Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Události vztahující se k zaměření tohoto fóra.
Odpovědět
drigon
VIP
Příspěvky: 2968
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od drigon »

V tom máš pravdu. Na agresivního troglodyta je takováto taktika oprávněná a pochopitelná.
Je však otázkou zda by se pán šprajcoval pokud by viděl že děcku nehrozí nebezpečí (vycházím z podobné situace u nás, kdy paní s děckem neměla respirator a hlídka MP ji legitimovala. Policistka dítě pohlídala a její kolega paní mezitím zlegitimoval. Informaci mám od spolužáka - byla to jeho manželka zapomnětlivka.) Žádná chodníková trampolína se nekonala, vše proběhlo v klidu jen s napomenutím.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Bill Masen »

Jestli zákrok proběhl správně hodnotit nebudu, nemám k tomu dost informací. Ale to, že tam nechali to dítě je prostě průser. V takovým případě bych asi vykopnul okno, abych se ke svému dítěti dostal zpátky.
PaF
Příspěvky: 1535
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od PaF »

To dítě se stalo obětí TŘECH idiotů plných testosteronu a nasranosti na všechno. Zaplať pánbůh za tu prodavačku.

Borcovi kromě ukráceného ega, které mu nedovolilo poslechnout, nic nehrozilo, kdyby poslechl. Měšťáci neřešili žádnou akutní záležitost, klidně mohli počkat, až posadí dítě do sedačky. Jenom jim skříplo ego, že hned není po jejich.
Bohužel, koncepce, když obecním drábům říkáme "policie", je nešťastná. Nemají vzdělání, kompetence ani výcvik. I tu bouchačku mají jen na to, na co ji mám já, jen ji mohou nosit viditelně.
Kdyby ti měšťáci měli trochu rozumu, vyberou si na ulici někoho bez roušky, kdo s sebou nemá nesamostatné dítě.
Určitě by našli snadno...

btw
Při plnění služebních povinností jsou úředníci (i ozbrojení) povinni postupovat přiměřeně společenské nebezpečnosti a tak, aby nepoškozovali jméno instituce, za kterou konají.... Asi tak.
drigon
VIP
Příspěvky: 2968
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od drigon »

Před chvílí jsem telefonoval se spolužákem, jehož manželka byla v klidu "vyřešena " bez respirátoru i s děckem.
Jeho vedoucí v práci se zná s onou policistkou, tudíž se jí na pár věcí zeptal. Zreprodukuji zde to, co mi řekl. (Své postřehy a názor napíši do závorek).
Paní byla v klidu, přiznala se, že zapomněla. Kolega jí chtěl zlegitimovat, jelikož jsme stáli u silnice jsem jí nabídla že jí dítě pohlídám (na vydání OP z kabelky, nebo peněženky jsou potřeba obě ruce, tudíž v tu chvíli je děcko volné a může utéct).
Paní se zlegitimovala, kolega jí napomenul a šli jsme dál.
Vedoucí kolegy se jí pak zeptal jestli neměli obavy z toho, že paní využije zaneprázdnění policistky a začne dělat potíže.
Odpověď zněla: my v takovém případě když je osoba klidná poskytujeme součinnost. Pokud člověk vidí že je problém vyřešen zpravidla udělá to, co chceme. Pokud se bude šprajcovat je jasné že chce dělat potíže a pak si ho podáme. Potom to, že se jeden z nás věnuje problému dotyčného může být i výhodou. Dotyčný totiž neočekává to, že se na něj druhý policista vrhne a zpacifikuje ho. (Policistka hlídající děcko zrejmě neustále sleduje situaci a v případě potíží okamžitě zakročí, což může být pro potížistu překvapení neboť to neočekává).
(Nevím, jestli to mají nařízené, nebo tak jednají z vlastní vůle. Ale v případě pacifikace potížisty bude v takovém případě jasné že mu policisté poskytovali součinnost a on si o pacifikaci svým chováním řekl. Pak i to děcko bude na něm. )
Koukej tak, aby jsi viděl.
PaF
Příspěvky: 1535
Registrován: 05.03.2011 21:33

