Doktorka mi na to rekla, ze mam byt asi rad za to, ze jsem si nasel "co funguje" a toho panaka si mam dat.
Yup. Je to tak. Pohanka a rýže. Překvapivě existuje i alergie na rýži, ale to se týká spíš Asie než nás. U nás nevím o nikom. Naopak o lidech alergických třeba na lepek o těch vím u nás o spoustě.
No a nebo nějaká jiná potravinová alergie. Chceš-li vědět přesně, stav se na gastru nebo alergologii a nech se vyšetřit. Mě by z těch šmakulád zabilo třeba granulované mléko, syrovátka a nebo rovnou sýr v prášku. Přidává se to pomalu snad do všeho i když nemusí. Tohle by byl můj tip.
Existuje i alergie na červené maso. Fakt, nekecám, Ale je to velmi velmi výjimečné (souvisí to třeba s kousnutím klíštětem). Já syrové maso nežeru vůbec (stejně třeba jako vajíčka) a asi to má důvod proč se tepelně upravuje.
Pravděpodobně se jedné o fenomén dost obecný, ví se o něm dlouho. Dosis sola facit venum (jen dávka dělá lék). To je pravděpodobně případ toho glutamátu, jsou u něj stanoveny maximální dávky, které se můžou do potravin přidávat. Osobně znám děcka, které pravděpodobně po něm (po vyšších dávkách) blily.
Orální použití E175 jsem viděl naposledy ve Hře o trůny...a nebyl to hezkej pohled.