Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ivana »

Ortvar píše: 23.10.2020 11:47 No pěkně. Prymula končí, navrhují Ludvíka (to je ten z Motola s kulichama, viz https://www.youtube.com/watch?v=5mtgy5fwMAg. Odmítač roušek. Bomba.
Jinak máme covid již na všech odděleních, personál je nemocný, pravděpodobně přecházíme do režim celá nemocnice infekční. Vše neakutní se ruší. od rána už 3x změna pokynů.
Jízda do pekel se zrychlí. Zachraň se kdo umíš.

Zprávy:
Agent 007 James Hell, který má na starosti sektor České republiky, byl dnes samotným vrchním velitelem sil pekelných vyznamenán Řádem černého havrana za to, jak obratně a rychle se mu daří zvyšovat chaos v České republice. Uvedl to dnes pro Agenturu Reuters zdroj blízký Peklu.

Dnes byl hospitalizován zdravý rozum v blíže nejmenované středočeské nemocnici. Jeho stav je středně těžký, ale lékaři doufají, že koronaviru nepodlehne.
Ortvar
Příspěvky: 288
Registrován: 03.01.2017 18:10
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ortvar »

Nevím přesně. Jsou tu covid + lidi, co mají jiné vážné nemoci, žijí sami a nezvládnou sebeobsluhu. Jsou tu covid + lehké průběhy, nebo bez symptomů, které doma rodina nechce. Odhaduji tak 1/4 , ostatní jsou na kyslíku nebo na dýchačích.
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od proforma »

Udelal botu, o tom zadna. Ale aby kvuli tomu byl odvolan/odejit, to fakt zavani nejakou kulisarnou. Kazdopadne v nasi situaci to znamena jedine: v exilu budeme ne do Vanoc, ale do Velikonoc... :head
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od dracekvo »

Pokud to noviny nepřekroutili, tak si moc popel na hlavu nesype.
Prymula již dříve v rozhovoru pro týdeník Respekt uvedl, že je připraven odstoupit, pokud si to bude přát veřejnost. Tvrdil nicméně, že jedinou jeho chybou byla skutečnost, že schůzku opouštěl bez roušky.
Takže chce tvrdit, že celou dobu na jednání roušku měl a pak si jí sundal? Tomu se nechce věřít. O tom, že byl v restauraci v které neměl co dělat ani slovo.

Taky si nemyslím, že je vhodné v tuto chvíli měnit vedění. Ten novej než se vůbec rozkouká co se po něm chce. To zase budou zmatky stylu odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil.
jipii
Příspěvky: 100
Registrován: 12.01.2019 8:42

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od jipii »

...taková přímočará neopatrnost zavání záměrem...třeba aby za něj mohl být v klidu instalován někdo jiný - více žádoucí.
Dracekvo
Pokud by jej nevyměnili, tak se celá společnost na nějaké roušky vykašle. To nejde.
FarmářJan
Příspěvky: 537
Registrován: 15.04.2013 21:40
Pohlaví: muž
Bydliště: v horách

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od FarmářJan »

z aktualne, docela pěkná souvislost 12:41 Čínská ambasáda se ohradila proti Prymulovu výroku o původu koronaviru, v němž označil za téměř jisté, že pochází z laboratoře v Číně. "Jako odborník v oblasti zdravotnictví by si měl být vědom toho, že výzkum původu koronaviru je složitou vědeckou otázkou a zatím neexistuje jednoznačná odpověď. Než se vyvodí závěry, tak je nutné předložit evidentní důkazy. Použití slov, jako jsou 'téměř jisté', není ani rigorózní, ani odpovědné. Rozhodně oponujeme takovým výrokům," uvedla ambasáda.
cipis
Příspěvky: 4840
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od cipis »

A není to naše slavné vedení denně testováno?
To by ale nevysvětlovalo ty zprávy o Hamajdovi, co byl na testu prý až po týdnu ...
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Ono to má opodstatnění. Pokud jste dnes v kontaktu s pozitivním, tak dříve než za týden nemá cenu ty testy dělat, protože nejspíše vyjdete jako negativní, i když ve skutečnosti již budete pozitivní.
Organismus zkrátka potřebuje začít na nákazu reagovat.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Germanik1 »

Už se to vynořilo. Volání po úřednické vládě. Jediná možnost pro Babiše, jak se vyhnout tristnímu potápění lodi a konečné odpovědnosti. Aby mohl po covidu zase dělat politiku
Udělám co musím
L.C.
Příspěvky: 351
Registrován: 26.06.2018 8:51

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od L.C. »

Nezdá se vám, že to jde do kopru tak nějak zu grund? Nejnovější jobovka je implementace zbraňové směrnice.

