SOUMRAK ZÁPADU

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ulfhednar »

Homzasl: tak zrovna volba preferovaného syna nebyla to, co Karlovy vyšlo...
Óðinn á yðr alla
jameson363
Příspěvky: 633
Registrován: 29.12.2012 0:02
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od jameson363 »

Germanik1 píše: 12.03.2021 7:03 Obecně Němky sou krásný až po 6 pivech. Tam ta přidaná estetická hodnota stejně chybí. Tak udělali z nouze ctnost. Ale umějí rodit Vaterlandu vojáky. Třeba už to zase hodnotí.
No daj se mezi nima najit pomerne pekny, ale asi zalezi na vkusu.
Maximus píše: 14.03.2021 20:40 Uvažuji nad vláknem "Soumrak ČR" :
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/polit ... n=Aktualne

Nechápu, jak svéprávní občané této země, která tak utrpěla komunismem a totalitními režimy během 20. století si může znovu volit tu rudou pakáž přestříkanou na zeleno s jointem v hubě.

Kdo zapomene na svoji minulost, prožije si ji znova. Bohužel IT technologie a média 21. století mohou dát této nové totalitě zcela novou dimenzi.
Dzoint v hube je asi to nejmensi, co mi na Piratech vadi. Jejich popularita me neskutecne sere. Nechapu, ze jsou lidi tak slepi. Moje predikce je stejna jako volebni pruzkumy. Pirati vyhrajou a jsme totalne v prdeli. Diky podepsani Lisabonsky smlouvy jsme ztratili vetsinu suverenity a kdyz se kouknu, s kym se paktujou Pirati na evropsky urovni, tak z toho by blilo i prase :puke Tahle zelena svoloc pochazi se skol, kde se logicke uvazovani a fakta nahrazuje ideovou pevnosti. Pri naplnovani new green dealu nebudou ty mrdky na nic brat ohled. Ekonomika pujde totalne do sracek, bude hrozit obcanska valka a k zamezeni obcanske valky se budou bud tvorit pro neposlusne obcany novodobe gulagy (samozrejme s wifi) a nebo lidem pichat neco jako prozium na potlaceni emoci. Nebo to budou jen osvedcene pokuty, ekonomicka likvidace atd.
tom384 píše: 14.03.2021 21:36 Celej problem CR je ze lide neveri na politiku. Mysli si ze je to neco fuj. A i ti co by teoreticky mohli neco zmenit se na to nakonec vykaslou. Misto aby se prali o svuj stat, tak nechaji politiku delat lidi o kterych si mysli jen to nejhorsi. Nechci byt zbytecne kriticky, sam na politikckou karieru nemam potrebne vlohy, nicmene mas v podpisu vetu:

"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.

Myslim ze presne tohle je ten nezajem ktery T.G.M myslel.
Osobne si myslim pravej opak. Lide veri na politiku az moc. Lide by si meli uvedomit, ze nejlepsi pomocnou ruku najdou na konci sve paze, popripade v rodine, dobrych znamych, dobrych sousedech.

Zakony nic nevyresi, jen stare problemy promeni v nove. Cim min zakonu a regulaci, tim lepe. Ja nechci, aby mi politik slibil, ze se budu mit lepe. Ja chci, aby mi politik dal pokoj, prestal se o me zajimat, nic po me nechtel, krome placeni primerene nizkejch dani a nechal me starat se sam o sebe. Nevymejslej zadny byrokraticky povinnosti, ani analogovy, ani digitalni. Osobne povazuju zastaralou analogovou statni spravu mnohem lepsi a svobodnejsi, nez piratskou digitalni. Asi jsem skromnej a malo ambicionzni, ale ja vod statu skoro nic nechci, rozumnou zdravotni peci, primerenou bezpecnost a par dalsich veci. V digitalni statni sprave je obrovsky nebezpeci v tom, ze bude stat mnohem jednoduseji lidi buzerovat kvuli kdejaky picovine pri budovani kolektivnich lepsich zitrku.
honzasl
Příspěvky: 323
Registrován: 10.03.2016 10:13

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od honzasl »

Ja chci, aby mi politik dal pokoj, prestal se o me zajimat, nic po me nechtel, krome placeni primerene nizkejch dani a nechal me starat se sam o sebe.

