Covidové ZOMBIE se valí!

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Dotaz a žádost z Depa:
Prý jak jsme daleko s výstavbou nového lihovaru anebo jestli se ještě pořád patláme s laboratorní nebo domáckou výrobou. A jestli už máme ověřenou a vyzkoušenou i výrobu z celulozy, bimasy apod., nebo jestli jsme ještě pořád závislí jen a cukernatých a škrobnatých surovinách?
Prý by potřebovali větší množství lihu a jeho pravidelné dodávky.
Přestavbu klasických spalovacích motorů na etanol prý už mají zvládnutou a je jen otázkou času kdy budou všechny přestavěny na lihový pohon.

A pak z nich vylezlo něco co nás doslova šokovalo.
Uvažují o stavbě horkovzdušného balonu. Něco na způsob montgolfiéry.
Materiál na obal, nějakou speciální polyesterovou či polyamidovou textilii někde sehnali a ženy už jej ušily.
(Neskutečné jaké mají ti ajzboňáci styky, možnosti, známosti a co vše dokáži sehnat. Ale asi proto, že jezdili po celé republice i zahraničí a tak).

I na zvídavé a všetečné otázky byli připraveni a měli je vyřešené.
Třeba na to, čím budou ten obal plnit nebo čím pod nim topit?
Kde získají tolik vodíku, hélia, svítiplynu, nebo hořlavých plynů typu PB, metanu apod. do horkovzdušného hořáku.

Při přestavbách motorů prostudovali spoustu starých vynálezů a patentů a m.j. narazili i na konstrukci velkého výkonného lihového hořáku.
A to byla prapůvodní myšlenka a nápad ke stavbě balonu a shánění vhodné textilie.
*
Hlavní je nápad, myšlenka. A že nebyla zcela zcestná potvrdilo mimo praktických pokusů i toto Historicko okénko:
Za počátek balónového létání se považuje 5. červen 1783 , kdy se z Annonay vznesl první horkovzdušný balon bratří Montgolfierů (Joseph-Michel Montgolfier a Jacques Étienne Mongolfier) s „pasažéry“ (beranem, kachnou a kohoutem) na palubě. Jejich návratem se prokázalo, že v atmosféře
nejsou jedovaté plyny a otevřeli tím létání i pro lidské posádky.

V roce 1893 první plně vojenský kurz a u Festungsartillerieregiment Nr. 1 (pluk pevnostního dělostřelectva číslo 1) posádkou ve Wien byl postaven první balónový prapor.

Od 1.7. do 30.10.1894 absolvovali kurz Oblt. Zdeněk Dvořák Zdenko Dworak a Lt. František Kožešník Franz Kozesnik . První čeští vojenští vzduchoplavci.
30.8.1894 se Oblt. Zdenko Dvořák s balonem Hannover přesunoval do výchozího postavení pro dělostřelecké cvičení u Wiener Neustadt. Balon se ale vysmekl pozemnímu personálu a ten uletěl až do Bosny.
*

První plavba moderního horkovzdušného balonu Marek Emmer II na našem území proběhla 29.5.1937 ve vojenském prostoru u Příbrami. Posádka Bořivoj Drtina (zatímní velitel Balonové roty 1 ) a Josef Emmer.
Rakouští konstruktéři Josef Emmer a Bruno Marek, kteří sami ještě neměli pilotní průkazy, přivezli k balonu o objemu 2 600 m³ moderní lihový hořák. Přistání proběhlo po 47 minutách letu již za tmy. S tímto horkovzdušným balonem bylo podniknuto nad naším územím ještě dalších deset zkušebních plaveb.
Atd., třeba www.vrtulnik.cz/ww2/balony.htm
he662_20210609232211696.jpg
he662_20210609232211696.jpg (16.81 KiB) Zobrazeno 2393 x
*
Ještě jen tak pro zajímavost k té replice balonu Marek Emmer II.
Objem balonu - 2600m3
Průměr - 17m
Povrch - 914m2


