Koronavirus / Covid-19 v Evropě

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Ivana »

V takovém případě je zcela nezbytné u geneticky příbuzných řekla bych až přehnaná opatrnost a hlupák by byl ten, kdo by to podcenil. Tady bude potřeba velmi rozumný doktor. To byl občan České republiky?

Ale přivádíš mě na zajímavou myšlenku: Co takhle kdybych si podala 106 na úmrtí občanů ČR po očkování v posledních deseti letech? Co myslíte, komu, ministerstvu? Úzisu?
PaF
Příspěvky: 1534
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od PaF »

Nejde o očkování proti Covidu 19. A fatálním důsledkem nemusí být jen úmrtí... Bohužel jsou i horší stavy. :(
Nejde jen o genetiku ale i o psychologický dopad takové zkušenosti. Chtěl jsem hlavně zdůraznit, že každý neočkovaný nemusí být kretén!
Uživatelský avatar
Alstratt
Příspěvky: 1152
Registrován: 01.08.2015 16:34
Bydliště: US

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Alstratt »

Tak nesmite to brat doslova, oni mysli ty problemovy lidi co se ridi kdejakyma hloupostma (cipy ve vakcine atd.) co pojidaji internetove konspiracni hlouposti. Ty co hlouposti taky siri a ze radsi budou s covidem nez s pichlou vakcinou a kaslat na kdejaka opatreni kdyz jdou mezi lidi atd. Oni nemysli ty rizikove lidi co vakcinu nemohou ze zdravotnich duvodu nebo nejsou tema rizikovyma. Zjednodusene mysli tim hlupaky. Kdyby lidi dodrzovaly co maji tak to neni tak zly, nechapu co je na tom tak tezkeho to pretrpet. Nedodrzovanim toho co maji, se samy omezuji a hazi vinu na jine ze je nekdo omezuje, pritom se tim omezuji samy.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Ivana »

Kretén říkám nezodpovědnému sobeckému jedinci, který vidí jen sebe. Tedy ne tomu, co se nemůže dát očkovat například z důvodu těžké alergie. Ale trvám na tom, že nezodpovědný sobec je v mých očích kretén. Nevím jestli tam zahrnout i ty, kteří věří kdejaké hovadině s ještěrama a čipama, v mnoha případech jsou spíš hloupí nebo líní myslet nebo se vědomě či nevědomě přizpůsobujou názorům těch okolo, aby zapadli. Ti jsou opravdu v mnoha případech spíš jen jednodušší nebo hloupí. Ale pro zbytek lidí bohužel nejsou méně nebezpeční než kreténi.

Jinak fatální v lékařském smyslu znamená smrtelný. Nenapadlo mě, že to slovo v této souvislosti používáš v jiném významu.
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Je rozdíl o tom mít informace a nemít. Například mám informace o tom, že z aktivních kuřáků cigaret na jaře byo nakažených méně jak 5%, navíc z toho žen byla jen asi třetina. Neplatí to o kuřácích e-cigaret, ani o bývalých, ani na právě začínající. Tedy kouření má největší účinnost jako prevence proti nákaze i šíření. Hledat to nebudu, ale vynesl to do médií Saša Vondra, tak si to najděte.

Jelikož ani samotná WHO si není jistá, že očkování zabrání šíření, tak jakékoli fašistické odsuzování "kdo není s námi je proti nám", je poněkud zvláštní obzvlášť na tak svobodomyslném fóru jako zde. Je vidět, že masírka funguje, když všechny tyhle informace už tady byly.

https://twitter.com/disclosetv/status/1 ... 1695538179
"I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on”, says WHO Chief Scientist
@doctorsoumya
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Ivana »

Šíření nakažlivé lidské nemoci je trestný čin. Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.

Tudíž spolu můžeme kultivovaně diskutovat o tom, kde leží hranice svobody těch, co chtějí žít jako "předtím" a kde leží hranice svobody těch, co tuhle zákeřnou nemoc prostě dostat nechtějí.

Ale nemáš právo nazývat ani mě, ani ostatní, co se covidu bojí, fašisty.
cipis
Příspěvky: 4842
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od cipis »

S kuřáky bych byl opatrný, té statistice nevěřím ani ň. Resp. takhle, "kuřák" dle té statistiky je asi jiný kuřák, než které vidím v okolí. Podle statistik kouří hodně slabá půlka lidí, ale to nevím, jak to počítají. Asi za kuřáky neberou ty, co si dají sem tam krabku, dvě, tři na zábavě, a přes týden třeba nekouří.

