Viry a jiné bacily

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Viry a jiné bacily

Příspěvek od Maximus »

To Alibaba: Souhlasím, že co se týká očkování, tak jde dost o byznys, ale myslím si, že taková španělská chřipka by tě přesvědčila, že chřipka není až tak banální nemoc. Při této mutaci chřipkového viru nejvíce umírali paradoxně obecně nejodolnější zástupci populace - lidé ve věku 20 až 40let :evil:
založeno nové téma, odpovědi přesunuty sem z tématu Survivors - eschaia
alibaba
Příspěvky: 2113
Registrován: 12.01.2011 21:27
Bydliště: North Carolina USA

Viry a jiné bacily

Příspěvek od alibaba »

Virus spanelske chripky se vytvoril roku asi 1919 a tehdy bylo obyvatelstvo zasahnuto podvyzivou z I svet valky a hlavne jak na Rakousko -uhersko vyhlasili embargo tak je si treba prohlednout obrazky podvyzivy deti treba na Ukrajine, ale i tak spanelska cripka byl hnusny virus so vlastne byl rozsiren postupujici a ustupujici armadou a kolem sveta zabil asi 20 milionu lidi a tak svet roku 1920 nemel prirustek ,nebot tehdy svet prirustal 20 milionu rocne a prave 20 milionu pobila spanelska chripka ....
Uživatelský avatar
hanpari
Příspěvky: 776
Registrován: 15.01.2011 21:10
Pohlaví: muž
Bydliště: Velká Morava

Re: Survivors

Příspěvek od hanpari »

Souhlasím s alibabou. Španělská chřipka zabíjela tolik právě proto, že se sešly vhodné podmínky.
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Survivors

Příspěvek od Maximus »

Vždyť píšu, že tam byl přece ten paradox, že španělská chřipka v letech 1918-1920 primárně nezabíjela podvyživené děti či zraněné válečné veterány, ale nejvyšší úmrtost měli mladí lidé ve věku 20 - 40 let, často žijíci v zázemí v relativním blahobytu. Vysvětluje se to tzv. "cytokinovou bouři", která postihla právě nejzdravější jedince s nejsilnější imunitním systémem. Cytokiny slouží v těle imunitnímu systému k přenosu informace o ohrožení patogenem. Přestřelená reakce pak vede k úmrtí pod obrazem masivního plicního edému a připomíná to těžkou otravu krve. Podobné náběhy měl SARS i nedávná mexická chřipka, takže vývoj mutace pandemické chřipky tímto směrem nelze rozhodně vyloučit.

Takže spíše než děti či starce by epidemie chřipky postihla nejproduktivnější a nejzdravější část populace !!!
Uživatelský avatar
hanpari
Příspěvky: 776
Registrován: 15.01.2011 21:10
Pohlaví: muž
Bydliště: Velká Morava

Re: Survivors

Příspěvek od hanpari »

jestli to nebylo tím, že museli pracovat. Ono když člověk musí bouchat směny a nevyleží se, může to s ním pěkně šlahnout - možná víc, než s dítětem a nebo starcem, kteří se vyleží.
Ostatně, díky našemu systému to už zažíváme na vlastní kůži. Není žádná sranda chodit do práce s horečkami, a to ani ve třiceti. Nám to možná tak nepřijde, protože když je opravdu nejhůř, tak si vezmeme dovolenou. Oni možná tolik na výběr neměli. A je to přesně ta kategorie, 20-40, produktivní s rodinami, kteří si nemůžou dovolit přijít o práci.
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Survivors

Příspěvek od Maximus »

Španělská chřipka byla o dost jiná, než jak jsme zvyklí si chřipku představovat. Jednou za několik desetiletí příjde k masivní mutaci běžného viru chřipky, který se s menšími modifikacemi normálně vyskytuje v lidské populaci s obvyklými sezóními výkyvy. Tato velká mutace vzniká často na základě spojení lidského viru s chřipkovým virem z ptáků či savců (nebo kombinací virů z vícero organizmů) a výsledný antigenní mix chřipkového viru je zcela odlišný od toho, se kterým se liská populace běžně setkávala po celá desetiletí.

