Koronavirus v ČR
Re: Koronavirus v ČR
Minulý týden jsem přidával příspěvek o šíření koronaviru na velké stavbě v Praze. Onemocnělo 5 lidí. 2 příznakově - jeden již vyzdravený zpět v práci. Druhý průběh s horečkami, půjde do práce zřejmě v pondělí. Další 3 mírné příznaky doma. Nikdo další nic, nic, nic, nic.... Prostě nic. Neonemocněli ani lidé, co s infikovanými hodinu jednali v uzavřené kanceláři.
Takže, z těch několika stovek lidí na stavbě se to nikam nerozšířilo????? Nemusím vám asi povídat, jak někteří cizozemští pracovníci přistupují ke své ochraně. Jakou dodržují hygienu. Kdo zná tak chápe.
Závěr: Koronavirus je mediálně nafouknutý. Jinak by ta stavba musela lehnout celá, pomřít, odpadnout !!
Mě osobně začíná připadat ve stínu těch směšných a rozporuplných kroků, kde se najednou vyhlašují nouzové stavy ve všech okolních státech, že koronavirus je skvělá zástěrka, za kterou se schovají schodky rozpočtů, omezování občanských svobod a kdoví co ještě.
Stejně jako se před 31 lety myslelo, jak jsme tu měli sametovou revoluci no a ono to bylo vlastně takové lehce řízené že.
Na základě takových těch okrajových zmínek na internetu si říkám, co přijde v prosinci. V létě taky prosakovalo, že od září budou roušky a myslel jsem si, že to je pitomost. Skoro bych se vsadil, že v prosinci se čistě náhodou objeví nějaký horší kovid, třeba kovid 2020 a kolotoč se bude točit dál.
Ale stop úvahám, závěry si udělejte sami. Začněte přemýšlet sami, ne pod vlivem mediální masérky.
Takže, z těch několika stovek lidí na stavbě se to nikam nerozšířilo????? Nemusím vám asi povídat, jak někteří cizozemští pracovníci přistupují ke své ochraně. Jakou dodržují hygienu. Kdo zná tak chápe.
Závěr: Koronavirus je mediálně nafouknutý. Jinak by ta stavba musela lehnout celá, pomřít, odpadnout !!
Mě osobně začíná připadat ve stínu těch směšných a rozporuplných kroků, kde se najednou vyhlašují nouzové stavy ve všech okolních státech, že koronavirus je skvělá zástěrka, za kterou se schovají schodky rozpočtů, omezování občanských svobod a kdoví co ještě.
Stejně jako se před 31 lety myslelo, jak jsme tu měli sametovou revoluci no a ono to bylo vlastně takové lehce řízené že.
Na základě takových těch okrajových zmínek na internetu si říkám, co přijde v prosinci. V létě taky prosakovalo, že od září budou roušky a myslel jsem si, že to je pitomost. Skoro bych se vsadil, že v prosinci se čistě náhodou objeví nějaký horší kovid, třeba kovid 2020 a kolotoč se bude točit dál.
Ale stop úvahám, závěry si udělejte sami. Začněte přemýšlet sami, ne pod vlivem mediální masérky.
Prymula zpochybnil svůj vlastní výrok o registraci v restauracích
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... a-40337984
Tohle už je vážně předvolební šaškárna hadr.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... a-40337984
Tohle už je vážně předvolební šaškárna hadr.
Při volbě omezení nejde o zdraví lidí, jde jen o prachy a o image před volbama!
"Musíme ukázat, že něco děláme....Tak na chvíli zakážeme sportovní akce. Profi sport=velký prachy, tak ty necháme. Kulturní akce? - Necháme jen divadla, herci jsou nebezpečný, lidi je znaj.
Školy-? Co na tom, že největšími šiřiteli virů jsou malé děti, které to přechodí, ale roznesou všude.Ty by musel někdo hlídat a to stojí prachy, tak zavřeme školy jen středoškolákům, ty už nikdo hlídat nemusí a moc toho neroznesou, protože mladej zdravej organismus je silnej a odolnej.
atd. - je to ostuda takový politikaření.
"Musíme ukázat, že něco děláme....Tak na chvíli zakážeme sportovní akce. Profi sport=velký prachy, tak ty necháme. Kulturní akce? - Necháme jen divadla, herci jsou nebezpečný, lidi je znaj.
