Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Střelné zbraně - pistole, pušky, ale i kuše, luky, perkusní, atd. Diskuze pouze pro starší 18-ti let!
Odpovědět
the.marek
VIP
Pohlaví: muž

Re: Umělohmotné pistole. Mimo GLOCKa.

Příspěvek od the.marek »

Dnes jsem v jednom krámě narazil na toto:
remingtonrp9facetoface-768x262.jpg
Jedná se o Remington RP9 v ráži 9mm Luger.
Pistole mě na pultě dost překvapila, protože jsem o ní nikdy neslyšel, ani ji nikde nezaznamenal (což mě samo o sobě celkem překvapilo).

Podotýkám, že jsem si zbraň jen prohlédl, mrknul dovnitř apod. Musím říct, že takovýhle hnus jsem už dlouho neviděl :-D.
Vím, že Remington zbraně jsou asi stejně kvalitní jako nože SW. A značka byť tradiční je na úrovni dnešního Waltheru (ten ale ještě pořád umí dělat celkem dobře vypadající a hezky zpracované pistole).
Pochopil bych, kdyby ta zbraň stála 12000,-, tak si řeknu, dobrý, pro někoho první zbraň, vidí značku Remington, řekne si, to bude super, koupí si ji, za ty prachy... Něco jako Walther PPX apod. Ale za cenu Glocka a všech ostatních pistolí téhle kategorie opravdu nevím, kdo je cílová skupina...

Velký, hnusný, vůle, působí jako hračka, zpracování hnus, vnitřnosti hnus.

Je tu nějaký šťastlivec, který ji má nebo má v okolí jiného šťastlivce vlastníka této zbraně a střílel z ní?
Zajímalo by mě, jestli je ta zbraň stejně na houby, jak vypadá :mrgreen:
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
devlop

Příspěvek od devlop »

Nemůžeš brát v potaz ceny českých obchodníků, tam máš marži (někdy dost mimo :-)), dovoz, atd. Koukni na ceny s jakými se to prodává tam kde se to vyrábí:
https://www.budsgunshop.com/catalog/pro ... P9+4.5+9mm
310 doláčů, na jiných serverech 350-410 dolčů
Glock 19 gen 4
https://www.budsgunshop.com/catalog/pro ... s_id/69579
562 doláčů

takže ten remáč tam dávaj za v přepočtu cca 7-9 tisíc korun, takže uznáš, že za tu cenu to co jsi viděl a držel v ruce je podle mne naprosto adekvátní ceně na domácím trhu.

jinak
https://www.youtube.com/watch?v=CUeNP51XTeg&t=150s

a ano, je to shit of the shit :D ale za tu cenu, no nekup to
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Sig Sauer P320 Fails Drop Test
https://youtu.be/ch7si_VQsGA
přiznané i výrobcem:
https://www.sigsauer.com/press-releases ... 20-pistol/
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Je to mrzuté, mám dvě :?

A teď nastala situace, před kterou opakovaně varuji při výběru zbraně - pistole potřebuje servis a podpora v ČR je nulová. Ach, jak rád bych se mýlil...
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Konkurenční boj nesmí nikdy utichnout. Zvlášť ze strany neúspěšných zbrojovek po prohraném výběrovém řízení na pistoli M17.

Ona se strhla lavina dehonestující P 320 , ale že se jedná o pár desítek pistolí dodaných podle požadované specifikace ze strany jednoho policejního sboru, ....jiná, hmotnější spoušť než u originálů, se už dá málokde dočíst.
To si fakt někdo myslí, že armáda nedělala důsledný "drop test" ? :) :)

PR oddělení SigSaueru mělo několik možností jak k tomu přistoupit a udělalo to velmi rozumně. 8-) ;)
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Tak já viděl už několik nezávislých testů, ve kterých náhodně vybraný SIG P320 vystřelil. A bez ohledu na "požadovanou specifikaci" se to výrobci (tedy mimo CZUB) nesmí stát...
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Nicotinick píše:Konkurenční boj nesmí nikdy utichnout. Zvlášť ze strany neúspěšných zbrojovek po prohraném výběrovém řízení na pistoli M17.

Ona se strhla lavina dehonestující P 320 , ale že se jedná o pár desítek pistolí dodaných podle požadované specifikace ze strany jednoho policejního sboru, ....jiná, hmotnější spoušť než u originálů, se už dá málokde dočíst.
To si fakt někdo myslí, že armáda nedělala důsledný "drop test" ? :) :)

PR oddělení SigSaueru mělo několik možností jak k tomu přistoupit a udělalo to velmi rozumně. 8-) ;)
někde jsem četl, že armáda dělá drop test podle nějaké metodiky a je to na hlaveň a na bok = k situaci popisované ve videu v testech nedojde
\(^_^)/
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Já jsem ten poslední, kdo by se chtěl P 320 zastávat, mně se nelíbí a ani mi nepadne do ruky. Ale co jsem pochopil z nějakých slangových dohadů "insiderů" na několika cizokrajných forech, měla by to být snad cílená odezva na nějakou administrativní prasárnu, kterou "údajně" SigSauer ve výběrku provedl. Účelovka a kampań, jak vraví Andrejko. Ale bůh suď.
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
krvfx
VIP

Příspěvek od krvfx »

Třeba Truth About Guns dělali drop test taky a na videu je vidět, jak jsou sami překvapení, že to vystřelilo. Navíc se to týká (pokud si dobře vybavuji) zejména civilních verzí. Při drop testu z 1 metru na gumovou podlahu to opravdu nevystřelí. Kdybych takovou pistoli nosil, tak bych byl minimálně rád, že o problému vím. A výhledově bych si tu pistoli nechal opravit.