(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Ach ten líh. Technicky i obchodně důležitá surovina.
Výroba probíhá klasickým kvasným způsobem, většinou z horších surovin ve vícero malých zařízeních. Skutečný lihovar je budován vedle cukrovaru. Na výrobu lihu je totiž velmi vhodná melasa. Postup je zhruba takovýto: melasa se nechá v tancích půl roku odstát (sednou si kaly). Poté je přečerpána z nádrže ven, naředena na patřičnou koncentraci (vysoká koncentrace cukru působí na kvasinky inhibičně) a napuštěna do kvasné nádoby. Po zkvašení je obsah kvasné nádoby předestilován a líh jde na další zpracování.
Pak je možno zpracovat ovocné plody. Ty však mají nižší výtěžnost a výsledný produkt je vzhledem k jeho vlastnostem lepší použít na konzumaci, případně obchod.
Mezi suroviny patří i obilí, ale tam je nutné speciálním procesem zcukernatět škrob. Byly konány pokusy i se zpracováním dřeva, ale o tom nejsou k dispozici bližší informace.
Vzhledem k návaznosti se zpracováním cukrovky se dá plný výkon lihovaru u cukrovaru očekávat příští rok na jaře (cukrovka se dobývá v říjnu (listopadu), poté se postupně zpracuje na cukr. Vzniklá melasa se pak musí nechat půl roku odstát, načež se zpracuje na líh.

Na výrobu lze použít i havarované ovoce, či horší obilí. U obilí se však dá očekávat že lepší obilí půjde na konzum a to horší sežere dobytek. Tudíž s obilím se nejspíš nedá moc počítat.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Líh byl následně řešen na schůzi. Zástupci z depa bylo sděleno že líh v plném objemu bude k dispozici po naběhnutí melasového lihovaru. Do té doby se bude na líh zpracovávat co půjde. Vždy však bude dodáno maximální možné množství.
Líh proto budou používat hlavně na startování motorů a jejich provoz do doby než naběhne dřevo plynová jednotka.
Na schůzce se přihlásil i Martin s tím, že má doma schovaný motor z fabie. Chtěl ho dát do traktůrku, ale když začal blbnout zelený úder tak ho radši schoval. Pokud se motor bude hodit, je ochoten ho přenechat depu. Je k němu i originální převodovka a druhou převodovku z avie má taky.
Pak řešili přestavbu krytých vagónů s posuvnou střechou na raketové vozy s raketami KSV 200. Do klasického obrněného vagónu se raketa kvůli své délce na výšku nevejde. Prozatím upravili dva vagóny, zkušební odpal plánují během pár dní.
20210523_200132.jpg
...
Druhý den byla u Rybníka zlikvidována ozbrojená lupičská banda. Po zdokumentování a zpracování události bylo oznámení i s fotkami vyvěšeno na určených veřejných místech.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Na následující schůzi byla řešena otázka vnitřní bezpečnosti. Současný model, kdy v obydlených oblastech hlídají občanské hlídky spolu s Kocoury se ukázal jako funkční, nicméně mající jisté nedostatky. Kocouři mohou být povoláni do akce a veškerá starost o vnitřní bezpečnost daného sídla pak zůstane na členech občanských hlídek. Jejich členové mají sice silnou motivaci (brání své rodiny), nemají však plné prověření, část žádné) a jejich výzbroj i výcvik jsou všelijaké.
Proto byl na schůzi přednesen návrh na založení Rangers. Jejich členové mají mít podle návrhu na starosti vnitřní bezpečnost, potírání kriminality všeho druhu (včetně "čapáků " :twisted: 8-) ), kontakt s obyvateli, případně hlídání důležitých objektů). Systém občanských hlídek bude zachován s tím, že bude spadat pod Rangers jako MPJ (místě příslušné jednotky).
"Klasičtí" kocouři tak budou mít na starosti bojové operace na svém i cizím území, průzkum a spolu s Rangers hlídání důležitých objektů.
...
V třetím tunelu probíhá vyzdivání šachty. Zbývá jim dodělat poslední dva metry k zachované části šachty. Při odstraňování pažení se z boku vyvalil velký kámen a jednomu z tesařů zlomil nohu v holeni. Dotyčný byl rychle převezen na mlýn k oběma lékařům. Ke kterým před několika dny přišla posila. Jarmila, asi padesátiletá zkušená staniční sestra. Všichni tři se hned pustili do ošetřování zraněného. Fenič prohmatáním zjistil že oba konce kosti jsou přes sebe. Bude tedy nutné zlomeninu napravit.
V šachtě mezitím opatrně odstranili zbytek uvolněného pažení. Nechali tam jen provizorní podepření spodku šachty a pak dozdili konec. Následně odstranili provizorní podpěry. Po kontrole zbytku šachty po žebříku byla následně zahájena demontáž lešení. Právě včas. Od trati za Křížovem je již slyšet palbu. To se Javoři snaží vyhnat pomocníky Severního kříže od mostu za Křížovem. Most je asi třicet metrů dlouhý, vede přes údolíčko a trať k němu jde z obou stran hlubokým zářezem. Naši ještě před uvolněním tunelu obešli tunel vrchem a vydali se na pomoc Javorům pěšky. Hned u Křížova se střetli s pomocníky Severního kříže. Ke kontaktu s Javory tak zbývající poslední tři kilometry.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Zkušební vzlet balonu aneb dobrá a špatná zpráva.