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od PaF »

jj, ale to platí, pokud kontrolovaný někoho reálně ohrožuje.
Kecy nebolí a úrazem nehrozí... Vrhat se na někoho, protože se nechce legitimovat, má-li s sebou 3 leté dítě, je kokotina. Můžou ho vyfotit a v klidu si přivolat Policii ČR nebo posilu. Na focení špatného parkování je vybavený každý z nich. Ať si tenhle divoký západ nechají na to, když kolem sebe někdo mává mačetou nebo ničí auta.
Uživatelský avatar
Quido
Příspěvky: 855
Registrován: 13.03.2020 9:34

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Quido »

Větší bizár aby člověk v neděli odpoledne pohledal:

"Demonstrační Happening k oslavě prvního výročí kovidismu"

https://www.facebook.com/watch/live/?v=268337148095955

- nedodržování vládních opatření
- vyhrožování úřední osobě
- výzva k nedodržování opatření
- shromáždění rozpuštěno úřadem po čtvrthodině (29.min videa)
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Germanik1 »

Re drigon, Re PaF : k té události, kterou "řešíte" se už nehodlám vyjadřovat. Jen upozornění, že pokud se v reálu budete řídit podle toho, co plodíte, můžete být nepříjemně překvapeni.
Udělám co musím
Yeah
Příspěvky: 137
Registrován: 05.03.2015 21:12
Pohlaví: muž

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Yeah »

Bez návazniosti na cokoliv co je zde nyní řešeno, vzhledem k tomu, že je toto web rozpad by každý rozpadlík měl vědět a zejména si uvědomovat, chápat a chovat se dle toho, že jakýkoliv člen represivní či silové složky státu je prakticky bez vyjímek jeho elementárním a primárním nepřítelem. Nevyjasněnou otázkou zůstává, zda je větším nebezpečím před nebo po dni SHTF. Překvapuje mě, že je zde stále projevováno poměrně dost náklonnosti k těmto složkám.

V návaznosti na to co se eskaluje poslední týdny/měsíce je evidentní že ani v civilizované zemi 21. století se funkce represivních složek nijak neliší od historického standardu, kdy již nyní v počátcích nastupujícího neobolševismu vystrkují první otrlci z řad "polobohů" své růžky přičemž masa statečných obyvatel tesknící po vyšší kontrole a jednoduché diverzifikaci národa na hodný a zlý tleská maisvnímu porušování zatím nezrušených zákonů a ústav. Domovní důvěrníci se rojí jako houby po dešti a soused udávající souseda za nenošení roušky či návštěvu je dnes zdá se hrdina, zatímco feťáci a utýrané zavražděné děti o kterých ví široké okolí se ohlášení nedočkají.

Tato zěmě se řítí po prudké vodě do pekel novodobého komunismu za potlesku zdá se většiny, přičemž represivní složky jsou ty kteří kormidlují. Nakonec až budou represivní složky nakládat třeba i vaše děti do vagonů směrem převýchovný či smrtící tábor, a náhodou se dožijete doby kdy budou novým režimem "hnány k zodpovědnosti", řeknou, že jen plnily rozkaz, tak jako vždy předtím.

Jak psal Solženicyn - každý národ má takovou vládu jakou si sám zaslouží. Tak to prostě je. Peklo je to však pro ty kteří se od tohto "národa" distancují.

