Loupežnická roštěná od Expresmenu
Hotové, sterilované jídlo. Baleno v bariérovém sáčku, sterilizace probíhá patentovaným způsobem v autoklávu. Doba minimální trvanlivosti jsou tři roky. Jídlo je bezlepkové a v nabídce mají i další jídla pro osoby alergické např. na vejce, mléko, sóju a podobně.
Dostal jsem se k tomu přes člověka, se kterým jsem spolupracoval. Má silnou celiakii a tyto balíčky si vozí i na dovolenou. Protože v rodině máme také nesnášenlivost na některé potraviny, zaujalo mne to. Dlouhá trvanlivost jako bonus. Pořídil jsem několik jídel na zkoušku a tak se mohu podělit. Jídla jsou bez přílohy. Takže je na každém, zda zakousne bramboru, nebo rohlík.
Dnes jsem "vařil" Loupežnickou roštěnou. Jednoporcové, 300g. Příprava buď ohřátím v rendlíku, v mikrovlnce (bez obalu), ponořením obalu s jídlem do horké vody, nebo třeba v rychlovarné konvici. Zkusil jsem i po studenu a bez problému by to šlo, třeba s kusem chleba. Uvařil jsem k tomu rýži a podělil se se synem. Nakonec jsem mu musel ještě přidat ze svého, protože první talíř slupnul jako malinu. Pro jednoho je ta porce dobrá, pro dva tak do polosyta.
Sáček má na bocích perforaci, ale je třeba "zatrhnout hlouběji, jinak se neobejdete bez nože. Vůně po otevření příjemná. Z obalu vypadnul s omáčkou i pěkný kousek hovězího, který šel nakrájet lžící a pěkně se rozpadal. Sáček jsem několikrát vytlačil, abych z něj dostal co nejvíc. Po rozřezání tam zbylo tak na slabou polévkovou lžíci omáčky. Výtěžnost tedy velmi dobrá. Obal je odolný, zkusil jsem do něj i několikrát bodnout a nůž prošel skrz až při vynaložení větší síly. Příště zkusím dát balení do hrnce a zatlačit, kolik to snese, než se roztrhne. Chuťově hodnotím na výbornou. Měl jsem obavu, že bude jídlo hodně mastné, ale mé obavy se nepotvrdily.
Ve výsledku dostanete za 85Kč jednu porci chutného, trvanlivého jídla, které sníte i po studenu, pokud není kde ohřát. A já příště zapracuji na servírování, trochu mi ta omáčka utekla.

A na talíři je vyfocená půlka porce.
Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.