Covidové ZOMBIE se valí!

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Mladík vracející se do Mlýna z návštěvy známých v jedné spřátelené osadě.
Setkání.jpg
Setkání.jpg (130.19 KiB) Zobrazeno 1796 x
Zjevně se polekal protože o černochovi nevěděl.

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Hlídka Kocourů z Města procházela okolo řeky. Nic zajímavého neviděli, šli dál, až když uslyšeli podivné chrčení.
Kryjíce se navzájem se vydali za zvukem. A pak to uviděli.
Na břehu řeky v zátočině ležel na zemi muž v neoprénu. Vedle něj byl kajak, ve kterém bylo důkladně nablito. Vedle může ležela láhev, na které byli napsáno: Mlýnský Ohnivák. Obsah alkoholu 70%.

No nazdar, jestli tohle vypil, tak ji má jako prase holínky. Poznamenal jeden.

Druhý: hele on něco říká. Asi nám chce něco říct.

Chlapi poslouchali. Nakonec porozuměli něco jako : eskymáka. Dál už muži nebylo rozumět.

Nakonec dvojice z hlídky došla pro ruční káru, muže naložili a odvezli na polikliniku. Tam muži lékař naměřil v krvi 5,6 promile alkoholu. Nechal ho převléknout a dát na pokoj s dozorem, zatímco kajak putoval do kůlny.

Poté, co se muž vyspal se ostatní dozvěděli co se stalo.
Dotyčný se rozhodl se projet po řece. Jelikož bylo ještě jaro a voda byla studená si vzal raději neopren. Na řece se nějakou dobu projížděl, načež se rozhodl v zátočině protrénovar eskymácké obraty. Několik "eskymáků" již provedl, když se na břehu objevila tlupa děcek. Chtěly předvést dalšího "eskymáka".
Muž povídá" já jim že srandy řekl. "Eskymáka za panáka. A za velkého dva". Ti dva velcí kluci vytáhli flašku. Dali mi malého panáka. Pálilo to jako čert, ale chuť to mělo dobrou. Tak jsem jim předvedl eskymáka. Pak dalšího a dalšího.
Vůbec nevím, kolik jich bylo a jak jsem se ocitl tady".

Ve finále se zjistilo, že ta tlupa děcek bylo SPSP s částí Amazonek. Obě party spolu nějakou dobu nemluvily, avšak poslední dobou se začaly sbližovat
Jedním ze dvou velkých kluků byl Malý Petr. Ten se pak "pochlubil":
On od nás chtěl panáka. Tak jsme mu ho dali. Udělal eskymáka. Tak jsme mu dali dalšího. A dalšího. A on eskymoval. Ve finále už nemohl, sotva se vyplazil na břeh, kde ležel jako vyvržený vorvaň.
Tak jsme ho dali do stabilizované polohy a šli jsme domů. Celou flašku vyžahl. Až do dna.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Vystoupení jednoho mravokárce:
"Je nejvyšší čas nějak omezit přístup omladiny k některým materiálům v Mlýnské knihovně a udělit přísnou důtku s výstrahou palírníkovi.
Jedna věc je vzdělávání, zájem o všelijakou historii a druhá alkoholismus u mládeže.
A taky by mě zajímala ta naše sklářská huť. Výroba okenních skel se jim moc nedaří, ale na výrobu takových opičáren mají erudice až moc.
Absintové nádobičko.jpg
Absintové nádobičko.jpg (165.2 KiB) Zobrazeno 1707 x
Tohle totiž bylo nalezeno v tom tzv. elektrotechnickém kroužku.
A o páté hodině odpolední se tam scházejí Amazonky s SPSP a říkají tomu l’heure verte – „Zelená hodinka“.
Co se tam děje dál si jistě domyslíte, že?
A to je taky důvod proč se obě ty party poslední dobou tak sčuchly.
A nalezené tiskoviny tam jasně nasvědčují, že pocházejí z Knihovny a byly vytištěny z jejich archívu z
http://www.absinthe-cz.com/?str=absinthenadobi
A odkud mají ten absint snad ani nemusím říkat, že? I když jsou v mnoha věcech velmi šikovní, nevěřím že by si ten ďábelský nápoj vyráběli sami. Je třeba tomu udělat přítrž! Nebo chcete čekat až se v tom opojení začnou navzájem vraždit, uřezávat si uši nebo bláznit jako kdysi Mengele? Anebo dopadnout jak ten kajakář?"

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Bavily se dvě ženské.

Stará Maruna: tak si představ, u mladých našli absinth s nějakým vercajkem. Vodotryskem, nebo čím :shock:

Blažena: absinth??!! Ježíšmarjá, v tom je nějaký kujón. Po tom se prý strašně blbne. Můj starý se toho tenkrát napil a pak se rozhodl, že s autem zajede do garáže. My tenkrát měli dvou garáž a on trefil sloupek mezi vraty. Přesně prostředkem auta. Prý že viděl vrata troje a ty prostřední mu přišly největší ... . Pak couvl, že se pořádně rozjede a kdyby ho chlapi nevytáhli z auta ven tak jsme měli po autě i garáži, protože ten blbec by byl schopen tak dlouho "parkovat" až by sloupek mezi vraty zbořil. Takhle jenom měnil nárazník, masku, kapotu a musel rovnat přední čelo auta.