Pozn.: Nemohl jsem si pomoci moudří a zkušení budou chápat.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od proforma »

To se pletes, a dost. Ozbrojene slozky nejsou nepritel, a vubec ne a priori. Alespon do okamziku, dokud prosazuji uzitecna a lidu prospesna pravidla. Protoze prave ozbrojene slozky, tj. schopnost statu vynutit dodrzovani pravidel, oddeluje funkcni stat od anarchie. Jestli Ty se tesis, az nastane anarchie = rozpad, mozna ses minul forem. Protoze to, ze tu o rozpadu diskutujeme a mnozi z nas se na nej pripravuji, neznamena, ze ho touzebne ocekavame.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Ulfhednar »

proforma píše: 14.03.2021 21:02 To se pletes, a dost. Ozbrojene slozky nejsou nepritel, a vubec ne a priori.
Transponujte mi to na výmarskou republiku, zánik carství atd. atd. Stále to platí?

Pro mne je rozpadlictví jen vektor k odluce od státu a (jakkoli pracné a klopotné) nezávislosti.
Kromě ideálu (který bohužel nenastane) jakésy ressurection státu, jakou tu prezentuje Maximus a pár dalších. To zní dobře, ale postupně se to bohužel přelévá v Moorovskou Utopii.
Když to vezmu hnusně a egoisticky (a věřte mi, že v reálu to zatím neprakikuji) tak je pro mě ultrasoft verze rozpadu, prezentovaná covidem záležitostí, která je po stránce ekonomické, rodinné i sociálně-ekonomické nanejvýš šťastná a úspěšná. Až se ve slabých chvilkách stydím...
Óðinn á yðr alla
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Germanik1 »

Skutečný rozpad očekávám a) společenský dočasný, jako mezidobí k nástupu ultradiktatury, nebo b) trvalý technologický, něco ve stylu blackout na více než generaci. Každa situace je jiná, s jinými kratochvilemi. 🙃
Udělám co musím
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Maximus »

Snaha o resuscitaci skutečné demokracie, svobody a naší státnosti je jedinou cestou z krize. Není nic větší zárukou svobody než stát hájící většinové zájmy občanů - stát ale nesmí být nějací ONI (dosaď si politiky, Ilumináty, Bilderberg, ještěry v maskách...to je ve své podstatě jedno), ale my občané.

Pouze zájmem o věci veřejné, bojem za svá práva spojené s plněním i z toho plynoucích povinností, dodržováním demokratických zákonů i přes všechnu nedokonalost demokracie je nejlepší cestou k přežití.

Občan sám samojediný, ideálně anarchokapitalista bojující sám za sebe, je na nejlepší cestě časem přijít o všechny svá práva a majetky.

Začínal jsem původně s ideou, že si najdu samotu, tu si opevním s rodinou a přáteli ji budu spolu s přilehlými polnostmi hájit proti všem "zombíkům" a nástrahám přírody. Jak naivní to tenkrát bylo. Pokud by ten systém přežití měl být skutečně životaschopný tak se dostáváte k řešení stále komplexnějších a komplexnějších problémů a jedinou rozumnou odpovědí je stát - právě ta republika, kterou nám chce eurofašistická věrchuška z Bruselu vzít. Je to naše území a pokud si ho neuhájíme, tak budeme asimilováni, vyhnáni či zotročeni. To se stalo již mnohokráte na tomto území, kdy se tu v průběhu věků střídalo nepřeberné množství kultur a nově příchozích a následně nahrazených národů. Myslet si že od 6. století většinové slovanské obyvatelstvo je to poslední, které si bude nárokovat toto území je hrozně hloupé či naduté. Pokud ztratíme "evoluční drive" a vůli bojovat za svá práva, způsob života, pojetí svobody a demokracie, svoji kulturu a svá rodová území, tak budeme jako Češi, Moravané a Slezané odsunuti do historických publikací. Kde jsou ti kdysi mocní Wendové alias Polabští Slované?

