Kdy to asi čeká nás, když jsou politici sluníčka

Byl bych mile překvapen, kdyby se ukázalo, že to není ve všem takové banda šulinů...kregan píše:
Co mám "zákulisní" informace, tak vláda uvažuje stejně.
Exhibicionistické pokrytectví. Celkem trefné. Se Zemanem nesouhlasím v řadě věcí, ale nedá se mu upřít, že je velmi dobrý řečník, který dokáže označit protivníky velice hanlivě bez toho, aby je tak přímo nazval.Hohepa píše: ....
Bez toho je to jejich gesto jen mediální populismus, či jak to formuloval. ....
PROSÍM??? Vážně nevidíte ten populistickej oslí můstek? Četli jste vůbec tu petici? Na FB, kterej je plnej ofcí, co se řídí jen nadpisy a tím, co slyší na Nově už jsem si tím prošel, ale doufal jsem, že lidi tady jsou jiní.Hohepa píše: aby si každý vzal jednoho uprchlíka domů.
Bez toho je to jejich gesto jen mediální populismus, či jak to formuloval.![]()
Že je někdo fyzik, nebo třeba i dobrý fyzik, přece vůbec neznamená že nemůže být trochu hloupý nebo naivní v jiných oblastech. Nemyslím že by očekávali jaderné vědce z Eritreje, spíš se podepsali pod něco co obsahuje i pravdivé myšlenky a neuvědomují si ani souvislosti toho co podepsali, ani to že jsou využiti jako tzv. užiteční idioti.devlop píše: při zběžném prohlédnutí je zřejmé, že většina podpisů šla ze sluníčkových filozofických a humanitárně zaměřených fakult, což nikoho nepřekvapuje, ovšem je tam i pár vyjímek např. Ústav fyziky plazmatu a MatFyz UK, což jsou zřejmě pomatenci, kteří očekávají ty jaderné vědce z řad eritrejců...
Hm a kolik už jich máš doma ?Thorn píše:PROSÍM??? Vážně nevidíte ten populistickej oslí můstek? Četli jste vůbec tu petici? Na FB, kterej je plnej ofcí, co se řídí jen nadpisy a tím, co slyší na Nově už jsem si tím prošel, ale doufal jsem, že lidi tady jsou jiní.Hohepa píše: aby si každý vzal jednoho uprchlíka domů.
Bez toho je to jejich gesto jen mediální populismus, či jak to formuloval.![]()
K věci: Někdo upozorní na 3 věci
1) lidi - udělejte si objektivní obrázek než začnete vyřvávat "svoje" názory
2) politici - sbírat na tomhle tématu laciný populistický body je fakt laciný
3) média - máte povinnost informovat objektivně a nedělat senzace (byť chápu, že to je živí)
Zároveň se tam doslova píše, že nechtějí podceňovat to riziko, které s uprchlíky přichází.
Jsme znepokojeni prudkým nárůstem xenofobních nálad ve společnosti a aktivitou extremistických skupin, které nemají dostatečnou protiváhu.
Cílem této výzvy není zlehčovat skutečná rizika plynoucí z imigrace. Cílem této výzvy není agitovat za konkrétní kroky ve vztahu k uprchlíkům. Cílem této výzvy je důrazně se vymezit proti tomu, jakým způsobem je v naší zemi rozdmýchávána a všeobecně tolerována etnická a náboženská nesnášenlivost – dopřáváním sluchu extremistickým hnutím, šířením překroucených i zcela lživých zpráv, které posilují paniku, jež ve výsledku vede k dehumanizaci lidí v nouzi, diskriminaci i k násilí z nenávisti.
jsme velmi znepokojeni prudkým nárůstem xenofobie ve společnosti. Mnozí politici i média užívají rétoriku strachu z cizinců a lhostejnosti k jejich utrpení, dříve považovanou za extrémní a nepřijatelnou. O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali.
Nic z toho neodpovídá realitě a neodráží ani tak skutečnou migrační krizi, jako nemoc naší vlastní společnosti, která ztrácí lidskost a zdravý rozum.
četli jsme, četli, taky se nám nelíbí. jsme tedy také tupci, pokud si dovolíme vyjádřit svůj nesouhlas?A následně se tupci začnou vyjadřovat k něčemu, co si ani nepřečtou