Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
Tak jsem si dneska vozil starou vodu z bazénu na vozíku za autem v ICB kontejneru (1000litrů) po celkem rozbité strmé cestě a při poslední fůře těsně před zahradou na rovince mi rupla voj, vozík se postavil na přední sajtnu i s konťákem a zůstal stát
Jen takový divný zvuk se ozval a auto jelo lehčeji... Tak jsem jenom rád, že se to nestalo třeba na návsi z hnojem... představa, že to tam stojí uprostřed křižovatky a já to překydávám se mi vůbec nelíbí... Je to prostě hodný a vychovaný vozejk, minule když mi upadlo rameno z nápravy, tak se to stalo na zahradě asi 4m od místa, kde jsem to potřeboval složit.

- jolky palky
Konečně déšť! Litoměřicku se to skoro vždycky vyhne. Už to bylo fakt potřeba.
´Snad bude už trochý dýchatelno.
.

Dnes od 20 hod. na CT24 presunuta 90min. diskuse o zbrojnim zakonu, odzbrojovacich tendencic EU aj. Uz vidim ty boje v rodinach mezi timhle a Ruzovkou! 

- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Natáhnutí luku nebo střelba?proforma píše:Cekala jsem, ze to bude tezsi...

Natahnuti luku, strelba je o cviku 

- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
Dnes jsme s manželkou navštívili památník v Hrabyni. Zaujala mne hlavně výstava Odchody a návraty http://www.szm.cz/udalost/339/odchody-a-navraty.html. Ale i celkové uspořádání expozice je velmi zajímavé. (když pominu drobné nedostatky v popiscích exponátů). Asi nejvíce na mne zapůsobila část věnovaná koncentračním táborům.http://www.szm.cz/clanek/2263/expozicni ... vrazi.html
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Dnes se mi stala taková věc, neříkám že zvláštní, ale spíše podivná. Cestou do práce za mnou vyrazilo policejní auto, zahoukalo, zablikalo STOP. Zatím vše v normálu, ale v autě byl jen jeden policajt, chtěl vidět jen malý techničák a řidičák, něci porovnával ve svém otevřeném autokufru, pak mi dal fouknout a řekl mi, že mi příští měsíc končí technická. Což mne vzhledem k tomu, že jsem objednaný na 6.6., ani moc nepřekvapilo. Spíše mne zaráží, že byl jen jeden. No a vlastně taky, že papíry vždy lustrovali normálně od řidiče, ne z kufru.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Od patku do nedele na rybach na Orliku. Sice jsme vytahli jenom par hadu (vse samozrejme zpet do vody) ale byl to vazne luxusni vikend. Pocasi krasny (nejaka ta prehanka byla) takhle jsem se uz dlouho nezrelaxoval.
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
- DarkViperCZ
- Pohlaví: muž
Celou sobotu a kus neděle jsem s kamarádem zkoumal zbytky ruin v Ralsku. Byli jsme i v Javoru 51, protože tam byl prokopaný vchod. No, zatuchlinou jsem sice smrděl, ale ten pocit, když jsme byli v místnosti, kde se údajně skladovali jaderné rakety, stál za to. Ralsko se krásně změnilo, je vidět, že příroda si dokáže s jakoukoliv ruinou poradit
A v Javoru je kupodivu nerozbitá záchodová mísa na tamním WC 

Adaptace je klíčem k přežití.
A jak říkám: Nothing is impossible. 

Jdu si takhle venku prirodou venku krasne sviti je teplo v tom si du tak do kopce vstup do lesa a zvednu ze zeme klacek a co se mi nestane. No samozrejme nejaky i*iot pod to nastrazil past ze spinaveho plechu a tak me to seklo do ruky a teklo mi z ruky krve jak ... Nejak nechapu tak hloupe napady jaky vypatlanec to muze nastrazit v prirode pri predstave ze by ten klacek mohlo zvednout napr. male dite co by mu to mohlo udelat. To neslo ani nejak videt kdyz to bylo zamaskovane. Tak po dlouhe dobe vyuzita lekarnicka este ze ji sebou do prirody taham. To je uz druhe zraneni co se mi v prirode stalo kvuli nejakemu vypatlancovi pritom minule to teda skoncilo o dost hure nastesti ze to je uz zamnou. Clovek v pohode chce si odpocinout jde si uvolnene a vystartuje na nej tohle ... Samozrejme stalo se mi to v tom samem lese jak minule kde me to postihlo teda hure v zadnem jinem se mi nikde este nic jinak nestalo.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Krom obyčejných každodenních pracovních starostí jsem dnes obdržel od jednoho z ,,našich,, zprávu,že je mezi námi zase o jednoho rozpadlíka,vlastně rozpadlici více. Neřeknu kdo,určitě se pochlubí sám,tak ještě jednou blahopřeji a ať rozte jako z vody a hlavně bez nějakých komplikací
,rozpadlíků není nikdy dost

Čechy čechům !!!!!
-
O víkendu dětský den na závodišti. Slunko pálilo, výsledkem je lehké přismahnutí. Nad hlavou dělaly randál nějaké letadla, rozeznal jsem P51 Mustanga, dvě L159, bitevník Mi24 a před odchodem Gripen. Na závěr jsem zkusil pár šípů z luku, tak mám modrožlutou levou ruku od tětivy.
...ve svém věku už bych mohl mít taky rozum...
...ve svém věku už bych mohl mít taky rozum...