V podstatě je to úpně nový virus, který se jen svými některými genetickými a antigenními vlastnostmi podobá původnímu chřipkovému viru. Proto imunitní systém není příliš připraven pro boj s tímto novým virem. V případě španělské chřipky tento zcela nový chřipkový virus způsobil onu "cytokinovou bouři", která zabíjela především nejzdravější jedince v populaci (včetně včas hospitalizovaných prominentních pacientů)!!!

Proto mají epidemiologové takovou panickou hrůzu z nové chřipkové pandemie, protože čím víc se nová vlna pandemie opožďuje, tím budou následky horší. Lidé si postupně zvykají na ty "svoje" příbuzné typy "chřipečky" a o to větší šok bude mít imunitní systém, až příjde něco zcela nového. Situace se zhoršila i tím, že proti lékům, jakými je například známý Tamiflu, si některé chřipkové kmeny vyselektovaly rezistenci a lze předpokládat, že ji převezme i potenciální chřipkový "killer". Komu se to nezdá, tak i mortalita 2 % (španělská chřipka měla smrtnost asi 2,5 - 5%) by znamenala úmrtí 210 000 občanů ČR, což se rovná totálnímu vylidnění Plzně a Jihlavy :evil: .
Uživatelský avatar
Karlos
Rozpadlík
Příspěvky: 4681
Registrován: 21.12.2010 19:31
Bydliště: Velká Morava

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Karlos »

Šíří se gen, který umožňuje bakteriím odolávat moderním antibiotikům

Varování před dalším šířením genu, který umožňuje bakteriálním infekcím odolávat i nejmodernějším antibiotikům, vydala Světová zdravotnická organizace (WHO). V EU odolné bakterie každý rok zabíjejí 25 tisíc lidí, upozornila WHO. Je třeba koordinovaného mezinárodního úsilí, jinak hrozí „děsivý scénář“, varuje světová organizace.

Příčinou obav je nejnověji gen NDM-1, objevený loni ve vodě v indické metropoli. Gen snadno přeskakuje do dalších bakterií a v Indii a Pákistánu již zasáhl mikroorganismy působící choleru a úplavici.

„Je to obrovský problém… v Indii nemá 670 miliónů lidí hygienické toalety, a ještě víc jich je bez přístupu k pitné vodě,“ upozornila loňská studie britských epidemiologů.

Nový výzkum zjistil promoření odolnými bakteriemi ve dvou vodních zdrojích a v průsacích u padesáti dalších. Británie v posledních letech registruje 70 případů lidí, kteří si takto nakažené bakterie přivezli poté, co v těchto zemích podstoupili operační zákroky.

„Objev antibiotik byl obrovský, ale naučili jsme se je nadužívat,“ řekla ředitelka WHO pro Evropu Zsuzsanna Jakabová.

„Lidé by se měli mít vzhledem k rostoucí intenzitě cestování a obchodu v rámci Evropy i celého světa na pozoru, protože nikde už není bezpečno," doplnila.
Zdroj: http://www.novinky.cz/veda-skoly/230331 ... tikum.html
Uživatelský avatar
Josef
Rozpadlík
Příspěvky: 1727
Registrován: 10.03.2011 7:20

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Josef »

