Útok Brusele na svobodnou mobilitu
Re: Útok Brusele na svobodnou mobilitu
Napadlo mě co mi nedávno říkal táta, někde kolem covidu přišel propad trhu a prodej (nových) automobilů spadl o cca polovinu. Automobilky prostě jen zvedly ceny takže vyrábí a prodávají o polovinu míň auta a zisky jim zůstali cca stejné.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Ceny lezou hodně nahoru jednak kvůli stále složitějším emisním systémům, jednak kvůli asistenčním systémům - pekelně roste množství elektroniky a snímačů. Kategorie malých aut umírá, protože cenově malá auta přestavají dávat smysl - jsou malá a mají díky tomu povinně přísnějí požadavky na emise než velká a těžká. Navíc je stále větší problém všechny ty povinné vynálezy do malého auta nacpat.
A to je přesně to, kde udělali zelení soudruzi z Brusele chybu. Přílišnou regulací a nesmyslně nastavenými emisními požadavky prakticky zlikvidovali segment malých osobních aut, které jsou ze své podstaty ekologičtější než ta velká.
PeFi: no ale jestli se nepletu, tak ziskovost automobilek se zvysovala i pres rostouci naklady ...
Fascinuji mne na tom 2 veci - jak manazeri z automobilek tvrdili ze jim je jedno jak nesmyslne podminky tu budou, ale hlavne ze vsichni je budou mit stejne. Uz tehdy jsem si rikal, ze tu budujeme skanzen a ze nam do toho hodi pak vidle nejaka dalsi zeme (Cina) tim, ze bude delat konkurenceschopnejsi auta. No a druha vec je kdyz se clovek bavi s nekym, kdo zelene silenstvi prosazuje (rozhoduje), tak se ukazuje jak moc jsou takovi lide nekompetentni, jak vubec netusi zakladni principy fyziky, atd. Cele je to "my moudre rozhodneme" a "firmy at konaji".
Fascinuji mne na tom 2 veci - jak manazeri z automobilek tvrdili ze jim je jedno jak nesmyslne podminky tu budou, ale hlavne ze vsichni je budou mit stejne. Uz tehdy jsem si rikal, ze tu budujeme skanzen a ze nam do toho hodi pak vidle nejaka dalsi zeme (Cina) tim, ze bude delat konkurenceschopnejsi auta. No a druha vec je kdyz se clovek bavi s nekym, kdo zelene silenstvi prosazuje (rozhoduje), tak se ukazuje jak moc jsou takovi lide nekompetentni, jak vubec netusi zakladni principy fyziky, atd. Cele je to "my moudre rozhodneme" a "firmy at konaji".
Ziskovost automobilek nevím - je v tom děsná hromada účetních triků, které není jednoduché prohlédnout. Ta ziskovost se vykazovala, aby byly odměny a zlaté padáky, ale vnitřní dluh mohl růst. Navíc cesta úplně nového modelu na trh trvá mnoho let, takže než se průšvih projeví v plné kráse, tak to může trvat i 10 let a za tu dobu se 3x vymění vrcholový management ...
Evropa po pádu východního bloku bohatla, export do Číny se dařil takže se jim to nějakou dobu mohlo jevit jako že vše je na dobré cestě.
Schopnost vidět daleko dopředu a tušit důsledky asi není to, co v korporátech usnadňuje karieru, protože člověk je za problémistu/kverulanta a ty nemá nikdo rád.
A ve vztahu k Bruselu se pro evropské automobilky, které zelenému šílenství v podstatě soustavně tleskaly, naplnilo rčení "Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění".
Evropa po pádu východního bloku bohatla, export do Číny se dařil takže se jim to nějakou dobu mohlo jevit jako že vše je na dobré cestě.
Schopnost vidět daleko dopředu a tušit důsledky asi není to, co v korporátech usnadňuje karieru, protože člověk je za problémistu/kverulanta a ty nemá nikdo rád.
A ve vztahu k Bruselu se pro evropské automobilky, které zelenému šílenství v podstatě soustavně tleskaly, naplnilo rčení "Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění".
-
rfilakovsky
- Pohlaví: muž
Rozdiel medzi USA a EU :
EU:
USA:Zetor Tractors ukončuje po osemdesiatich rokoch produkciu traktorov v Brne. Drahá výroba v Európe je podľa vedenia firmy neudržateľná, chce postaviť fabriku v Ázii. https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-e ... e-je-draho
Smejeme sa„John Deere investuje 70 miliónov dolárov do továrne v Severnej Karolíne,“ povedal Trump vo svojom prejave v Iowe. „Myslím si, že sa to veľmi, veľmi vyplatí.“ https://www.reuters.com/business/trump- ... 026-01-27/
A nebo je nám to u prdele