Ve Mlýně jsou na tuto akci velmi rozporuplné názory. Hlavně co se týká její smysluplnosti a praktického využití. Převažuji domněnky, že je to opičárna která bude velmi lehce protivníky zlikvidována.
Ale vlastně vůbec nevíme jaké s ním mají vlastně plány. Ale i tak mají naši podporu. Snažíme se takové technické věci všemožně podporovat.
*
Dobrá zpráva je, že balon, jeho obal, zkoušku přežil a že byl ukotven a nebyla v něm žádná živá posádka. Jen natlakované vaky s vodou.

Špatná je ta, že k té havárii vůbec došlo.
Zavinil ji jednoznačně ten velký lihový hořák. Asi ho měli konstruktéři podrobit větším pozemním zkouškám a ne tak brzo při ostrém vzletu.
Ale asi s něčím takovým i trochu počítali když bylo v koši to hasicí zařízení s vodou.
Těžko odhadnout co by s nimi provedly ženy které ten balonový obal šily...
Zkušební let-havárie.jpg
Zkušební let-havárie.jpg (17.63 KiB) Zobrazeno 2246 x
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Pan Krauz s chem. inženýrem po prostudování fotek a videa a i po ohledání trosek hořáku tvrdili, že k výbuchu a požáru v koši došlo použitím nevhodného paliva.
"Hořicí lihové páry mají totiž úplně jinou barvu. Namodralou. Nějaký blbec tam nalil benzín nebo nějakou nevhodnou směs" tvrdili.

A z Depa přišla zpráva, že k nám na "výpomoc" záhy někoho pošlou. Do Sanytrnice k Turkovi nebo na Sena.

(Z Kroniky mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Situace v Depu asi nebude příliš dobrá a po zkušebním vzletu a havárii balonového hořáku se ji asi rozhodli razantně řešit.

Hodně rychle dorazila trojice "trestanců". Dva byli přiděleni k Turkovi a jeden kus na Sena.
*
A v Depu se objevilo toto, viz foto:
Depo-náborový leták.jpg
nebo tenhle:
Leták z Depa.jpg
Leták z Depa.jpg (78.96 KiB) Zobrazeno 2233 x
Snad to nevzbudí nějakou averzi vůči nám...

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Plakáty averzi nezpůsobily, jen si někteří začali víc hledět toho, co dělají. Problém s balónem totiž způsobili tři pomocní pracovníci, kteří dostali za úkol natankování balónu lihem. Hoši byli sice ukecaní, avšak poněkud lehkovážní. Dostali za úkol si vzít pět prázdných kanystrů, ty ve skladu natankovat lihem a poté natankovat balón. Hoši došli do skladu, kde našli větší množství kanystrů, z nichž dva již byly naplněné. Pozdější vyšetřování ukázalo že se jednalo o technický benzín. Hoši si řekli hořlavina jako hořlavina. A tak lihem dotankovali jen zbývající tři kanystry. Obsah všech pěti kanystrů pak nalili do nádrže balónu, čímž způsobili havárii hořáku.
Po vyšetření havárie zasedla trestní komise a všichni tři dostali půl roku u Turka. S tím, že po čtyřech měsících můžou požádat o podmínku. Pokud jim bude podmínka schválena (o tom rozhoduje pan Turek) dostanou zkušební lhůtu stejnou jako je délka trestu. Při porušení podmínky následuje celý trest znovu, případně se přičte k dalšímu.
Před odchodem jim vedoucí řekl: buďte rádi, že to odnesl jen hořák. Být tam lidé, tak za každého mrtvého, nebo těžce zraněného je 10 let. Za víc jak tři četa.
Trest Vám dali na dolní hranici s tím, že budete moci přespávat doma. Přimluvil jsem se za Vás, bylo to z nedbalosti a dva z vás mají malé děti. Původně Vám chtěli dát i Turkovu ubytovnu, nakonec vzali ohled na vaše rodiny.
Jo, a pracovní dobu tam budete mít od sedmi do pěti, pět dní za sebou, šestý den volno. Tak pořád dokola. A vemte jed na to, že se tam s vámi nikdo mazlit nebude a na lenost tam dočista zapomenete. A až se sem vrátíte, tak žádné blbosti. V případě opakování se další trest násobí třemi. To samé, pokud se zkusíte trestu vyhnout
Následně kluci odešli.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