Stará Maruna: on zase ten detektiv, P1 tvrdil, že to zas tak nebezpečné není. Ale mladí by to pít neměli. A tomu kajakáři se prý vysmál, že tam prý musel rotovat jako v pračce :rofl

Blažena: ten tomu asi tak rozumí... . Jestli pak už chytil ty šmejdy, co tenkrát hodili tu ženskou pod vlak? Pan inženýr Karel z toho byl úplně špatnej a náš hlavní šéf Martin prý byl bílej jako zeď
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

V Zakázané čtvrti začali někteří lidé shánět starší počítače a elektroniku schopnou fungovat i bez internetového připojení. Provalilo se totiž, že jediné televize, počítače a další komunikační zařízení které byly povolené a které si lidé mohli koupit byly schopny pracovat jen s internetovým připojením. A to nesloužilo jen k lepší "konektivitě" obyvatel, ale hlavně k jejich sledování.
Sledování se netýkalo jen polohy, kterážto byla zdůvodněna možností zásahu záchranných složek (ty však z důvodu nutného přechodu na elektromobilitu a zároveň zrušení velkého množství elektráren byly prakticky nefunkční), ale hlavně k sledování zájmů a komunikace lidí.
Na zařízeních se tak bylo možné podívat jen na povolený obsah. Pokud chtěl někdo zobrazit něco nepovoleného, zařízení odmítlo obsah zobrazit a dotyčného i s obsahem nahlásilo biřicům. Pokud dotyčný použil paměťové médium s nepovoleným obsahem zařízení znemožnilo vyjmutí paměťového média ze zdířky a opět vše nahlásilo. Paměťové médium ven dostala až hlídka biřiců.
Tato zařízení byla schopná odposlouchávat své okolí a stalo se, že lidé vedoucí "zajímavé" rozhovory museli náhle čelit problémům. A to i dosti značným ... . Lidé ze začátku nevěděli, co stojí za jejich problémy a spojili si to dohromady, až když bylo případů více.

Tak jako když se čtveřice kamarádů domlouvala na zpracování masa zakoupeného na černém trhu a netušili, že televize v obýváku nejen mluví, ale i poslouchá. Protože Hadovec po svém nástupu do funkce omezil příděl masa na osobu na 10dkg týdně a uzeniny zakázal úplně se lidé nastalou situaci snažili řešit všelijak. Mimo jiné na černém trhu. Čtyři kamarádi začali svých 8 kilo masa zpracovávat potajmu v boudě za Zakázanou čtvrtí.
Do boudy vpadla zásahová jednotka biřiců. Dotyční byli zatčeni a poslání před soud. Rozsudek zněl: zabavení masa, pokuta 80% nepodmíněného příjmu na půl roku a povolena pouze konzumace nevařených semen a plodů po dobu půl roku.
Čtyři kamarádi se na sebe podívali a zbledli. Uvědomili si, co to pro ně znamená. Biřici jim totiž vymlátili zuby.

Když se podobných případů stalo více si lidé uvědomili souvislost a toto bylo jednou z příčin "televizní defenestrace".

Rodina v Zakázané čtvrti sehnala starší počítač, kde se dívala na záznam zimní mlýnské přednášky. Po těchto záznamech pásli biřici jako diví a pokud je u někoho našli měl dotyčný o horké chvilky se studeným koncem postaráno. Po odvlečení byl vyslýchán a "vaporizován". Vaporizován, ne valorizován, jak si někteří naivně mysleli.
Rodina se sešla ve sklepení "svého", domu, ze kterého platili nejen hypotéku, ale i "sdílné", jak se v newspeaku říkalo oldspeakovskému nájmu.
Všichni členové rodiny si prohlédli kapsy. Nikdo u sebe neměl elektronické zařízení.
Obrazovka počítače ožila. Název kapitoly zněl: Zmrdi, aktivisti a ovládnutí. Aneb, to že nikdo nejste neznamená, že se vás nepokusí ovládnout.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Podle některých zpráv z Města:
Jistá skupina, ta co onehdy ostentativně vyhazovala své TV z oken se podle smála a zaznělo s ní:

"My už teď od té propagandy jsme se tím osvobodili a to propagantické sfinstvo už doma nemáme. A ten klid,to ticho v domácnosti nám přineslo neskutečnou rodinnou pohodu.
Už se o takových věcech doma nehádáme".

Ale nastal v tom směru další problém. A to ten, že tady v tom Městě nemáme žádnou budoucnost.
V oblasti ovládaném cizáky, nějakými přivandrovalci přece nechceme žít a vychovávat tady své děti!

- "No a co, kde chceš jít, kde utéct, kde se přesunout? Snad ne do Mlýna, Černé Perly nebo do takových podivných osad v okolí".

- "Tak to ani náhodou. Mezi takové magory rozhodně nechci. Však víš, co se tam prý děje? Zjevují se jim tam nějací duchové, komunikují prý nějak s paralelními světy, děti, nějaké jejich spolky si tam dělají co chtějí a vůbec... Tam fact nechci. Já bych, i dětmi jsme se na tom domluvili, že musíme co nejrychleji odtud pryč. A čím dál tím líp. Grónsko, Mexiko, nějaká jižní Amerika a tak.

- "S tím nemůžu nic jiného než souhlasit. Jenže jak to chceš udělat. Jak se tady z toho svrabu reálně můžeme dostat?
To vše mě hodně láká jenže nevím jak to udělat. Jak se tady z těch kleští dostat. Nevidím jiné řešení a to se ti líbit určitě nebude.
Dám se ke Kocourům. Řešením není někde zdrhnout, ale snažit se ve své domovině něco změnit.
Promiň mi, jestli jsem tě v něčem zklamal, ale nějak nemůžu jinak!"

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Na pódium vystoupil pan Balzagette a promluvil:
Aby jisté kruhy mohly ovládnout masu lidí použili k tomu sortu lidí se zcela specifickými vlastnostmi, takzvané zmrdy. Zmrdi jsou jedinci se zcela přebujelým egem, myslící si že jsou naprosto neomylní a pevně věřící že oni jsou ti nejlepší pod sluncem.
Jsou velmi posedlí touhou po moci, penězích a úspěchu. Neúspěch si nepřipouští, pokud se jim bude někdo snažit vysvětlit, že se mýlí ho obviní z neschopnosti a začnou intrikovat. Jejich přebujelé ego způsobuje že jsou velmi ambiciózní a nad důsledky svých činů příliš nepřemýšlí. Věří si totiž, že jsou naprosto neomylní a že ví vše nejlépe.

Jak je poznat? Podle následujících indicií. I když je nutné poznamenat, že ne každý špinavec je zmrd. Může to být váš kolega který se brání proti nim. Proto je třeba vnímat věci a události v kontextu.
A jaké jsou tedy indicie zmrdovitosti?

Rádi tlachají: vězte, že pokud přijdete na tiskovou konferenci, poradu atd a na konci zjistíte že víte to samé co na začátku. Oni nahrazují nedostatek vlastních znalostí žvaněním.

