Výběr batohu
Re: Výběr batohu
Batohy většinou měním po 6 lete, buď se jim ulámou zipy, nebo už se na to nedá dívat. Tyhle dva by to mohly dát, i když jsou vyrobené v dnešní době, ale je to přesně o tom, jak se píše ve vláknu. Berghaus mi přijde jednodušší a má asi lepší polstrování na NB, Deuter se mi líbí střihem a blbůstkama okolo. uvidíme co na to batohový guru Goral 

S civilnima ti moc neporadim.
Uvidis ktery ti vic sedi a ktery ma masivnejsi zipy na te nejpouzivanejsi kapse...
Uvidis ktery ti vic sedi a ktery ma masivnejsi zipy na te nejpouzivanejsi kapse...
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
Nový velký Deutry mívají problémy s výztuhama zádový konstrukce. Už sem viděl u několika kusů, že konce výztuh nahoře batoh probodly.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Já mám velký Deuter a nedaří se mi s ním se sžít, tlačí mě bedermí pás, takže ho moc nenosím a pak je to jen horší, je to začarovaný kruh. Ale dobré zkušenosti mám s batohem Osprey, takže uvažuji o výměně.
Nosím Deuter Futura 22 AC už nějakých 8 - 9 let, denně ho tahám sebou prakticky všude. Zipy otevírám denně několikrát. A teprve loni jsem začal uvažovat, že ho vyměním z těchto důvodů: začal se rozjíždět zip hlavní komory (po zmáčknutí jezdce zatím další rok drží), začala se párat síťka zádového systému v horním uchycení, rozedírá se polstrování ramenního popruhu. Žádná z těchto závad zatím nebrání používání batohu. Hledám náhradu, koukám po menších batozích (25-30l) berghaus, karrimor, 5.11, ale nějak pořád nemůžu vybrat adekvátní náhradu, takže možná skončím zase u deuteru, snad jen o něco větším než mám teď.
Osobně bych se nebál ani Maxpediček konkrétně Falcon II(25 litrů) nebo teď má přijít novinka Falcon III(40litrů) a Gyrfalcon(36litrů). Sice klasická raketová cena kterou ne každý je ochoten přijmout ale tady jsem nikdy nelitoval..
Spes non confunditur - naději nelze zničit
In vino veritas...in pivo taky..
In vino veritas...in pivo taky..
Není tu někdo vlastníkem batohu firmy TacticalPro Tactical 75l 2 gen.?
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/ba ... cal-75-ii/
Rád bych se optal na nějáké podrobnosti.
Díky
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/ba ... cal-75-ii/
Rád bych se optal na nějáké podrobnosti.
Díky
V týdnu mi přišel Tactical Pro 20 a první dojmy po pár cestách po městě jsou vynikající. Zpracování nemám co vytknout, řešení vnitřku mi taky připadá dobré, pohodlně se nosí, pevná ráda jsou fajn. Hledal jsem batoh do města a na jednodenní výlety do přírody. Když spokojenost přetrvá, koupím ještě ten 45...
ve spatnymMax píše:V jakým stavu je pak ale jejich tělo třeba ve 35 letech.
- Obrněný žebřiňák
- Pohlaví: i černoch by záviděl
Mám Wenger Swissgear Pegasus 17 (25l), který jsem koupil asi pře osmi lety, hlavně kvůli dobře polstrované kapse na notebook 17" a kromě zpuchřelé pojisté gumy, pořád drží. A že toho odnosil. Když vidím ty tenounké popruhy u moderních i drahých batohů, vždycky si na něj vzpomenu.
Koukal jsem a ten samý nový se dá koupit za 1600, což může být dobrá volba pro toho, kdo požaduje civilnější vzhled.

Koukal jsem a ten samý nový se dá koupit za 1600, což může být dobrá volba pro toho, kdo požaduje civilnější vzhled.