V třetím tunelu probíhalo horečné rozebírání lešení. Šlo jim to dobře, menší problémy způsobil trám, jehož konce zedníci zazdili do stěn šachty. Jelikož nebyl čas na to ho rozřezat a vytáhnout ho nakonec nechali tam kde je. Po rozebrání lešení v šachtě pokračovali demontáží bednění klenby a podpěrné konstrukce.
Ještě během těchto prácí došlo v oblasti tunelů k nekolika střetům s průzkumem nepřítele. Při střetech naštěstí nikdo z našich nepřišel o život, bylo jen několik zraněných. Následně byl zjištěn poměrně velký tábor asi pět kilometrů od třetího tunelu. Po prohlídce fotek velitelé pronesli: ozbrojení zombíci. A stejní jako v té bandě u mlýna. Hlídkovou službu mají taky stejnou, "kolotoč hlídek" okolo tábora. Dalším sledováním skrytí pozorovatelé učinili následující zjištění: do tábora přicházejí nové skupiny a následně pak jdou bojovat proti Javorům. Průzkumníci přicházejí odjinud, neví se odkud.
Proto byl schválen plán akce: nad ránem, kdy velká skupina zombíků vyrazí proti Javorům bude tato skupina po cestě napadena HASAny stejným postupem jako konvoj a vyřazena. Zároveň bude dalšími dvěma družinami potichu zlikvidován hlídkový "kolotoč" okolo tábora, což se odehraje v době ranního nástupu. Ihned poté bude během ranního nástupu napaden tábor.
Stejně jako u mlýna tak budou kušníci střílet do "kolotoče".
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Nečekaná dohra balonové havarie a nucených práci ve Mlýně:

Pan Turek v Sanytrnici byl napaden a těžce zraněn. Zlomená sanice, přeražená klíční kost a málem ho utopili ve velké macerační kádi s močůvkou a podobnými výluhy.

Další "trestanec" přidělený na Sena zřejmě zapálil náš největší seník těsně po sklízni a navezení.
20210103171406_KRIMI_zahorovice_20210608210151000.jpg
20210103171406_KRIMI_zahorovice_20210608210151000.jpg (16.36 KiB) Zobrazeno 2160 x
(Ještě dobře, že na jedné poradě byla navrhnuta výstavba většího množství těch seníků. A i stohů, úložištích slámy).
*
A všichni tři beze stop zmizeli. I když pátrání po nich bylo zahájeno velmi brzy i čichací psi zklamali.
*
Z Depa se zatím ještě čeká na nějakou reakci ohledně těch tři. Kde a jak k ním vlastně přišli.

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Nečekaná dohra balonové havarie a nucených práci ve Mlýně:

Pan Turek v Sanytrnici byl napaden a těžce zraněn. Zlomená sanice, přeražená klíční kost a málem ho utopili ve velké macerační kádi s močůvkou a podobnými výluhy.

Další "trestanec" přidělený na Sena zřejmě zapálil náš největší seník těsně po sklízni a navezení.
Požár seníku.jpg
Požár seníku.jpg (16.36 KiB) Zobrazeno 2155 x
(Ještě dobře, že na jedné poradě byla navrhnuta výstavba většího množství těch seníků. A i stohů, úložištích slámy).
*
A všichni tři beze stop zmizeli. I když pátrání po nich bylo zahájeno velmi brzy i čichací psi zklamali.
*
Z Depa se zatím ještě čeká na nějakou reakci ohledně těch tři. Kde a jak k ním vlastně přišli.

