Jak velký arzenál a co v něm

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
MRAK
VIP

Re: Jak velký arzenál a co v něm

Příspěvek od MRAK »

ta 83 v 7,65 OK
k tomu škorpa ve stajný ráži
75 v 9L OK
k tomu ještě něco v 9L

58 v 7,62x39 OK
k tomu ještě jednu kosu

pokud chceš něco na delší vzdálenost a náboj 7,62x54 .... tak ten vepřík je podle mě dost drahá záležitost, nicméně prej kvalitní , zvaž ještě rumuna (PSL), a v opakovačce třeba do OPU vz.54

Stejně si to uspořádáš podle sebe ... takže ... ;)
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

pepa_z_brna píše:Tak dnes jsem dostal ZP a muj plan je:

CZ 83 9mm Br - otec (po PA)
CZ 83 7,65 - pritelka (po PA)
CZ 75 9mm L - ja
CZ 858 - otec
Vepr Tactical Sniper Rifle 7.62x54R - az bude dostupny (nebo resit dovoz??) ja
Brokovnice....treba ta ukrajinska Fort co je v burze - kdo bude mit ruce a bude uvnitr budovy (hlidat schody :twisted: )

CZ 858 a CZ 83 9mm Br. uz v podstate je. Dostupnost streliva je momentalne sice horsi (9mm Br., 7,65), ale sel bych spis cestou mit vice razi, pro pripadny barter streliva atd. Predesilam, ze zbran pred PA budu nosit pouze zcela vyjimecne a da se rict jen na strelnici. Je to pouzitelne nebo mate vyznamne vyhrady?? Diky za nazory
1. Urcite sjednotit raze, nejlepe na 9mmL.
2. Vybrat si kvalitnejsi (a spolehlivejsi) pistole.
3. Samonabijecku 308W nebo 7,62x54R ano, ale jedine v pripade vlastnich zasob ND.
4. Brokovnici ano, jeji sila je mocna ;)
5. Sa58-icek neni nikdy dost a mohou zastoupit i funkci "odstrelovacky".
6. Par krabicek ruznych razi na barter.
pepa_z_brna

Příspěvek od pepa_z_brna »

No udelal jsem chybu,ze jsem detailne nepopsal situaci. Pritelkyne vubec nechtela o ZP slyset,nakonec po hadkach,ze teda jo a jedna dlouha a jedna kratka. Takze uz ted je vlastne seznam prekrocen, coz ale nejak postupem obhajim, protoze uz jsem zacal....."taky budes jednu potrebovat, nemuzu myslet jen na sebe" atd. :D
Ona hlavne vidi problem ve financich co v tom lezi,proto jdu cestou patriotismu a je tam vetsina CZ. Dalsi co je problem, je trezor. Mam vyklenek kde maximalne soupnu WSA-7 ale na nej rekla..."na co 7 dlouhych kdyz budes mit dve zbrane??!!"" takze jsem ji chlacholil,ze teda vezmu WSA-5 a nic mensiho se na dlouhy nedela. Takze i tady doufam,ze to nakonec bude wsa-7,protoze byla "v akci" :P
Vyber razi je nejenom o barteru,ale o 7,65 jsem cetl ze nekope,proto je to urcene pro pritelku,protoze nejdriv nechtela o strileni slyset a pro ni by 9mm Luger uz byl moc a poslala by me uplne do haje po par vystrelech.Sice jsem premyslel o jeste mensi razi pro ni, ale zrovna tahle 83 se objevila za 1500 na huntingu. No tezko rict jaka bude kvalita, ale prodejce rikal bez vule atd, za ty penize super, protoze pokud nebude vazny problem, tak drobnosti zvladne otec,ktery je vseumel -strojar a nahradni dily bych uplatnil u 2 pistoli.
Je to vsechno o financich. Pred 3 m. jsme se stehovali a uz jsme hodne proinvestovali penez do bytu a navic jsou tady investice dalsi, takze bojuju o kazdou korunu z rozpoctu co muzu dat do zbrani. Navic rodice ted koupily chatu, spis teda barak v zahradkarske kolonii, takze je to ted spatny, protoze to zarizujeme jeste tam.
Takze ted musim jit cestou aby neco bylo a asi postupem casu obmenit a jit tou cestou sjednoceni razi.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

nikde nevidim .22. na trhu je dostatek levnych zbrani, levna munice, dostatecne vykona i pro lov. navic munice ma nizkou hmotnost, tudiz ji lze hodne nest.
pepa_z_brna