- DanBlack
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Řidičský "den blbec"...
Nejdříve na opravovaném úseku (zúžení na 1.5 pruhu) brnknu pravým zrcátkem o značku a vypadne mi z něj sklíčko, než jsem našel místo na zastavení a vrátil se pro něj už ho nějaký borec přejel.
Pak ještě při vyjíždění z parkoviště nacouvám do přenosné značky, ten krám je vysokej sotva metr a není vedle auta vidět (kdyz mi chybí pravé zrcátko)...
Výsledek:
350,- za nové sklíčko, drápanec od zadního světla až ke dveřím a dneska už za volant nesednu!
Nejdříve na opravovaném úseku (zúžení na 1.5 pruhu) brnknu pravým zrcátkem o značku a vypadne mi z něj sklíčko, než jsem našel místo na zastavení a vrátil se pro něj už ho nějaký borec přejel.

Pak ještě při vyjíždění z parkoviště nacouvám do přenosné značky, ten krám je vysokej sotva metr a není vedle auta vidět (kdyz mi chybí pravé zrcátko)...

Výsledek:
350,- za nové sklíčko, drápanec od zadního světla až ke dveřím a dneska už za volant nesednu!

------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Ne dnes, ale cca 14 dni zpátky kdy jsem nebyl na netu:
Byl jsem kdesi v horách kolem 4500 m n. m. poblíž Bolívijsko Chilský hranice s dvěma holkama. Nejbližší vesnička den chůze daleko, o mobilnim signálu ani řeč. Jedna z holek , že se jde podívat za nejbližší kopeček směrem k hranici. Nedlouho na to se z poza kopečku ozvaly tři rychle za sebou jdoucí výstřely. Krve by se ve mě nedořezal. Ale co teď. Tak bezbranně jsem se dlouho necejtil. U sebe jen švýcarák. A přemejšlení, jestli se vyběhnout podívat co se stalo a druhou z holek nechat na místě/někam ji schovat a pak se běžet podívat. Jenže co dělat, když za kopcem bude ňákej maniak s puškou a já neozbrojen v otevřenym terénu, kde se nejde krýt. A holka, co byla se mnou se celkem rozumě dožadovala instrukcí, co má dělat, když mě nahoře sejmou
Každá rada drahá.
Než jsem stačil vymyslet schůdný řešení ukázalo se, že to jen pastevec dával lamám znamení, že se mají vrátit do salaše.
Byl jsem kdesi v horách kolem 4500 m n. m. poblíž Bolívijsko Chilský hranice s dvěma holkama. Nejbližší vesnička den chůze daleko, o mobilnim signálu ani řeč. Jedna z holek , že se jde podívat za nejbližší kopeček směrem k hranici. Nedlouho na to se z poza kopečku ozvaly tři rychle za sebou jdoucí výstřely. Krve by se ve mě nedořezal. Ale co teď. Tak bezbranně jsem se dlouho necejtil. U sebe jen švýcarák. A přemejšlení, jestli se vyběhnout podívat co se stalo a druhou z holek nechat na místě/někam ji schovat a pak se běžet podívat. Jenže co dělat, když za kopcem bude ňákej maniak s puškou a já neozbrojen v otevřenym terénu, kde se nejde krýt. A holka, co byla se mnou se celkem rozumě dožadovala instrukcí, co má dělat, když mě nahoře sejmou

Než jsem stačil vymyslet schůdný řešení ukázalo se, že to jen pastevec dával lamám znamení, že se mají vrátit do salaše.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Připojuji se ke gratulaci! A rozpadlická posila bude ta prďolka jistě - jak se mi to jeví, malá bude už ve třech letech vzduchovkou lovit co se hneVáclaf píše:Krom obyčejných každodenních pracovních starostí jsem dnes obdržel od jednoho z ,,našich,, zprávu,že je mezi námi zase o jednoho rozpadlíka,vlastně rozpadlici více. Neřeknu kdo,určitě se pochlubí sám,tak ještě jednou blahopřeji a ať rozte jako z vody a hlavně bez nějakých komplikací![]()
,rozpadlíků není nikdy dost
![]()

Dnes po skoro 20 letech práce jsem od svého chlebodárce dostal služební auto s GPS, která mě šmíruje všude kde jedu.
Velký bratr v centrále vidí všechno....absolutní konec svobody pohybu.
No, ale můžu dát výpověď