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

To,co ti tři způsobili způsobilo v depu i jinde pěkný poprask. Následné vyšetřování ukázalo na nebezpečnou díru v bezpečnostních opatřeních.
Všichni tři se ztratili beze stop. Doma přistihli jen partnerku třetího záškodníka, zbývající dvě se i s dětmi ztratily pryč.
Ve všech třech bytech byly zahájeny domovní prohlídky. Nebyly nalezeny žádné dokumenty, v jednom bytě našli několik lan a podsedák.
Nyní k bezpečnostní chybě. Poté, co k oné události došlo požadovala vyšetřovací komise prověřovací dokumenty od oné trojice. Zjistili, že žádné nejsou, protože pro pomocné pracovní síly nebylo prověření požadováno. Kmenoví pracovníci byli prověření, u pomocných sil se to nepožadovalo s odůvodněním že se k důležitým dokumentům a pracím nedostanou.
Proto byl vzápětí doprověřen i zbytek pomocných sil v depu a okolí. A to se děly věci: Z třiceti lidí našli dalších šest podezřelých osob. Z toho dva nepřišli do práce, zbývající čtyři byli odchyceni v depu. Jeden bez problémů, poslední tři když uviděli Kocoury jak pro ně jdou začali střílet. Jednoho z Kocourů zabili, druhého zranili než byli následně zlikvidováni.
Pak se vyšetřovací komise dopídila s pomocí Metropolu totožnosti žháře ze Sena. Jednalo se o bratrance Oldy z Divokých sviní.
To už začalo být na vedení pěkné horko.
Jeden z velitelů bezpečnostního oddělení, ten který odmítl prověřit pomocné síly s tím že je to zbytečné se odebral do své kanceláře. Po chvíli se ozval výstřel.
Zatčená partnerka záškodníka odmítala vypovídat, jen se občas ptala kolik je hodin. Někoho napadlo neříkat jí přesný čas, ale postupně čas předběhnout. Alespoň o dvě hodiny.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Po horké noci a neméně horkém dni se nastalo pozdní odpoledne. Oné zadržené ženě řekli že je 19 hodin. Ta se začala divoce smát a vykřikovat: "všichni v tunelu zahynuli" a pokračovala mohamedánskou modlitbou.
Vyšetrovatel, který to uviděl upaloval s informací na vedení. Ve skutečnosti je 18 hodin, mají ještě nějaký čas.
Prve je napadla souvislost s tunely u Křížova, ale ty jsou silně hlídané. Pak se Martin zeptal co za vlaky je na trati. Dostalo se mu odpovědi: V Žáru je jeden obrněný vlak. Stojí na nádraží. K třetímu tunelu jede transportní drezína a sem se vrací vlak se zraněnými z ranní likvidace zombíků a částí jednotek na vystřídání.
Martin se zvláštním tónem zeptal na předpokládaný příjezd vlaku.
Odpověd zněla: 18:54
Právě je 18:35
Všichni se na sebe podívali a zbledli. Do ticha zazněl ženský hlas: nečumte a zastavte ho!!!
Následoval telefon na "lidský autoblok" všechna návěstidla do polohy STŮJ. Až na poslední dvě stanoviště to všichni vzali.
Třetí stanoviště ohlásilo: vlak před půl minutou projel.
18:40 vlak je 5 kilometrů od tunelu. Třicítkou to má k tunelu 10 minut. Poslední dvě stanoviště se neozývají. Telefon je hluchý.
Je jasné, že po zemi se to nestihne. Museli by jet vlaku naproti po druhé koleji. Ale neví co je v tunelu.
Volají vlak vysílačkou. Přes značné rušení se s ním nakonec spojí kilometr od tunelu a vlak zastavuje. Dříve se s ním nemohli spojit, protože vysílač i přijímač vlaku mají omezený dosah a retranslační stanice jsou nefunkční.
Následně byl proveden oboustranný útok na tunel. V nastalém boji byli nakonec záškodníci zničeni. Padlo jich tam všech pět. Z našich padl jeden, tři byli zranění. Mezi nimi i Petr, kterému kulka prošla druhou hýždí. Petr pak na adresu šmejdů pronesl něco ve stylu: ku... zasr... zase mam pr... v prde... . Samaritán, shodou okolností ten samý co naposledy z toho dostal takový záchvat smíchu až si porodil hnědého chlapečka do kalhot.
...
Tunel byl následně prohlédnut. Obě traťové koleje byly podminovány, záškodníci měli připravené další nálože a ruční granáty. Zřejmě chtěli na vykolejený vlak zaútočit a způsobit co největší škody. Při prohlídce těl u nich našli modlitební knížky.
...
Následně byli prověření všichni členové občanských hlídek. Zde bez závad.
...
Pracovníci na obou stanovištích byli nalezení mrtví. Následně byla všechna stanoviště upravena tak, aby nešlo dveře otevřít zvenku a sloužit budou ve třech.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Vzhledem k posledním událostem začíná stále více vzrůstat nedůvěra k MBIS.
(Mlýnské Bezpečnostní Informační Službě)

Jejímu vydržování a obhajování jejích postům vzhledem k výsledkům začíná být neudržitelné.
Asi bude zrušena a jejich generál brzy zaujme post p.Turka dočasně neschopného vedení toho provozu a zbytek "zpravodajců" bude konečně něco smysluplného dělat...
*
Jinak se vrátil starý mlýnář. Ve velmi zúboženém stavu a byl zděšen posledními událostmi a nejvíc tím, z čeho byl kdysi obviňován.

