AR-15 family
Re: AR-15 family
Nicotiniku, moc s Tebou nesouhlasim. Proc je vyuzivaji spec. jednotky. Nasi specialove take nakoupili 11,5 a 14,5. Napr. 14,5 se uz Ti na cqb moc nehodi. 50 az 100m je s tim v pohode. Na vetsi dalku uz je odstrelovacka. Jinak by mne zajimalo, v cem vidis ty problemy a nevyhody?
Nevýhody kraťasů jsou podle všeho dvě:
1) Bez lineárního kompenzátoru jsou všichni kolem neslyšící.
2) Co jsem slyšel, tak už je to docela plamenomet, takže ti to přesvětluje nokto, zlomek sekundy nevidíš tečku na kolimu, ETC.
Pravdou je, že já jsem chtěl kraťase 10,5. Ale s tím jak se tvářil účet mám 14,5 Norka. A stejně na něj nemám čas
PS: Schválně kdo je od sebe rozezná a uhodne co je ta druhá
1) Bez lineárního kompenzátoru jsou všichni kolem neslyšící.
2) Co jsem slyšel, tak už je to docela plamenomet, takže ti to přesvětluje nokto, zlomek sekundy nevidíš tečku na kolimu, ETC.
Pravdou je, že já jsem chtěl kraťase 10,5. Ale s tím jak se tvářil účet mám 14,5 Norka. A stejně na něj nemám čas

PS: Schválně kdo je od sebe rozezná a uhodne co je ta druhá

- Přílohy
-
- 37592091_10213275781233135_2080410226070126592_n.jpg (57.99 KiB) Zobrazeno 10061 x
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
ja mam parku 14.5 a k tomu chci kratase. S tim compikem mas pravdu. nicmene hosne na nich pouzivaji vylepseny A2, nebo vice Noveske. prave kvui tomu aby jsi nepekl kolegy vedle sebe a spaliny a zvuk sel dopredu.
- Nicotinick
Ale jo nesouhlasu rozumím a rozumný protinázor vítám.yoky píše:Nicotiniku, moc s Tebou nesouhlasim. Proc je vyuzivaji spec. jednotky. Nasi specialove take nakoupili 11,5 a 14,5. Napr. 14,5 se uz Ti na cqb moc nehodi. 50 az 100m je s tim v pohode. Na vetsi dalku uz je odstrelovacka. Jinak by mne zajimalo, v cem vidis ty problemy a nevyhody?

Ad CQB se i mezi skutečnými odborníky vede hodně rozprav a sporů atd atd. Já se za něj nepovažuju, ale mám pro každého civila, který s tím argumentuje dvě otázky. 1. Změřil sis někdy vzdálenost od zad po konec hlavně pistole v natažených rukou při CQB ? A změřil sis vzdálenost od zad na konec hlavně 14,5" AR ? A když tě nelimituje délka natažených rukou, proč tě limituje délka zbraně s 14,5" ?
2. Střelil sis někdy v úzké chodbě z .223 z 10 -11,5" bez sluchátek ?