Co se týče té info, že nezabrání šíření, o to se ale přece už dávno nehraje. Jediný regulérní cíl je snížení zátěže nemocnic a krematorií v budoucnu. Takže jestli to způsobí to, že lidi v pohodě přechodí jako tunu jiných infekcí, tak je úkol splněn. A tím pádem je lepší, když to bude mít ještě víc než 70%.
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Já se bojím obojího. Věřím jen vakcíně, kterou výzkumníci naočkovali sebe a své rodiny - toto je mi známo u čínských (tam je to povinnost), nebo u ruských (tam je to ze cti), západní tvůrci to odmítají, nebo se otázce vyhýbají. Jelikož být naočkovaný u současných západních vakcín znamená být též bezpříznakový šiřitel, je to riziko šíření horší, než být nenaočkovaný. Pokud se aktivně snažím to nedostat, je to mnohem lepší, než když si naočkovaní budou dělat techtle mechtle a pak to vesele šířit.

Tudíž já si počkám, až Astra bude tiše vyrábět Sputnika.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Uživatelský avatar
Alstratt
Příspěvky: 1152
Registrován: 01.08.2015 16:34
Bydliště: US

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Alstratt »

Jestli to neni tim kolik lidi pohybujicich se mezi ostatnimi (prace v kanclech atd.) byvaji kolikrat dost i nekuraci casto. To se da vysvetlit ruznyma duvodama. Tim pak ze jsou dele v kanclech a celkove u sedavych praci tak lide vic tloustnou, nedostatek slunicka (D3), kde se to siri v zavrenem prostoru mnohem vice a maji jine dalsi zdravotni problemy z toho) atd. Celkove kuraci maji horsi kapacitu plic a zhorsene dychani a to je tez spatne pro ruzna takova onemocneni jako covid a dalsi. Navic kolik treba dost obeznich lidi ci lidi s jinyma zdrav. problemama nekouri i z duvodu ze uz tak se jim hure dycha. Ano nekdy koureni muze pomoci, treba marihuany v nekterych pripadech ale neni lepsi ji rovnou aplikovat jinak? Je tu treba vaporizace ci jine. Nekde se ukazalo ze urcite casti marihuany maji vliv na covid ho znicit, to automaticky neznamena ze vsichni maji hned hulit marihuanu nebo ze automaticky pomuze v tomto pripade. Cily logicky je sice fajn kdyz se dost lidi bude vyhybat koureni ale to nestaci, musi taky neco delat s dostatkem pohybu na slunicku, mit dostatek kvalitni stravy atd. Dokud to nebudou dodrzovat tak je logicke ze budou patrit mezi vice rizikove a procentualne se to objevi i na statistikach. Kolik lidi asi tak zije komplet uplne nezdrave treba kombinaci nedostatkem pohybu do toho nekvalitni stravou, nedostatku slunicka, do toho kouri atd. Ono je to hodne poznat na zdravi takovy nebezpecny mix, cily obezni lidi ci jiny si asi nebudou ve vetsine zhorsovat svuj zdravotni stav zeste vice ze zacnou kourit, este k tomu kdyz jsou na to upozornovani. Jinak napriklad v US je to s kourenim dost jine, je procentualne velmi malo kuraku, ale i tak koncivaji nekteri blbe kdyz se nakazi covidem. Proc kdyz se v US tolik nekouri? No protoze kourenim si to sice nemusi zhorsovat este vice (nekourilo se ani pred covidem) ale oni si to nekteri zhorsuji nedostatkem pohybu venku a to i obezitou. Navic ta covidova situace kdy se povida ze lide maji byt doma tak lidi akorat pribiraji doma na vaze, u nekterych lidi zvyseny stres, nedostatek slunicka atd. Nekteri se covidu holt boji ze nejdou ani ven, to je zpusobene tim jak takove lidi strasi media nekteryma clankama. Ven samozrejme mohou, treba do prirody, zabehat si, projit se na slunicku atd. ale kdyz jsou nekde mezi lidma treba ve meste tak by mely dodrzovat ty odstupy, ochranne prvky apod. A spousta dalsiho na to ma vliv. Cily pokud to vsechno secteme tak je + - jasne jak statistika asi bude priblizne vypadat. Lide si dost vybiraji co se jim hodi ale na zbytek uz nekoukaji co k tomu patri.

Nejvetsi ucinnost ma to vyhnout se tomu, lide by mely mit vice zdraveho zivotniho stylu jako dostatek pohybu venku, kvalitni strava atd. Dnesni moderni doba ackoliv prinasi plno vyhod, neco je lepsi tak to prinasi i nektere problemy mezi lidi. Problemy typu vice kancelarskych praci ci praci s mene pohybu, dost lidi hrajou den co den doma na pocitacich a ani nejdou ven, plno reklam na nezdrave produkty atd.