Prave to jsem resil pro pritelku, ze bych koupil Berettu 71 a pak i nejakou třeba ZKM 456, ale jak jsem predeslal uz tak je seznam prekrocen, tak snad postupem casu se zmeni názor (nebo se ztrati prehled co je v trezoru), protože i když je to super levne strileni, tak preci jen 7,65 bude na obranu lepsi. Jinak vyhledove ke kazde razi (mimo brokovnici) bude 1000-2000 streliva. Momentalne uz něco je, ale je mi jasny, ze zrovna 7,65 a 9mm Br. nebude levna zalezitost a nebo budu muset mit stesti na nekoho kdo se bude zbavovat.
des
Pohlaví: muž

Příspěvek od des »

pepa z brna : určite zjednotit kaliber krátkych a ideálne aj zásobník. cal 9x19. výrobca podla preferencií - rakúsky, uhorský, nemecký, slovenský, americký... velkost podla vkusu každého užívatela
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Kup si jeden kvér - jakýkoliv. Střílej, střílej, střílej, půjčuj si od kamarádů, od lidí na střelnici, střílej, střílej, střílej a zase střílej. Nakonec zjistíš, že pokud nechceš být pouze vlastníkem zbraně, ale střelec, tak ten seznam podstatně přehodnotíš. Neznám nikoho, kdo by si tím neprošel ;)
pepa_z_brna

No poridil jsem to dle hesla "radsi mit a nepouzit nez potrebovat a nemit", protože pokud by něco nastalo, tak nesezenu nic a zbrane bez potřeby ZP jsem nechtel. Situacim kde bych ji musel pouzit před PA se snazim vyhnout, takze by to byla blba nahoda - i když zrovna ted ta Kena :shock: . Do práce ji tahat nemuzu a v praci jsem v podstate skoro porad (aspoň me to prijde), takze moc prostoru pro noseni není, takze jsem to stejne zatím zavrhl. Na strelnici se dostanu tak 1-2 max (100+100 naboju) za mesic, coz není moc, ale v 9mmL nakonec budu mit zdroj streliva, takze doufam, ze pak bude vic casu. Zvazuji hlavne nejaky ten kurz takticke strelby co se tady nabizel, strelba na terc myslim na zacatecnika ujde. Takze se da rict, ze nakonec prece jen budu pouze vlastnik :lol:
cipis

Příspěvek od cipis »

9x19 že je moc na holku? Ale houby, to je jen psychika. A jestli to uvažuje jen jako pak, tak tím spíš naučit se střílet z něčeho pořádného, protože nikdy nevíš, co ti padne pod ruku.
pepa_z_brna

Uz je to tady diky me OT.....ale schvalne by me zajímalo, jak se na věc tvari vase polovicky.....ja budu rad když ji tam vůbec dostanu, vezme pistoli do ruky, naucim rozlozit a bezpečnou manipulaci a vystrili aspoň 50 na terc....proto at to aspoň tak nekope.
napr. autoškolu jsem ji nutil delat rok a mela i vlastní auto, ale prisla zima.. a uz neridila :roll: . Nastesti ma jiné prednosti.
Chtelo by to zbrane a nase/vase zeny a jsem zvedavy jak to mají doma ostatní ;)
Bakly

Příspěvek od Bakly »

Necituj těsně předcházející příspěvek (Mrak) :-x

Moje žena 8-) Oni to mají prostě trochu v krvi.
Viet-cong.jpg
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Výběr pistolové ráže atd. pro ženy se mimo jiné řešil zde: http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... y&start=80
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Hele Pepo,

musíš pomalu a opatrně nejdřív jsem vzal drahou polovičku na střelnici s dlouhou .22LR samozřejmě se bála, ale pak vystřelila a už to šlo. Za asi rok po tom pekně už s 9mm a situace se opakovala zase se bála, vystřelila a pohoda. No teď je na řadě sa58 :)

Jestli ti můžu poradit, tak jestli máš hluboko do kapsy tak by bylo vhodné se řídit heslem: "Nejsem dost bohatý na to, abych mohl kupovat levné věci"

Než se snažit naplnit trezor za dva měsíce to je lepší si počkat a kupovat kvalitní zbraně, hlavně pistole já mám K100, ale upřímně řečeno kdybych se rozhodoval teď tak vezmu G17, protože je to prostě dobře vyrobený dělník za rozumnej peníz. Na výrobky ČZ bych se vykašlal pokud to má chránit tvůj život na to mají tak kolísavou kvalitu výroby, že je z toho jednomu až špatně.