A spoléhat se na to, že nově příchozí budou k autochtonnímu obyvatelstvu tolerantní, civilizovaní a nebudou považovat za normální prznit moji či vaši devítiletou vnučku či pravnučku je velmi velmi krátkozraké a naivní.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
drigon
VIP
Příspěvky: 2968
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od drigon »

Germanik1 píše: 14.03.2021 18:40 Re drigon, Re PaF : k té události, kterou "řešíte" se už nehodlám vyjadřovat. Jen upozornění, že pokud se v reálu budete řídit podle toho, co plodíte, můžete být nepříjemně překvapeni.
Podle toho co jsem napsal se neřídím. Pouze jsem popsal to, jak podobný problém vyřešili jinde.
Osobně se držím toho, že policista má 3P (pendrek, pouta a pistoli). Tudíž podle toho taky jednám. Mohu se snažit domluvit, ale ne se hádat. Hádání se mohou považovat za skrývání, nebo odpor a podle toho to potom vypadá.
Pokud vím, že jsem se přestupku dopustil tak to uznám a zaplatím. Pokud ne, nechť to řeší ve správním, kam si mohu vzít právníka, případně svědky.
Pokud to policista (ať už státní, či městský doopravdy přežene, případně zneužije pravomoci tak zde máme GIBS, nebo přímo státní zastupitelství (nebo kam se v takovémto případě podává trestní oznámení).

Ještě jeden můj postřeh vůči "tvrdým zaklekávačům". Pokud se začne válení po chodníku a zaklekávání zneužívat příliš často roste riziko, že to onen zakleknutý nerozdýchá a při zákroku zemře. Jak se toho dokážou chytit média a některé organizace víme z USA. Výsledkem pak může být omezení pravomocí policie s následným vzrůstem kriminality (snížení protitlaku z jedné strany vyvolá rozpínavost na straně druhé).
Toť vše.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Nicotinick
Příspěvky: 2799
Registrován: 14.03.2014 10:38

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Nicotinick »

PaF píše: 14.03.2021 17:37 jj, ale to platí, pokud kontrolovaný někoho reálně ohrožuje.
Kecy nebolí a úrazem nehrozí... Vrhat se na někoho, protože se nechce legitimovat, má-li s sebou 3 leté dítě, je kokotina. Můžou ho vyfotit a v klidu si přivolat Policii ČR nebo posilu. Na focení špatného parkování je vybavený každý z nich. Ať si tenhle divoký západ nechají na to, když kolem sebe někdo mává mačetou nebo ničí auta.
Přesně tak.

"zákrok", "ztotožnění", zaklekávání"..Chápeme vůbec všichni, co se tady děje?

S dovolením si půjčím kus od Petra Štěpánka.

"Otázky ze země idiotů.
Když ve vládě sedí idioti, vyhlašují nesmyslná nařízení. Když v parlamentu zasedají idioti, schvalují nesmyslné zákony.
Jedno z takových nesmyslných nařízení je povinnost nosit roušku či respirátor v zastavěné části obce, a to bez ohledu na to, zda se v okolí nachází či nenachází kdokoli další.
Nechráníme tím ani sebe, ani kohokoli jiného. Jen a pouze poškozujeme vlastní zdraví, protože odpírat organismu čerstvý vzduch a namísto toho opakovaně vdechovat vlastní „zplodiny“ na tom opravdu, ale opravdu nic zdravého není.
Je to jen čistá buzerace.
Nelogičnost tohoto opatření přiznal i ministr zdravotnictví Jan Blatný. Nicméně stejně nakonec učinil idiotský závěr, že když je to nařízeno, dělat se to tak musí.
Dalšími idioty jsou policisté, kteří podobná idiotská nařízení iniciativně vymáhají. Ale kdyby jen to.
Někteří idioti v uniformách nádavkem dávají průchod vlastní agresivitě, takže člověk, který se ničeho nedopustil a nikoho neohrožuje, pouze chce dýchat čerstvý vzduch, někdy končí pod těly ze řetězu utržených idiotských policejních násilníků, kteří idiotská nařízení tímto idiotským způsobem vymáhají..."
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Wdog
Příspěvky: 514
Registrován: 15.05.2013 15:43

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Wdog »

Nějak se nám to zaklekávání kvůli nenasazeným rouškám množí.

