Trvanlivé konzervy
Re: Trvanlivé konzervy
Zkusil jsem to na kmínu a přišlo mi takové nějaké "řídké", nevím jak lépe to popsat. Tak jako "houstnou" vysušené klobásy vyrobené z výrazně většího množství masa než je jejich hmotnost, tak tohle bylo pocitově takové jako naředěné vodou, podle mě něco jiného než stejně velké vepřové konzervy Lidlu, které ale myslím také vyrábí Veseco.
to mi ta vepřovka od PIKOKu přijde lepší...teda na pohled, tuhle jsem neochutnával
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
pikok vepřovka s bramborem a vejcem...uděláno jen v mikrovlnce
naprosto vynikající!
naprosto vynikající!
\(^_^)/
Dělal jsem 26.7. objednávku 50ti konzerv od Dovastu, 2-3 kusy od jednoho druhu, ještě to doma nemám. Volal jsem dneska co a jak, tak prý mi to štosujou a chybí jim udělat ještě asi 3 jídla, příští týden mi to pošlou. Sklady prázdný, prý snad na podzim to bude lepší.
Klasika ČP, někomu to přišlo asi těžký. Od kdy to nějak řešíte?
- Přílohy
-
- dovast_konz3.jpg (39.44 KiB) Zobrazeno 8653 x
-
- dov_konz1.jpg (48.05 KiB) Zobrazeno 8653 x
-
- dovast_konz4.jpg (21.88 KiB) Zobrazeno 8653 x
- DanBlack
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Vidim ze to neni jediny kus?
Napsal bych do Dovastu - oni jsou odesilatel (objednavatel prepravy), takze bys to stejne reklamoval jejich prostrednictvim...

Napsal bych do Dovastu - oni jsou odesilatel (objednavatel prepravy), takze bys to stejne reklamoval jejich prostrednictvim...
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Spíš mi jde o to, jestli nekompromisně vyřazujete jakkoli namáčklou konzervu anebo až od nějakýho stupně. Teď koukám, že poslaly 52, objednávka byla 50, to je fér.
dokud neteče tak to neřeším. maximálně jako "prevenci" ji spotřebuju o kousek dřív
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Párky Tulip nebrat! Po pár letech uložení v chladu a temnu jejich obsah zevnitř sežral konzervu tak, že zůstal jen potisk. Udělaly mi to úplně všechny konzervy.
Hamé konzervy zůstali všechny plně funkční a použitelné (pokud se to o Hamé dá říci).
Hamé konzervy zůstali všechny plně funkční a použitelné (pokud se to o Hamé dá říci).
Mám nějaké originál konzervy Hamé / Pražská šunka z roku 2010. Nafouklé nejsou, vůně ok.
Jak moc se musí člověk bát botuloxinu? Je lepší vše na 15min převařit?
Jak moc se musí člověk bát botuloxinu? Je lepší vše na 15min převařit?
nejspis jsou OK, ale stejne bych obsah pred konzumaci vysypal a prevaril (konzervu jako takovou i s obsahem nevarit).
U konzerv (a piti v plechu) je problem v tom, ze kovovy povrch je lakovany nejakym plastovym sajrajtem obsahujicim BPA a ten se postupne uvolnuje do jidla - proto maji konzervy datum spotreby jen par let
U chemikalii typu BPA je nebezpecne chronicke vystaveni i malym davkam
Asi to nemusis ted spotrebovat, pockej s tim az nebude v zime plyn a regaly budou vyluxovany
U konzerv (a piti v plechu) je problem v tom, ze kovovy povrch je lakovany nejakym plastovym sajrajtem obsahujicim BPA a ten se postupne uvolnuje do jidla - proto maji konzervy datum spotreby jen par let
U chemikalii typu BPA je nebezpecne chronicke vystaveni i malym davkam
Asi to nemusis ted spotrebovat, pockej s tim az nebude v zime plyn a regaly budou vyluxovany
F-35 je neviditelne letadlo a proto ho cinske, ruske a iranske radary nemohou videt. Kdo tvrdi opak, je dezolat.
Podařilo se mi narazit na skvost. Syn nějakého rozpadlíka/prepra vyklízí komodu s téměř 20 let starýma zásobama. Konzervy samozřejmě kompletně prorezlé skrz s obsahem hnijícím mimo plechovu. Máte někdo také takovou zkušenost?
Nemyslím si, že je tu někdo takové hovado, aby měl zkušenost s podobným sajrajtem.
Nicméně podobnou zkušenost mám když vyvážím suchý záchod.
Ale netuším co konkrétně by tě na likvidaci podobných sraček zajímalo?
Nicméně podobnou zkušenost mám když vyvážím suchý záchod.
Ale netuším co konkrétně by tě na likvidaci podobných sraček zajímalo?
Jak je to prosim s tim Bisfenolem A v plechovkach aktualne? Moje nejstarsi plechovkove potraviny se datuji nekam do roku 2017 (obsah je OK).
Jinak vcera jsem cistil spajz a objevil tam zapadlou sklenici - ostruzinovou marmeladu od rodicu z roku 2003

Datum spotreby je len a kvôli normám, ničomu inému.
