Výběr vhodné obuvi

...aneb vše na tělo včetně taktické výstroje
Odpovědět
Maximus
VIP

Re: Výběr vhodné obuvi

Příspěvek od Maximus »

Pokud to chceš typicky na čekanou, s ne moc chozením, tak bych místo zateplených trekovek volil spíše trochu víc "specializované" boty. Osobně mám zimní boty Columbia - předchozí generaci současných BUGABOOT PLUS II OMNI-HEAT (existují i v "loveckém" camo vzoru) a za výprodejovou cenu to byla podle mne opravdu dobrá koupě. Od té doby nevím, co jsou to mrznoucí nohy.

Pokud musí člověk někde déle čekat v mrazech na jednom místěm tak je dobré stát spíše na nějakém izolujícím materiálu - dřevo, karton, polystyren, stará matrace, "čečině", etc. než na promrzlém betonu či dokonce ve sněhu - samozřejmě jestli to jde ;).
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

V Rock Pointu mají teď zimní The North Face za 1499Kč. Vypadají dobře. Hned sem si jedny vzal. Za tu cenu nekup to. Zkoušet je jdu tenhle víkend do Jizerek.
http://www.rockpoint.cz/boty-tnf-chilkat-ii-296402.html
hrd

Příspěvek od hrd »

díky všem za tipy - jinak velikost mám kolem 13, tím se mi zužuje výběr, ale našel jsem třeba tyhle - http://www.salomonshop.cz/obuv/salomon- ... p-352959-2
na Meindl se chystám zajít podívat, ale nevím, jestli opravdu dám do zimních bot třeba 8000 Kč
Marty
Pohlaví: muž

Příspěvek od Marty »

Jo to tĕ chápu, pro mnĕ cca před 10 lety kiruny od meindla prostĕ srdeční záležitost.
Padla na to vvte dobĕ skoro celá výplata, ještĕ že jsem byl svobodný :lol: teď by to neprošlo.
Venet

Příspěvek od Venet »

Tak Haixy sú po zaťažkávajúcej skúške. 2týždne tvrdej driny v lese a močiaroch, a zvládli to bez straty kytičky. Koža trochu zmäkla, sú teraz pohodlnejšie, lepšie sa v nich chodí dlhšie trasy. Ale myslím že som ani jeden deň nespravil viac ako nejakých 10km. (nebol som na výlete - makal som). A mám ich bez toho nápisu.
Cogito, ergo armatum sum.
Darth Stewe

Příspěvek od Darth Stewe »

Ahoj, potřeboval bych poradit a nikde (tady ani jinde) nemůžu najít odpověď :-/
Hledám univerzální boty pohory s maximální životností do maxima terénů, na ceně moc nezáleží (když budou splňovat nároky, tak i kolem 8000).

Požadavky jsou:
*celoroční ošení
*dostatečná fixace kotníku (vhodné pro nošení těžkého batohu, terén, ale i občasný krátký běh)
*celokožené (asi ne nubuk - prý je to jen štípenka se zlomkovou životností)
*bez goretexu (neslyšel jsem nic dobrého o jeho životnosti)
*předpokládám třídu B nebo B/C
*snadno opravitelné a s pořádnou životností (kde jsou doby bot na 20 let?)

Plánované používání:
*Aby byly vhodné jak do našeho lesa, tak vydržely i nějaké kameny a průchod potokem a dalo se v nich jít i po zpevněných cestách a ve městě. Prostě odolné výletové.
*Aby byly vhodné pro SHTF event (bug-in i bug-out), tedy např. pro nutnost dlouhého pochodu se zátěží v českém terénu za jakéhokoliv počasí apod. Prostě kdyby se situace změnila na Ukraine-style nebo Bosna-style :(

Jak vidíte, vůbec se v tom nevyznám, takže každá rada drahá :-D
Marty

Příspěvek od Marty »

Strana 2, goraluv přispĕvĕk.
Pohledej borci jako Goral a Mcgajvr zde maji velmi fundované přispĕvky a doporučeni.
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Podíval bych se na Makary http://www.makaraobuv.sk/
Osobní zkušenost nemám, ale prohlížel sem si je na jedný výstavě a působily velice solidním dojmem. Navíc je dokážou ušít přímo na míru.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

to už ale nejsou B B/C. Já byl minulý týden v Garmisch a zkoušel jsem si ty jejich boty Beck New Brown, vypadjí de facto jako Meindl Perfect a nebo Makary. 3mm kůže...něšly ani pořádně utáhnout jak jsou tvrdé a chůze v nich je jako v lyžákoch. Běh v nich je naprosotu utopiíí. Pokdu chce měkčí a celokožené, dělají i model Pioneer anf Bajo a ten by po rozšlápnutí mohl být B
Darth Stewe