To je zcela správný a legitimní postoj - ovšem pro starýho jezevce (to není urážka!)

Bohužel, z mýho pohledu, já mám rodiče těsně před důchodem a rád bych, aby ten důchod (kterej jim byl slíben) dostali. Mám děti, který někde budou chodit do školy a studovat.

Takže chca nechca, i kdybych sám pro sebe chtěl malej štíhlej stát, pro mé blízké potřebuju i trochu toho socialismu. A pro mě je lepší ten socialismus kontrolovaně dogitální, než dnešní "papírová agenda přes počítače".
drigon
VIP
Příspěvky: 2967
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od drigon »

Z pirátů mám taky obavy. O rudozelené zítřky taky nestojím. A když vidím, co jejich evropská frakce hlásá je mi z toho na :puke . Jenže nejhorší je na tom to, že mladí nevidí jejich (a)sociální inženýrství které na ně šije pěknou boudu.
Slibují byty: Jenže zdaňováním druhých a dalších bytů v rodině žádné další nepostaví. A pokud v těchto bytech budou nájemníci akorát ty zvýšené daně zaplatí v činži. Tedy další skryté přerozdělování maskované za vzletné ideály.
Bezhotovostní ekonomika: pokud zavedou záporné úrokové sazby i pro běžné občany nebude z běžných platů možné našetřit na byt. Záporný úrok z peněz na účtu totiž od určité úrovně úspor požere částku kterou na účet vložíte (uvedu modelový příklad: záporný úrok 5%, měsíční úspora 5000kč. Za rok tedy 60 000kč. A při částce na účtu 1.200 000kč je 5% úrok právě 60 000kč. Výš už nic neušetříte). Takže metoda sociálního zámku. S běžným platem akorát tak do předraženého nájmu bez naděje na zlepšení.
Jen platit a nic nemít.
Koukej tak, aby jsi viděl.
jameson363
Příspěvky: 633
Registrován: 29.12.2012 0:02
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od jameson363 »

honzasl píše: 15.03.2021 8:20 Ja chci, aby mi politik dal pokoj, prestal se o me zajimat, nic po me nechtel, krome placeni primerene nizkejch dani a nechal me starat se sam o sebe.

To je zcela správný a legitimní postoj - ovšem pro starýho jezevce (to není urážka!)

Bohužel, z mýho pohledu, já mám rodiče těsně před důchodem a rád bych, aby ten důchod (kterej jim byl slíben) dostali. Mám děti, který někde budou chodit do školy a studovat.

Takže chca nechca, i kdybych sám pro sebe chtěl malej štíhlej stát, pro mé blízké potřebuju i trochu toho socialismu. A pro mě je lepší ten socialismus kontrolovaně dogitální, než dnešní "papírová agenda přes počítače".
Je rozdil trochu socialismu a mega hodne socialismu. Me primereny dane a trochu socialismu nevadi, me primarne vadi buzerace a byrokracie. Navic spousta veci se da zaplatit bez hordy statnich uredniku efektivneji. Ne, ze bych chtel detem zkracovat mladi, ale kdyz se bude ucit min zbytecnosti, muzou se studenti mnohem drive podilet na ekonomicke cinnosti a vytvareni hodnot. (samozrejme ne u vsech oboru). Vidim to u mladych kolem sebe. Kdyz je rozumna prace za rozumny penize, chtej makat klidne ve 14ti a prehistoricky sracky ve skole je nezajimaj. Deti jsou taky lidi, nejsou uplne blbi a chapou, ze svet je trochu jinde. Jako jsem pomerne konzervativniu clovek, ale jsem dost alergickej na sracka keci starsich lidi, ze zvladli jsme to taky, nasi mladi to musi mit stejne. Opravdu nemusi a nemeli by.