Velký bratr v centrále vidí všechno....absolutní konec svobody pohybu.
No, ale můžu dát výpověď

Michal S. - ja treba na tohle musim trosku oponovat - v praci jsme to taky zavadeli, dale treba dochazkovy cipovy program atd. Sef me vzdy poveruje temahle "elektronickejma vecma" tak to zarizuji objednavam a mam to celkem na starost. Napisu par postrehu ted spise z pohledu zamestnavatele (mala firma cca 10 lidi, 3 auta):
- casy rozvozu zbozi klesly o cca 30 % (kazde auto 1 - 2x tydne na celej den pryc tj. 30 - 60 hodin/tyden)
- najezd kilometru na obvyklejch trasach se snizil o cca 10 - 15 %
- pujcovani aut na vikendy (dodavky - kazdej kdo ma zajem se v praci domluvi a muze si pujcit auto a neco odvozit atd, jenom za reziji). Tady pujcovani kleslo o 50%
-celkova spotreba se snizila - to souvisi s predchozim bodem - lidi si auto pujcovali a platili pakatel za km ale nasli se i taci kteri se to snazili zneuzivat (nikdo presne nikdy nehlidal presne km, vzdy se platilo to co kdo rekl ze najel).
-klesla celkove vytizenost aut na popojizdky po meste - byli v praci lidi kteri byli schopni jet sluzebakem jednu ulici pro neco a pak se treba stavit doma
treba co se tyce dochazkovyho systemu tak se v praci neresi kdo v kolik prijde a v kolik odchazi, je dulezite mit hotovou praci. Stejne tak nejaky pauzy atd. Vzdy se bohuzel najde nekdo kdo to muze zneuzivat, proto se zavedly cipy. Je to super prehledny a staci se na to podivat a clovek z toho pozna spousta veci
-napriklad jsme tam vetsina kuraku - kourit chodime jak chceme. Vetsina, pokud to rozdelana prace umozni, jdeme spolecne po cca 2 - 3 hod. Ale nasli se tam i lide kteri vykouri v praci krabku a pul tj 30 * 5 min - 150 min z pracovni doby. Kdyz se to vezme za mesic tak je to v pohode 50 hodin.
Nejsem zastancem napriklad kamer na pracovisti atd ale (aspon v nasi firme nevim jak u vas) se tyto vsechny veci delaji jako reakce na chovani zamestnancu.. Bohuzel spousta lidi porad hleda kde co ochcat atd a proto se muselo prejit k temto vecem..
- casy rozvozu zbozi klesly o cca 30 % (kazde auto 1 - 2x tydne na celej den pryc tj. 30 - 60 hodin/tyden)
- najezd kilometru na obvyklejch trasach se snizil o cca 10 - 15 %
- pujcovani aut na vikendy (dodavky - kazdej kdo ma zajem se v praci domluvi a muze si pujcit auto a neco odvozit atd, jenom za reziji). Tady pujcovani kleslo o 50%
-celkova spotreba se snizila - to souvisi s predchozim bodem - lidi si auto pujcovali a platili pakatel za km ale nasli se i taci kteri se to snazili zneuzivat (nikdo presne nikdy nehlidal presne km, vzdy se platilo to co kdo rekl ze najel).
-klesla celkove vytizenost aut na popojizdky po meste - byli v praci lidi kteri byli schopni jet sluzebakem jednu ulici pro neco a pak se treba stavit doma
treba co se tyce dochazkovyho systemu tak se v praci neresi kdo v kolik prijde a v kolik odchazi, je dulezite mit hotovou praci. Stejne tak nejaky pauzy atd. Vzdy se bohuzel najde nekdo kdo to muze zneuzivat, proto se zavedly cipy. Je to super prehledny a staci se na to podivat a clovek z toho pozna spousta veci
-napriklad jsme tam vetsina kuraku - kourit chodime jak chceme. Vetsina, pokud to rozdelana prace umozni, jdeme spolecne po cca 2 - 3 hod. Ale nasli se tam i lide kteri vykouri v praci krabku a pul tj 30 * 5 min - 150 min z pracovni doby. Kdyz se to vezme za mesic tak je to v pohode 50 hodin.
Nejsem zastancem napriklad kamer na pracovisti atd ale (aspon v nasi firme nevim jak u vas) se tyto vsechny veci delaji jako reakce na chovani zamestnancu.. Bohuzel spousta lidi porad hleda kde co ochcat atd a proto se muselo prejit k temto vecem..
Dnes, respektive vcera bylo opravdu "prima". Auto nam odeslo do vecnych lovist. Dost nestastne na tom bylo to, ze uprostred D1
.

Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Za chvilku jedu kamosovi na svatbu.. Mno bylo mi tak nejak naznaceno pritelkyni ze nas to ceka pristi rok taky