Školy-? Co na tom, že největšími šiřiteli virů jsou malé děti, které to přechodí, ale roznesou všude.Ty by musel někdo hlídat a to stojí prachy, tak zavřeme školy jen středoškolákům, ty už nikdo hlídat nemusí a moc toho neroznesou, protože mladej zdravej organismus je silnej a odolnej.
atd. - je to ostuda takový politikaření.

Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Důležitější než nějaká "chřipečka" jsou volby....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Absolutní výsměch, u Prymuly jsem očekával, že ovládání od Babiše nepodlehne.. Peněz má dost, tak nevim proč si kazí jméno..
Do těch formulářů by stejně většina lidí napsala Babiš nebo jméno někoho koho nemají rádi ale to není relevantní..
Do těch formulářů by stejně většina lidí napsala Babiš nebo jméno někoho koho nemají rádi ale to není relevantní..
- Rudolf Steiner
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Dvě věci kvůli kterým jsem přehodnotil svůj pohled na koronavir.
1. Opatření, která zvolil Izrael, Žid se jen velmi těžko vzdá zisku, takže...
2. Mezi známýma mám několik živnostníků, nechci mít na svědomí, že bych je svou lehkomyslností nakazil, především ty, co mají potraviny. Nejen, že by museli zavřít, ale likvidace zboží by jim nejspíše způsobila značné škody.
To co nařídí vláda tak nějak beru, ale používám i svůj rozum, tak do posilovny opravdu nepůjdu, stejně tak i do divadla ( i když pokud mají vysoké stropy a větrají, tak se nemohu nekazit
).
1. Opatření, která zvolil Izrael, Žid se jen velmi těžko vzdá zisku, takže...
2. Mezi známýma mám několik živnostníků, nechci mít na svědomí, že bych je svou lehkomyslností nakazil, především ty, co mají potraviny. Nejen, že by museli zavřít, ale likvidace zboží by jim nejspíše způsobila značné škody.
To co nařídí vláda tak nějak beru, ale používám i svůj rozum, tak do posilovny opravdu nepůjdu, stejně tak i do divadla ( i když pokud mají vysoké stropy a větrají, tak se nemohu nekazit

„Ceterum autem censeo Unionem Europaicam esse delendam.“
Impfung macht frei!
Impfung macht frei!
-
Souhlasím že Izrael je dobrý lakmusový papírek.
Jinak dnes mi nepřišili do zaměstnaní tří kluci, sedí doma a čekají na testy.
Kdybych jim v 8 nezavolal co se děje kde jsou, tak to ani nevím. Manželka jednoho děla sestřičku v nemocnici to je zdroj. Proč vyhodnotili je a mě a pátého vynechali nevím, užíváme společnou šatnu.
Dilema: já a kolega co zůstal to zatím zvládáme, nakrmit, postlat atd. Prší je mokro tak polní práce stojí. Ale děsím se co bude dál, vyleze slunko bude třeba rychle zasít pšenice, orat atd.
Nevíte jestli může člověk v karanténě být v karanténním traktoru na poli? Jak se řeší zvířata, jaká jsou pravidla pro pohyb v karanténě? Když zavřu statek nikoho cizího sem nepustím, můžeme normálně pracovat i v karanténě, nebo musíme sedět doma?
Na infolince paní koktala nevím, nevím, musí být doma když ne, trestný čin. Jak nakrmit zvířata, nechat chcípnout hlady, nedojit? nevím.
Jinak dnes mi nepřišili do zaměstnaní tří kluci, sedí doma a čekají na testy.
Kdybych jim v 8 nezavolal co se děje kde jsou, tak to ani nevím. Manželka jednoho děla sestřičku v nemocnici to je zdroj. Proč vyhodnotili je a mě a pátého vynechali nevím, užíváme společnou šatnu.
Dilema: já a kolega co zůstal to zatím zvládáme, nakrmit, postlat atd. Prší je mokro tak polní práce stojí. Ale děsím se co bude dál, vyleze slunko bude třeba rychle zasít pšenice, orat atd.