Informačně vysávají: dají se s vámi do rozhovoru, aby z vás vytáhli informace které pak použijí proti vám.

Líží kliky: jejich jednání s podřízenými je diametrálně odlišné od jednání s nadřízenými.

Jsou vnitřně nejistí: na dvě stejné situace reagují pokaždé jinak. Nemají svůj styl, mají jen své priority a ego.

Hrají tvrdě a útočí zezadu: rádi intrikaří a pokud se rozhodnou někoho shodit začnou dotyčného pomlouvat. Též se snaží dotyčného odstavit od informací, díky čemuž dotyčný "vypadne z obrazu". Čehož náležitě využijí.

Neumí jednat s lidmi: jelikož si zmrd myslí, že je ředitelem zeměkoule" ho ostatní lidé nezajímají. Jsou pro něj tím pověstným citrónem k vymačkání a zahození.

Nedělají věci pořádně a rádi švindluji. To pak mají ostatní lidé co dodělávat ... .

Hodně dbají na image.

Hrají na body: tam, kde se normální lidé dokáží domluvit, pokud je jednání prospěšné pro obě strany vás zmrd bude chtít rozdrtit a shrábnout vše. Jeho úspěch a vaše prohra jsou palivem do kotle jeho sebevědomí.

Jsou kolektivní: jelikož jsou samostatně neschopní hledají oporu ve stejně postižených jedincích. Vytvářejí tak přechodná společenství, kde spolu chvíli kooperují, aby se následně snažili přešplhat jeden druhého. Tam, kde v nouzi poznáš přítele u zmrda poznáš podrazáka.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Pokud se zmrdi dostanou do firmy (a instituce) probíhá infekce zpravidla takto.

1) jednotliví zmrdi operují samostatně na dolních patrech firmy. Jedná každý sám za sebe. Zde je třeba rychle zasáhnout, protože jinak se situace zhorší a nastane další stádium.

2)zmrdi se shlukují a vytváří přechodná společenství, někteří již postupují nahoru. Situace je vážná, je třeba si krýt záda a prvně odstranit zmrdy s nekrytými zády. Zde se nejprve odstraní ti dole (aby nemohli donášet) a následně ti nahoře.

3) došlo k infiltraci celé firmy, případně instituce. Ti, kteří se dostali nahoru začnou přijimat své "kamarádíčky". Těm se zpravidla nechce moc dělat, myslí si že na ně budou dělat ostatní. Pokud jich nastoupí hodně, dojde k přezmrdění. Což je stav, kdy na mnoho "netáhel" dělá málo lidí. Výkon firmy poklesne, zmrdi nahoře zakročí proti těm dole. Těm se to nelíbí a začnou intrikovat. Nastane boj zmrdů se zmrdy. To je šance pro slušné lidi, protože když se zmrdi "vyredukují" mezi sebou mohou slušní lidé získat převahu a firmu opět ovládnout.

4)a posledním stadiem je stav, kdy zmrdi začnou do firmy přijímat své příbuzné. Jsou takříkajíc jedna rodina. Tady už se toho mnoho dělat nedá, jen odejít.

.
Co se zmrdy?
V podstatě jsou dvě možnosti:
První je jít jinam. Ale to je problém. Protože se snaží dostat všude, kde jsou nějaké peníze a prestiž. Tudíž se může stát, že nastoupíte do firmy, je tam klid, oni se tam dostanou, nikdo nezasáhne a půjdete zase o dům dál. A tak pořád dokola.
A nebo se dostanete do skupiny, která se dovede velmi silně bránit. Její členové budou ze začátku vidět zmrda ve vás. A budete mít těžké dokázat že zmrd nejste.

A druhou možností je boj. Se kterým nemůžete přestat. A musíte akceptovat, že proti nim budete muset použít jejich vlastní špinavé triky. Protože to jediné, co můžete udělat je otočit jejich špinavé zbraně proti nim. A pokud si nechcete připadat jako svině pomáhejte svým kolegům kteří bojují proti zmrdům. Proto platí, že ne každý špinavec je zmrd. Protože kdo hnůj kydá, hnojem smrdí. Ale až Auglijášův chlév vyčistí bude zase vonět.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

A jak s nimi máme bojovat? Zeptala se starší paní.

Na to jsou následující taktiky, odpověděl pan Balzagette.

Řeč jasná: ano, ne. Pokládejte mu jasné dotazy s jasnými odpověďmi. Nenechte ho se kroutit. Trvejte na jasné odpovědi, pokud se bude vyhýbat ho stále vracejte zpět.

Jasné kritérium: musí mít jasné zadání s jasným cílem. Co má kdo udělat a za co je zodpovědný. Nenechte nastolit stav, kdy všichni zodpovídají za vše a zároveň za nic.

Úkol je tvůj: musí být jasně zodpovědný za provedení úkolu. Jelikož jsou zmrdi mistři na přerozdělování práce mají snahu přehodit práci na jiné a si přivlastnit jejich zásluhy.

Lov na mamuta: pokud má jedinec hodně velké ego mu přidělte velký problém který nikdo nechce.
Jeho velké ego a snaha dokázat že je king ho do problému dostane a on z toho pak nemůže ven. Tyto pasti lze vytvořit i účelově.

Mrtvola že skříně ven: jelikož zmrdi nedělají nic pořádně a své nedodělky se snaží maskovat není nic lepšího než ve vhodnou chvíli vytáhnout mrtvolu ze skříně ven.

Poštvat proti sobě: pokud se zmrdi sloučí do spolku je možné si vybrat jeden slabší exemplář a ten odstranit. Ostatní, jelikož nejsou kooperativní od něj dají ruce pryč (snaží se přešplhat jeden druhého). Holt, zatímco mezi normálními lidmi v nouzi poznáš přítele, u zmrdů poznáš podrazáka.

Odstavit od informací: to, co mohou zmrdi udělat vám funguje i obráceně. Sami si těžko shání informace, proto prahnou po kolektivu. Nedělejte na ně, ať si poradí sami ... .
.
A jak se proti nim bránit? Ptal se mladík.