Co nepotřebuješ, nemáš. Co nemáš, nepotřebuješ.
- Rainier Wolfcastle
Můžu poprosit nějakého majitele Centuria o pár informací?
Jak jsou řešena záda? je tam nějaká duralová výztuha nebo plast? Nevyboulují se záda při pořádném napěchování?
Mohl by mi ještě někdo potvrdit rozměry 56/35/32 u 45 případně 54/34/31 u 30, které jsem našel na netu? Když tyto hodnoty použiji tak mi vychází úplně jiný objem.
Díky
Jak jsou řešena záda? je tam nějaká duralová výztuha nebo plast? Nevyboulují se záda při pořádném napěchování?
Mohl by mi ještě někdo potvrdit rozměry 56/35/32 u 45 případně 54/34/31 u 30, které jsem našel na netu? Když tyto hodnoty použiji tak mi vychází úplně jiný objem.
Díky
Rainier Wolfcastle píše:Můžu poprosit nějakého majitele Centuria o pár informací?
zdravim, dovolim si napisat moju skusenost s batohom Munro, co je starsi predchodca Centuriona. Nosim ho do prace - robim na stavbe a cast naradia si nosim do sebou - kladivo, kelnu, dve flase na vodu, plus ostatne veci. Vsetko len nahadzem dnu, kde je prave miesto. Pri ostatnych batohoch som vzdy citil obsah batohu, ked som ho neusporiadal. Munro mi sedi na chrbte stale rovnako, cize vyztuha funguje na vybornu - myslim, ze je to dural, pripadne iny kov, ziadne utrapene plasty.
Stale ma prekvapuje, kolko ten ruksak "spolkne" veci a stale sa tvari, ze este nie je prepchaty.
Takze za mna mozem rozhodne Munro/Centurio odporucit. Plus Centurio je kopatibilny s inymi "military" batohmi od Berghaus.
Rám je dural (viz. foto)
Záda se nevyboulují, alespoň u toho co tam tahám já. To je věci do lesa. Asi kdybych tam měl kovadlinu tak to tlačit bude.
Měřit to nebudu, je to bágl. Ale je hodně překvapivě velký, i když se na první pohled nezdá
Našlapu do něj co chci a jak píše předřečník, Centurion je kompatibilní s Crusaderem, tak tam jen fláknu boční kapsy a je to. Ale to jsem popisoval už před tím.
Záda se nevyboulují, alespoň u toho co tam tahám já. To je věci do lesa. Asi kdybych tam měl kovadlinu tak to tlačit bude.

Měřit to nebudu, je to bágl. Ale je hodně překvapivě velký, i když se na první pohled nezdá

- Rainier Wolfcastle
No já se ptal proto, že batohy menšího objemu, které mi prošly rukama, měly vždy plastovou výztuž. A když byl batoh pořádně napěchován tak to dělalo na zádech bouli.
S koulí (velká polní vz.60)na zádech jsem kdysi začínal čundrovat. nic moc. Tohle jsou ale Berghausy, Rainiere
Munro se trochu vybuluje, protože nemá kromě rámu jinou zádovou výztuhu. Centurio drží tvar pěkně, záda jsou vystlaná 3D pěnou.

- Rainier Wolfcastle
Tak assault 2 to dělá taky
má jen plastový profil na zádech, aby držely tvar. proto se ptám, jak to má řešené Berghaus

prakticky všechy assaulty to dělají a 3day packy. Berghaus je klasický komorák s molle vazbou
edit:vsechny co jsem mel moznost prohlednout
edit:vsechny co jsem mel moznost prohlednout
- Rainier Wolfcastle
Ok tak to bude presne to co hledám. Pokud by jste se někdo chtěli zbavit tak mi pisněte SZ ať zas nekoupim nečo nové a za týden se to neobjeví v inzerci 
Případně pokud by jste měli někdo tip na výhodnější kup (v ČR jsem ho viděl nejlevněj kolem 3t) případně možnost ho dovézt ze zahraničí, byl bych moc vděčný.

Případně pokud by jste měli někdo tip na výhodnější kup (v ČR jsem ho viděl nejlevněj kolem 3t) případně možnost ho dovézt ze zahraničí, byl bych moc vděčný.
Třídeňák mám taky od Eagle industries a ten se vybouluje, když je toho tam víc, to je pravda. Je to takový pytel na zádech. Berghaus je prostě plnohodnotný bágl.
Rainier: koukni ještě na munro. má ty stahovací čimfulíky po stranách