Ale o tom až raději někdy později a až po důkladném prošetření všech okolností.
*
Přestřelky a boje kolem Třetího tunelu a kolem okolí zatim naznačují jen "takový malý lokální střet".
Zatím to nevypadá na nějaký velký konflikt i když mrtvých a zraněných je už dost.

Sanitární Psinec má spoustu práce a naléhavě by potřeboval i další pomocný zdravotnický perzonál. Ta jedna sestra nestačí a dobrovolnici jsou celkem nepoužitelní.
Akorát tak můžou prát obvazy, dělat nějaký úklid a dezinfekci, ale na sekundaci při zákrocích ne.
*
Co dělá, nebo dělají, protistrany se svými raněnými nás celkem nezajímá.
Je to jejich problém a jejich lidé...

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Pastevectví.

Z doby mých školních let si vzpomínám na jedno rčení:
"Pokud se nebudeš pořádně učit, budeš moct dělat tak maximálně pasáka krav!"
A vzpomněli si na to i jiní.

*
V souvislosti se získáním většího množství skotu kteří jejich majitelé je nám bezplatně věnovali. Bylo jim jich líto a už nebyli schopni se o ně starat a bránit se lupičům.

Kdysi zavedená farma se zaměřením na chov masného skotu plemene Charolais a Simental se rozpadla.
Majitelé a zaměstnanci beze stop někam uprchli. Podle jména jednoho z majitelů asi do Ruska.
*
Nemuseli jsme ten dobytek hnát nikam daleko k železnici jako kdysi v amerických westernech.
Ta byla poblíž té farmy a díky výpomoci a přistavených vagonů z Depa daleko jednodušší. Dobytčáky jim říkali a neměli pro ně moc využití. Ale pro přesun těch zvířat se velmi osvědčily.

Celá akce, naložení zvířat vůbec nebyla tak jednoduchá jak by se mohlo zdát.
A došlo během ní i k několika zraněním.
Ale pak někoho napadlo, že to stádo se chová podobně jako smečka vlků nebo psů a bude následovat svého vůdce.
A fungovalo to tak taky.
*
Louky poblíž Mlýna se ohradily el. ohradníky a skot tam byl z vagonů přemístěn. Bez sebemenších problémů. Ostatně byli na to zvyklí.
K napájení měli potok a ohradník napájel solární panel s velkou trakční baterii.
*
Ale teď zpět k úvodnímu psaní:
O místo, místa, pasáků, býků, nastal neskutečný zájem. Absolutně nesrovnatelný se sklárnou, slévarnou, Kocoury, mlýnice, milířů apod.

Muselo se to nakonec vyřešit jako před léty. Tzv. výběrovým řízením.

