"Kurvítko"

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Kocour
VIP
Příspěvky: 788
Registrován: 30.03.2012 22:29

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Kocour »

Podle mě je situace, kdy ekonomika stojí na rychloobrátkovém nesmyslném zboží, hlavně výrazem neschopnosti vymyslet něco rozumnějšího. Lidi jsou konzervativní i když si tak nepřipadají.

Moje babička měla v kuchyni kamna (i sporák na plyn, výhodou bylo, že podle potřeby se buď během vaření zároveň přitápělo, nebo ne) a takovou tu litinovou výlevku (pro ty, co už je naznají, byla to taková čtvrtkulovitá nádoba připevněná na zeď a na zdi pokračovala jako deska o něco výš, kde byl kohoutek na studenou vodu; ani se to nedalo zašpuntovat, protože to opravdu sloužilo jenom k napouštění a vylévání vody). Chtěla-li mýt nádobí, vyšoupla zpod kuchyňského pultu vědro na nosné konstrukci, natočila do hrnce vodu u výlevky, ohřála jí na kamnech a nalila do dřezu. Po skončení mytí vylila splašky do výlevky. Ten barák děda přestavěl ve 20. letech 20. století. Stav tehdejší techniky naprosto bezpečně umožňoval vyrobit a provozovat kuchyňský dřez, jak jej známe dnes, včetně přívodu teplé vody a podobných vychytávek. Jenže on by si to nikdo nekoupil, bylo to nad meze tehdejší fantazie. V danou chvíli viděli dost na tom, že výlevka byla v kuchyni a ne na dvoře.

Stejně tak třeba záchody v pavlačových domech po jednom pro celé patro a ještě se tam šlo v zimě přes otevřenou pavlač. Lidi se tam stěhovali z vesnic, kdy bylo normální, že se chodilo na domeček. Samozřejmě v mnohapatrovém domě bylo nepraktické, aby domečky stály dole na dvorku, takže se udělaly po jednom na patro (i v dražších městských domech se na záchod chodilo přes chodbu). Ono prostě nikoho nenapadlo, že by to jednou mohlo být jinak.

A takových příkladů můžu najít spoustu. Záměrně uvádím příklady z minulosti, protože dneska taky z vlastní blbosti nevyužíváme všechny možnosti, které by nám technika nabízela. No a jelikož prachy, co vyděláme, tak jako tak utratit musíme, utrácíme je za neustálou výměnu předmětů, které nám nabízejí v zásadě stále stejnou užitnou hodnotu a liší se v drobnostech. Ta chyba je v nás, že neklademe výrobcům vyšší cíle splnitelné ovšem se současnou úrovní techniky.
Uživatelský avatar
rudde
VIP
Příspěvky: 580
Registrován: 17.03.2011 14:19

"AntiKurvítko Manifest"

Příspěvek od rudde »

fix_it.gif
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Maximus »

Tiskárna Canon - pro mne NIKDY !!!
V práci mi odešla tiskárna Canon pár měsíců po záruce a kolegovi multifunkční tiskárna/kopírka/scaner stejné značky rovněž - obě ne moc používané. Kdž si přečtete tuto diskusi, tak je vidět, že nejsem rozhodně sám.

http://www.zive.cz/poradna/tiskarna-can ... tanswers=1

Edit: Ještě zajímavý komentář z podobné diskuse:
14 let opravuju tiskárny a s tou stížností na ČOI jste mě vážně rozesmál. Kde jste byl posledních pár let ? Na pustém ostrově ? Takhle funguje dneska všechno a tiskárny jdou příkladem, zejména ty barevné, nové mají dumpingové ceny a jedna várka toneru do toho stojí pomalu stejně jako nová tiskárna. Jeden nejmenovaný výrobce třeba používá taktiku, že když rozpozná neoriginální toner, tak na to neupozorní a záměrně změní důležitá napětí, aby byl tisk nekvalitní :-) Jiní zase nedodávají klíčové díly, dokonce je poslední dobou zvykem, nedodávat na levné tiskárny díly vůbec, v záruce to řeší výměnami a pozáruka neexistuje, protože se zárukou skončí i výroba. Koho chcete pranýřovat, toho nebožáka nebo tu nebožačku co vám to prodali ? Jestli to chcete změnit, tak vám nejspíš nezbude nic jiného, než se řídit radou skupiny Kabát, "Tak jdem ... Jinak existují desítky fyzikálních výmluv, jak ospravedlnit to, proč se životnost konkrétního dílu ukončuje odpočítáním nějakého počítadla a né totálním opotřebováním, takže ani v hypotetickém soudním sporu by jste neuspěl. Neberte to tak, že se vám vysmívám, mě to taky sere.

