Nejde samozřejmě o to, hádat se do "krve". Považuji toto vlákno za zábavnou kratochvíli ve formě porovnávání různých názorů, z nichž s některými souhlasíte, vyloženě by jste je podepsal, až po level, kdy nějaký příspěvek vnímáte jako "přece naprostou blbost

". Někteří to ale neustojí, mnohdy nepochopí ani nadsázku, berou to smrtelně vážně, vztahovačně a přejdou do roviny nepříjemných osobních ataků. Což samozřejmě přestává být fajn a administrátor potom musí zasahovat. Ale z jiného soudku. Řeknu vám, proč jsem si nikdy nekoupil "kosu". Je to sice divné, ale je to tak....Ač starý čs voják, patriot, člověk, který už z principu fandí čs. zbraním, ji prostě ještě nemám. A asi ani nebudu mít

. Když jednou přišla na pořad mého dne otázka výběru samonabíjecí nebo "útočné pušky" semi - auto, byla na trhu čerstvě CZH 2003 Hermex. Byl to průlom a sláva. Dokonce to bylo v tu chvíli tak skandální, že se chvíli v médiích snažili tvářit, jako že to nejsou upravené vojenské samopaly, jak by třeba někoho mohlo napadnout, ale vlastně tak nějak novovýroba sportovních pušek, na bázi "osvědčené konstrukce". Jenže v té době se také za podobnou cenu objevily ve větším množství pušky SKS. A když jsem viděl omlácené dřevotřískové "kosy" zmrzačené vevařením nějakého kovového bloku, způsobem, kdy mnohdy zčernal i lak na povrchu, moc se mi do toho nechtělo. Ve srovnání s tímto smutným obrazem, tady byla krásná puška ze skladu, vonící kalafunou a konzervačním olejem, s krásně prokresleným dřevem, s delší hlavní slibující přesnost a vyšší úsťovou rychlost, férová puška strážců věčného spánku soudruha V.I. Lenina. No zkrátka, bylo to tam..

Když se pak objevily krásné kousky skladovek nebo repasů Sa58 z CZUB, jako na potvoru do toho vlezly ty ďábelské "lisované konzervy", které si říkají "kalachy". Takže zase nic. Sakra...Už to asi řešit nebudu, ale představa krásného skladového "samopalu"(byť semi auto) vz.58 v bukovém pažbení, s kompletním příslušenstvím a raritní původní plátěnou sumkou, je samozřejmě krásná....A kdo takový kousek náhodou třeba měl a následně ho "vytunil", ten by zasloužil...., no...TEN BY ZASLOUŽIL....