Testy konzerv a polotovarů
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pro mě jako pro laika to podle složení může bejt klidně šampon nebo jed na krysy..
..dyš jediný lesní vovoce v tom je mrkef, tak to přestává fšechna sranda
Jnak mě z umělýho sladidla (ale nevím kterýho, dál sem to nezkoumal) bolí hlava, a docela dlouho mi trvalo přijít na to že je to právě tím sladidlem.
..dyš jediný lesní vovoce v tom je mrkef, tak to přestává fšechna sranda
Jnak mě z umělýho sladidla (ale nevím kterýho, dál sem to nezkoumal) bolí hlava, a docela dlouho mi trvalo přijít na to že je to právě tím sladidlem.
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
Tak oni ty instantní nápoje na tom budou v tomhle ohledu stejně. Tohle je od těch ostatních aspoň dobrý.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Od pondělí ho zase budou mít.Serža píše:překvapil ten Hamé, Pork Luncheon MEAT, RETRO EDICE (jen v Lidlu)
že jako Hamé a nejlepší
- Fabulous
- Administrátor
- Příspěvky: 8795
- Registrován: 17.09.2011 21:33
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Bydliště: Praha a okolí
- Kontaktovat uživatele:
Re: Testy konzerv a polotovarů
Guláš z německého Kauflandu. Libového masa tak akorát a skutečně vynikající kořeněná chuť pravého guláše. Příloha není součástí konzervy. Na talíři nikdo nepozná, že jde o průmyslově vyrobený produkt.
Doporučuji!
Doporučuji!
-
- Příspěvky: 36
- Registrován: 26.03.2015 16:54
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Kroměříž
Re: Testy konzerv a polotovarů
V předvánoční nabídce polského Tesca je směs do buchet. Obsahuje mák, cukr, rozinky, kandované ovoce. Minimální trvanlivost tři roky. Další konzerva, menší, pro změnu karamel. Jsou to zkrátka vyšukané příjemnosti.
- DanBlack
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
Pikok Segedýnský guláš
Žádný zázrak.
Chuťově docela mdlý guláš s výraznou chutí zahušťovadel a "konzervovým ocáskem"...
Zelí tam sice bylo vidět, ale vůbec nebylo poznat.
Žádný zázrak.
Chuťově docela mdlý guláš s výraznou chutí zahušťovadel a "konzervovým ocáskem"...
Zelí tam sice bylo vidět, ale vůbec nebylo poznat.
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
Rozhodně nesouhlasím s tvým hodnocením. Naopak potvrzuji DeadManovu recenzi Pikokáckých konzerv ze strany 22, tohoto vlákna.
- DanBlack
- Příspěvky: 1484
- Registrován: 02.02.2012 23:19
- Pohlaví: malé, zrzavé
- Bydliště: Severní Čechy
Re: Testy konzerv a polotovarů
Maso bylo super - velké kusy a libové.
Jen celková chuť byla dost chabá a zelí nebylo poznat. (ale vidět ho bylo dost)
Jako "obyčejný guláš" to byl průměr, jako segedýn o něco slabší...
Chuťově to připomínalo konzervy od Hamé - nedělá to nakonec Pikok v různých fabrikách?
Jen celková chuť byla dost chabá a zelí nebylo poznat. (ale vidět ho bylo dost)
Jako "obyčejný guláš" to byl průměr, jako segedýn o něco slabší...
Chuťově to připomínalo konzervy od Hamé - nedělá to nakonec Pikok v různých fabrikách?
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Také nesouhlasím s hodnocením. Celé rodině uvedené guláše chutnají.
U mě vítězí Vídeňský, následně maďarský a nakonec segerín.
Ale pokud Ti nechutná, nevadí, aspoň když budou v akci, tak zbude více na ostatní.
Jinak kdo ještě nezkusil, tak ať si na zkoušku koupí a udělá si obrázek sám.
U mě vítězí Vídeňský, následně maďarský a nakonec segerín.
Ale pokud Ti nechutná, nevadí, aspoň když budou v akci, tak zbude více na ostatní.
Jinak kdo ještě nezkusil, tak ať si na zkoušku koupí a udělá si obrázek sám.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Já mám zrovna z nich segedín nejradši .
Na rozdíl od Vídně nebo Maďara ho, v případě nouze, díky obsahu zelí bez problému zazipuju do bříška i bez chleba či jiné přílohy, rovnou za studena z konzervy.
Ty ostatní mi takto servírované už trochu štosujou.
Na rozdíl od Vídně nebo Maďara ho, v případě nouze, díky obsahu zelí bez problému zazipuju do bříška i bez chleba či jiné přílohy, rovnou za studena z konzervy.
