Teleskopický obušek - výběr

Obranné spreje, pasti, improvizace, atd. Ale také vše o ukládání zbraní, netradičních zbraních a všeobecně o zbraních.
Odpovědět

Máte a nosíte běžně teleskopický obušek?

Ano mám a nosím
116
48%
Mám ale skoro nenosím
63
26%
Nemám ale chci
45
19%
Nemám a nechci
16
7%

Celkem hlasů: 240
siegfried
VIP

Re: Teleskopicky obusek - vyber

Příspěvek od siegfried »

Gazdika muzu doporucit
uaz469

Příspěvek od uaz469 »

Pepe píše:Kasr? Saber Red je top značka co se týče kvality ;)
Když Sabre Red tak jedině gel nebo pěnu (foam)..
Když ne SR tak TW 1000..

Má někdo zkušenost s EXTREM POWER CR ???
http://www.jgstrade.com/obranne-a-bezpe ... sprej-40ml

Jinak nosim tekutou střelu a kalený 18´ klacík :D
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Extreme power vypadá "dle popisu" dobře, ale otázkou je zdali je potřeba, resp. ostatní spreje jsou málo učinné? To asi ne.
Spíš vsadím na jistotu (saber), která je Xkrát testovaná, má mnoho recenzí, jsou i praktické zkušenosti, než na sprej s pěkným popiskem.
BiSon

Příspěvek od BiSon »

2 JimmyJazz:
Jestli mas moznost trenovat obusek u Standy Gazdika udelej to. Ja mam za sebou "neoficialni" kurz ASP, ucili me to kluci co maji (meli?) instruktorsky certifikaty ASP prave od Standy. Rychle na nauceni, jednoduche, a pri +-spravnem provedeni bezesporu funkcni.
Jinak samotny fisfo nevypada spatne (byl jsem na jednom seminari), ale na muj vkus jde uz o prilis tvrdej styl. A to jsem z boxu / sebeobrany na lecos zvyklej.

Ad vyber teleskopu - sam mam ESP tvrdochrom, cilem je koupit ASP Airweight, ale cena se mi vubec nelibi. Doporucovana delka je 16".
V ruce jsem mel kompletni sadu od ASP, 21 ESP a mam 16 ESP. 16 staci, 21 je max co jsem ochotnej nosit a pouzivat, s cimkoliv delsim se mi uz spatne manipulovalo. A Airweight je fakt super - lip se nosi a rany jsou s nim o poznani rychlejsi a ani bych nerekl ze slabsi (prave kvuli vyssi rychlosti).
JimmyJazz

Příspěvek od JimmyJazz »

2 BiSon: diky za rady. Mam 21" kalenej ESP. K tomu Gazdikovi: Intenzivne o tom premyslim, nicmene mi nejak nejde do hlavy ten jejich system organizace treninku. V jedne casti stranek maji napsano, kde cvici a v druhe casti stranek maji napsano, ze cvicebnu hradi na sve naklady zadatel o vycvik...nemohl bys toto nejak osvetlit?
BiSon

Příspěvek od BiSon »

Bohuzel nemuzu slouzit. Ja u nej byl jenom jednou na seminari fisfo; ASP jsem se ucil pres prostredniky. Sice taky zadny orezavatka, ale "zdroj" jejich prace s teleskopem byl prave Standa.
Jediny co vim, ze kdyz dalsi znami sli na kurz ASP, tak bral jenom lidi z ozbrojenych slozek - vojaci, policajti.
Aktualni info vubec nemam, tohle jsem cvicil kdyz jsme bydlel v Praze a to uz je historie.

Asi jde se s nim domluvit na seminari, ale to predpoklada zajisteni prostor a dostatecneho poctu lidi.

Nejlepsi asi je zvednout telefon nebo mu napsat.
Pepe
VIP

Příspěvek od Pepe »

Pro představu - Standa Gazdik
http://youtu.be/kzIGer5Aulo
siegfried
VIP

Příspěvek od siegfried »

Gazdik ma normalne kazdej tejden treninky v Praze, ted tusim nekde na Vaclavaku, bejvalo to na Dejvicky. Musi to bejt na tech strankach. Je to opravdu tvrdej styl, doporucuju vzit si naky chranice na kolena (suspenzor je tam povinnej), ale je to super.
DanBlack
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku

Příspěvek od DanBlack »

Vlastním nekalený chromovaný 21" ESP a po praktických zkušenostech plánuju koupit 16", černěný a kalený... (na denní nošení pohodlnější, chromovaný se na špici loupe a nekalený už jsem rovnal ve svěráku)
Zajímavostí je i páčidlo (dvě verze)
Obrázek Obrázek

Dále doporučím DVD "Teleskopický obušek v praxi", už jen pro množství ukázek použití teleskopu.
Mr.Sock

Příspěvek od Mr.Sock »