Naštěstí si umí bakterie vytvořit rezistenci jen proti osaměle působícímu antibiotiku. Přírodní léčiva "útočí" na bakterii většinou třemi i více složkami současně. I když jednotlivé složky nejsou tak účinné, některé jsou pro bakterii pouze "znepříjemňující" nikoliv likvidační, přesto bakterie nakonec svůj boj prohraje, protože je to pro ni příliš vyčerpávající situace. Účinnou obranu proti takovým nemocem vidím především v planovitém nasazení kombinace klasické a přírodní medicíny. Nevím, jaký názor budou mít na mou léčebnou metodu lékařští odborníci vezdejšího fóra, ale já bych při sebemenším podezření na možnou rezistenci preventivně podpořil syntetická antibiotika ještě notnou dávkou česneku, případně i lichořeřišnice a pořádnou vitamínovou bombou. Prostě zaměstnat ty bakterie ještě nějakým tím neplánovaným "znepříjemňovátkem". A pak doufat, že to, co samo o sobě není účinné, ve vzájemné kombinaci zabrat dokáže. Konec konců jiná možnost zatím stejně asi není (pokud se spolu s bakteriemi nechceme zbavit i pacienta).

Jak známo, vše souvisí se vším. I pandemie (jak ukazuje dávná či nedávná historie), byla z devadesáti procent vždy vázaná na částečnou podvýživu, sníženou imunitu a vysokou koncentraci obyvatelstva. Pozor, podvýživa neznamená "hubenost", ale nedostatek jakékoli důležité složky potravy. Podvyživený proto může být i obézní člověk (pokud se cpe jen hamburgry bez zeleniny). Podvýživa většinou souvisela s nějakou velkoplošnou neúrodou nebo absencí některé komodity a jednostrannou náhradní stravou. Neúroda zase souvisela s nějakou celokontinentální klimatickou změnou. A klimatická změna zase nejčastěli s nějakou větší sopečnou erupcí nebo sérií několika menších následujících v krátkém čase po sobě (řádově měsících), kdy se počasí zlomí k nepoznání v řádu měsíců. Koncentraci obyvatelstva máme v současnosti nebývale vysokou (doplněnou navíc o velmi čilé cestování okolo celého světa). Imunitu máme těžce "nakousnutou" pracovním stresem, fyziologicky nepřijatelným životním tempem, znečištěným životním prostředím i všudepřítomným elektrosmogem. A navíc momentálně naše planeta Země prožívá období značného seismického neklidu, takže šance na odstrartování výše popsaného řetězce je hodně vysoká. Schválně se podívejte na mapu světa a počet potenciálně nebezpečných sopek tzv. "ohnivého pacifického kruhu" - převážná většina je jich na severní polokouli. Oblast od Filipín, Japonsko, Kamčatku, Aleuty až po Skalisté hory nemá na jižní polokouli obdobu. Současně na severní polokouli leží i převážná většina světových "obilnic" ať už evropských, amerických, ruských, indických nebo čínských. Je statisticky zjištěno, že v zimním období severní polokoule celosvětově vybuchne o 18% sopek více než když je na severní polokouli léto. Nikdo neví proč, ale je to tak. A tak ve výsledku pak vyjde po zimní erupci zhoršené klima zrovna do vegetačního období a sklizně (respektive pro častý déšť shnije úroda na poli).
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Maximus »

Ještě to není úplně ono, ale nová "morová rána" zcela určitě příjde. Zatím jsou laboratoře "matky přírody" ve stádiu pokusů a na finální produkt zatím jenom můžeme více méně bezmocně čekat. Šlo by s tím dělat jen pár věcí, které by mohly naše vyhlídky zlepšit - nezneužívat antibiotika, vést zdravý životní styl (vč. života ve zdravém životním prostředí) a omezit globání cestování, což je vše zcela sci-fi.

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=701305
GloryToSunTsu
Příspěvky: 839
Registrován: 05.03.2011 18:28

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od GloryToSunTsu »

EDIT: Uvedeno do souladu s bodem 12. pravidel.....
Naposledy upravil(a) GloryToSunTsu dne 04.01.2012 2:53, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Karlos
Rozpadlík
Příspěvky: 4681
Registrován: 21.12.2010 19:31
Bydliště: Velká Morava

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Karlos »

Němci spekulují, že infekce EHEC je "fekální džihád"

