vrb píše: ↑06.02.2024 17:32
Takže jsi živoucí důkaz, že se dá vyjít s jídlem za 1500Kč / osoba / měsíc.
Jen jsem mu řekl, že teď už je to jedno a že když bude nasraných lidí moc, tak ani jeho majetkové poměry nebudou udržitelné, protože se zvolí zase nějaká forma komunismu a bude to.
s tim prerozdelenim majetku stredni tridy chudym mas pravdu, vsak se to take deje formou tech davek a zvysovani dani z majetku. my jsme na zadnou formu podpory nedosahli, protoze vydelavam moc. protoze jsem proaktivni blb, energetickou krizi jsme prosli s elektrikou za 2,50 kc/kwh, plyn myslim 1,70kc. elektriku uz mame za 3,90 a plyn asi 2,30, nekdy ted nam konci fix, tedy uzasny statni tunel, tedy strop jsem nepotreboval.
uplne neni na miste tvrdit, ze jsme dukazem ze se da vyzit za litr mesicne. to by chtelo zapocitat i naklady na chov s lov, zohlednit cas a tak. ale v regalmarketech kupujem fakt jen prvosuroviny a to vychazi na tech 6 litru na mesic. ale nakupuju po pytlich a kartonech
kdo chce psa jist, hulky si najde. vikend jsme ted travili zpracovavanim repy, ktera se povedla za 15kc/kg v 20kg pytlich a mrkve 10kc kilo. jini jeli na hory
za mne je klic nakupovat a sbirat sezonne. jablek mam od duchodcu za odvoz vic nez snime, zavarime a zkrmime divocakum, duchodcu nemusi hrabat zahradu. mame dvacet litru spendlikove mermelady, stalo to jedno odpoledne s deckem v lese, asi 10kg cukru a flasku suchy palavy co jsem u zavarovani ekologicky zlikvidoval. a tak bych mohl pokracovat.
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.