Uprimne ja nevim, co vsichni s tim statem tak hrozne resite. Ja si jdu obcas vymenit doklady, jednou za rok podam danovy priznani, ktery je nejjednodussi vyplnit v ruce a smitec. Pro me je jakakoliv digitalizace jen potencialni problem, zkracovani terminu, efektivnejsi buzerace atd.
jameson363
Příspěvky: 633
Registrován: 29.12.2012 0:02
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od jameson363 »

drigon píše: 15.03.2021 8:44 Z pirátů mám taky obavy......
...
...Jen platit a nic nemít.
Tak to bude. Osobni vlastnictvi je pro spoustu tehle neokomousu sprosty slovo. Krome bytu si diky ekologii ani vetsina lidi nekoupi auto. Pokud ho potrebujes na vybranne podnikani, tak nejspis jo, ale pro osobni ucely? Ani hovno nebo jen pro vybranne, kteri budou schopni zaplatit ultra-zelene ekologicke nebo ultra-vysokou eko dan. Zbytek bude po meste jezdit na elektrokolobezce a na dalku verejnou dopravou. Pokud neco budes potrebovat prevezt, tak se pletes, nic prevezt nepotrebujes. Vsechno si pujcis na miste a pokud bys nahodou chtel mit specialni vybaveni na konicky, tak ses jen rozmazlenej a to je potreba ti zariznout, zadne konicky se specialnim vybavenim delat nepotrebujes. Brave new world.
Ortvar
Příspěvky: 288
Registrován: 03.01.2017 18:10
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Ortvar »

Ekorudá diktatura není dlouhodobě životaschopná. Ale krátkodobě může nadělat velké škody. Piráty neee, jen je otázka koho ano (ne ANO).
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
jameson363
Příspěvky: 633
Registrován: 29.12.2012 0:02
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od jameson363 »

Ortvar píše: 15.03.2021 9:43 Ekorudá diktatura není dlouhodobě životaschopná. Ale krátkodobě může nadělat velké škody. Piráty neee, jen je otázka koho ano (ne ANO).
Jak se rika: "Problem socialistu je ten, ze drive ci pozdeji jim dojdou i ty cizi penize."

Budem doufat, ze rudozelenejm ekosocialistum dojdou penize drive, nez napachaj nenapravitelny skody.
gadžo
Příspěvky: 152
Registrován: 05.02.2021 15:48
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od gadžo »

A hlavne ta zelena agenda, ktoru pretlača EU je uplne na hlavu. Ta bionafta kvoli ktorej sa všade pestuje repka narobi obrovske škody na pôdnom fonde. Vyroba elektrobaterii do auta ma na ekologiu ovela horsi dopad ako vyroba benzinovych/naftových motorov. Namiesto toho aby sa investovalo do bezpečnej jadrovej energie a technologie jadrovej fuzie šialeni nemci si celu krajinu posiali vrtuľkami :head a dalsich prikladov sa da napisat desiatky
Pez
Příspěvky: 802
Registrován: 29.01.2020 16:14
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Pez »

jameson363 píše: 15.03.2021 9:30

Tak to bude. Osobni vlastnictvi je pro spoustu tehle neokomousu sprosty slovo. Krome bytu si diky ekologii ani vetsina lidi nekoupi auto. Pokud ho potrebujes na vybranne podnikani, tak nejspis jo, ale pro osobni ucely? Ani hovno nebo jen pro vybranne, kteri budou schopni zaplatit ultra-zelene ekologicke nebo ultra-vysokou eko dan. Zbytek bude po meste jezdit na elektrokolobezce a na dalku verejnou dopravou. Pokud neco budes potrebovat prevezt, tak se pletes, nic prevezt nepotrebujes. Vsechno si pujcis na miste a pokud bys nahodou chtel mit specialni vybaveni na konicky, tak ses jen rozmazlenej a to je potreba ti zariznout, zadne konicky se specialnim vybavenim delat nepotrebujes. Brave new world.
Ale to už tady bylo a lidi zapomínají nebo si to kam směřujeme nedávají do souvislostí. Za komoušů jsi nemohl vlastnit výrobní prostředek a to tehdy nákladní auto bylo. Když jsi potřeboval něco převézt, tak jsi uplatil flaškou kamaráda nebo si dal žádost v podniku. Soukromě jsi nesměl zbytečně bez účelu jezdit autem. Docela často nás prudilo VB, když jsme rajtovali na fichtlech. Sice to tehdy nebylo z ekologických důvodů, šetřilo se palivo pro budování komunismu.
Tvl dvakrát za život bych to zažít nechtěl.
Permonik
Příspěvky: 499
Registrován: 01.11.2016 10:32
Pohlaví: muž
Bydliště: JM

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Permonik »

V mém okolí taky žasnu nad preferencemi pirátů. Častý argument je ten, že je potřeba dostat od vlády Babiše a ono až lidi poznají, jací piráti reálně jsou, příště už je nezvolí a za to jedno volební období, že tolik škody nenapáchají. Jakákoliv diskuse je marná. Zrovna byly demonstrace blm v USA, kde byla antifa, bartoš vyfocen s antifou, tak "no tak to je volit teda nebudu". Stačilo půl roku a vše zapomenuto, po připomenutí je to "aaale, to není až tak hrozné, oni stejně ve vládě nic nesvedou, hlavně toho babiše pryč".
Kromě toho, že mě to děsí, tak mám i dost velké pochybnosti o tom, že by to těm lidem vůbec došlo při těch příštích volbách. Ono zvyknout se dá na ledasco, obdobně jako si myslím, že ve Francii, Německu, UK tak nějak berou za samozřejmost, že sem tam se nějaký útok stane, že vánoční (pardon, zimní) svátky jsou pod dohledem policie a za spoustou bariér, tak už ani sami moc nevěří tomu, že by to mohlo být jinak... a jede se dál.
FMJ
VIP
Příspěvky: 806
Registrován: 30.09.2012 18:54

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od FMJ »

Zajímavá statistika s drtivou převahou Pirátů a STAN. Do toho ještě postoj ve smyslu "Jedno komu, hlavně ať to není Babiš - a hele, tak to posílím Piráty, ať pojistím Babišovu prohru..." a máme zaděláno. Mno, bude to zajímavé.
honzasl
Příspěvky: 323
Registrován: 10.03.2016 10:13

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od honzasl »

Uprimne ja nevim, co vsichni s tim statem tak hrozne resite. Ja si jdu obcas vymenit doklady, jednou za rok podam danovy priznani, ktery je nejjednodussi vyplnit v ruce a smitec. Pro me je jakakoliv digitalizace jen potencialni problem, zkracovani terminu, efektivnejsi buzerace atd.
Hm, no já dá pár příkladů z poslední doby, kdy banální věci běžného života mě obtěžujou, protože statní agenda je GH.

- koupě ojetého vozíku na OA: návstěva evidenční kontroly, prodávající na poštu ověřit popis na plnou papírovou moc, já půlden dovolené na návštěvu úřadu, tam vyplnit papírové formuláře kde nesmí být překlep a vypsat údaje, které stát už sám dobře zná. Doložit papírovou zelenou kartu, papírový doklad z evidenčky, půl hodiny čekat, než se "něco stane", mezitím zaplatit poplatek atd. Přitom: Pojištění lze ověřit v registru, evidenčka lze ověřit v databázi. Banální úkon, který mě stál půl dne na úřadě, přestože v jiných zemích ho i papírově umí udělat na poště. (umí si někdo představit, že by Australan chodil s každým prdem na úřad, když má farmu 200 kilometrů od města?)

- z covidové doby: nutnost předložit potvrzení o tom, že škola je je uzavřena k žádosti o kompenzace/dávky

- z daňového přiznání: Doložit rodné listy dětí pokud uplatňuju slevu, nutnost dodat výpis z katastru, když uplatím úroky atd, doložit kompletní smlouvy o hypotéce (na co je potřebují celé?), doložit lejstro ze školky (školka čerpá státní dotaci, stát přeci ví, že tam chodí), doložit od manželky "že neuplatňuje" (kurva dyť to snad poznají ze jejího přiznání, že neuplatňuje slevu na děti), atd....

Jaká plyne výhoda, z toho, že matrika je papírová kniha ve skříni úřednice? Jasně, je to o něco bezpečnější, ale pokud stát/policie/soukromý detektiv potřebuje, koukne se do ní kdykoli. V digitální podobě by aspoň šly evidovat ty přistupy a řídit je.

A to nejsem podnikatel, takže půlku toho za mě řeší někdo jiný. ...

Výměna dokladů: Špatně je už celá ta idea, že se řidičák musí vyměňovat a že musí fyzicky být přítomen v autě. Moje opravnění řídit je přeci platné bez ohledu na nějakou kartu. Prostě jsem splnil zkoušku a do 60 let mi platí bez podmínek.
Liqid
Příspěvky: 606
Registrován: 23.02.2020 15:41
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Liqid »

Koho tedy budete volit rozpadlíci, SPOLU?
Uživatelský avatar
Fraktál
Příspěvky: 263
Registrován: 25.04.2013 17:56
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Fraktál »

Toť otázka. Když shrnu ten poslední předvolební průzkum, tak podle pořadí:

Piráti a STAN: Bohužel ne. Škoda toho slepence. Ze všech debat a prohlášení, co jsem za minulý rok slyšel, mluvili představitelé STAN asi jako jediní k věci a jejich prohlášení měla hlavu a patu. Jenže do toho jdou společně s Piráty, které moc nemusím, ne snad kvůli aktuálnímu nastavení této strany v rámci ČR (ale jasně, i tady mají své radikály), ale kvůli i zde na fóru zmíněné provázanosti s jejich zahraničními obdobami a možným trendem, kam se to bude všechno ubírat. Ne, že bych věřil nesmyslným řetězovým mailům (že se prý Piráti chystají odebrat lidem nad 70 let volební právo a řidičáky, narvat je do důchoďáků, zajistit jim jen základní zdravotní péči a podobné žvásty - Mára asi dostal od Andreje úkol na zpracování elektronicky aktivních důchodců), ale nápady jejich soukmenovců na Západ od nás jsou určitým varováním.

ANO: NE :)

SPOLU: Opět podobný příběh jako u Pirátů a STAN. ODS bych to možná se skřípěním zubů hodil (mimochodem, urgentně potřebují nějakého leadera a ne Fialu), ale tou TOPkou to pohřbili.

SPD: Na první pohled lákavé, ale já dalšímu Tomiovu marketingovému projektu prostě nevěřím. Navíc se na to nabalujou typy, které by zmlátily v tramvaji i Raye Korantenga a s takovými v jednom klubu být nechci.

KSČM: Určitě ne. Sice občas vypustí myšlenku, která není úplně blbá, ale to se někdy zadaří každému. :) Stále dávají prostor kreaturám, které se hlásí ke všem zločinům, které se tady staly a ještě to omlouvají.

ČSSD: Taky ne, důvodů si jistě za uplynulý rok i dřívější dobu najde každý dost. :)

Ostatní: Koho? Dřív jsem to několikrát hodil Svobodným, ale jak je poslední dobou sleduju, tak asi už ani těm ne.

:?:
Permonik
Příspěvky: 499
Registrován: 01.11.2016 10:32
Pohlaví: muž
Bydliště: JM

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Permonik »

To máš jako s volbou prezidenta. Ideální kandidát nebyl, většina lidí volila menší zlo. Stejně tak se to chystám udělat při následujících volbách. Co je tím menším zlem, to už si musí každý rozhodnout za sebe.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

Pořád nechápu, jak inteligentní, pracující, závazky platící lidé mohou vůbec uvažovat nad tím, zda by volili Pirátskou stranu, kdy sám vedoucí strany se nechává fotit s ANTIFA vlajkami s textem "Good Night, white pride". To mi fakt někdo vysvětlete. :head
Stejná ANTIFA stojí za nastartování BLM v USA, ANTIFA, která přivezla palety s dlažebními kostkami na rohy ulicí, aby negři mohli rozbíjet výlohy, atd. atd. Mimochodem, Pirátská strana není nějaký Bartošův český projekt, je to globální sociální experiment, do kterého se postupem času velmi lehce infiltroval marxistický hnus ;)
Tady je 7 let starý dokument, kdy Pirátské strany začaly v rámci Evropy vznikat.
https://acpo.vedeckecasopisy.cz/publicFiles/00730.pdf
Tohle fakt chce někdo volit jo? :moon
jameson363
Příspěvky: 633
Registrován: 29.12.2012 0:02
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od jameson363 »