Němci divoce spekulují, odkud se v zemi vzala infekce EHEC, která způsobuje krvácivé průjmy a připravila o život už 18 lidí. Poté, co se ukázalo, že zdrojem nákazy nejsou španělské okurky, objevují se stále fantastičtější spiklenecké teorie. Nejčastěji se hovoří, že jde o odplatu radikálních islamistů za smrt bin Ládina. "Fekální džihád" je ale jen jednou z mnoha podobných teorií.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... zihad.html

Tak jsem cekal kdy nejakeho pisalka napadnou teroristi... Ale "Fekální džihád" to je drsný :mrgreen:
alibaba
Příspěvky: 2113
Registrován: 12.01.2011 21:27
Bydliště: North Carolina USA

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od alibaba »

Zase tato pakarna je vytvorena umele nejakymi tajnymi skupinami co slouzi nadnarodnim bankerum a spolecnostem jde o to vytvorit paniku a nekdo na tom vydela jako vyrobci leku pojistovny atd. Viry byly vytvoreny v laboratori a nekdo mi bude vypravet ,ze to vytvoril nejaky islamista v jeskyni s AK-47 na kolenou :lol: :lol:
Lamprecht
Příspěvky: 186
Registrován: 15.01.2011 9:15

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Lamprecht »

Vražedná sračka jako pomsta za smrt Usámi B.L. ....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alibaba
Příspěvky: 2113
Registrován: 12.01.2011 21:27
Bydliště: North Carolina USA

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od alibaba »

Ja predevsim uznavam admimy ,ze oddelili toto tema a nesmazali jako jinde ,nebot toto tema se bude do budoucnosti nekonecne opakovat budou ruzne nemoci a panika nejake chripky kazdym rokem atd .....Zatim malo lidi chape ze se jedna o biologicke zbrane elity co jsou vypousteny mezi obyvatelstvo uz snad 50 let a nikdo nic nevi at umyslne ci neumyslne ...... velmi ucinnou takovou zbrani je a byla AIDS vypustena pred 30 lety a pred tim to byla Ebola mezi roky 1970-1975 .....
alibaba
Příspěvky: 2113
Registrován: 12.01.2011 21:27
Bydliště: North Carolina USA

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od alibaba »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ncich.html


Ale ne soudruzi E coli privezli Martani ,kdyz se jen tak pozastavili na Zemi !!!! Napred to byly okurky a pak mlete maso v Hamburku a ted vyrostky fazoli a co to bude priste ???
Uživatelský avatar
Josef
Rozpadlík
Příspěvky: 1727
Registrován: 10.03.2011 7:20

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Josef »

Někteří analytici mají na kauzu španělské okurky jiný názor. Prý nejde ani o nedostatek hygieny, ani o teroristy, ani Marťany a další záludnosti snažící se lidem uškodit. Prý je to naopak, má to lidem pomoci. Divíte se, jak může smrtelný průjem někomu pomoci? Já jsem se taky divil, když jsem to s vytřeštěnýma očima poslouchal. :shock: Jenže, na každém šprochu je pravdy trochu. A když si to celé promyslíte, možná je na začátku těch několik mrtvých skutečně menší zlo než to, co by mohlo přijít. Zatím je to ale stále v pozici "jedna paní povídala", ale alespoň za přečtení to stojí:

