AR-15 family
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Re: AR-15 family
Nepoznal jsem rozdíl oproti 10” hlavni.
- jerry.mysak
ono platí starý dobrý pravidlo, že nejslabší článek na zbrani je člověk.
Nemám osobní zkušennost s 8" pindourama místo hlavně, ale rozdíl na 100 m mezi 14", 16", 18" a 20" je hlavně o tom kdo to drží v ruce. A ve středním zásahu, kterej skratší hlavní jde dolů. Testováno tak, že se nastřelil kukr na dlouhej hlavni a přendaval na kratší.
Nemám osobní zkušennost s 8" pindourama místo hlavně, ale rozdíl na 100 m mezi 14", 16", 18" a 20" je hlavně o tom kdo to drží v ruce. A ve středním zásahu, kterej skratší hlavní jde dolů. Testováno tak, že se nastřelil kukr na dlouhej hlavni a přendaval na kratší.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Tak ono je to logické, kratší hlaveň, nižší úsťovka, nižší energie střely, menší dostřel.
Nicméně jsem někdy na jaře ležel na 600m vedle borca s 10" a neměl problém ...
Nicméně jsem někdy na jaře ležel na 600m vedle borca s 10" a neměl problém ...
- Nicotinick
A tak i s 10" se trefit dá, což o to. Otázkou je spíše případná efektivita střelby z takového vajglu na 600 m a terminální účinek střely s energií něco mezi .22 Short a .22LR. Jestli se ten "cíl" spíš nepodráždí, než eliminuje. 

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Nemyslím teď 600m,ale nešel by ten handicap dejme tomu do 300m při přívětivém stoupání dohnat použitím různých loveckých střel atd? 

-
- Pohlaví: muž
Tak tohle řeší v americe už co jsem na světě a motaj se furt kolem "aspoň tu 20inch hlaveň nebo přerážovat".
- Nicotinick
Řešej, řešej ale už dlouhá léta je zdaleka nejprodávanějším modelem AR s délkou hlavně 16" a nebýt NFA, byly by to kratší 14,5". 

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Resi se to treba tak, ze do 10,3" MK18 se pouziva naboj MK262 77gr puvodne vyvinuty pro 18" MK12.
- Nicotinick
To je určitá cesta, samozřejmě. Přiznejme si ale, že když drtivá většina civilních uživatelů zjistí "dostupnost" střeliva MK 262, nebo cenu 77 gr střely pro přebíjení, stejně v 99% používá to nejlevnější a nejdostupnější na trhu, 55gr FMJ. 

Sam jsem cumel,jak byla 8 hlaven a 55gr strely presne ve 100m z miniberyla,neni duvod,aby na tom ar byla jinak,ale radeji sem se zeptal.Cili presnost takoveho kratase v teto razi je dostacujici.Je treba jen v otazce obrany poresit aby ucinek strel byl taky dostacujici na tyto a vetsi vzdalenosti a to si myslim,ze by dokazaly poresit ruzne lovecke strely,ktere nejsou tak zavisle na rychlosti aby zafungovaly
Máte někdo zkušenost s touhle puškou? https://www.prodej-zbrani.cz/AR15/sig-s ... 4294p.html
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
M400 - americká skládačka. Low end od Sig Sauer.
Low end jako dobře funkční low end, nebo jako předražený odpad, kterým se nemá cenu zabývat?
- Nicotinick
Já bych s dovolením tak striktní nebyl a za low end bych to asi neoznačil. Slušná produkční puška v ceně přes 1000 USD, dobře střílejí i pušky za půlku. Jsou lepší a dražší a levnější a horší. Má to kolega, M 400 Enhanced, dal na to dlouhé předpažbí a nízký gas block. 2000 ran bez nějakých problémů, chroupe to všechno.
V téhle cenové dimenzi bych se ale vykašlal na "titanový povrch" a spíš se poohlédl po lepších "střevech". Třeba po Savage MSR-15 Recon. Ta už má mid-length gas system, komoru .223 Wylde, nitridovanou hlaveň Melonite , nikl-boronovou povrchovou úpravu dílů spouště. Ta není žádný výskok, ale mezi ostatními mil-spec "pětikilovkami" je to "malý zázrak".
Třeba tady : https://www.zbrane-doplnky.cz/pusky/sav ... monabijeci
V téhle cenové dimenzi bych se ale vykašlal na "titanový povrch" a spíš se poohlédl po lepších "střevech". Třeba po Savage MSR-15 Recon. Ta už má mid-length gas system, komoru .223 Wylde, nitridovanou hlaveň Melonite , nikl-boronovou povrchovou úpravu dílů spouště. Ta není žádný výskok, ale mezi ostatními mil-spec "pětikilovkami" je to "malý zázrak".
Třeba tady : https://www.zbrane-doplnky.cz/pusky/sav ... monabijeci
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobře. Tak spíš nižší střední třída. Ale pro někoho, kdo od značky Sig Sauer očekává top produkt, to bude nepochybně zklamání. Ale flinta samozřejmě nějak fungovat bude.
- Nicotinick
Jo , to jo.
Jestli někdo čeká něco jako X Five , tak bude asi překvapený. M 400 je zpracováním a povrchem naprosto srovnatelná třeba s Diamondbackem DB 15, který ovšem ve státech stojí půlku a u nás o 1/3 méně. Značka "Sig" něco stojí. 

Díky. Kde se dají u nás osahat pěkné AR15 a jsou skladem? Vím o zbraně Motol, Beareka a Proarms.
- Nicotinick
Ještě přidej Armed v Kolbence, vedou Stagy a ADC. Hodně se povídá o nové prodejně Top Guns ve Strakonické, měli by mít Armalite, ale tam jsem nebyl.
ADC je mimo rozpočet. Docela se mi líbí ten holý Stag, osadil bych si ho dle libosti.
Stag Arms můžu doporučit, podle mě jeden z nejlepších poměrů cena/výkon dgi AR15 na našem trhu.