Řešení:??
http://kaczka.pise.cz/1-kurvitka-bez-kompromisu.html
Uživatelský avatar
Fraktál
Příspěvky: 263
Registrován: 25.04.2013 17:56
Pohlaví: muž

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Fraktál »

No...tak včera se mi na tiskárně objevila...chyba B200! :twisted:
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Maximus »

Vítej ve stále rostoucím "klubu" Canon s chybou B200 :twisted:
Etranger
VIP
Příspěvky: 291
Registrován: 29.10.2012 1:47
Bydliště: Východ

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Etranger »

Mám již přes rok Canon 5150 a vstupenka do klubu zatím nepřišla.
Uživatelský avatar
Foxy
VIP
Příspěvky: 534
Registrován: 13.10.2012 18:39
Bydliště: Jižně od Prahy

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Foxy »

No... i kurvítko se někdy může pokurvit, a pak je takové zařízení skoro nesmrtelné :lol:
Uživatelský avatar
EBE
Příspěvky: 639
Registrován: 08.08.2012 16:14
Bydliště: Slovensko východ

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od EBE »

Patrím do klubu Canon 3v1 kopirka skan tlač..pravidlo je nenechať dotlačiť toner do konca a ak sa už stane počarovať v servisnom mode tlačítkami, existujú servisné postupy čo stlačiť a koľko ten čudlik podržať..aj s pindaním ale rozbehne sa, no canon nikdy viac. Samosebou toner si dávame vo firme naplniť.. 4 eur čierny, 8 farba, po čase zisťujeme degradáciu tlače, je to roztrasené a menej čitateľné ale z toho sa nestrieľa. A ešte jedna perla: keď začína tlačiť tak jej to niekedy trvá aj 1min. kým sa rozbehne :shock:
Uživatelský avatar
SharKhan
Příspěvky: 520
Registrován: 28.02.2012 1:10

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od SharKhan »

Taktiež vlastním Canon 3 v 1, konkrétne Pixma MG 6150.
Tlačiareň vždy po zapnutí prečisťuje hlavu - a pri tomto úkone si vždy cucne trochu atramentu.

Predajca v špecializovanom obchode (náplne do tlačiarní v Košiciach) mi poradil - v prípade, ak chcem v určený deň tlačiť z tlačiarne, je dobré ju ponechať zapnutú po celý deň (spotreba el. energie minimálna) a vypínať až spolu s pc.
Všetko kôli minimalizácii spotreby atramentov.

EDIT: taktiež 1 x týždenne je dobre vytlačiť čokoľvek vo formáte A4, aby nedošlo k zasýchaniu atramentov.

MG 6150 má 6 náplní. Originálne náplne Made in Japan idú po cca 12-13 € za kus (v obchodoch ako napr. NAY aj viac).
Existujú náplne vyrobené v Číne (People Republic of China - PRC :) ), včera som sa dostal k nejakým po 4 € za kus (ale to je fakt kamarátska cena - kúpené v Humennom, na východe SR), bežne to ide za 5 €.

Na tlač textov je určite výhodnejšia laserová tlačiareň, ale v dobe, keď som sa rozhodoval pre Canon MG 6150, páčila sa mi na nej možnosť tlačiť vlastné fotografie. Ale serú ma dosť tie čipy na náplniach :head

Vlákno z 2008 roku - diskusia o kvalite multifunkčných tlačiarní:

http://www.zive.sk/test-multifunkcnych- ... howforum=1

Je tam uvedených zopár fígľov na sprevádzkovanie zaschnutých tlačových hláv...
GOD
VIP
Příspěvky: 712
Registrován: 09.05.2012 11:18

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od GOD »

Každým zakúpeným výrobkom tečie 20% do štatnej pokladne. Prečo by potom štát nepodporoval obmedzenu životnosť?