Španělsko je na tom ekonomicky hodně špatně. Španělské zemědělství dokonce tak, že prakticky nemá na výplaty a od případného krachu ho dělí jen kousek. Když byly problémy v Řecku nebo Irsku, nějak se to spláchlo unijní půjčkou či dotací. Ale Španělsko je více jak 10x větší. Ekonomické a sociální problémy ve Španělsku, to by byla pro EÚ doslova pohroma. Je to ve srovnání s Řeckem a dalšími pig-státy stát velmi lidnatý a i rozlohou významný. Pokud se začne Španělsko hroutit, začne ztrácet na důvěryhodnosti celá EU. Zachvěje se v základech samotné Euro a začne neřízený pád do propasti ekonomické krize. Krize mnohem hlubší než byla v r.2008. Hlavní státy EU, Německo nevyjímaje, si je toho plně vědomo. Je zapotřebí Španělsku pomoct, jiná cesta (kromě okamžitého rozpadu) vlastně ani žádná není. Že to bude stát obrovskou spoustu peněz a že to není žádná definitivní záchrana, ale jen dočasné odsunutí problému, s tím už vlastně všichni počítají. Vědí však, že je to pořád mnohem méně, než kolik by způsobil krach Eura a řetězec následných událostí. Problém je, jak takovou mnohamiliardovou platbu provést. To nejde ani dotací, ani bezúročnou půjčkou. Taková věc by byla příliš okatá a byla by veřejným přiznáním, že se EU dostala do slepé uličky a neví jak z ní. Vznikla by panika s nekontrolovatelnými následky. Je jasné, že do Titanicu světové ekonomiky už dávno velkou dírou teče, to víme všichni. Ale Brusel by ztratil do budoucna jeden stupínek z výchozí pozice, pokud po budoucí světové krizi vůbec nějaká bude, kdyby vyšlo najevo, že se začal potápět o chvíli dříve než Amerika. Brusel potřebuje, aby EU ke dnu nešla. A když už, tak rozhodně až jako druhá po Americe. Aby byla do poslední chvíle vždy v pozici stabilního a bezpečného uskupení. Proto je potřeba Španělsku poskytnout peníze - ale nějak jinak, než formou "záchranného daru". Navenek je zapotřebí se tvářit, že ve Španělsku je vše v prvotřídním pořádku a celá EU šlape jako švýcarské hodinky. Když se dar na záchranu nazve "odškodněním za ušlý zisk" kvůli neoprávněnému nařčení z dodávky kontaminovaných okurek, dostane Španělsko taky potřebné peníze, ale EU si při tom (v pohledu světových médií) zachová důvěryhodnost i spravedlnost v rozhodování. Je jasné, že je to záplata hodně drahá a hodně dočasná. Získá se tak nanejvýš jen jeden další rok. Ale když se hraje o čas, může být rok na předrozpadovou přípravu rozhodující (např. v Německu na rychlý návrat Marky místo Eura).

Co je na tom pravdy a co je blábol, to už nechám na vás. Na vlastní názor mám příliš málo hodnověrných informací. "Prodávám tak, jak jsem koupil".
Naposledy upravil(a) Josef dne 08.06.2011 6:07, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Karlos
Rozpadlík
Příspěvky: 4681
Registrován: 21.12.2010 19:31
Bydliště: Velká Morava

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Karlos »

Tak to je vysoká konspirační ;)
Lamprecht
Příspěvky: 186
Registrován: 15.01.2011 9:15

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Lamprecht »

No je zvláštní že se pár lidí posere a dělaj z toho takový tyjátr, podle mě za tím něco je ale kdo ví....
alibaba
Příspěvky: 2113
Registrován: 12.01.2011 21:27
Bydliště: North Carolina USA

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od alibaba »

Uvaha je naprosto spravna ,nic nemuze zachranit Euro ,natoz Spanelsko :lol: :lol:
Uživatelský avatar
Josef
Rozpadlík
Příspěvky: 1727
Registrován: 10.03.2011 7:20

Re: Viry a jiné bacily

Příspěvek od Josef »

Na http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -coli.html se píše, cituji:

...Příčina infekce se nepodařila zjistit, zemědělci mají dostat odškodnění kvůli nepodloženým obviněním, že za ni mohou jejich produkty. Hamburk ovšem protestuje, protože tam byly testy na E. coli u španělských okurek pozitivní, uvedla BBC. Eurokomisař John Dalli varoval Německo, aby už nevydávalo další nepodložená varování, odkud infekce pochází. EU už slíbila odškodnit zemědělce postižené informacemi o údajně nakažených okurkách 150 milióny eury, ministři zemědělství však dali najevo, že budou chtít mnohem více...
Odpovědět