Ty ostatní mi takto servírované už trochu štosujou.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Testy konzerv a polotovarů
Přesně, segedín mám taky nejradši, ale proto, že to je segedín. Jinak by vyhrál vídeňskej. A ano, Pikok je jen značka a výrobci jsou jiný.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Konzervy normálně vůbec nejím, ale nechal jsem se nalákat na zlevněné guláše Pikok, právě jsem se snažil do sebe natlačit Vídeňský a můj "šálek čaje" to rozhodně není, takže zbytek skončil v záchodě. I přes vylepšení chuti velkou cibulí a dosolení a patřičné dopepření (používám když mi něco nejede), je to opravdu strava, která přijde na řadu, až budou sámošky hodně rozpadlé...
Re: Testy konzerv a polotovarů
Mě to taky nejede a ten glutamát je tam jako třešnička na dortu. Ale proti gustu...
Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
Re: Testy konzerv a polotovarů
JaPI
Domácí guláš je vždy lepší, ale jinak guláše zn. PIKOK jsou pro mě dobré a když je sní i moje děti, tak to je už co říci. Jinak jsem si přečetl v jiném příspěvku, že jsi byl dříve jen na raw stravu - naklíčené všechno možné, tak tomu pak rozumím, že Ti konzervy nejedou.
Jinak já se konzervám nebráním, ale beru to jako nouzovku - rychlé jídlo, když se mi nechce vařit a jsem vesměs sám.
(Takový guláš za 2 minuty ohřeji a mám na zahradě, nebo na výšlapu atd. jídlo)
Domácí guláš je vždy lepší, ale jinak guláše zn. PIKOK jsou pro mě dobré a když je sní i moje děti, tak to je už co říci. Jinak jsem si přečetl v jiném příspěvku, že jsi byl dříve jen na raw stravu - naklíčené všechno možné, tak tomu pak rozumím, že Ti konzervy nejedou.
Jinak já se konzervám nebráním, ale beru to jako nouzovku - rychlé jídlo, když se mi nechce vařit a jsem vesměs sám.
(Takový guláš za 2 minuty ohřeji a mám na zahradě, nebo na výšlapu atd. jídlo)
Re: Testy konzerv a polotovarů
Guláš od Pikoku je luxusní mana s třemi michelinskými hvězdami ...
oproti tomu jak vyvařovalo Cháčko v ČSLA .
Je vidět, že ta povinná vojenská služba dnešní mladé generaci chybí ve více ohledech.
oproti tomu jak vyvařovalo Cháčko v ČSLA .
Je vidět, že ta povinná vojenská služba dnešní mladé generaci chybí ve více ohledech.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Jirka
Tak chuť je samozřejmě individuální záležitost, já se pořád převážně stravuju vegetariánskou stravou - luštěniny, rýže, pečivo, ořechy, ale občas mám chuť zaexperimentovat .... ještě mě čekají ty akční fazole v tomatě.
Hohe
Armádu nemám rád (je mi 47) a jsem moc rád za novou dobu, kdy nikdo nenutí mladé lidi, aby ze sebe dělali pitomce v rámci tzv. státního zájmu.
Tak chuť je samozřejmě individuální záležitost, já se pořád převážně stravuju vegetariánskou stravou - luštěniny, rýže, pečivo, ořechy, ale občas mám chuť zaexperimentovat .... ještě mě čekají ty akční fazole v tomatě.
Hohe
Armádu nemám rád (je mi 47) a jsem moc rád za novou dobu, kdy nikdo nenutí mladé lidi, aby ze sebe dělali pitomce v rámci tzv. státního zájmu.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Už je to delší dobu co se změnila receptůra k horšímu, poživatelný zůstal jen segedin. Ale ten glutaman ze mně pak smrdí i při čůrání, ja se oblak glutamanových par nese vzhůru...
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
Re: Testy konzerv a polotovarů
Segedin a maďar mě ještě čeká ... Je to sranda, ale ráno jsem při močení cítil nějakou složku včerejšího guláše, jestli to byl glutamát, to tedy nejsem schopen posoudit.
Re: Testy konzerv a polotovarů
Proč se jako téměř vegetarián pouštíš do testování gulášů v konzervách?
Ono to ani pro masožravce není žádné "the best", čerstvé je čerstvé...
A s bacilovým názorem že guláše Pikok nejsou co bývaly musím souhlasit.
Ono to ani pro masožravce není žádné "the best", čerstvé je čerstvé...
A s bacilovým názorem že guláše Pikok nejsou co bývaly musím souhlasit.
Re: Testy konzerv a polotovarů
No protože jsou zrovna tyhle konzervy tady prezentovány jako velmi jedlé a osobní zkušenost je prostě osobní. Mám doma asi 10 kg hrachu, 50 kg vlašáků a asi 10 kg lískáčů, což je zásoba na komfortní cca 4 měsíce, ale občas nějaké to zpestření nezaškodí.