Není to žádná účelová kampaň, je to prostě konstrukční chyba. Taky jsem viděl video, kde do toho týpek mlátí gumovou paličkou - a vystřelil jenom Sig (jestli si to dobře pamatuju). Není to typické použití, ale minimálně to ukazuje na zvýšenou pravděpodobnost nechtěného výstřelu při pádu. Shodou okolností to střílí, když to upadne z polohy, když pistole visí na lučíku, což je asi nejhorší varianta.
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

Testy P320:

https://www.youtube.com/watch?v=ch7si_VQsGA

GLOCK BEATS SIG: P320 The ONLY Pistol of 11 That FIRES When Dropped in Comprehensive Omaha Outdoors Test
video v clanku
http://www.thefirearmblog.com/blog/2017 ... oors-test/
primy odkaz
https://www.youtube.com/watch?v=xNMuqZle_6Q
P320meme_05.jpg
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

JenDAG píše:Testy P320:

https://www.youtube.com/watch?v=ch7si_VQsGA
jo, to je přesně ten odkaz, který jsem dával na této stránce nahoře a který tuto diskuzi rozpoutal :lol:
\(^_^)/
dufi

Příspěvek od dufi »

Ahoj všem, mám dotaz k SIG P320 Compact, neodolal jsem a kvůli perfektní spoušti jsem ji vzal, trochu mě překvapilo, že několik desítek kusů co měli nově na krámu jsou z loňské produkce 3/2016, ale to snad nevadí, nic se výrobně neměnilo k lepšímu..Zbraň byla samozřejmě ze zkušebny "zajebaná" a zastříklá olejem, po vyčištění mě překvapilo, že má komoru "duhově" probarvenou, to dělá třeba při řezání železo, co se přepálí.. :?: :?: Máte to i vy ostatní, předpokládám, že to je standartní stav, protože touto barvou hýří i některé vnitřní plochy závěru.. Jinak jsem tam rovnou nechal dát Trugla TFX a paráda. Jsem roky srdcem Glockař s několika modelama, tak jsem zvědav na střelnici.. díky všem za případné info..
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

torture test CZ P-10
https://youtu.be/LOLiBG32IC0
\(^_^)/
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

Zná někdo důvod, proč se u nás nedají sehnat pistole FN? V dnešní době mě to příjde více než zajímavé, že zrovna FN tu nemá vůbec žádné zastoupení, pokud se nepletu... Měl někdo nějakou FN pistol v ruce?
JenDAG

Příspěvek od JenDAG »

FN America ma CB servis, k videni taky v prazskem Armedu, fns jsem tam mel v ruce.
http://www.guns-trade.cz/sluzebni-obran ... 1#navigace
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

Pistole FNH se daji u nas koupit, ale nemaji tady zadneho znameho distributora, jako to maji ostatni znacky.
Navic nulova zakaznicka podpora a FN neumi nic navic, co ostatni polymerove pistole co tu mas... A lidi vetsinou daji prednost necemu v tuzemsku znamemu, jako Glock, SW MP9, pripadne CZ. Tak se jich tu moc neproda.

Kdyz muzes mit bez problemu dostupny Walther PPQ, pro ztracet cas necim takovym? Myslis, ze ta pistole bude necim jina?

A jo, mel jsem FN v ruce. FH HP :D

EDIT: tak me zas s odpovedi predbehli... :mrgreen:
the.marek
VIP

Příspěvek od the.marek »

To s tím CB Servisem jsem to nevěděl, díky za osvětu. Nicméně, jak tak na to koukám, tak mají jeden starý model a tím to hasne :-D.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

tak za Five-seveN bych se nezlobil :-) ideální obranná zbraň :twisted:
\(^_^)/
Pahrb

Příspěvek od Pahrb »

ani bych nerekl. ta pistole i s nabojem je urcena k jinym ucelum. navic hodne stesti se shanenim civilni varianty 5.7 mm ss190... :roll:

ale na policku dobry :ne
Matěj

Příspěvek od Matěj »

Na obranu proti zombíkům v neprůstřelkách by to bylo ideální... Vzhledem k tomu, že FiveseveN dovezl nedávno Rudolf, tak předpokládám, že by mělo být i schválené střelivo, ne?
Odpovědět