A pan Balzagette pokračoval: v zásadě musíte dokumentovat všechny jejich kroky a činy. A naprosto jasně vyvodit zodpovědnost. Protože je jejich oblíbenou taktikou přehodit zodpovědnost za své chyby na jiné je třeba si vše dokumentovat. A pokud budete mít důkazy, že průšvih má na svědomí někdo jiný mu můžete pěkně zavařit.
Dále je třeba využít jejich nekonzistentnosti v rozhodování. Jelikož nemají rozhodovací systém, rozhodují se "ad hoc" je pro ně noční můra slyšet následující: "a proč to máme teď dělat takto, když se před časem dohodli tento postup".
Pokud od nich přebíráte úkol, trvejte na jasném zadání. Jelikož s oblibou zadávají úkoly tak, aby byli z obliga když to nedopadne se nepokoušete nic interpretovat. Pokud to uděláte, určitě to bude špatně, protože on "to myslel" ... . Při požadavku o jasné zadání se leckdy ukáže, že zmrd "neví co co jde".

Všeobecně lze říci, že v obraně i útoku musíte všechny zmrdovy sviňárny použít proti němu a sám dělat vše pořádně a s jasným zadáním. Aby on nemohl svoji nekompetentnost použít proti vám.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

To musí být někdy zajímavé, na zmrda udeřit, ptala se starší tetka. Několik lidí se pousmálo ...

Pan Balzagette: někdy je to zábava, když jde o úplného blbce. Ala přelakovaný buran. A někdy je to fuška, když je to starý kozák. Ale dá se říci, že většina začne mlžit. Snaží se příčinu vydávat za důsledek. Interpretují skutečnosti tak, aby zamlžili vztahy a skutečnosti. Pravdu vydávají za lež.
Jakmile s tím začnou, musí být vaše logika jasná a průzračná. Musíte říkat, jak to bylo, musíte trvat na jasných odpovědích a nesmíte uhnout z cesty. Slova ano, ne, je to tak? A podobná jsou pro ně noční můra.

Mohou u vašich kolegů a nadřízených vypouštět různé smyšlenky s cílem vás očernit. Zde je vhodné říci, že to sem nepatří, řeč je o něčem jiném a dál po něm jděte.
Někteří mohou zkusit i citové vydírání různými historkami. Zde je nutné poznamenat, že pokud vás dotyčný upozorní na to, aby jste něco nedělali, protože se mu to už někdy vymstilo nemusí jít o historku, ale může se jednat o varování. Protože lidé se neradi přiznávají k přešlapům za které byli potrestáni je toto snad jediná výjimka, kterou lze vzít (alespoň do určité míry) v potaz.

Na konec bych zmínil ještě jeden aspekt. Jmenuje se "tlačenka". Zde jde o to, že zmrdi nemají jen přerostlé ego, ale část z nich i jisté zázemí. Takříkajíc "vhodně umístěného strýčka". To může být leckdy nepřekonatelný problém (stádium 4), i když i zde jistá možnost je. Prostě vhodně zvolenou taktikou zmrdovi způsobit dost problémů na to, aby jeho "strýček" zjistil, že jeho "synáček" je neskutečný pitomec (který může ohrozit i jeho) a tak ho radši dá jinam. Někdy stačí počkat, až se znemožní sám.

Tato nekooperativnost a nepříjemnost zmrdů vedla k jednomu nehezkému zvyku nazvaném "vykopni ho výš". O tom, k čemu to vedlo budeme pokračovat po krátké přestávce.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Negativní dopady vzdělávajících Mlýnských osvětových a vzdělávajících přednášek:

Ve Mlýně se poslední dobou, hlavně mezi mládeži rozšířila slova
Zmrd, Vohnout a podobná.
Což svědčí o tom, že mládež o nějaké historické přednášky nemá zájem, na některé ani nemá přístup, ale nějak ví o všem.

Pokřikují občas po sobě s těmi výrazy a někdy to vyznívá i divně.
Třeba ty zmrdko občas některá z Amazonek překousne. Ale výraz Vohnoutka nepřekousla žádná z nich.

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Mladí na sebe nějakou dobu pokřikovali "zmrde" "vohnoute" a tak podobně. Už to vypadalo, že se z oslovení "zmrde" stane něco podobného jako kdysi s legendárním "vole". "Vole", svého času velmi časté oslovení, které někteří používali klidně jako každé třetí slovo neznamenalo ani název hovězího dobytka (vykastrovaný býk), ani název části těla drůbeže. Bylo to jen takzvané "parazitní" slovo.
Mladí takto blbli poměrně krátkou dobu, když to jeden z kluků řekl Amazonce, která měla postavu " trochu tělnatého Ramba v sukni" a chodila na bojové sporty. Holčina se neudržela, klukovi jednu vypálila a ten si sedl do kopřiv. Dlaní si třel rudou tvář a čučel jako "díra po torpédu". Hodně veliká díra po torpédu. Holčina se otočila na ostatní a pronesla: jestli mi takhle ještě někdo někdy řekne, tak mu dám takovou bombardu, že se vrátí s botami od sněhu a po kapsách bude mít banány.
Po pár dnech se vztahy obou part znormalizovaly a ve slovníku zůstalo klasické "vole".

K oslovení "vole" se váže jedna úsměvná historka, kdy hospodář křikl na pohůnka. "Vole, přiveď dva voly a zapřáhni je do vozu". Pohůnek se zeptal: a které voly máte na mysli? Pohled hospodáře stál za to. Reakce okolostojící také.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Rodina ve sklepě domu v Zakázané čtvrti pokračovala ve sledování přednášky.

Pan Balzagette pokračoval: víte, jaký je rozdíl mezi poctivým vedoucím a vedoucím zmrdem?
Je jich několik a ve výsledku rozhodují o tom, jak se bude situace ve firmě či instituci vyvíjet.