:head

kam to smerujeme?

rozhodne som za 2ročnú zaručnu dobu, neni to zas tak vela. Ked možu kanady vydržat 5-6 rokov intenzivneho nosenia, prečo by nezvladli bežne boty 2 roky?
Uživatelský avatar
EBE
Příspěvky: 639
Registrován: 08.08.2012 16:14
Bydliště: Slovensko východ

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od EBE »

Doplním:

Tlačiareň Canon MP 190 3v1 a jej príbuzné klony su dokonalé "kurvítka" tu je postup ako to urobiť tak aby akceptovala opakovane naplnený, alebo neznačkový toner, ktorý ju zablokuje: po zasunutí tonera treba 5s. držať tlačidlo s červeným obráteným trojuholníčkom v krúžku, to vyresetuje blokovanie.
Je možné, že iné modely majú čiastočne pozmenené vyresetovanie - iné tlačidlo na podržanie a pod. obyčajne stačí ale 5 až 10s podržať a skúšať.

ps: bolo by fajn ak by sa pridávali návody na jednoduchú opravu "kurvítok" veľa ľuďom to pomôže a ušetrí čas aj peniaze.
čičmundík
Příspěvky: 69
Registrován: 23.12.2012 21:05
Pohlaví: malé, zrzavé
Bydliště: střední Čechy

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od čičmundík »

Tak zatím co se kurvítek týče měl v mém případě nejlepší načasování mobil Huawei. Dotyk na displeji odešel 14 dní po konci záruky. Všechno ostatní fungovalo dál, displej i normálně zobrazoval, ale nedotykoval. Gratulace soudruhům do Číny!!!
Uživatelský avatar
Tina
VIP
Příspěvky: 593
Registrován: 21.08.2012 10:06
Bydliště: Severní Čechy

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Tina »

A mě dopekárnovala pekárna. Jeden z hnětacích háků se začal cukat, hlasitě škrundat a poté se zastavil úplně.
Na pekařském fóru mi poradili, že to mám rozmontovat, že je na vině plastová podložka pod oním hákem. Klasika, pod nejvíc namáhanou část, kovový hnětací hák, dáme plastovou podložku. Tím vyřazena z provozu pekárna za cca 2,800 peněz. Chjo.
Uživatelský avatar
Artifex
VIP
Příspěvky: 1066
Registrován: 26.03.2012 17:08
Bydliště: Brno

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od Artifex »

No, pokud to bylo v té "hrncové" části, kde jsou ty vlastní hnětače a ne v té "pečící části s motorem, který ty hnětače otáčí"tak se zase nedivím proč by tam neměla být třeba teflonová podložka, tam dát kov na kov tak to nebude dělat neplechu.
Uživatelský avatar
SaraH
VIP
Příspěvky: 339
Registrován: 14.05.2011 12:18
Bydliště: Střední Čechy, Vysočina

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od SaraH »

Tino, takhle nám taky odešla pekárna těsně po záruce. Po zapnutí nedělala nic, jen začala tikat.
Bomba to nabyla, ale na netu jsme se dočetli, že to dělá často, že prý pojistky. Zavolali jsme do servisu, byli velice ochotní. Zaslali pojistky a dopodrobna vysvětlili, jak je vyměnit. K výměně bylo potřeba zručnosti porodníka. Prostě pojistky důkladně ukryté.
drigon
VIP
Příspěvky: 2952
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od drigon »

Před cca 2,5 lety jsem dal do lustru v obýváků 5 úsporných žárovek. V průběhu posledního měsíce mi 3 odešly. A čtvrtá při startu pomrkává a chytne se tak za půl minuty. Tak si říkám, že to hoši mají nějak zvlášť zařízené. S pozdravem M.
Uživatelský avatar
Hdm
Příspěvky: 1003
Registrován: 01.08.2012 15:12
Bydliště: Orlické hory

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Hdm »

Měli jsme už týden mimo provoz myčku s porouchaným jedním "čidlem". Magnetický kontakt jako jediná součástka na plošném spoji, tak jsem koukl na netu na náhradní díl a cena mě opět přesvědčila, že skutečně žijeme v krvavě kapitalistické společnosti. Poohlédl jsem se tedy přímo po mag. kontaktu a ejhle, ty k..vy na tom mají neskutečné zisky. :puke

Povšimněte si cen:
Prutokomer.png
Prutokomer.png (58.28 KiB) Zobrazeno 13219 x
MagKontakt.png
MagKontakt.png (20.48 KiB) Zobrazeno 13219 x
Stálo mě to všeho všudy nějakých 30 minut výměna mag. kontaktu a funguje.