"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
strelil, ale se sluchatky, konec i specialove pri kazde akci pouzivaji sluchatka. A ne vzdy pouzivaji tlumic hluku. Jinak ostatni vybaveni neni problem sehnat, ale neco to stoji, znackovac cca 1200 usd. Byl jsem na taktice u Hard tasku. Jsou to lidi, ktri prosli zahranicnimi misemi a jsou policejni i vojensti instruktori. Nosi jen 11.5. a doporucuji pgrave kvuli pohybu. Napr i kvouli zalehnuti kdy neni problem u dlouhe si hlaven pichnout do zeme. Na roze PCR jsme pouzivali HK M5P
- Nicotinick
ZCH a MM znám ještě z dob dřívějších i z dob současných a nechci rozporovat jejich názor, existuje však spousta jiných, stejně relevantních. Pokud ty jako civil si myslíš, že případně v budoucnu, nebo PA nejvíce využiješ 10 - 11,5" na "černou" taktiku, budeš pracovat v týmu, vždycky při akci stihneš nasadit sluchátka, budeš mít vždycky k dispozici střelivo které částečně eliminuje nevýhody krátké hlavně na delší vzdálenost, je to pro tebe samozřejmě nejvhodnější volba.
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
mas pravdu, ale do 100m nevyhodu nevidim. Ale kdyz to vezmes tak to dulezite je vubec umet s tim strilet a pak uz resot co je dobre a co ne. Ta cerna taktoka se mi libi. A at tak nebo tak je potreba hodne krmiva. Skupuju a strilim GGG. a videl jsem je i v kratkych a docela dobre.
Právě protože většinu času běžný civil střílí "mezi lidma" než aby vyskakoval z auta nebo procházel bin Ládinův domek, narozdíl od profesionálů v práci nebo na kurzu, mě zajímá ten hluk. Snad se někde vyskytne akce kde bude šance porovnat 11" a 14.5". Tacticool faktor 11" je rozhodně působivý, měl jsem MR223 11" v ruce bez střílení, a pozoruju na sobě jak se to snažím racionalizovat.
No, v ČR to nejlepší, co si můžu nasadit na hlaveň, je tlumič plamene, yoky zmiňoval vylepšený A2 - jak to vypadá, a ten flash hider Noveske, je to v ČR vůbec k mání? Díky.

No, v ČR to nejlepší, co si můžu nasadit na hlaveň, je tlumič plamene, yoky zmiňoval vylepšený A2 - jak to vypadá, a ten flash hider Noveske, je to v ČR vůbec k mání? Díky.
Prase koupíš v klidu ze zahraničí, nebo i doma od rozumných výrobců. Vzhledem k dlouhému předpažbí jsem já šel do minimalizmu a můj lineární kompenzátor má velikost A2 ale bez průřezů a s přepážkou na konci.
Beware of old men in profession where men die young.
ten vykepseny a2 je compik od BCM MOD O, nebo mod 1. ma to Bestpatron. Bohuzel prase jsem tu nikde nevidel.
Prase dela Vosatka, Navratil a urcite i nekdo dalsi.
Vosatkuv je podobny praseti od Noveskeho
.
Vosatkuv je podobny praseti od Noveskeho