Jak tady již předřečníci naznačili, ty "hmaty a chvaty" nejsou trestem za nenasazenou roušku, ale následkem toho, že se občan protiví výkonné moci, a to žádný systém nemůže jen tak nechat být. Stejně jako byl před pár lety borec odsouzen na (podmíněné) odnětí svobody za kreslení tykadel fixou na fotky politiků, tak to nebylo za ty čmáranice, ale za to, že se odmítal podvolit systému.
Podobně v naší nedávné historii, v socialismu, když chtěla policie perlustrovat vlasáče, a on se jim protivil, tak ho zaklekli a navíc mu pak napařili i napadení veřejného činitele. Samotný fakt, že dlouhé vlasy nejsou proti zákonu, nikoho pak už nezajímal.

I když si někteří optimisté myslí opak, tak stát a jeho výkonné složky tady nejsou pro dobro občanů, maximálně udržují nějaký stabilní stav. Když se stane nestabilní, může se systém zhroutit a přeskládat se jinak, a toho se elity bojí. Udělají proto vše pro onu stabilitu. I kdyby vám, pro vaše dobro, měli rozbít držku. Samotnému občanu pak hrozí bezprostřední nebezpečí jen od dvou skupin obyvatel: kriminálníků a policajtů. V dlouhodobém pohledu je ale ta druhá skupina (stát a jeho výkonné složky) mnohem více nebezpečná. Jak ukazuje historie, pro stát není problém zlikvidovat miliony vlastních občanů, to kriminálníci nezvládnou.

Co se týká naší vlády, tak ta svojí vlastní nečinností zavinila zamoření našeho státu virem, a zbytečnou smrt tisíců lidí, kvůli svým vlastním soukromým zájmům, ... to je srovnatelné s vlastizradou. Nyní tato vláda všem občanům nařizuje nesmyslné povinnosti, sama přiznává, že jsou nesmyslné, ale že se takhle budou dobře kontrolovat. Není divu, že občané protestují.

Jenže i v naší demo demokracii platí, že kdo drží pendrek, ten má také pravdu. U všech důležitých ústavně zaručených práv je napsáno, že mohou být omezena zákonem, pokud je to nutné mj. k udržení veřejného pořádku. Takže buďme rádi, že následkem za nepovolenou diskuzi s policajtem na náměstí, je pouze vyválení na dlažbě, zkroucené ruce, pouta a odvezení na služebnu.
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od mukl »

...tak, tak. Také velmi souhlasím s příspěvkem kolegy "Yeah"-a. To bych podepsal.
A jak lidi omlouvají policisty a vojáky, které na nás nasadila vlastní vláda, jakože musíme chápat, že oni jen dělají svou práci :roll: . Všichni i svým mlčením jsme spolupachatelé téhle totalitární mizérie. A oni ozbrojení příslušníci jsou těmi aktivními přisluhovači zla. Dozorci v koncentráku dělali taky "jen svou práci" oni ten systém nevymysleli. Takže je taky tak musíme omluvit a chápat, podle této logiky, ne? Jedna věc je nějaká nemoc a boj s ní, ale zakazovat lidem dýchat a izolovat je v (zatím jen) domácím vězení, pod tvrdými sankcemi a za neustálého otevřeného vyhrožování, to už začíná bejt krapítek divné, nemyslíte?
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od proforma »

@mukl, @yeah: tak si zalozte nejakou anarcho-sekci nebo anarcho-web :-) Protoze videni sveta "ozbrojene slozky jsou fuj" neni zrovna systemove. Muzeme se bavit o jejich ukolech, rizeni, poctu, vybaveni, pusobnosti... Ale smahem je odmitat je cesta do anarcho-pekel. A i kdyz ja sama jsem pro co nejmensi stat, pro co nejmensi zasahovani "systemu" do prav a zivota lidi, tak naivni, abych si myslela, ze se obejdeme bez ozbrojenych slozek, prece jenom nejsem... Vase priklady jdou ad absurdum a znemoznuji jakoukoli normalni vecnou diskusi.