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Po posledním průšvihu došlo k reorganizaci bezpečnostní služby. Bylo zavedeno opakované prověření, protože současný model "jednou a napořád" se ukázal jako nespolehlivý. Jak ukázalo následující vyšetřování byl bezpečák, co se zastřelil donucen ke spolupráci se Severním křížem později. Důvod se nám nepodařilo zjistit.
Proč odmítal prověření pomocných sil se ukázalo po této akci. Byl to způsob jak dostat krysy do depa. Takhle jich tam dostal celkem devět. Někteří se podivovali nad jeho určitou lehkovážností, kdy byla po jeho sebevraždě nalezena spoustu dokumentů v jeho zamčeném pracovním stole doma.
To mělo za následek rychlé dopadení čtyř krys v depu.
...
Byl prohlédnut tunel. Bylo zjištěno, že se krysy dostaly do tunelu větracím komínem. Kdo zabil obsluhu obou hlásek lidského autobloku se nepodařilo zjistit. Proto byly objekty hlásek zodolněny a dveře upraveny tak, aby je po zajištění nešlo z venku otevřít. Osádka byla posílena na tři muže s tím, že ramena návěstidel se ovládají táhly přímo z hlásky.
...
Zároveň bylo zahájeno mimořádné prověření všech osob ve všech skupinách u Kocourů. Nikoho dalšího nenašli. Jak se nakonec ukázalo, depo byla jediná skupina kde se pomocné síly neprověřovaly. Toto zjištění způsobilo údiv.
...
Zároveň se však ukázalo, že určitá autonomie jednotlivých skupin Kocourů se ukázala jako účinné opatření proti rozšíření krys do jiných skupin. Ale o tom až příště.
...
Na žádost mlýna bylo k opuštěné farmě přistaveno větší množství dobytčáků. Dobytek byl převezen k mlýnu, kde byl nahnán do nových pastvin. U pastvin byla posílena hlídková služba.
K pastvinám se po několika dnech přišli podívat vedoucí z hospodářské správy. Byl tam i Martin. Řešili věci ohledně výcviku jednotek, zásobování a zemědělských prací. Martin souhlasil s tím, že pokročilí mladíci budou v rámci výcviku chodit hlídat pastviny. Na každou družinu to vyjde jeden den v týdnu a jak řekl: alespoň poznají praxi a uvidí jak to funguje v terénu.
Pak se zadíval na honáka u stáda a prohodil: "jak by se mi tady líbilo". Hospodář odpověděl: "tak k nám pojď."
Martin mu na to řekl:"rád bych, ale nemohu. Mé místo je na cvičišti. Chci připravit mladíky co nejlépe na jejich úkol. Ať zas můžeme žít."
Hospodář:"myslíš, že se to povede?"
Martin:" to nevím. Ale pevně v to doufám. Věřím."
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Zásoby obilí v silech se tenčí.
Kočky sice hlodavce skoro vyhubily, ale spotřeba mouky je velká.

Ještě, že se rychle blíží zně a velké plochy půdy jsme včas oseli a slibují dobrou sklízeň.
Ale nastává problém, naštěstí včas nastíněný a je ještě spousta času ho řešit.

Zoufalý nedostatek PHM a podobných podpůrných prostředků.
Dva staré kombajny sice máme, ale čím je krmit?

Něco podobného jako se senosečemi a sušením trávy z luk.
*
Asi se to bude muset dělat podobně. Částečně ručně pokosit, usušit na poli v panácích a pak ty snopy vymlátit nějakou replikou staré obilní mlátičky.
Poháněnou nějakou transmisí.
V Depu už na té mlátičce pracuji.
(Přece jen oni mají větší technické možnosti než my, zaměření spíš na zemědělství a potravinářství).

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Dlouho se nepsalo o situaci v přilehlých městech a okolí.
A o tom jak tam poslední zbytky obyvatel vůbec přežívají.

Většina, nebo ta rozumnější část už tam dávno není.
A ti zústavší přijali novou zelenou ideologii. Smířili se s výpadky elektřiny, plynu, zásobování, nedostatku základních potravin a nadšeně podporují nové pořádky tvrdě vymáhanými novou Tmavou Policii.
Ženy a dívky už skoro ven vůbec nevycházejí. A když už tak jen zahalené a pod pláštikem tmy natrhat venku něco zeleného k snědku.

Nějaké krámy, pekárny, kebaby ještě sice fungují, ale jen ve velmi omezeném režimu. Typu "Bakšiš" a ženy tam vítany rozhodně nejsou.
No, lépe napsáno, je jich tam čím dál tím víc a rostou jako houby po dešti.

Z ulic a krámků mizí české nápisy a jsou nahrazovány nějakými arabskými klikyháky.
Velké "obohacení" naší kultury tam nastalo a mnoha lidem tam se to i líbí.
Zajímavé je, že to podporují i nejrůznější LGBT a podobní aniž by tušili, že budou ve velmi krátké době podle práva Šaria, či jak se to jmenuje, rychle vyhubeni.

Nevíme stanovisko Depa, ale Mlýnu je jejich osud úplně lhostejný.
Máme dost svých starosti, snah o soběstačnosti a záchranu a uchování aspoň něčeho.