Poctivý vedoucí, takzvaně "odborník na svém místě" si na místa svých podřízených vedoucích (například mistr :arrow: parťák) dosazuje nejlepší lidi z týmu. Tito lidé odvádí kvalitní práci, vedou řadové pracovníky, vzájemně si důvěřují, vedoucí za nimi stojí, dovede je pozitivně motivovat a všímá si toho, jak kdo dělá. Pokud zjistí, že někdo odvádí nekvalitní práci se dotyčný buď srovná, nebo odejde. Slušný vedoucí nemá problém s podřízenými, kteří odvádí svoji práci lépe, než by ji odvedl on. Protože ví, že na kvalitě práce celého týmu stojí úspěch svěřeného úseku, firmy, nebo i instituce. Že on je tam od toho aby lidi vedl a nesl za jejich výsledky zodpovědnost. Proto chce kvalitní tým. V firmě panuje zdravá atmosféra, lidé se nebojí na vedoucího obrátit s problémem a celý tým je stabilní.

Kdežto vedoucí zmrd je ze své podstaty neschopný. Kvůli této neschopnosti si na místa svých podřízených vybírá lidi, kteří jsou horší než on, takzvané zmrdy nižších stupňů. Z lidí, kteří na nižších vedoucích funkcích dané problematice rozumí lépe než on má strach a snaží se jich zbavit. Dá na klepy, donáší se tam a vselijak intrikuje. Výkonnost týmu klesá, je tam značná skupina lidí, kteří nic nedělají, takříkajíc se vezou a zbytek pracovníků, kteří práci rozumí má práce nad hlavu a dělá na ně. Ve firmě či instituci pak panuje dusná nálada, lidé odtamtud odcházejí a atmosféra je tam celkově "zakyslá a zasmrádlá". Prostě to tam stojí za prd.

Pokud se dostanete do firmy, či instituce, kde je vedoucí poctivý si můžete gratulovat. Budete mít možnost se rozvíjet a pokud ukážete, že své práci rozumíte budete i oceněni.

Avšak je třeba se mít na pozoru. Stačí jedna špatná změna na manažerských pozicích a situace se může docela rychle změnit. Zmrd manažer, který práci nerozumí se bude snažit zbavit svých podřízených, kteří jsou odborníci a nahradí je svými kamarádíčky. Ti nebudou umět pořádně a správně rozhodnout, místo pořádné práce leští kliky a pod sebe začnou instalovat další zmrdy. Šíří se to jako rakovina a během doby dojde k odchodu kvalitních lidí.

K tomuto jevu může dojít jednak proto, že se tam zmrd dostane proto, protože na daném místě cítí peníze, moc a prestiž, což pohání jeho sebevědomí, ale může k tomu dojít i vlivem konkurence. Ve vaší firmě (instituci) se uvolní manažerské místo, oni tam pošlou člověka, který výše zmíněnými praktikami donutí schopné lidi odejít. Tím se sníží konkurence schopnost firmy a v případě, že by firma byla na prodej dojde k poklesu její ceny . Proto je ve zdravé firmě nutná jistá angažovanost pracovníků, aby dokázali tomuto problému čelit. Protože jde i o jejich práci a peníze.
A je potřeba mít na vědomí, že zmrdi rádi manipulují informacemi a nahoře říkají věci jinak než jsou. Například úspora 20% nákladů na údržbu může stejně tak dobře znamenat zefektivnění práce, tak jako důsledek poklesu počtu zakázek (pak se i míň udržuje).

Dá se s tím něco dělat? Ano, ale je to obtížné. A ne každý to zvládne. Protože zmrd nadřízený má pravomoce, kterými vám může zlé zatopit. Když zjistí, že po něm jdete na vás ušije boudu a letíte.
Tudíž je třeba získat (v rámci možností) spojence, sbírat materiály usvědčující šéfa z nekompetentnosti a ve vhodnou chvíli je před jeho nadřízenými vytáhnout. Zároveň musíte svoji práci dělat maximálně kvalitně a s minimem chyb (aby vás v tom nemohl vymáchat). A nebo zkusit počkat. Protože když si on pod sebe nainstaluje pitomce dojde k poklesu výkonu jim svěřeného úseku a ti nahoře na to zareagují.
Další možností je vytrvalé chození za jeho nadřízenými a upozorňování na jeho nedostatky, či přímo šikanu. Budete si dost možná připadat jako donašeč, ale je možné že vám šéf zmrd po nějaké době dá pokoj a nechá vás pracovat o samotě. Tato situace se dá nazvat jako "separátní mír" a je asi tak maximem, kterého může jednotlivec dosáhnout.
A pokud budou "špatné zprávy" chodit na správná místa od hodně lidí, je možné že dotyčný nakonec poletí. Podle solidnost i firmy buď ven, dolů (kde nebude škodit), nebo nahoru (v jisté době před rozpadem docela časté).
Je totiž rozdíl, jestli jeden člověk píše stížnosti na 500 lidí (pak je nejspíš vada v něm), nebo jestli píše 500 lidí stížnosti na jednoho (pak je vada nejspíš v něm)
Naposledy upravil(a) drigon dne 26.05.2023 17:38, celkem upraveno 2 x.
Koukej tak, aby jsi viděl.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5322
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od Rafael »

Jako důkaz usmíření a i jisté omluvy věnoval SPSP Amazonkám tento svůj rukodělný výrobek:

Křeslo pro hosta.jpg

Bohužel výrok jednoho z nich tu usmiřovací atmosféru poněkud zkazil. Zněl přibližně takto:
"To křeslo je vyrobeno z velmi kvalitního dřeva a mělo by leccos vydržet. Snad ho ta těžkotonážní bojovnice nerozsedne a udrží ji".