Na otázku stran Covidu nedokážu odpovědět. Když si to spočítám, tak jen za poslední dva týdny jsem byl v kontaktu s cca 15-20ti lidmi, kterým během té doby byl diagnostikován. Dnes jsem byl na jednom oddělení, kde to má kdekdo a to nebylo ani jedno z infekčních. Lidi tu zkrátka padají jako mouchy. Samozřejmě, měl jsem rukavice, měl jsem OOP3 respirátor z vlastních zdrojů, ale ono to svinstvo je fakt docela infekční.
Klidně to ve mně může chroupat a ani to nemusím vědět a zítra už můžu být na infekční JIP. Někdy to jde pomalu, někdy fakt fest rychle.
Známého diagnostikovali, pět dní po diagnostice klid a pak rovnou na infekční a během necelých dvanácti hodin rovnou na ARO a na UPV. Aktuálně je v umělém spánku.
ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
cipis
Příspěvky: 4840
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od cipis »

Tak ta konference byla hodně krátká. Vysvětlení bylo rozumné, bohužel pro masy už stejně nevysvětlitelné ...
Oni vůbec v restauraci nebyli, měli schůzku v prostorách za restaurací, kterou jen prošli. Navíc to stihli do půlnoci, další opatření začla platit až ve čtvrtek ráno.
jahaman

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od jahaman »

No nevim... jako bych deckam zakazoval kourit a potajmu nekde kouril za rohem. A kdyz me decka nachytaji tak budu tvrdit, ze jsem to cigo mel jen polozene na rtech a ten kour byl od nekoho jineho za mnou.
Janko Burka
Příspěvky: 93
Registrován: 10.10.2020 16:59

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Janko Burka »

Ptejme se hlavne na to, o cem tam jednali. To fakt mame jak deti verit ze o zdravotnicich z USA ? Faltynek,typicka "seda eminence", ktery treba je nejvetsi poltickou oporou soukromnych exekutoru - nejvetsich skudcu v tomto state ?
pterodaktyl
Příspěvky: 52
Registrován: 16.01.2019 8:37

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od pterodaktyl »

L.C. píše: 23.10.2020 13:39 Známého diagnostikovali, pět dní po diagnostice klid a pak rovnou na infekční a během necelých dvanácti hodin rovnou na ARO a na UPV. Aktuálně je v umělém spánku.
Mohu poprosit dva základní údaje- přibližný věk( typu: ctyřicátník,padesátník...), zdali Váš známý má chronické zdravotní problémy či je to zdravý chlap? Mezi známými mám dost těch,co hlásají,že Covid kosí starce nad hrobem a je to jinak chřipčička :head
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Lyster »

Janko Burka píše: 23.10.2020 13:55 Ptejme se hlavne na to, o cem tam jednali. To fakt mame jak deti verit ze o zdravotnicich z USA ? Faltynek,typicka "seda eminence", ktery treba je nejvetsi poltickou oporou soukromnych exekutoru - nejvetsich skudcu v tomto state ?
No jo, z toho je jednoduché ponaučení, když si budu chtít promluvit se členem představenstva konglomerátu Agrofert kvůli miliardovým kšeftíkům malá domu a budu se bát odposlechů UOOZ na ministerstvu, tak ale půjdu kamkoliv jinam kromě hospody a míst, která jsem zakázal.
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od zedik »

Pterodaktyl: Mezi mými známými to zkosilo chlapíka 64let,do té doby zdravej jak řípa..během necelých čtyř týdnů konec

Pokud by měla náhrada za Prymulu být Ludvík - není to ten,co před pár týdny psal jak se zbytečně straší a dělá se panika ,že je všechno v pohodě ? Jako vážně to takovej člověk teď má řídit?
Janko Burka
Příspěvky: 93
Registrován: 10.10.2020 16:59

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Janko Burka »

Mozna o tom mluvime uz moc, toto vlakno snad nema byt primarne o politice. Maximus ciha a nezna slitovani ! :D Vyckejme na stanovisko pana prezidenta. Skody vsak jsou nedozirne uz ted, at to dopadne jak chce. Popiraci dostali novou munici, ochota radovych lidi dodrzovat opatreni klesla - a kazdou desetinu R si vyzereme. Primula s Faltynkem ted vlastne zabili tisice lidi...
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ivana »

Janko Burka píše: 23.10.2020 14:27 Skody vsak jsou nedozirne uz ted, at to dopadne jak chce. Popiraci dostali novou munici, ochota radovych lidi dodrzovat opatreni klesla - a kazdou desetinu R si vyzereme.
Bohužel máš pravdu.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od devlop »

Němci si dělají zásoby jídla, desinfekce a toaleťáku, u nás se řeší Prymula v restauraci a příprava demonstrace proti opatřením :head

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... y-40340229
pepaf
Příspěvky: 541
Registrován: 23.02.2018 18:27
Bydliště: blízko Brna

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od pepaf »

Pokud ministr chce jednat o výsostně zdravotnických tématech s ředitelem FN v Ostravě + Faltynkém tak nepochybně má přiměřené prostory na MZ. Nemusí se scházet po zavřených hospodách a trapně se vymlouvat..

Vyšehradská kapitula se v pátek distancovala od tvrzení ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO), který odmítl výzvu premiéra Andreje Babiše (ANO) k rezignaci s tím, že schůzkou s Jaroslavem Faltýnkem na Vyšehradě nic neporušil. Prymula odpoledne začal tvrdit, že jednání proběhlo v soukromých prostorách kapituly..

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ka ... .seznam.cz
Odpovědět