diky juknu. Bohuzel na 14.5 to nevypada dobře
Vyzkousel jsem, ze Vortex na 11" dela mensi plamen nez A2 na 14.5". Linearni kompenzator, co jsem zkousel (Hera) slehal mozna i vice nez hola hlaven.
Pokud jde o hluk, tak ve sluchatkach jsem nevidel podstatny rozdil mezi A2 a tim linearnim. Bez sluchatek jsem to nezkousel, nekdo ano?
(ze to ve slouchatkach vypada +- stejne neznamena, ze bez nich to nemuze byt rozdil - konkretne jsem prave tohle vypozoroval u Eva pri srovnavani originalni brzdy a tlumice od Manticore)
Pokud jde o hluk, tak ve sluchatkach jsem nevidel podstatny rozdil mezi A2 a tim linearnim. Bez sluchatek jsem to nezkousel, nekdo ano?
(ze to ve slouchatkach vypada +- stejne neznamena, ze bez nich to nemuze byt rozdil - konkretne jsem prave tohle vypozoroval u Eva pri srovnavani originalni brzdy a tlumice od Manticore)
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Zrovna u AR15 je pokus o střelbu bez sluchátek celkem risk, neboť úsťové tlaky (zvláště u kratších hlavní) jsou extrémní.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Ahoj Yoky,yoky píše:strelil, ale se sluchatky, konec i specialove pri kazde akci pouzivaji sluchatka. A ne vzdy pouzivaji tlumic hluku. Jinak ostatni vybaveni neni problem sehnat, ale neco to stoji, znackovac cca 1200 usd. Byl jsem na taktice u Hard tasku. Jsou to lidi, ktri prosli zahranicnimi misemi a jsou policejni i vojensti instruktori. Nosi jen 11.5. a doporucuji pgrave kvuli pohybu. Napr i kvouli zalehnuti kdy neni problem u dlouhe si hlaven pichnout do zeme. Na roze PCR jsme pouzivali HK M5P
Co se týče Hard tasku, tak půjčují na kurzy HK 11,5 s Eotechy, protože jsou to dělníci a nezmaři a nekopou, protože písták je těžký na čumák. Eotech je samostatná kapitola, já sám jsem viděl na Olešku dva rozkakané a neopravitelné. Předtím už jsem na ně žádnou chválu od kluků s eráru neslyšel, ale prý viděli i dokakané Elcany. No a kluci z Hard tasku používají i delší laufy. Například jsem zažil Miloše z Parkou, myslím 12,5 nebo 14,5 a tubusovým Holosunem. Jinak při nenadrilovaném zakleknutí a výměně zbraně zapíchneš do země i tu 11,5. Já ji mám zajištěnou v kleku mezi břichem a stehnem, nebo hodím na záda, pak teprve tahám krátkou. Jinak si myslím ,že do těch cca 200 m ta 223 a krátký lauf stačí. Pokud si budu chtít střílet něco delšího, už bych volil 308 a jinou optiku. Nechci dělat chytrého nebo se z s někým dohadovat, je to jen můj názor.
- jerry.mysak
Prase ti klidně vyrobím. Bud si ho navrhneš, nebo ti neco nabídnu já. Nic na něm není. To je to nejjednodušší ústový zařízení.Haluziak píše:Prase koupíš v klidu ze zahraničí, nebo i doma od rozumných výrobců. Vzhledem k dlouhému předpažbí jsem já šel do minimalizmu a můj lineární kompenzátor má velikost A2 ale bez průřezů a s přepážkou na konci.
Největším nepřítelem občana je stát!
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Největším nepřítelem svobody je jedinec zmanipulovaný propagandou.
Zvak jo s tou volbou souhlas. Jinak nevím proč, ale MM už nemá HK ani Par ale nádherné krátké BCM a red dot od Vortexu nádherná kombinace. Jo take jsem slyšel od erárníků když jsme se sešli na prezentaci CZUB, že zejména nižší řady Eotechu byly citlive, u dlouhých na normální baterie se časem otřesy vymačkali a oddálily kontqkty a bylo po TV, proto jsem raději vzal kraťase EXPS 3.0. Na URN jsou ale stále. Tedy co já vím byly, už jsem s klukama dlouho nemluvil. Nyní jsem koupil kompensátor BCM mod 0 tak jsem zvědav a když to bude dobré tak bude k dispozici stávající 5.56 omega komp.
Dobře udělal jsem možná chybu , ale prosím o radu.. objednal jsem si montážní kroužky na Vortex, protože když jsem si na střelnici zkoušel jejich montáž a koukal se mi tím bídně ..Na radu jsem si objednal kroužky no a je to krátké.. viz obrázek.
Jak z toho ven ? Mám si objednat předsazenou montáž a kroužky vrátit ? Další myšlenka je, že stejně chci vyměnit předpažbí, tak první kroužek chytit na to předpažbí... nebude to vadit?
Jak z toho ven ? Mám si objednat předsazenou montáž a kroužky vrátit ? Další myšlenka je, že stejně chci vyměnit předpažbí, tak první kroužek chytit na to předpažbí... nebude to vadit?
- Nicotinick
Nespekuluj, kroužky vrať a dej tam předsazenou montáž. Proto byla vymyšlená, aby držela jen na upperu.
Jen pro zajímavost, tady se koukni co to při výstřelu dělá s předpažbím. Je to teda pístovka, ale to je celkem jedno.
https://www.youtube.com/watch?v=cYI3Jt8224w
Jen pro zajímavost, tady se koukni co to při výstřelu dělá s předpažbím. Je to teda pístovka, ale to je celkem jedno.
https://www.youtube.com/watch?v=cYI3Jt8224w
vilik010: Přesně jak Ti říká Nicotinick. Mám na AR taky Vortex a dlouho jsem řešil jestli předsazenou montáž nebo kroužky, protože ta montáž stojí nepoměrně víc než ty kroužky. Takové obrázky co jsi sem dal jsem viděl na netu když jsem to řešil a bylo mi z nich jasné že ty kroužky nestačí, že ta optika bude blízko k oku. Nakonec jsem zvolil tu předsazenou montáž přímo od Vortexu, CM202, a nelituju.