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Záznam zimní mlýnské přednášky pokračoval.
Nepříjemnost, lenost a další nepříjemné vlastnosti zmrdů vedou k tomu, že se jich pracovití lidé snaží zbavit. Není se co divit, komu by se chtělo dělat na lempla a brát za to stejné peníze jako on. Nehledě na riziko pomluv a dalších podpásovek.
To bohužel v naší společnosti vedlo k nehezkému zvyku nazvaném vykopni ho výš.
Zatímco ve společnosti založené na zásluhách by tito jedinci skončili po několika ranách osudu buď napravení, nebo na dně společnosti se ve společnosti založené na "nárocích" stalo zvykem je odsunout do úřednických míst. Nejčastější do státní správy, různých "ziskových" neziskovek a podobných institucí. Na místa, kde se neodvádí skutečná práce, tam, kde se lze docela dobře "zašít" a ti "otrlí" i tam, kde lze ovlivňovat tvorbu zákonů a nařízení tak, aby z toho dotyčný spolu se svými kamarádíčky měl co největší prospěch.
Na těchto místech lze práci velmi dovedně "simulovat", například vytvářením různých zbytečných lejster, hlášení a dalších povinností. Tím je umožněno dotyčnému si k sobě natahat různé kamarádíčky, protože onen dotyčný vytvoří leckdy agendu jen proto, aby se jeho kamarádíčci měli kam zašít. To, že tímto postupem otravují život pracujícím lidem a firmám jim nevadí, protože oni mají"své " jisté.
Díky tomuto postupu roste rok od roku počet lidí zaměstnaných v neproduktivní sféře a zvyšuje se množství peněz určených na jejich provoz. Tím dochází ke zvýšení nákladů a potažmo i daní.
Tím se nechci dotknout slušných lidí pracujících v těchto institucích, je jich tam docela dost. Ale ti jsou docela často zavalení prací, kolikrát nadávají na to " který blb to zase vymyslel" a někteří i odejdou.
V tomto systému je velmi obtížné odlišit skutečně potřebnou agendu ob účelově vytvořené. Nehledě na to, že se zmrdům otevírají dveře dokořán k tvorbě účelově vytvořeným dotacím pro spřízněné firmy. To leckdy vede ke stavbě zbytečností (jen aby se prachy utratily, když jsou zadarmo).
Pokud by měly být peníze utraceny za důležitou stavbou, například dálnici zasáhnou různé "ochranářské" neziskovky a stavbu začnou napadat. Používají různé, leckdy vágní formulace ve stylu: mohlo by to vadit přeletu meteoritu nad Atlantidou"., Což stavbu zdržuje a peníze se pak nevyčerpají, nebo padnou na projekty určené k naplnění vybraných kapes.
Tento prorostenec zmrdů má stále rostoucí nároky, oni chtějí mít peníze a moc. Tím roste i jejich ego. Vyšší ego znamená stále vyšší nároky. A pro splnění svých "nároků" udělají vše. Budou se snažit zdanit, či zpoplatnit věci, potřeby i suroviny které byly dříve zadarmo. To včetně věci, které byly dříve zadarmo, například školství. Zvýší daně klidně i na potraviny, zdání klidně i to, co si vypěstujete a spotřebujete sami.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Nevyhnete se jim, budou vás stále více tlačit proti zdi.
Uvedu příklad:
Žijete na samotě u lesa a se svojí ženou chováte ovečky. Starate se o ně dobře, máte z nich radost i užitek.
A teď někoho napadlo, že by na vašich ovečkách mohl vydělávat. A vymyslí drbátko pro ovečky. Certifikované spřátelenou firmou, posvěcené kamarádem úředníkem. Normálně by to neprodal, protože soudný člověk to nekoupí, neb drbátko pro ovečky je k ničemu.
Ale oni chtějí peníze. Tak začnou tvrdit, že jediná šťastná ovečka je ta s jejich drbátkem. Zavolají kamarádíčkovi z neziskovky, dají mu sponzorský dar a do ulic vyrazí aktivisté požadující drbátko pro šťastné ovečky. Politici a úředníci, někteří též "zasponzorovaní" si toho všimnou a drbátko nařídí zákonem.
Firma vám drbátko za "kulantní" obnos pronajme a zároveň se vytvoří místo "kontrolora drbátek". Takže vyhazujete prachy za nic a ještě vás kontrolují.
Pak si někdo další uvědomí, že ovečky taky prdí. Tím exhalují metan, to pro ně strašné svinstvo. Tak jsou ovečky označeny za "zlé berany" a je požadováno ať za smrad platí. A co se stane? Budete platit "prděnku".
Takže ve výsledku máte pronajmuté drbátko co je na nic, platíte prděnku a ještě vás kontrolují. Došlo tak k vytvoření teplého místa za vaše peníze. Za peníze, které jste si vydělali produktivní prácí dostanete nesmysl a buzeraci k tomu. Navrch jste vystaveni indukované aktivistické hysterii.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Podobný postup byl použit k vytvoření systému, kde jsou všichni produktivní lidé ždímáni. Začalo to různými demonstracemi "za 30 ve městech" a tak podobně. Lidé se tomu z velké části smáli, někteří byli naštváni, ale jelikož se proti tomu nikdo viditelně nepostavil dokázalo pár desítek "správně" namotivovaných jedinců změnit zákon. Prostě byli vidět a slyšet.
Celé to fungovalo podobně jako ve volbách. Kde když bude většina lidí proti, ale nepůjdou volit to ve finále vyhrají ti, kteří jsou pro a půjdou disciplinovaně volit.

Zde si jako příklad zvolíme "30 ve městech", kdy demonstranti blokovali hlavní silnice a otravoval i tak lidí. Ti sice nadávali, ale jinak se u nás moc nedělo. A úředník zodpovědný za demonstrace tvrdil, že blokování silnic nelze zakázat, že je to jejich právo.

Přitom stačilo uspořádat protidemonstraci, řádně ohlášenou. Kde se nepůjde po silnici, ale po chodníku. To bude nutné v ohlášení viditelně a jasně uvést, aby bylo jasné že nedojde ke kolizi s těmi, co chtějí 30 ve městech. Tato demonstrace musí být povolena, protože pokud úředník tvrdí, že demonstrovat je lidské právo a aktivistům vychází vstříc. Pokud bude úředník zodpovědný a poctivý demonstraci proti "30" povolí.
Pokud zakáže lze se domnívat, že šlo o účelovou konstrukci za účelem zviditelnění určité skupiny lidí. Pak je třeba na úředníka psát stížnosti na nadřízená místa, pokud ho budou krýt i na ně. Pokud se toho chytnou spřátelená média jenom dobře.
Tím dojde k vytvoření tlaku na dotyčného, aby jednal tak jak tvrdil (rovnák na ohýbák).
Pokud bude tlak dost silný a dotyčný se nesrovná je možné, že dojde k jeho odvolání. Pak se na místo dostane někdo další. Pokud bude "rovný" jenom dobře. Pokud ne, proces se zopakuje. Tím se vytvoří "past na mamuta", do které se žádný zmrd nepohrne.