Příspěvek od Darth Stewe »

A neni kuze anfibio tenka a v podstate neco podobneho jako nubuk?
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

ne, je to normalni usen
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Myslím, že Restday odvedli opravdu dobrou práci na opravě podrážky :yes
Přílohy
IMG_20150329_125116_1.jpg
IMG_20150329_125131_1.jpg
IMG_20150329_125146_1.jpg
IMG_20150329_125220_1.jpg
You cannot kill me as I am already dead!
kubo4747

Příspěvek od kubo4747 »

Chlapci, poraďte mi z výberom obuvi. Neviem, či si mám vybrať Haix (tieto http://haix.sk/haix-airpower-x21-high/) alebo od nášho výrobcu BOSP (tieto http://www.armyoriginal.sk/1800/133223/ ... -bosp.html).

Ktoré si myslíte, že bude lepšia voľba? :D
kubo4747

Příspěvek od kubo4747 »

A ešte, čo hovoríte na Bates M9? Je to vhodná obuv na airsoft, voľný čas atď. aj na celoročné využívanie?
Schwimm

Příspěvek od Schwimm »

Při hledání vhodných bot jsem náhodně narazil na tyto stránky. Je to poměrně zajímavé počtení a pán je svým zaměřěním, řekl bych, "spřátelený".
http://www.festovni-veci.cz/blog/obuv/
Pokud je to nevhodné,prosím o smazání.
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Chtěl bych se zeptat znalých, co si myslí o Dr. Martens vyráběných v Anglii? Líbí se mi tyto: http://www.drmartens.com/uk/Men%252527s ... p/12308001 jenomže, jsem na boty ras. Tohle jsou podrážky mojich oblíbených bot po asi roce a půl nošení a buďte ujištěni, že nejsou první.
image.jpg
musí být celokozené, protože memebány trhám v okamžiku. Také polstrované výrobky si nevedou příliš dobře:
image.jpg
. Na podrážky vyráběné "třetí kosmickou rychlostí" si moc nepotrpím, je mi celkem jedno v čem chodím, jakou to má hmotnost atd. Ale v membránách se mi noha potí tolik, že ten smrad nesnesu ani já. Musí to být čistá kůže, jinak smrad a do pár měsíců roztrhaná membrána. Co mi ale vadí ze všeho nejvíc jsou ty podrážky. Kdyby ta podrážka u Martensek vydržela aspoň pět let, klidně bych za ně zaplatil, ale vydrží?
donovanstangiano

Příspěvek od donovanstangiano »

Nevydrží, já tam měl nějaké vzduchové polštáře - pod chodidlem a patou - a šlo to do prdele. O ostré kamení. A to jsem je měl na chození po městě a na motorku. Jinak boty super.
"Vždycky se najde někdo, kdo vám zkazí aspoň den, když ne celý život." Ch. Bukowski
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Kurňa, zkazil jsi mi naděje. Už jsem se na ty boty těšil. O těch vzduchových polštářích jsem četl, ale taky tam mluví o dlouhé odolnosti, dvacet let? Každopádně díky za ušetřené peníze. Kdybych věděl o botách, co vydrží aspoň půlku toho času, klidně bych zaplatil dvojnásobek. Bytelné boty, které vydrží časté chození po horách, kamenech atd. aspoň pět let? (poďrážka!!!) Zátěž asi 115kg, plně naložený, celkem často. Nejsem profík, tak to střídám (značky). Kupuji střední a vyšší třídu a všechno to je an jedno brdo. Do dvou let boty končí ať jsem platil kolik jsem mohl. Výměna podrážky není taky dvakrát ekonomická... :(
Atrop

Příspěvek od Atrop »

Nope
Ani u mě nevydržela tak dlouho.
Nosil jsem je celkem pravidelně zhruba 3 roky ale po týdle době to už přestalo bejt pohodlný. Když nepočítám že se vzorek obrousil skoro do hladka tak na patě z vnitřku boty se začala u mě rýsovat taková mřížka co je uvnitř podrážky. Tak nějaká delší chůze byla jak za trest. Na nošení po městě když je budeš střídat s jinejma botama tak ok, ale jako jediný boty s výdrží 5 let to rozhodně nevidim. Jinak kůže naopak vydržela do doby než jsem se na boty vykašlal a přestal mazat, pak praskla na boku paty. Nebejt toho možná by se vyplatilo podrážku vyměnit.( pokud to jde :?: ).
Baca
VIP

Příspěvek od Baca »

Za tie prachy, ktor vysolite za nasivku ci nalepku na jazyku, alebo na boku topanky, by mozno bolo lepsie zauvazovat o rucne sitych topankach u majstra obuvnika. Hlavne na tych do terenu by sa podla mna neoplatilo setrit :-)
Prežiť !!!
Odpovědět