A jenom tak mimochodem mám ZKM 452 provedení s plastovou pažbou a hádej co ... stojí za hovno pažba je nekvalitně vyrobená a třeba povrchovka na flintě taky nic moc. Zkrátka jsem si myslel, že na opakovačce nebude mít ČZ co zkurvit, velmi jsem se splet. Znova už bych do ní nešel.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Patriotismus a nakupování "Czcech Made" je jistě pěkná věc, ale pokud se jedná otázky bezpečnosti či jiných "strategických" záležitostí, tak prioritou je asi u většiny z nás poměr cena/kvalita, ale v otázce kvality by měla být stanovena určitá mez, za kterou by se chodit nemělo. A osobně nejsem nějak nadšený z produkce CZ po roce zhruba 1991/92 a předrevoluční produkce CZ50/70, CZ82/83 či pistole vz. 52 rozhodně také není žádná "hitparáda", navíc zde hraje velkou roli i historie konkrétní zbraně.

Rozhodně bych při "vyzbrojování" střelce - rozpadlíka šel cestou jak doporučoval MacGyver. Nejprve si postupně najít kvalitní zbraň, se kterou se mi bude co nejlépe střílet (přesně, rychle a účinně) a bude spolehlivá. Nicméně chápu a také pamatuji situaci, kdy člověk si pořídí ZP a hned chce si koupit nějkou "srdcovku" z doby, kdy na zbraně jen koukal ve výloze či obrázcích ve SR.

Takže bych chápal svoji první zbraň jako možné provizorium, u kterého mohu ale zůstat i docela dlouho. Až si najdu něco lepšího, tak zbraň může zůstat v trezoru pro člena rodiny či jako záložka (přece jenom, pokud vím, že je ta zbraň spolehlivá, má s ní něco nastříleno nejen já, ale i členové rodiny, tak je škoda ji poslat do světa, pokud k tomu nejsou jasné ekonomické důvody).

Edit: Civilní klon SA vz. 58 beru jako základ každého arzenálu rozpadlíka. Sice to není moc na skryté nošení, ovšem poměr výkon/cena s bonusem ve spolehlivosti, dostupnosti náhradních dílů i tuningových prvků, levném střelivu,etc. je bezkonkurenční. Navíc na toto dílo československého průmyslu jsem osobně velmi hrdý.
pepa_z_brna

Jenze ja uvazuji,ze co kdyz nastane PA zitra?? Celkem verim blackoutu, proto bych nechtel stat pred prazdnym trezorem, bohuzel i za cenu toho, ze nemam super zbrane. Tu 83 9mm Br. mam jeste kvalitni vyrobu a je po kriminalistovi, takze je jen nosena a strelba me prisla OK. Myslim, ze ucel by splnila. CZ 858 je nestrileny kus, ja zatim nestrilel. Uz jsem na nej stacil koupit i zdejsi vysuvnou pazbu a mam pripraveno 1k naboju po 3kc,pokud si znamy neporidi taky 858 nebo SKS.
Jinak pritelka nema strach ze zbrani, ale ma k nim odpor a navic v tom vidi utopene finance. Nakonec postupne podleha, prece jenom se pindik houpe dole me....ale je tvrdohlava, takze bojujeme. Patriot vubec nejsem, nabidnout me svycar obcanstvy s tim, ze se nemuzu sem vratit, nevaham sekundu - pokud bych mohl vzit rodinu. To je boj co jsem doma prohral, protoze nejradsi bych vypadnul do treba SA (saudska arabie), vydelal si 800-900k za rok, v podstate vse usetril a pak se vratil nebo spis pokracoval do Kanady. S pritelkyni by jsme meli tyto penize x2, protoze je taky zdr. sestra u nich zadana. Islam neresim,rok-dva bych prezil a pak bud CR nebo ta Kanada. Ale ona nechce ani do AT,takze nastvanej drepim tady.
Ja ty argumenty chapu, ale asi budu muset jit ted cestou nakupu levneho a po case obmenovat. Rad bych pak nasetril na toho vepra, uz ted mam necelych 500 naboju kvalitnich - pro snipery Opu 54 (HPBT myslim) a extry, takze bych to nerad poridil do svt 40 nebo mosina. SVD nedam, ale ten vepr me pro tuhle razi presvedcil, pockam jak ho budou hodnotit a na jakou bych se dostal cenu. Tam neslevim. V byte musim udelat kuchyn, vestavnou skrin a asi dalsich 30-40k, pak uz budu v pohode. Na kuchyn a skrin mame uz usetreno,takze za 2-3 mesice to bude v pohode. Tim ale si stejne doma neobhajim, ze kupuji pistol po 10k, coz jsou tak ceny K100. Proto jsem byl zvedavy jak bojujete doma vy, ale co jsem zatim slysel, tak je to vesmes podobny....snazil jsem se najit tema, ale dal jsem hledat "zeny" a nic kloudneho nenasel. Nebyl az tak cas na nocni...kdyztak by se to stejne mohlo promazat nebo presunout do "trable zacatecnika pepina" jsou to romany pro ostatni nepouzitelny. Skoda, ze jsem propasl ted pegas u piva by se resilo lip ;)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Kde chceš kupovat Vepr v 7.62x54? Pokud vím, tak ho u nás neprodávají. Jen v .223rem a .308w (velmi rád se nechám vyvézt z omylu).
CZ 858 nestřílený je asi jako UFO. Každý o tom mluví a nikdo neviděl.
Jinak u nás to žena také bere jako utopené finance, takže si to prostě financuji tak nějak po svém, odkloněně ;)