Další možností, i podpůrnou je tichý vzdor. Pokud budou někde "30 ve městech" demonstrovat a blokovat dopravu budou okolo nich chodit lidé parodující jejich "30 srdce". Jako například STOP IQ 30. To lze udělat tak, že se jejich znak otočí vzhůru nohama a pokud bude známo, že se někteří věnují "houbičkám" lze i toto využít. Ke znaků lze dopsat i různé (vtipné) hlášky, samolepky s parodovaným znakem si lepit na auto a tak dále. Prostě jim dát najevo, co si o nich většina myslí a kam mají jít.
IMG_20230506_142743.jpg
IMG_20230506_140911.jpg
Dál se budeme věnovat čínskému příkladu a jeho plánovanému využití u nás.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Pan Balzagette se nadechl a než stačil zahájit další část přednášky se ozval mladší, asi 30ti letý muž: a nestačilo by těm aktivistům dát po čuni? Vždyť by to museli pochopit... .

Starší paní vedle: to by je nesměli policajti chránit, šmejdy jedny.

Pan Balzagette: víte, oni to ti policajti nemají tak jednoduché. Oni musí ze zákona udržovat pořádek. A měli by zasáhnout tam, kde hrozí násilný střet. A jelikož na takové akci hrozí střet s naštvanými lidmi, kterým tito poblouzněnci narušili plán tam musí ze zákona být. I když z toho minimálně někteří z nich nemají radost, jak bylo tehdy vidět v Brně. Je třeba si uvědomit, že kdyby dovolili střet to bude anarchie a ne stát.

A co s tím? Zněl dotaz sálem.

Pan Balzagette: případná protidemonstrace, nebo jen protestní procházka okolo musí být naprosto klidné, bez jakéhokoliv násilí. Protože si musíte uvědomit, že pokud se na poblouzněnce pokusíte zaútočit musí policajti ze zákona zasáhnout. To bude mít dva nepříjemné efekty: první je ten, že to s nimi spřízněná média okamžitě rozmažou. Budou hlásat: rozlícený dav napadl skupinu aktivistů.
A druhý bude ten, že poblouzněnci, povzbuzení zákrokem policie budou chtít daleko více. Takříkajíc jim "narostou křídla".
Z těchto důvodů musí být vaše akce klidná, poblouzněnce chraňte proti napadení (i před provokatéry, které je třeba ihned vyhodit ven). Klidně vlastními těly, jak to kdysi dělal Ghándí.
To vám však nebrání se k ním chovat jako k hercům, jejichž kus za nic nestál. Vypískat, vybučet.
I když víme, že si s nimi někteří promluvili po skončení akce, kdy už neměli ochranu. Ale o tom tady nebudeme mluvit.
...
Pan Balzagette se nezmínil o jedné aktivistické akci, která dopadla "poněkud" jinak, než si její aktéři představovali. Bylo to v období před Martinskou katastrofou, kdy v jedné technologické firmě probíhala prezentace. Skupina podplacených aktivistů tam skočila do biorybníčku. Provedli protest, byli vyvedení policií a po jejich odchodu došlo k úhynu většiny ryb v biorybníčku. Rozbor prokázal přítomnost rostlinných jedů v tělech uhynulých ryb.
Asi za 14 dní se konala další předváděčka v partnerské firmě. Ti měli v rybníčku dravé ryby, piraně. Šéf firmy chtěl dát piraně odlovit, protože měl obavy. Odlov mu nakonec manažeři rozmluvili s tím, že stačí dál okolo rybníčku výstražné cedule. Cedule nainstalovali, předváděčka začala. Dobu se nic nedělo, už to vypadalo že bude klid. Ale před koncem předváděčky do rybníčku skočila trojice osob, začala okolo sebe rozlévat červenou barvu a vykřikovat hesla.
Najednou s sebou žena cukla a začala. Ohnala se, vzápětí zařval muž. A pak se voda začala varitv
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Jak jsme již předeslali, zmrdi hrají tvrdě, na body, rádi mění pravidla a svůj prospěch se snaží zvýšit na úkor ostatních. Pokud jsou ve firmě, je míra jejich osobního i skupinového prospěchu omezená výkonem firmy. Pokud jich je ve firmě mnoho, výkon firmy poklesne, neb na ně nemá kdo dělat. Pak je šance na "občanskou válku" zmrdů se zmrdy (jdou si po krku), čehož mohou slušní lidé využít k ovládnutí firmy a následnému nastolení řádu a pořádku.
Avšak daleko větší problém nastává, pokud se takoví jedinci, nebo i jejich skupiny dostanou do vedení státu, či nadnárodních institucí. Tam už nejsou omezení výkonem firmy (daně se musí zaplatit), ale naopak mohou rozhodovat o výši daní a o jejich přerozdělování. Nehledě na možnost ovládání sdělovacích prostředků a hlásání "těch správných názorů".

Na to konto se ozval hlas: jak toho mohou dosáhnout? Vždyť to není jen tak, ovládnout takovou masu lidí.

Pan Balzagette: víte, oni si upravují statistiky a data tak, aby co nejlépe seděla na jejich verzi. Jako příklad si vezmeme Čínu, kde byl stvořen a v praxi použit systém sloužící k ovládnutí široké masy lidí. Jde o Čínský systém sociálního kreditu. Kde jste hodnocení podle toho, jak dodržujte pravidla nastolená státem a stranou. Pokud je dodržujete, vaše bodové skóre se zvyšuje, máte lepší pracovní zařazení, lepší dostupnost bydlení, hypotéky, vaše děti se dostanou na lepší školy a můžete vycestovat do zahraničí.
Avšak pokud nedodržujete, máte "špatné řeči" vaše bodové skóre klesne. Zbude na vás podřadná práce, nikdo vám nedá hypotéku a vaše děti se nikam nedostanou. Též budete sedět doma, protože systém vám znemožní vycestovat do zahraničí, u horších případů si i koupit lístek na vlak. V případě úplně nejhoršího hodnocení to znamená osobní krach a ztrátu majetku, protože jak tenkrát řekl jeden z čelních představitelů Číny: nejhorším musí být znemožněno vlastnit majetek a musí sedět doma.
To se mělo do jisté míry stát i zde.

I zde? :?

Ano, i zde. Plánovalo se zavedení uhlíkového konta a omezení využití nemovitostí podle energetické třídy nemovitosti, kde by majitelům domů horších energetických tříd bylo zakázáno nemovitosti prodat a pronajmout. Ze začátku by se jednalo hlavně o nemovitosti patřící chudším lidem, kteří mají omezené finanční prostředky a postupně stupňované nároky nebudou schopni uplatit. Navíc bylo jasné, že kvůli naplánovanemu časovému sledu dojde postupně na prakticky všechny majitele soukromých nemovitostí, to jak se budou požadavky stupňovat a materiály zdražovat (kvůli různým daním, odpustkům i nedostatkové ekonomice).
Zde dochází k tomu, že lidem peníze sežere inflace, zatímco se ceny materiálu zvyšují. Ve finále tak budou mít své bydlení jen ti privilegovaní a běžní lidé s nimi budou nuceni své bydlení "sdílet". V podstatě tak dojde k návratu do minulosti, kdy naprostou většinu majetku a pozemků vlastnili "páni" a běžní lidé byli v nájmu jako nevolníci. Takto plánovali ovládnout širokou masu lidí, protože bydlení je základní potřeba a riziko její ztráty zavře ústa mnoha lidem. Vždy trest vyhnanství, kdy byl člověk proti své vůli vystěhován byl používán jak v té době, ale i prakticky ve všech totalitních režimech. Ono se totiž podstatně lépe vystěhovává člověk z nájmu, než z vlastního .
Toto by bylo navíc podpořeno i vlastním uhlíkovým kontem, kdy měli v plánu podle nich "nadměrnou" tvorbu uhlíku sankcionovat. O tom, kde bude hranice samozřejmě rozhodnou oni. A to tak, aby nejvíc zaplatili lidé činorodí, kteří neradi sedí doma.
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP
Příspěvky: 2922
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Dalším dílkem do skládačky byla indokrinace mládeže, rozdělení společnosti a vyvolávání třenic mezi různými skupinami, které stály o rozvoj národa. Proto byly leckdy otočeny významy slov, byl vyvolán mezinázorový a mezigenerační střet v společnosti, což spolu s velkým množstvím změn znamenalo, že tato hra procházela tehdejším mocným velmi dlouho.
Z toho je nutné si uvědomit, že poslední skutečně bezemisní společnost zde byla naposledy v 18 století před vynálezem parního stroje. Do té doby byl lidský život závislý na přírodních podmínkách a denním světle. p. Proto byla pracovní doba závislá na klimatických podmínkách (8-16 hodin). Poté, po vynálezu parního stroje došlo k těžbě uhlí, což umožňuilo nebývalý rozmach naší civilizace. Nejprve uhlí, po něm ropa a nakonec plyn. Dva přechody, dvě války. O jejihž příčinách byla jedna z našich minulých přednášek (str.60). Jediným zdrojem, schopným vytrvalé a spolehlivě nahradit fosil je jádro. To je spolu s vodní energií v podstatě jediným bezvýpadkovým a bezemisním zdrojem energie. Avšak jádro bylo z ideologických důvodů v Germanii zakázáno. A v jiných státech byly starší vodní díla, použitelná jako vodní elektrárny bourána. A byly podporovány větrníky, soláry a plyn. Z toho je vidět, že nejde ani tak o bezemisnost zdrojů energie, ale hlavně o peníze za odpustky a daně. Peníze určené k uspokojení potřeb vyvolených. Kteří poštvali společnost proti sobě, aby měli klid na své zámysly.
Pokus tehdejší vlády o reformu financí byl jen pokusem, protože snaha omezit dotace "těm vyvoleným" neměla šanci na úspěch. Proto zvýšili daně (aby bylo co přerozdělovat, což omezilo ekonomickou aktivitu lidí a firem). Tím začala čím dál většímu počtu lidí téct do bot. A jelikož se Češi probudí až když jim je špatně došlo na rozdíl od jiných států k rozvoji velkých demonstrací až později. Což ve finále vedlo k pádu vlády.
Naši lidé tehdy navrhovali jiný postup: daně snížit, omezit byrokracii a ze země udělat malý daňový ráj (v soft provedení). To by umožnilo firmám, lidem i živnostníkům vydělat peníze, a jelikož se daně platí z vydělaných peněz by to vedlo k nárůstu výběru daní.
Navíc by firmy mohly investovat do svého rozvoje a stát se skutečně světově konkurence schopné. Jenže odpor lobby založené na dotacích a uspokojení vlastních potřeb i ega byl moc silný. To ve výsledku vedlo ke zhroucení celého systému (tak jako u rakoviny je stádium 4 terminální, u zmrdismu je restart systému ve 4 stádiu provázen jeho zhroucením). Systém se zhroutil, rozbily se "kamarádíčkovské" vazby a mohlo se začít odznovu. Začalo se znovu, ve spolupráci s ostatními státy V4 plus další okolo.
V Bruselu v té době došlo k tajným volbám, výměně vedení a nástupu lidí, o kterých nikdo nic nevěděl. Následovala Martinská katastrofa a po ní byla naše země rozparcelována. Co víme Evropa se jako celek rozpadla na malé, spolu soupeřící státy a celky. Tím v podstatě došlo k návratu do 18 století, do doby malých, spolu soupeřících států, království a zájmových skupin. Každý z těchto celků je na různém stupni vývoje, někde mají feudalismus, někde totalitu, někde demokracii. EU skončila na pohřebišti dějin, avšak je štěstím, že aktéři války, jež za týden "oslaví" své deváté výročí spolu jsou schopni přes prostředníky mluvit. Protože tak je šance, že se svět vyhne katastrofě, kterou jsou tito dva hráči schopni celému světu způsobit. Neb platí, že jsme tu byli, jsme tu, ale jestli tu budeme dál to ví jen Bůh.
Tímto se s vámi loučím, dnešní přednáška končí.
Odpovědět