Hoši díky za reakce.
Ze všeho nejdříve jsem chtěl postavit pod pergolu klasický cihlový s šamotkama, ale je to pro mě ve finále jen dobře vypadající zadrbané místo pro sezení, takže půjdu cestou vytáhni/schovej. Trend "toho pravého smradu z uhlí" chápu a dlouho jsem ho razil taky, ale grilování je vždycky na mě a právě ten smrad už mě celkem sere. A než kupovat nějakou lepší a dražší klasiku, tak raději zvolím pohodlí s regulací teploty. Chuť masa hned na talíři stejně v rodině svorně všichni částečně zku*víme různými druhy dipů, takže jestli je to cítit po instantní rakovině nebo ne mě netrápí
![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ono záleží taky hlavně na tom, do čeho to člověk naloží a to zas právě ten kouř oproti plynu trochu zabíjí. Na čištění se dá gril rozebrat, takže to vemu venku na dlažbě vapkou a pak šupnu třeba do myčky.
Extra 2 DeadMan - nesouhlasím. Je to prostě něco mezi uhlím a elektrikou. Ne každý se chce donekonečna drbat s rozpalováním. A ruku na srdce, z elektriky mi chutnalo taky a moc. Nabídka je ale oproti plynovým dost tristní. Mě ve finále nejde o nějaký kulinářský sentiment (to uhlí stejně bereš trapně z obchodu jako ingredience a všechno). Pro mě je to hlavně o tom být venku na zahradě s rodinou za krásného počasí, pokecat, popít a polknout chutné sousto a takové se dá připravit na čemkoliv. Plyn je pro mou potřebu pohodlnější. Navíc, spousta zkušených kuchařů by s tebou ohledně toho plynu nejspíš nesouhlasila, třeba i samotný Polreich. A mrkni na net, plyňáky jsou i na výlety
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich