Míza stromů – zdroj cukru
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Jsem to zkusil navrtat, ale zatím nic.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Správný teplotní skok je ze (zhruba) -6 v noci na denní teplotu (zhruba) + 2 až +6. Tak si na něj počkej a dej zprávu.
Mimochodem tady jsme ochutnávali březovou mízu (je to obodované na chuť a jsou tam i nějaké komentáře:
http://www.paukertova.cz/view.php?nazev ... 2017060004
Mimochodem tady jsme ochutnávali březovou mízu (je to obodované na chuť a jsou tam i nějaké komentáře:
http://www.paukertova.cz/view.php?nazev ... 2017060004
Re: Míza stromů – zdroj cukru
jj, teploty to udělaly, ale nevěřil jsem Tvé předpovědi. A protože jsem byl na chatě, tak jsem to prubnul. Ani ťuk. Myslím, že je ještě min. 6 týdnů čas.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Až začnou táhnout do pupenů. Kdyby teď probudila míza, mrazy by trhaly stromy
Udělám co musím
Re: Míza stromů – zdroj cukru
No, ono k tomu taky občas dochází, ale to teplo netrvalo tak dlouho, aby se stromy začaly probírat.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Tak kdo si to šel vyzkoušet?
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/bre ... pravy_jape
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/bre ... pravy_jape
- jerry.mysak
- Příspěvky: 1412
- Registrován: 23.03.2016 12:34
Re: Míza stromů – zdroj cukru
bříza tlačí mízu už tedkon. Na pařezech bříz co byly poražený v zimě je louže mízy která valí dolů.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Nádobíčko mám na chatě mimo okres. Takže pojedu až teď, jestli bude trochu slušně... Ale už to nejspíš bude končit.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Tím, že je v tý míze tolik cukru, tak se to celkem rychle začne kalit a kazit, takže je lepší dát si tam třeba jen PET flašku a vypít čerstvé, než hamounit do kanystrů jako na tý fotce z idnesu, a pak to vylejt. Taky se pak často okolo začnou slejzat mravenci a občas se nějakej utopí ve flašce, ale proteiny a kyselina mravenčí se taky hoděj.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8794
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Předpokládám, že to měl k dalšímu zpracování.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
V bříze až zas tolik cukru není, manželka jí nechala změřit když v labu kalibrovali nový stroj a cukru bylo překvapivě málo. Je tam hodně enzymů a minerálů, ale zrovna cukru nic moc. Takže jako energetický nápoj, nebo na výrobu kostek do kafe nevhodné
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Nemohl bys prosím nějak dohledat a dát sem ty výsledky z labiny? V javorové míze to kolísá a předpokládám, že u břízy to bude podobné, ale přesto mě to mimořádně zajímá.
Předem dík.
Předem dík.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Praktické zkušenosti s mízou nemám.
Jen mě napadlo copy z knihy Příprava domácích vín od ing. Valenty:
Jen mě napadlo copy z knihy Příprava domácích vín od ing. Valenty:
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Co je "živná sůl"? Umím si představit cokoliv jako vinné kvasnice atd, ale sůl?
Udělám co musím
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Výživa, potravina, pro kvasinky.
Většinou ji není potřeba, ale v některých případech je nezbytná:
http://deslik.blogspot.com/2014/07/zivna-sul.html
Většinou ji není potřeba, ale v některých případech je nezbytná:
http://deslik.blogspot.com/2014/07/zivna-sul.html
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Re: Míza stromů – zdroj cukru
To jsou opravdu soli, například hydrogenfosforečnan diamonný, síran amonný, fosforečnan vápenatý, síran hořečnatý a podobně. Někdy se přidává thiamin.
http://deslik.blogspot.com/2014/07/zivna-sul.html
https://www.almipraha.cz/eshop/detail/z ... vinka-1-6g
https://www.vcelarstvihavlickovi.cz/Ziv ... escription
http://deslik.blogspot.com/2014/07/zivna-sul.html
https://www.almipraha.cz/eshop/detail/z ... vinka-1-6g
https://www.vcelarstvihavlickovi.cz/Ziv ... escription
Re: Míza stromů – zdroj cukru
Kvasinky, jejich nejrůznější druhy, jsou pro nás velmi užitečnými druhy mikroorganizmů.
Nejen pro alkoholiky
Nejen pro alkoholiky
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.