbraně pro začátečníka na Ostravsku? Ať se dívám jak se dívám, mám pocit, že v následujícím půl roku tady v blízkém ani širším okolí není nic. Ale třeba se jen dívám špatně. Díky.
Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
kuny
Příspěvky: 278
Registrován: 24.03.2021 7:56

Re: Kurzy taktické střelby

Příspěvek od kuny »

Ak by niekto chcel absolvovať kurz základná manipulácia so strelnou zbraňou, tak chalani z Training group s podporou Ministrestva obrany robia veľmi povedené kurzy na strelnici v Zohore v rámci projektu Buď pripravený 2022 (za zvýhodnenú cenu robia aj iné kurzy). Za 10 € je 4-5 hod. kurz na ktorom sa každý účastník naučí základnej manipulácii a vystrelí si:
50x Cz P10
10x AK
10x AR
10x 58
10x Bren

https://www.facebook.com/budpripraveny2022
https://www.instagram.com/training__group/
Odpovědět