(Z Kroniky Mlýna)
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2947
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Následujícího dne se na tajném místě konala schůze velitelů skupin Metropol a Palcát. Velitele Palcátu značně znepokojila poslední událost v depu a projevil značné rozčilení nad tím, že si každá skupina Kocourů prověřuje sama a že je to už druhý případ zakrysení u Kocourů.
Velitel Metropolu ho vyslechl a povídá mu: "víš, oni nefungují na centrálním principu jako my".
P:"A jak to teda mají? Mně to někdy přijde že pravá neví co dělá levá. I když musím uznat že to doposud ustáli a dotáhli to daleko".
M: "Jejich skupiny fungují do určité míry autonomně. Každá skupina si zodpovídá za své území a své záležitosti si v rámci svých možností řeší sama. Teprve to, co je moc složité, nezvládnutelné, případně se to dotýká jiných skupin řeší přes vedení".
P:"To už jsem si všiml, jejich vedení funguje docela zajimavě.
M:"Spíš jako koordinační centrum. Oni už Kocoury od začátku koncipovali tak, aby při zakrysení jedné skupiny pokud možno nedošlo k rozšíření krys do dalších skupin. Proto jim dali určitou autonomii. Ale to, jak spolu jejich skupiny komunikují dodnes nevíme. Prakticky se jejich komunikace nedá zachytit. A zároveň je to pojistka proti vyřazení celé skupiny při zlikvidování vedení. "
P: "jak to víš?"
M: " před lety, když se zakládal odboj jsem byl v kontaktu s Pavlem od hasičů. Vím, že se znal s Martinem, jehož manželka dělala u hasičů operátorku na lince. A s Martinem tam chodil i jejích hlavní velitel a ještě Radek. Tihle čtyři to tam pekli dohromady. Několikrát jsem tam za Pavlem byl a začali jsme to řešit. Takhle mi to popsal. Pokud budeme chtít s nimi spolupracovat tak formou autonomní spolupráce.
Jako důvod uvedl Pichlavé růže z továrny. Ti byli koncipováni na centrálním principu. Tenkrát estapáci odhalili jejich část, odsledovali je k vedení. Vedení Růží s částí skupiny pak zničili a zbytek se rozpadl. Stačilo k tomu to, že si jeden z jejich členovů po nakažení pustil hubu na špacír.
P: dali jste pak spolupráci dohromady?
M: až napodruhé přes Sovu. Pavel zahynul při akci v tunelu a Kocouři se pak na nějakou dobu stáhli. Mysleli jsme si, že vlivem ztrát v tunelu zanikli. Ale oni se z toho vylízali. I když jsme pak věděli že existují, bylo v podstatě nemožné navázat kontakt pokud by sami nechtěli. Tenkrát první kontakt proběhl přes Zelený kvítek, ale než se to stačilo dojednat zaútočili C ferti a Sova za mnou přišel přímo na radnici. Domluvili jsme se hodně rychle.
Ale víš co, nechme minulost spát a pojďme řešit Studny. Vypadá to tam na problémy.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

V části hranic směrem od lesa k mlýnského areálu, teda tam kde byly kdysi vysázeny směsky trnovin typu divokých trnek, myrobálanů, rakýtníků. divokých ostružin a podobného "sfinstva", byť i jedlých a užitečných, se stala podle očekávání neprostupná džungle a plot.

Z té strany, velmi špatně hlídatelné to ani jinak nešlo. A osvědčilo se to podle přání jejich vysazovatelů. Aspoň podle stop před tím. Neprošel tam zajíc a ani myš jak to bylo trnité a neprostupné.

Proto tam byl přemístěn i psinec, neplést s Psincem covidovým, zdravotním.
A služebním, ostrým psům tam byl umožněn volný výběh.
Na popud jednoho pamětníka který kdysi hodně dávno zažil m.j. i éru ochrany hranic pomocí tzv. SUPU.
(Samostatně útočících psů).
*
Ale většinou jako vždy to nedopadlo moc dobře.
Veškerá osvěta, že zombicí jsou jen nějaká sekta nebo politický spolek někoho podporující vzala rychle za své.
Psi za tím neprostupným plotem zakousli tohle:
Zombie ne co to je.jpg
Zombie ne co to je.jpg (18.44 KiB) Zobrazeno 1938 x
A lidé se ptají:
"Co to bylo za tvora, že se přes ty ploty dostal. Určitě zombík to musel být!!!
A vy nám pořád tvrdíte, že kolem nás nejsou!!!"

Těžko jim vysvětlovat, že než se podařilo dostat tu mrtvolu na pitvu na pořádné ohledání , že její ostatky sežrali ti rozdívočení psi.

A zase znovu zaznělo:
"To máte z toho, že se nemodlíte. Ty Zombie a vůbec vše co se teď děje!!"

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Odpovědět