Az pujdes nekdy po ulici a jen tak z pleziru Te zmlati a okrade etnicka presila 20 osob, urcite budes konzistentni se svymi nazory a nebudes volat "aktivni prisluhovace zla", ze ne?
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od viktor »

no jo, ale tady jsme se bavil o tvz mestske policii, mam vůbec problém používat s timto organem slovo policie, radeji "mestaci". Mestaci jsou problém, proste cilem bylo usetrit prachy aby se daly rozkrást jinde a to se povedlo. Tak mame v obcich a mestech něco jako nejak organizovanou skupinu osob s nizkym vzdelanim, nizkou inteligenci a desnou fluktuaci která v rade pripadu slouží k snadnemu vyberu pokut ( vypalne ) na bezproblémových obcanech, občas se to neobejede beze ztrat a životech a zdravi.
Město neresi napr parkovaci mista ale naopak dostatek botiček..atd...
rozumim tomu ze je problém vůbec sehnat lidi co projdou zkouskama na statni policii to vypovida o tom co asi tak slouží za lidi u mestaku...
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
FMJ
VIP
Příspěvky: 806
Registrován: 30.09.2012 18:54

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od FMJ »

Jak to tady sleduju, je to jeden policejní personalista/psycholog vedle druhého. Spíš bych typoval na lidi, kteří, zřejmě již několikrát, absolvovali s MP blokové řízení za přestupek, nezmohli se na slovo a mají pocit vnitřní křivdy. A protože svou averzi nerealizovali na místě, činí tak přeneseně zde. Nevylučuju ani ty, kteří mají "zaručené zprávy" či si se "z doslechu" dozvěděli o zkušenostech "spolehlivého" zdroje. Pokud se jedná o zaměření činnosti MP, tak za tu je osobně odpovědný primátor a městská rada. Důležitým prvkem náplně práce je dohled nad dodržováním místních (městských) vyhlášek. Takže pokud někdo dostal botičku (nebo nahraď čímkoliv jiným), tak jen proto, že je blb a parkuje tam, kde (nebo dělá to, co) si to město nepřeje a co proto omezila vyhláškou.
Neřikám, že mezi příslušníky MP nejsou hlupáci a ignoranti. Procentuálně stejně jich ale je i na Rozpadu.
Zapadlo
Příspěvky: 998
Registrován: 24.08.2014 19:59
Pohlaví: muž

Re: Absurdity, fake news a vše co se ani do Vtipů nehodí

Příspěvek od Zapadlo »

Viktore, mám za sebou pomalu třicet let služby v obou složkách - PČR i MP. Z toho dvacet let u státních.
Ohledně přijímaček šly v posledních patnácti letech nároky na fyzičku u PČR výrazně dolů, a odpovídají tomu i povinné hodnoty u fyzických testů. Ohledně psychotestů nevím, ale děsím se změny i zde.
Obecní policie může a nemusí budoucího strážníka psychotestům a fyzickým testům podrobit ale větší města to zpravidla dělají, včetně dalších fyzických prověrek periodicky. Vstupní zdravotní prohlídka je samozřejmě povinná.
K porovnání úrovně inteligence Tvých "blbců" u měšťáků bych jen uvedl jistý fakt, který moc lidí neví : k městské tě nevezmou bez maturity, ke státní dnes už ano.
Představa že Městské policie jsou zakládány za účelem rejžování na pokutách je známkou nízkého intelektu, který jedinci neumožňuje, aby si dohledal, kolik měšťáci město každoročně stojí a kolik jim "vydělají" na pokutách.
Rozdíl v celkové částce je zpravidla v násobcích.
Pokud Tě to zajímá, můžu pozítří dohledat konkrétní čísla v našem městě.
Odpovědět