Nevíte jestli může člověk v karanténě být v karanténním traktoru na poli? Jak se řeší zvířata, jaká jsou pravidla pro pohyb v karanténě? Když zavřu statek nikoho cizího sem nepustím, můžeme normálně pracovat i v karanténě, nebo musíme sedět doma?
Na infolince paní koktala nevím, nevím, musí být doma když ne, trestný čin. Jak nakrmit zvířata, nechat chcípnout hlady, nedojit? nevím.
Ja bych na to sla definici, co je "doma". Kdyz mi bude patrit celej Manhatten, muzu po nem courat, protoze jsem furt "doma" 

- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Kde neni zalobce, neni ani soudce. Takze te akorat nesmi videt nejaky praskac. Nechej doma telefon, kdyz se budes vzdalovat nekam dal...
-
Doma je podle nich trvalá adresa. Na statku jsou jen zvířata, je to mimo za vesnicí, bez čísla popisného. Máme tu takový kutloch kde se dá přespat. O mě nejde já když tak budu těch 10 dnů tady, ale jde mi o kluky. Sám to tu nezvládnu. Teda poklidit jo ale to pole vůbec a to máme sklízet kukuřici ať máme v zimě čím krmit.
Urednik se necim ridit musi, to je jasny. Ale mit za "doma" trvalou adresu je blbost. 10 let jsem mela trvale bydliste jinde, nez jsem zila. Mela bych v takovem pripade nemocna odjet do trvaleho bydliste a nakazit stare lidi?Martysedlak píše: ↑02.10.2020 10:59 Doma je podle nich trvalá adresa. Na statku jsou jen zvířata, je to mimo za vesnicí, bez čísla popisného. Máme tu takový kutloch kde se dá přespat.
Jestli Ti statek patri (dle katastru), trvala bych na tom, ze jsi tam "doma", stejne tak kdyz se budes pohybovat po svych pozemcich. At Ti nekdo prokaze opak.
Edit: problem by samozrejme mohl nastat, pokud by ses z domova na statek musel premistovat v nejakem verejnem prostoru, tam uz by poruseni karanteny bylo bez diskusi.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
-
Proforma, stejně to tak dopadne. doufám že ty testy nebudou trvat dlouho a vyjdou negativně. Dám na vrata karanténa a na traktory taky. Zdravý rozum vyhraje kluci budou školení že nesmí v dědině ani vystrčit nos z kabiny. A jestli budou prudit tak můžou přijet hasiči, armáda a vesele kydat hnoje.
Edit: pro každého mám v zásobě 20 ks FF2, balík rukavic 10 l desinfekce
Edit2: všichni jezdíme autama a když se může jezdit volit, odběry atd, tak by to mělo být ok.
Edit: pro každého mám v zásobě 20 ks FF2, balík rukavic 10 l desinfekce
Edit2: všichni jezdíme autama a když se může jezdit volit, odběry atd, tak by to mělo být ok.
Naposledy upravil(a) Martysedlak dne 02.10.2020 11:21, celkem upraveno 1 x.
- Rudolf Steiner
- Kontaktovat uživatele:
Zavolal bych na krajskou hygienu a hovor si pro jistotu nahrál.
Jinak, to jsou ty problémy, co jsem myslel, ne sportovní utkání, divadla.
Jinak, to jsou ty problémy, co jsem myslel, ne sportovní utkání, divadla.
„Ceterum autem censeo Unionem Europaicam esse delendam.“
Impfung macht frei!
Impfung macht frei!
-
diky za tip
Jo to jsou problémy mimo chápaní úředníka, v jejich očích jsem Ufo.

Jo to jsou problémy mimo chápaní úředníka, v jejich očích jsem Ufo.
Tak jsem v osudí a losuji. Žena mi týden doma podléhávala, s teplotou 37 - 38, bez kašle, ztráty čichu atd. Po týdnu se jí uráčila obvodní lékařka poslat na testy. 10 dnů od počátku potíží je pozitivní. Načež mne zařadila do systému karantény a vyzvala k testování. 18 letý miminko nikam nemusí, jemu dorostová lékařka sdělila, že to bude řešit až v pondělí. Fajn. Jsa v systému karantény s objednaným odběrem, jel jsem do nejbližšího odběrového místa do Nemocnice Královské Vinohrady. Odtud mne po v stání fronty vyhodili, že se musí objednat individuálně. A když to udělám hned, že zítra je ještě místo.