To ze si neni nekdo jisty a nezmeni to ani nekdo z WHO ted. To neni neco cim se ridit, v teto chvili. Jen si pockejte co bude WHO tvrdit za nejakou dobu, kolik bude najednou duvodu proc se ockovat treba. To najednou bude zase kriklounu proti WHO. Cily pro nektere lidi je nekdy WHO dobre kdyz se to hodi a jindy spatne kdyz se to nehodi. Jisty si nemuzeme byt do budoucna kde cim, takze to by jsme rovnou nemusely delat hromadu dalsich veci, ale to je blbost preci. Jsou uz celkem zname prokazane veci ze ta vakcina smysl ma, tim netvrdim ale ze by to melo byt povinne pro vsechny. nekteir lide ale co jsou jednodussi daji prednost vetsimu zl ua ot covidu nez vakcine protoze jsou zblbly hloupostma na netu (na nikoho konkretniho tim neukazuji).

Nehodlam podporovat nesmysly kritizujici vakcinu a zhorsovat tim celkove situaci. Nekteri jednodussi lidi by holt si praly aby vakciny nebyly a veri ze si lide s covidem poradi i bez vakciny a to lepe ... Nezijeme v dobe kde vsichni lidi jsou stejne plne zdravy s plno zdraveho pohybu venku, kvalitni pestrou stravou atd. Uz v te covid situaci mezi lidma jsme, je sice dobre zlepsovat si zdravi stravou, pohybem ale s tim kam az to doslo nam nezbyva nic jineho nez podavat vakcinu potrebnym lidem a do doby nez se to zlepsi musime dodrzovat urcite narizeni. Spolecnost se musi z teto problemove situace efektivne ale i ryhcle dostat jinak to bude cimdal horsi. Ten pohyb, strava atd. ted je hlavne pro zlepseni zdravi proti tem problemu co mohou pozdeji prijit aby jsme navysily sance ze dopadneme v poradku. Pokud ma nekdo spatne zdravi (zpusobene spatnym zivotnim stylem) a zacne s tim az teprv ted (s pohybem, stravou) tak to trva nejakou delsi dobu nez nejak aspon castecne da telo do poradku a pripravi nektere na budouci problemy. My ale potrebujeme vyresit rychle ten problem a efektivne, proto ty vakciny a taky proto ze nekterym nezbyva nic jineho nez spatnemu prubehu, hromadnemu prenosu predejit vakcinou.

Ja zas moc neverim ruske a uz vubec ne cinske ale kdyby byly jako jedine tak furt jsem pro ty vakciny nez zadne pro lidi co to opravdu potrebuji/musi. I svoboda ma sve hranice, jakmile se nekdo v nejake situaci bude ohanet svobodou mel by si uvedomit ze tim muze v nekteryhc situacich omezovat na svobode nekoho jineho. Tim padem az zas nekdo jeho bude omezovat na svobode v necem tak at se nedivi. Lide by si mely uvedomit ze tim co delaji ovlivnuji i ostatni lidi a ze se to taky muze vratit jako bumerang.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Ivana »

bacil píše: 01.01.2021 1:45 Já se bojím obojího.
Zajímá mě, proč se bojíš vakcín. Svůj názor ti nijak nenutím, jen se ptám a zajímá mě odpověď. Proč se bojíš koronáče velmi dobře chápu.
bacil píše: 01.01.2021 1:45 Jelikož být naočkovaný u současných západních vakcín znamená být též bezpříznakový šiřitel, je to riziko šíření horší, než být nenaočkovaný.
A tuhle informaci máš odkud? Zajímá mě důvěryhodnost zdroje a chtěla bych ji prozkoumat.
bacil píše: 01.01.2021 1:45 Tudíž já si počkám, až Astra bude tiše vyrábět Sputnika.
To bude možná dost dlouho, zatím nejsou ani v seznamu vakcín. Jen o tom jednali.
gabo
Příspěvky: 137
Registrován: 15.02.2015 17:24

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od gabo »

bacil píše: 01.01.2021 1:45 elikož být naočkovaný u současných západních vakcín znamená být též bezpříznakový šiřitel, je to riziko šíření horší, než být nenaočkovaný.
To by zaujímalo aj mňa, už viackrát som sa nato pýtal..
Zatiaľ neexistuje dôkaz (resp. som nič také nenašiel), že vakcinovaný človek nemôže ďalej šíriť vírus, ale takisto nexistuje ani štúdia, že ho šíriť môže.
Najskôr to asi nebude čiernobiele: isté perceto ľudí ho bude šíriť ďalej a zvyšok nie..
Logicky mi ale vychádza, že očkovaní ľudia budú infekční kratšiu dobu ako neočkovaní.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Germanik1 »

Pokud se musím, a že musím, rozhodnout, jestli očkovat hned Pfizerem a nebo možná v červnu Johnson & Johnsonem, jdu hned. Možná bude v červnu víc informací, ale covid je tu rok a nikdo nezmoudřel. Míra rizika bude téměř stejná, nechci být obětí konkurenčního boje mezi farmakomafií. Držím všem 👍
Udělám co musím
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Máte to tady https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=234104#p234104 a netvrdí to jen tato baba, ale i Prymula a další.