Liqid píše: 15.03.2021 12:59 Koho tedy budete volit rozpadlíci, SPOLU?
Spolu se misto razantniho priklonu k rozumne pravici, nabizejici maistreamovejsi a distiguovanejsi alternativu k Trikolore/Realistum/Svobodnym furt drzi levostredu a eurohujerstvi. Snazi se bojovat o volice spis s Piraty, nez s vyse zminenym typem stran, coz jim nevyjde. Levostredovy volic jim nezapomene kmotry a klientelismus a bohuzel radsi bude volit Piraty. Pokud se nevytasi s nejakym rozumnym leadrem a programem, tak to pro me neni rozumna volba. To uz radsi prekousnu prilisnej konzervativismus a hulvatstvi evil-face. Jako dulezity jsou ciny, nez to, ze ma Pekarova vystupovani obarveny na ruzovo. Ackoliv samozrejme uznavam, ze kdyz evil-face prosazuje domaci produkci potravin, tak je to podobna levicacka blbost, jako kdyz Pekarova prosazuje zakaz klecoveho chovu slepic.
Paul
Příspěvky: 782
Registrován: 22.10.2017 0:15
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Paul »

Fraktál píše: 15.03.2021 13:56 Ostatní: Koho? Dřív jsem to několikrát hodil Svobodným, ale jak je poslední dobou sleduju, tak asi už ani těm ne. :?:
Teď jsou možná zase volitelní z ideového pohledu, každopádně strany bez potenciálu to je vyhozený hlas. Trikolora + Svobodní + Soukromníci nemají šanci získat 15% hlasů (trojkoalice), po změně zákona by to mělo být 9%. Možná by dali 5%, ale to by ty 2 strany musela Trikolora zcela pohltit.

Historie Svobodných vs Piráti:
1) Svobodní začínali se stejnýma číslama jako Piráti, preference byli pár let podobný, obě dvě strany byly ignorovány médii atd. Rozdíl je v tom, že se nakonec se z Petra Macha (zakladatel a lídr Svobodných) ukázal naprostej neschopnej blb, kterej pohřbil svou vlastní stranu na rozdíl od soudruha Bartoše, kterej míří někam k >20%.

Volby do poslanecké sněmovny:
2013 - Svobodní 2,46%, Piráti 2,66%

2) 2014 - Největší "úspěch" Svobodných za Macha byl, že se dostali do Europarlamentu a to jen díky tomu, že volby měli zcela minimální účast (18%) a voliči Svobodných byli organizovaní. Mach jel tedy dělat europoslance do Bruselu a mezi tím vyhnal ze Svobodných všechny křídla (lidi co chtěli vystoupit z EU - např. Jiří Matějka, antiislamisty atd.). Později se postu europoslance vzdal s tím, že se "chtěl soustředit na kampaň" (kterou začal řešit asi 3 měsíce před volbama..), post europoslance vzal místopředseda Jiří Payne, další zcela neschopná postavička, havloid co má rád islám a muslimy.

Volby do poslanecké sněmovny:
2017 - Svobodní 1,56%, Piráti 10,76%

3) V roce 2017 stranu převzali zastánci pokrokových proudů s názory typu Topka, ODS, Zelení.. Předsedou se stal další mimoň v řadě - Tomáš Pajonk. Mach odešel, strana se stala zcela nicotnou po všech stránkách.

4) 2019 Došlo k prozatím poslednímu převratu a vrátili se k původní myšlence tj. klasický liberalismus a šéfuje tomu nějaký mladý kluk (Libor Vondráček).

Piráty jsem z blízka nesledoval, zůstali ale konzistentní jako strana, jsou schopní získávat voliče ve velkém. Ideově se to vyvinulo z postoje "jsme proti OSA, cheme digitalizaci atd." na "chceme migranty a novodobý komunismus".
vrbodol
Příspěvky: 633
Registrován: 14.07.2012 21:08

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od vrbodol »

Někdo zde psal STAN. Za mě tedy ne. Kdysi dávno nechce se mi to dohledávat ,ale ač HOSIP tak tohle mi v hlavě vždy uvízne se projevili jako vítačská prouprchlická strana, která v tomhle ohledu táhla se všema těmahle šmejdama za jeden provaz. Já jako nejmenší zlo vidim SPD ,případně nějakou nicotnou stranu, která se nikam nedostane .Hlavně ubrat procenta klasickejm dinosaurum.
Odpovědět