Kolik teda mají flobert hlizny maximální energii, za ideálních podmínek ?
Tedy jen ze zvědavosti čistě z fyzikálních hledisek.
P.S.: střílím od boku a schválně přestřeluji ale proč mít lauf 1 metr když projektil po 0,5 metru má maximální rychlost

co jsem se o to zajímal, tak výkon je danej :dracekvo píše:A jak je vlastně u větrovek zajištěno, že se tam napumpuje takovej tlak, aby to dalo max. 16J?
To je tam nějakej redukční ventil jako třeba u kompresoru?
A nedavno sem jen tak prohlížel větrovky a našel sem 9mm z výkonem okolo 190J ve verzi na ZP. By mě zajímalo jak to asi střílí ten 9mm knedlík těma 16J. To musí z hlavně sotva vypadnout) Ale cena docela brutální. Něco okolo 30 tis.
hehe, "Tahle země není pro starý..."jerry.mysak píše:před pár lety jsme rozebírali v práci výrobní linku a vyběhla krysa a schovala se do potrubí. Měl jsem náhodou v autě několik střel do 9 mm para. Tak jsem pro ně doběh, nabil do trubky co měla díru asi 9,2 mm, délky asi 1 m. Připojili jsme ji zahradní hadicí k tlakové nadobě ve které bylo 8 barů.Tlak vzduchu střelu vymet a asi 5 ranou jsme krysáka trefili. Rozbilo mu to hlavu. Zkoušeli jsme pak dostřel a při náměru cca 40 °to dolétlo přes halu co měla skoro 60 m.
tak příslušný žáby si chovat můžeš, to zatím nikdo nereguluje....jerry.mysak píše:Deadman
bral jsem to tak, aby to bylo legální, moc to nestálo, nikdo ti to neukrad a byl levnej provoz.
Foukačka, pokud nemáš kurarelumpa jen nasere. A v zimě mu už vůbec neublíží.