Mám čiernu kalenú 18tku od ESP. Velkostne je to podla mna už tak na hranici pohodlného skrytého nosenia. S hocičím väčším by som už asi musel trocha pozmeniť šatník :) kedže aj 18tka je niekedy vo vrecku či na opasku pod tričkom dosť vidieť, hlavne teraz v lete ... A to neslúži k dobru ... A kedže v mojích končinách asi ťažko nájdem nejaký kurz tak som si k nemu zaobstaral už spomínané DVD. Je tam pár užitočných vecí pre bežného užívatela (postoj, základné údery) ale celkovo mi to príde skôr určené pre profesionálov, kedže veľkú časť DVD tvoria skôr rôzne páky a odvádzacie techniky ... Ale každopádne oplatí sa pozrieť.
Ešte k tomu spreju Extreme Power... Vlastním už druhý. Má to celkom silu. Trocha mi prekáža že nemá klip na opasok a loviť ho vo vrecku môže byť na škodu, ale da sa to vyriešiť puzdrom. Ked idem cez nejakú "tmavšiu" štvrť či sa nemôžem vyhnúť nejakej bujarej skupinke v uličke, tak mám jednoducho ruku vo vrecku a v nej sprej (a odistenu poistku samozrejme). Pred pár dňami som sa niekde o tomto spreji dočítal, že je údajne v SR už zakázaný a dopredávajú sa už len skladové zásoby. Nevie o tom niekto niečo?
Aldurn
Pohlaví: muž

Příspěvek od Aldurn »

http://uloz.to/xFfTPsv/teleskopicky-obusek-l-hamrla-pdf
Teleskopický obušek v sebeobraně - Libor Hamrla
Desouza

Příspěvek od Desouza »

pro Aldurn »
díky moc ,nebylo by video tuším že nějaké existuje ?

Poznámka : ještě to tu nezaznělo je dobré teleskopa máznout nějakým olejem ( slunečnicovím např.) , jinak má tendenci se zasekávat a nejde prostě tak hladce .
Naposledy upravil(a) Desouza dne 27.12.2012 1:32, celkem upraveno 1 x.
Aldurn

Příspěvek od Aldurn »

To hodinové video se jmenuje Teleskopický obušek v praxi, ale nikomu se to nějak nechce nahrát. na uloz.to je, ale v nepozorovatelné kvalitě, písmena v textech tam taky nejdou rozeznat... .

EDIT: dnes jsem si objednal můj první obušek - kalený 16“ ESP, tak už se těším až si pro něj pojedu ^^
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

16" je naprosto ideální velikost do EDC nebo kapsy.
FMJ
VIP

Příspěvek od FMJ »

S tím mazáním teleskopu olejem je to blbost. Nemazat, čistit ale nemazat. Teleskop je v otevřeném stavu udržován pomocí tření jednotlivých uzamykacích částí segmentů mezi sebou. Pokud se na uzamykací části dostane olej, bude při úderech vlivem poklesu tření docházet k samovolnému zavírání naolejovaného obušku mnohem dříve, než by k tomu došlo u obušku, který byl ponechán suchý.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Tak tak. Nemazat, jinak nedrží otevřený. Jednou jsem tu blbost udělal, že jsem ho prostříkl Konkorem. Dva dny jsem ho pak pucoval hadrem, než zase začal držet.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Tak u mne to bylo tak nejprve jsem pořídil klasiku ESP 21" kalený (délka rozloženého je podle mne ideální ani dlouhý ani krátký) ale v době kdy jsem ho nosil na opasku mi začal po čase připadat poměrně velký a těžký tak jsem našetřil a koupil ASP 16" airweight a to je fakt paradá rozhodně za ty prachy stojí protože když ho má člověk v kapse tak o něm ani neví ale dnes už je vše zase jinak protože po kapsách nenosím skoro nic (bylo toho už moc) ale to až později ;)
Přílohy
IMG_5493_1.jpg
Prim

Příspěvek od Prim »

Pripojuju se, pokud jde o EDC, nic delsiho nez 16" je pro me osobne silne nekomfortni... Uz jsem nechtel resit kvalitu, takze je doma ESP, ohromna spokojenost.
Kdyz nenosim na opasku ale v nejake dostupne kapse brasny, mam k nemu pridelanou i baterku na koncovce, naprosta parada... Zaprve se pak vyrazne lepe "tasi" diky delsmi uchopu, navic mam porad po ruce baterku - kdyz nosim nejakou mensi, svadi me to k tomu, abych ji mel nekde v kapse v baglu a leckdy se na nejake jeji hledani vykaslu, i kdyz by se hodila.
Mr.Sock

Příspěvek od Mr.Sock »

K tomu mazaniu... mazať, nemazať...Vyššie spomínané "Teleskopický obušek v praxi" mám doma na dvd. V sekcii údržba obušku je, že je treba čas od času strieknuť trocha WD40 na suchú utierku (skutočne len trocha) a tou potom jemne premazať otvorené kovové časti, chvíľu nechať, nech sa vytvorí jemný film a potom opäť suchou utierkou len jemne prejsť. Takže podla návodu od ESP áno, mazať
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Taky se ti stava, kdyz machnes obuskem, ze se ti baterka rotaci zapne?
Odpovědět