Polní lopatka

...aneb pily, lopaty, lezecké vybavení apod.
Odpovědět
Venet

Re: Polní lopatka

Příspěvek od Venet »

Prave preto som pisal o tom najslabsom clanku. Ta poistka bola uplne hrozna, a drncanie pri kazdom udere dost nepohodlne. Ale videl som ich prestavane - zvarackou. A to uz bolo v poho. Len skoda ze napevno.
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

ja potrebuju lopatku na neprilis narocne vyuziti...proto me zajimaji spis ty levne, do petistovky...pdominka je, aby byla skladaci, chcu ju vozit v batohu na ryby...urcite by mela byt pokud mozno celokovova at aspon neco vydrzi
Venet

Příspěvek od Venet »

Rainier, kukni treti prispevok na prvej strane. ;)
Ceskoslovenska, celokovova, rozsrobovatelna, bytelna, do pětistovky sa urcite vojdes.
Rainier Wolfcastle

nemas nejaky link na army-shop, kdy by ju meli? vypada super a snad by neco ydrzet mohla
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

Mrkni sem... výběr myslím dostatečný

http://www.earmyshop.cz/vyhledavani.htm?q=lopatka
marish
VIP

Příspěvek od marish »

No, tak většina je vyprodaná...
Ježura
VIP

Příspěvek od Ježura »

Dobrá... tedy třebas zděs... http://www.e-armyshop.cz/lopatky.html
sudajev

Příspěvek od sudajev »

Se skloupnou lopatkou nemám zkušenost, ale něco ve mě tomu nevěří. Přece jenom čím více funkčních částí, tím větší šance, že se něco pokazí.
Sám mám v garáži starou válečnou pevnou lopatku značenou rokem 1944, kterou jsem kdysi koupil za 50 Kč a ta zatím svou funkci vždy splnila a doufám, že ještě nějakou dobu plnit bude (popravdě ji využívám minimálně, nanejvýš ji dám do auta, když jedu v zimě na hory).
Venet

Příspěvek od Venet »

Rainier, ee to neni ona... tato mi pripada jak samodomo ale inspirovana originalom.
Tu co mam je poctivy material, original vojenska CSA nejaka prieskumacka, ocelova trubka na konci s bakelitovou(predpokladam) gulou,a v polke rozoberatelna opacnym zavitom spojena s medzi sebou ocelovym lankom a hlava sa da zavitom utiahnut bud ako lopatka alebo ako motyka. Na konci rucky je maly znak - sipka a napis "50cm"
Kukni tu je tam na obrazku v rozlozenom stave http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=497
Mal som naprt fotak tak je to vsetko trosku rozmazane ale je tam viditelna
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Sklopné lopatky mám staré vojenské, jednu i od Fiskarse. Na vykopání auta ze sněhu vždy stačily, ale až budu kupovat lopatku do extrémů, tak skočím do Bauhausu pro rýč s doživotní zárukou a zkrátím mu násadu na půlku. Ten rýč mám jeden doma a je fakt dobrý. Pracovali mi tady s ním Ukrajinci a ještě se jim ho nepodařilo za několik let zlomit, což je dobrá reference :D
Rainier Wolfcastle

to venet: neni mozne ze to je jinsi vyyvojove stadium? (tvoje nebo tato starsi...) ja jsem se potom dival a patral ale nikde jsem je nenasel se prodavat...dival jsem se na historii teto lopatky...byli ji vabaveni pruzkumaci, vysadkari a nektere motostrelecke jednotky...u pechoty byla nesklopna...co me docela zaujalo tak u vysadkaru a pruzkamu byly ve druzstve pouze 2kusy kvuli uspore hmotnosti...pokud bys mel tip kde koupit original tak sem s nim :-)
Venet

Příspěvek od Venet »

Pocuj, kuknem tuto u nas do jedneho zapadnuteho armysopu, mne sa zda ze ju tam mali (ale bol som tam rok dozadu) az ju budu mat tak Ti ju mozem kupit a jeto.
Rainier Wolfcastle

oka to by bylo super. zjisti kolik za ni chteji :-) diky
Mr.Sock

Příspěvek od Mr.Sock »

Radím sa k šťastným majiteľom ČSLA lopatky. Používal ju ešte môj otec a teraz ju používam ja. Na to, že sa u nás dá zohnať za cca 7 eur je to važne kvalitny a univerzalny nástroj. Da sa s tým okrem kopania v núdzi naštiepať drevo, osekať konáre či niečo nakrájať (ak ju samozrejme nabrúsite). Príjde mi zároveň dostatočne kompaktná. Nosím ju v pohode zvonka na batohu aj ked by sa dala strčiť aj doň. Zároveň je to velmi slušne použiteľné ako zbraň a ked ju beriem so sebou, tak vypúšťam z výbavy teleskop (ktorý mam kôli zlým skúsenostiam takmer vždy pri sebe) a občas aj mačetu. Vzhladom na kvalitu, ktorá sa ponúka za až smiešnu cenu mi príjde komické, ked vidím kadejaké tie "lego" zázraky tipu Mil-Tec za cenu aj dvakrát vyššiu
Rainier Wolfcastle

tak nakonec jsem dnes koupil v armadnim vyprodeji za stovku neskladaci csla lopatku a uz jsem si sni zkousel na zahrade delat zahrab :D
Kedr

Příspěvek od Kedr »

Já mám už pár let BW skládací polní lopatku - taková klasika. Cena do 300-350 snad v jakémkoliv armyshopu a nemám si na co stěžovat. Na běžné a drobné práce v přírodě naprosto dostačující - okop bych s tím kopat nechtěl, ale to asi nikdo... Je to celokov + závit z nějakého tvrzeného plastu, takže je docela těžká - zkoušel jsem to tahat na webingu a je to dost nepraktické - špatně se to vyvažuje, tak to člověk musí tahat v zadní části, což kolikrát koliduje s batohem... Na boční straně to zbytečně táhne a nevyváží to ani plná čutora s nožem, ale zas na co to tahat na sobě - žejo, takže batoh je pohodlné řešení a tam už se to relativně lehce ztratí...

Na ryby, vyčištění země okolo ohniště, tvoření nějakých plošinek na nocování, nebo nějaké drobnější výkopy či lehčí práce na zahrádce je dostačující - prostě takový vergl na všechno...
jaromir
Rozpadlík

Příspěvek od jaromir »

minulou středu jak byla ta kalamita sem zas vyhrabával auto pomocí ČSLA neskládací lopatky. a naprostá spokojenost.
aneb kdybych nekravil a sníh se mě nehrnul až na čelní sklo tak jsem nezapad :angel
marish
VIP

Příspěvek od marish »

Pro tyto případy, klasická hliníkovka se seříznutou násadou. O poznání rychlejší i pohodlnější.
Jako polní mám starší origo německou skládačku, a přestože asi nesnese to co pevná násada, při mé frekvenci použití mne asi přežije...
SharKhan

Příspěvek od SharKhan »

Vlastním origo sovietsku (2. sv. vojna) v pôvodnom púzdre.
Nezmar, vydrží veľa :idea: :D
Odpovědět