Mám Forestra s turbem, s LPG mám najeto 50 tis bez problémů, celkově od koupě najeto 80tis, jediná výměna kromě oleje bylo ložisko na zadním kole. Podvozek famózní, 160 cestovní rychlost bez problémů. Spotřeba LPG cca 11l. Díky zadnímu diferenciálu docela malý kufr (i když goran tvrdí opak), je potřeba brát ohled na to že je defakto na podvozku imprezy. Dnes bych šel spíše do outbacka s 3 motorem, nebo 2,5 XT s automatem. Obecně Subara brát do roku 08, potom už šla kvalita do háje, ideálně brát 02 - 08. U LPG je potřeba vzít kvalitní systém, jinak se počáteční úspora velice rychle ztratí v dalších nákladech a auto nepojede jak má.
S kontrolou oleje souhlasím, ploché motory ho ve vyšších otáčkách prostě žerou.
goral: doporučuji Subaru, outbacky 03 s velkým motorem se dají koupit do 100 tis, pak je potřeba počítat tak 40 tis za LPG. V létě jich bude na prodej dost

Pokud by si chtěl vyzkoušet forestra, jsem k dispozici
Jedno tendenční video
http://www.youtube.com/watch?v=TOYR9SBTL_g
Abych jen nedělal nekritickou reklamu, jakého offroada by ste doporučili do ceny cca 150 tis? Určitě benzín ( s výhledem na LPG, takže ne přímý vstřik), aby to trochu jelo i na silnici (160 cestovní rychlost), výrazně to nehnilo a dalo se to spolehlivostí porovnat se subarem? Tuším že asi nějaká toyota, ale jaká? Veterány neberu, teď sem prodal Gaz 66, protože prostě nejel a kvalita tam nebyla, po velkém autu pokukuju po unimogu, ale s tím se nedá jezdit pro rohlíky. Stavby nechci, je to hodně drahé, a výsledek není nikdy jistý.
Díky moc