EDIT: ještě mě napadlo, zda ten VEPR potřebuješ při nedostatku financí tak nutně. Je bez diskuze, že je to jedna z absolutně nejlepších AK-based zbraní. Na druhou stranu oproti nějaké Zastavě, Saize, FNFALu Ti v reálném nasazení poskytne šanci trefit chlapa tak o 100m dál, než levnější kousky. A za ušetřené prachy můžeš uvažované CZ83 a další staré CZ upgradeovat na Glocky, což Ti IMHO dá mnohem víc, než puška z relativně luxusním zpracováním.
Naposledy upravil(a) štaflík dne 26.09.2013 13:04, celkem upraveno 2 x.
pepa_z_brna

No znamy zna nekoho se zbrojni licenci co vozi SKS ulozenky atd., takze budu sondovat, zatim moc nevim....a budu doufat.

Nestrileny puvodnim majitelem.....jsem myslel tu 858.....do 100 ran.

Edit: glock ve me vyvolava :puke
Absolutne se me ta zbran nelibi....nedal bych za to ani 6k, ostatni neresim (spolehlivost atd)
Naposledy upravil(a) pepa_z_brna dne 26.09.2013 12:36, celkem upraveno 1 x.
Steril
VIP

Příspěvek od Steril »

Když si domů přinesu něco nového tak se tvářím že to už mám dlouho, málokdy to žena pozná. Když se ptá na cenu tak tu skutečnou dělím čtyřmi :) bez těchhle triků bych měl sotva vzduchovku.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

No tak nemusí to být zrovna Glock, prostě něco moderního, třeba Kačena. Nicméně pokud očekáváš zítra SHFT a řešíš estetickou krásu zbraní, tak v tom cítím lehký rozpor. Glock je :puke , dokud ho nezačneš rozebírat a čistit a dokud kolem Tebe kolegové při kurzech ICS s krásnými pistolemi pořád řeší nějaký problém a Ty jen střílíš a střílíš a střílíš...
Chci říct, že dvě historické pistole výrobce s velmi rozkolísanou kvalitou výroby a v nevalných rážích jsou větší handicap, než (pro praxi) mírně větší přesnost dlouhé. Ono pak stejně víc udělá střelivo a zkušenost, než jestli kropíš s celkem luxuním Vepřem či ošuchanou saigou či Zastavou...
Skalik
VIP

Příspěvek od Skalik »

Já si zbraně kupuju za svoje peníze stejně tak jako motorku a věci k ní. Drahá si zvykla a podporuje mě ve všem co mě baví.

Ohledně větších investicích jako rekonstrukce, nový auto se rozhodujeme spolu a děláme kompromisy nicméně náklady dělíme na polovinu.

Sám jsem se smířil s tím, že když bude kník zítra tak holt nebudu mít toliko věcí a zásob co bych chtěl nebo měl když to přijde za rok, ale touhle logikou bych se mohl dostat k tomu, že si půjčím půl mega a udělám pořádnej nákup.

Takže si to nejřív doma zařiď podle toho, že máš toho pindíka :lol:

Jo a kde jsi vzal 7,62x39 za 3kč kus?
Odpovědět