Ani nevím proč to sem píšu, ale asi mám potřebu se podělit o tu radost :mrgreen:

(Přesunuto z "jak bylo dnes". Karlos)
Reno
Příspěvky: 398
Registrován: 04.12.2012 18:12
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Reno »

Hdm píše:...Povšimněte si cen...
Klasika... :-x Pokud by člověk nějaký spotřebič nakupoval a kompletoval po součástkách dodávaných jako náhradní díly výrobcem dotyčného spotřebiče, vyšel by jej několikanásobně dráž, než zakoupený v celku. Je to takový pěkný případ značně rozšířeného "férového" přístupu k zákazníkovi, který je za to, že si pořídil výrobek konkrétní značky, ještě odrbán na ceně pozáručního servisu, pokud se ten "technický zázrak" porouchá... Sám už jsem několikrát řešil něco podobného, kdy po telefonu létaly závratné částky za "speciální" a "atypické" náhradní díly, dopravu a práci servisního technika a blablabla... Následovalo mé zjištění, že se nejedná o atypický, ale standardizovaný díl používaný vícero výrobci, jeho následné zakoupení jinde za cenu v řádu desítek korun, chvíle vlastní práce a hotovo.
drigon
VIP
Příspěvky: 2952
Registrován: 28.11.2012 23:44

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od drigon »

Pěkný elektroprůseroidní zážitek. Přidám sem svůj, byť je to již několik let co se mi stal. Do dílny jsem si nechal elektrikářem zavést zásuvka na 380V. Natáhl kabel, který trčel ze zdi a jelikož měl špatnou zásuvku (požadavek byl na 16A, on přinesl na 32A), tak řekl, že to dodělá po neděli. V sobotu jsem v dílně něco dělal a cca dvoumetrový kabel trčící nahoře ze zdi mi tam vadil. Tak mne napadlo, že ho smotám do klubíčka a svážu provázkem. Při smotávání jsem k sobě stiskl holé konce drátů a následoval skoro výbuch supernovy (nečekal jsem, že to nechá zapnuté). Konce drátů se odtavily, mně to spálilo prsty a vzpamatoval jsem se u protější zdi dílny. Vzápětí jsem zjistil, že tam něco hrozně smrdí. Byly to moje kalhoty. Ruka mne brněla ještě do druhého dne.
Dnešní (i když vzhledem k času spíš včerejší den - je čtvrt na dvě v noci) jsem měl pěkný. Dopoledne jsem pekl plátky masa a k tomu jsem si uvařil nudle. Celkem se mi to povedlo. Po obědě následoval zasloužený odpočinek, pak cca 8 km. pěšky završených třemi hodinami v hospůdce. Dal jsem "dvě" a odebral jsem se domů. Pak mytí, TV a počítač. Ten za chvilku zavřu a nechám si zdát (ještě nevím co). S pozdravem M.
MrPorter
Příspěvky: 508
Registrován: 18.10.2012 13:50
Pohlaví: muž

Re: "Kurvítko"

Příspěvek od MrPorter »

Teď je snad něco ve vzduchu nebo co....na začátku týdne mi odešlo pracovní PC (vzdálená mašina umístěná v Anglii), a včera pro jistotu ještě i domácí PC. Tak jsem si tu USB-SATA kolíbku, co jsem radil Koniášovi na jeho problém se záchranou dat, hned mohl vyzkoušet i pro sebe :)
Jestlipak je náhoda, že oba dva ty systémy měly jen lehce přes dva roky... Teď jen čekám, co se zes*** jako další.
Odpovědět