Jaké si třeba opatřit konzervy. Občas sleduju MRE Stevea a vím že některé dřívější plechovky dovedou přežít bez koroze i desetiletí. Týká se tohle jen pozinku? Proč se teda konzervy nedělají z hliníku? A nebo je to jen o kvalitě toho pozinkování? Popravdě jsem žádnou konzervu neměl tak dlouho aby mi stihla podobným způsobem zkorodovat, natož pak celý pakl nebo dokonce celý šuflík. Ale taky vím, že např konzervy co jsem tu kdysi nabízel začali reznout kolem trhacího víčka (asi zevnitř) cca po roce.
Hodně lidí nadává na plasty, ale pokud jsou uchovány plastové obaly v chladnu a bez UV záření, vydrží mimochodem taky spousty let. O skle nemluvím vůbec. Pokud se nerozbije, přežije i Franze Josefa.
Velká spousta potravin po nějakém čase začne měnit vnitřní strukturu, takže nějaký důvod to má. Měl jsem třeba včera prošlou konzervu a i když se to uvařilo, chutnalo to fakt hnusně. Takže občas potřeba fakt sledovat.
Myslím Grunte, že to bereš za špatný konec.
Zásoba konzerv by měla být na tzv. "překlenovací období". Pak se buďto vrátí vše do "starých kolejí", nebo se lidi naučí nějak uživit.
Asi je blbost zásobit se konzervama na zbytek života. Byly by to tisíce konzerv.
Pokud se zásobíš na rok (a to je myslím dost dlouhá doba), stačí ti mít někde uložených max. cca 400konzerv. (pokud zdlábneš denně jednu).
A postupně je budeš spotřebovávat, a dokupovat nové.
To je rozumné z ekonomických i skladových důvodů.
Tím pádem (asi se nebudeš ládovat denně konzervou, ale třeba jednou za 3-4 dny jednu slupneš) ti stačí, aby ta konzerva vydržela 3-4 roky.
Během té doby je všechny "protočíš".
3-4 roky ti vydrží každá konzerva, pokud ji skladuješ v trochu "normálním" prostředí.
Zásoba konzerv by měla být na tzv. "překlenovací období". Pak se buďto vrátí vše do "starých kolejí", nebo se lidi naučí nějak uživit.
Asi je blbost zásobit se konzervama na zbytek života. Byly by to tisíce konzerv.
Pokud se zásobíš na rok (a to je myslím dost dlouhá doba), stačí ti mít někde uložených max. cca 400konzerv. (pokud zdlábneš denně jednu).
A postupně je budeš spotřebovávat, a dokupovat nové.
To je rozumné z ekonomických i skladových důvodů.
Tím pádem (asi se nebudeš ládovat denně konzervou, ale třeba jednou za 3-4 dny jednu slupneš) ti stačí, aby ta konzerva vydržela 3-4 roky.
Během té doby je všechny "protočíš".
3-4 roky ti vydrží každá konzerva, pokud ji skladuješ v trochu "normálním" prostředí.
Asi taj, jak píše Hagen. K tomu rozkladu vyššie, podľa mňa takýto jav spustí aj jedna konzerva, po vytečení a nasiaknutí do papierových obalov vlhkosť a soľ z obsahu začne robiť svoje aj s ostatnými plechovkami. Potom to už ide reťazovo.
K tomu dátumu spotreby, čo sa stane teoreticky deň/mesiac po dátume pri správnom skladovaní? Prečo tam nedali o ten mesiac viac? Netvrdím zase, že všetko má neobmedzenú životnosť, ale suché, chladné a neagresívne prostredie vie urobiť strašne veľa.
K tomu dátumu spotreby, čo sa stane teoreticky deň/mesiac po dátume pri správnom skladovaní? Prečo tam nedali o ten mesiac viac? Netvrdím zase, že všetko má neobmedzenú životnosť, ale suché, chladné a neagresívne prostredie vie urobiť strašne veľa.
Ty jo a to je dost možné, že se taky za těch 20 let stalo. To mě nenapadlo.
tak co vidím na obrázcích, tak to dotyčný jen namrdal do skříně....
obecně pokud mají konzervy odtrh, tak skladovat víčkem dolů a pak samozřejmě pravidelně kontrolovat, tím se předejde případným problémům v podobném rozsahu (jedna pixla samozřejmě může být špatná, ale když se to podchytí včas...)
Jinak já postupně plechovky nahrazuju lyofilizovaným jídlem (SummitToEat, Adventure Menu apod.), to kromě toho že vydrží déle tímhle problémem netrpí
Navíc je to praktičtější na čundry a obecně na cesty...ty co se blíží expiraci sežeru na dovolené a do skladu dokoupím nové...
Konzervy se mi v batohu moc nosit nechce
obecně pokud mají konzervy odtrh, tak skladovat víčkem dolů a pak samozřejmě pravidelně kontrolovat, tím se předejde případným problémům v podobném rozsahu (jedna pixla samozřejmě může být špatná, ale když se to podchytí včas...)
Jinak já postupně plechovky nahrazuju lyofilizovaným jídlem (SummitToEat, Adventure Menu apod.), to kromě toho že vydrží déle tímhle problémem netrpí
Navíc je to praktičtější na čundry a obecně na cesty...ty co se blíží expiraci sežeru na dovolené a do skladu dokoupím nové...
Konzervy se mi v batohu moc nosit nechce
\(^_^)/