Únik z bydliště. A co s zásobami?

Technika, taktika, ale i vybavení domu a bytu.
JaPi

Re: Únik z bydliště. A co s zásobami?

Příspěvek od JaPi »

Zásoby jsou fajn a elektrika taky, ale když nebude tak holt nebude. Na celou zimu ti stačí pár pytlů brambor, obilí, kysaný zelí a jabka. K tomu jednu dvě kozy, pár slepic. Topit se bude tam co se vaří a se slepicema se půjde spát.
Del-in
Pohlaví: žena

Příspěvek od Del-in »

k Venezuele,
kromě zásob (jako ty nejsou v případě tohoto typu kolapsu rozhodně k zahození) jsou ve Venezuele nyní zapotřebí a dveře k jídlu, lékům a lékařské péči a dalším životním nutnostem, otevírají hlavně a především peníze - přesněji dolary. Množství větší než malé. Kolaps ve Vene už trvá déle než rok, hranice jsou uzavřené (s občasným uvolněním), brutálně se zvýšila dětská a mateřská úmrtnost, semena kulturních rostlin se vyvažují zlatem.... ale dolary vám snadno zajistí cokoli, co potřebujete. Takže tak. Info z první ruky.
venca_h
Pohlaví: muž

Příspěvek od venca_h »

Každý podle svých možností ne? Bydlím v sedmém patře v paneláku uprostřed sídliště, radši si nepředstavuju ani odstávku vody, o dalším nemluvě. Za mě ústup na chatu jasný,byť oželím některé nasyslené vybavení.Bydlet v rd přemýšlím jinak.
vilik010
Pohlaví: muž

Příspěvek od vilik010 »

Mám to stejně, jen s tím rozdílem , že 50% důležitých věcí není na chalupě, ale u rodičů cca 5 km od chaty, kde jsou trvale pod dozorem. 20 % v bytovce a zbytek je na chalupě. Pokud vypadne voda a proud automaticky se balím a odjíždím. Já jsem také v 7 patře , ale dole budou jim záchody přetečou ještě ten den.
V případě průseru a nepřítomnosti se podle mě nedá počítat s ničím co není pevně spojeno s budovou nebo pečlivě uloženo pod zemí či hromadou dřeva. I trezor v podlaze mám tak, že přes něj případně může přijít 3 cm ošizeného betonu a celá podlaha se přelije nivelačkou. Stejně tak ve stodole je spousta "šuplíků" co se jen zazdí a přetáhnout omítkou..
Odpovědět