Chytly mi saze, probil jsem se ucpanou Prahou do Střešovic, do UVN. Krásný cedule, parkoviště free, všude roj vojáků a jediná fronta bylil samoplatci. V areálu na dvoře stany, personál a já byl jediný pacient. Dokonce systém, zadaný obvodní lékařkou fungoval. Za 30 sekund hotovo i s pozdravem.
Takže.... Systém v běžnych ordinacích v Praze funguje, v nemocnicích ne, u vojáků ano.
Po 10 ti dnech v bezprostřední blízkosti pozitivní osoby mi pořád chutná cigareta a káva.
Nadále zustanu obezřetným, se synem jsme se včera izolovali a pokud budeme negativní, zmizíme na záložní stanoviště.
Jen si tak říkám, že už ani ten covid-19 se mnou nevydrží
Chytly mi saze, probil jsem se ucpanou Prahou do Střešovic, do UVN. Krásný cedule, parkoviště free, všude roj vojáků a jediná fronta bylil samoplatci. V areálu na dvoře stany, personál a já byl jediný pacient. Dokonce systém, zadaný obvodní lékařkou fungoval. Za 30 sekund hotovo i s pozdravem.
Takže.... Systém v běžnych ordinacích v Praze funguje, v nemocnicích ne, u vojáků ano.
Po 10 ti dnech v bezprostřední blízkosti pozitivní osoby mi pořád chutná cigareta a káva.
Nadále zustanu obezřetným, se synem jsme se včera izolovali a pokud budeme negativní, zmizíme na záložní stanoviště.
Jen si tak říkám, že už ani ten covid-19 se mnou nevydrží
Udělám co musím
-
Historické okénko: Španielska chrípka VS. Koronavírus | Lekcia z minulosti?
https://youtu.be/MSal9wP5W4c
https://youtu.be/MSal9wP5W4c
Tak mám odvoleno dle plánu (v celomasce). Byl jsem jeden z prvních. Oproti předpokladu nebyl ve volební komisi nikdo známý, ale po chvíli debat se mnou nakonec nikdo ven na kontrolu identity nešel a dostal jsem orazítkovanou obálku. Čára pro pro odstup vyznačená nebyla.
Zpoza plenty na mě během toho vykoukla uklízečka bez roušky a veselým hlasem mi oznámila: "Tak jsem Vám to právě vydezinfikovala..."
Ať mi nikdo netvrdí, že volební místnost je to nejbezpečnější místo pod sluncem.
Po cestě zpět jsem si zašel i do Billy. Vše proběhlo standardně. Teda kromě toto, že už nehrají na otevřenou každou druhou pokladnu a z odstupů si ani nikdo z lidí nedělá hlavu. Dlouze se na mě u pokladny dívala paní v důchodovém věku. Jako ochranu úst a nosu měla jednu vrstvu obyčejného obvazu.
Lidi to nehledě na opatření nechají rozjet.
Zpoza plenty na mě během toho vykoukla uklízečka bez roušky a veselým hlasem mi oznámila: "Tak jsem Vám to právě vydezinfikovala..."
Ať mi nikdo netvrdí, že volební místnost je to nejbezpečnější místo pod sluncem.
Po cestě zpět jsem si zašel i do Billy. Vše proběhlo standardně. Teda kromě toto, že už nehrají na otevřenou každou druhou pokladnu a z odstupů si ani nikdo z lidí nedělá hlavu. Dlouze se na mě u pokladny dívala paní v důchodovém věku. Jako ochranu úst a nosu měla jednu vrstvu obyčejného obvazu.
Lidi to nehledě na opatření nechají rozjet.
Mimochodem zajímalo by mě jak se budou lidi s FFP3 koukat, až bude někdo z komise nakažený a oni budou muset kvůli volebnímu identifikačnímu odkrytí pěkně na dva týdny do karantény 

dnes přišly rychlotesty, je to čína, upozornění na to, že je určený výhradně pro zdravotnické pracovníky je uvedeno na nálepce. Trochu se to liší od fotek, které mají na webu. Není to v krabiččce, ale v sáčku, pipeta atd. je trochu jiná.