A proč se bojím očkování? Je to mRNA utopená ve fridexu. Tak nějak je to první schválená vakcína tohoto typu a fridex do žíly je mi nějak proti srsti. Nechci toto.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Ještě tady tento doktor promluvil: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/r ... ard-648818
Dříve jsem byl velkým zastáncem všeho nového a progresivního, ale přece jenom život a zkušenosti mě naučily pokoře k fungování složitých biologických systémů.

Zasahovat mechanisticky jako do nějakého strojku do systému proteosyntézy buněk a použít to na vakcinaci velké části populace je skutečně odvážné. Otvíráme tím Pandořinu skříňku cílených úprav buněk člověka v masovém měřítku, které nejsou na přirozené bázi. Třeba se nic nestane a vše bude fungovat geniálně, ale i potom budu mít strach. S jídlem roste chuť a lidská chyba (možná sám virus SARS-CoV-2 je výsledkem takové chyby) nebo nějaký neznámý regulační okruh v buňce nebo organismu či jiný potenciální patogen přítomný v buňce nebo organismu nás může řádně vyzpovídat.

Nemám nic proti použití genetických vakcín u onkolologických pacientů (to se již dle literatury dělo dříve – protinádorové vakcíny) a jiných těžkých stavů – ale k velké opatrnosti nabádám u zdravé populace. Nemyslím, že výzkum skončí u mRNA vakcín, jistě se již směřuje k výrobě DNA vakcín. Je to příliš lákavé sousto. Trochu si hrajeme na bohy, ale nevím, jestli na to máme dostatečné znalosti o fungování buněk a lidského organismu. Výzkum těchto technologií podporuji při zachování maximální opatrnosti a postupném uvolňování k použití. Stejně to nejde celosvětově zakázat. Může to přinést velké dobro, ale ještě větší zlo.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od viktor »

zajimavy film na tema tak nejak dost podobnemu co se tady probira : Klub poslendni nadeje viz https://www.csfd.cz/film/231188-klub-po ... e/prehled/
hodne doporucuju realny pohled do farmabuzinessu
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
gabo
Příspěvky: 137
Registrován: 15.02.2015 17:24

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od gabo »

bacil píše: 01.01.2021 12:49 Máte to tady https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=234104#p234104 a netvrdí to jen tato baba, ale i Prymula a další.
To som samozrejme čítal, veď je to len o niekoľko príspevkov vyššie. Ale stále sú to len tvrdenia. Všetko to vychádza aj z toho akým spôsobom sa testovala účinnosť vakcíny (biontech), keďže tam nič také neskúmali tak je jasné že dôkazy nie sú. Ale na základe toho tvrdiť, že platí opak je vcelku odvážne. Takisto sa tu ešte nedávno písalo, že "anglická" mutácia vírusu ma miernejší priebeh, čo sa zatiaľ nepotvrdilo..
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Říká to i Prymula, ale předtím než to řekl, jsem to registroval z více zdrojů. Na netu není všechno, takže se může jednat buď o infomace z placených zdrojů, nebo neveřejných dokumentů. A jelikož by nebyl první, kdo to řekl, může tyto slabé zdroja zaštítit svojí autoritou.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ivana
Příspěvky: 2768
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Ivana »

bacil píše: 01.01.2021 12:49 A proč se bojím očkování? Je to mRNA utopená ve fridexu. Tak nějak je to první schválená vakcína tohoto typu a fridex do žíly je mi nějak proti srsti. Nechci toto.
Tohle se mi vůbec nezdá. Když to vypiješ tak tě to otráví (až smrtelně) a předpokládám že fridex do žíly bude to samé. Odkud pochází tato informace?
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od bacil »

Probíráme to v Koronavirus - vakcíny
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Mrkva
Příspěvky: 377
Registrován: 09.03.2013 2:02

Re: Koronavirus / Covid-19 v Evropě

Příspěvek od Mrkva »

Objevuji se zpravy o tom, ze to v UK zacina vic trapit i mlade a zdrave.
Laura Duffell, a matron at King’s College Hospital, London, said the new strain of Covid was affecting children and younger adults with no underlying health conditions in worrying numbers.

She said: “It’s very different. That’s what makes it so much scarier for us as doctors, nurses and porters and everyone else who is working on the front line.

“We have children who are coming in. It was minimally affecting children in the first wave... we now have a whole ward of children here and I know that some of my colleagues are in the same position, where they have a whole ward of children with Covid.”
V tom lepsim pripade to je "jen" tim, ze je nakazenych nasobne vic. V tom horsim...
Odpovědět