Situace vypadá neudržitelně. Nejen kolem sanitky, ale skoro celého konvoje se utvořil obrovský hrozen covidiotů. Vyhrnuli se nejen ze Chcíplýho psa, ale snad z celé čtvrti. Pomalu zasouvám náboj ráže 338 Lapua Magnum do komory zbraně a přemýšlím, jestli vůbec výstřel bude mít na takovouto hordu nějaké účinky. Také přemýšlím, proč Fab Napichovač zvolil takovouto sebevražednou misi. Ale hned následující okamžiky ukázaly, jak moc jsem se mýlil a jak moc jsem ho podcenil.
Fab na střeše už málem vypadal, že přestává zvládat nápor hrnoucích se covidiotů, když tu jeho ruka zajela do kapsy kožené bundy a vytáhla malý předmět. Co to třímá v ruce? Vytahuji zvětšení puškohledu na maximum a vidím, že v prstech drží malou píšťalku, takovou jako sudí používali třeba ve fotbalu, když se ještě kdysi mohlo hrát. Ale to už jeho ruka letí k ústům, ostrý hvizd prořízne ulici a na chvíli přehluší i lomoz tvořený snad už stovkami covidiotů.
Náhle se na náklaďáku v prostředku kolony zavlní plachta, silné chlapské ruce uvnitř ukryté posádky ji strhnou bokem a ve svitu vycházejícího slunce se cosi zatřpytí na korbě. Padá mi brada a nevěřím vlastním očím! Legendy nelhaly... Skutečný rotovakcinátor! Občas jsme u ohně slýchávali od obchodníků zvěsti, že kdesi, v tajemném podzemí, spojil šílený vědec nazývaný "Velký Vakcinátor" ideu Hirama Stevense Maxima se spoustou narkotizačních pušek a pneumatickým samočinným systémem. Ale brali jsme to jako takové ty historky k pobavení a nikdy bych nevěřil, že něco z toho je pravda. Ale oči mě nešálí a to, co vidím před sebou, je bezpochyby skutečný rotovakcinátor!
Jeho hlavně se modře zaleskly, v plastových zásobnících po stranách bylo vidět tisíce stříkaček, nachystaných aby se po skluzech dostaly do komor zbraně a velké tlakové lahve na zbytku korby, propojené smotky hadic, dodávaly celému ďábelskému soustrojí energii.
Horda covidiotů se na okamžik zarazila, jakoby uhranuta mohutností celého stroje. Ale to už začala silná mužská paže operátora točit klikou rotovakcinátoru a vzduchem se za strašidelného PFFF, PFFF, PFFF začaly mihotat stovky a stovky letících injekčních stříkaček s automatickým pneumatickým aktivátorem.
Vzduchem se nese strašlivý řev zasažených covidiotů. Střelec na palubě náklaďáku zkušeným pohybem přejíždí muškou přes jejich největší shluky a kosí jeden řad za druhým. Některý z coviďáků dostane i tři až čtyři zásahy, než lehne. No, na druhou stranu bude proočkován až do alelůja.
Teprve teď jsem pochopil celou geniální strategii Faba Napichovače. Jako krysař vylákal z doupat všechny coviďáky široko daleko na zdání snadné kořisti a pak spustil očkovací procedůru, jenž nemá v moderních dějinách obdoby... Netrvá to snad ani minutu a žádný covidiot už nestojí na nohách. Naopak, válejí se po zemi a kvičí jak píchnutá prasata. Ti, co dostali čtyři a více vakcín už ani nekvičí, jen poulí oči a snaží se udržet svěrače. Některým se to nepovedlo. Pár jedincům se z těchto jatek podařilo utéci nezasaženi a s jekotem mizí v postranních uličkách, ale ty už si odlovíme sami. Zase bude chvíli klid, než se sem dostanou další hladoví kovidioti ze středu města.
Fab Napichovač ze svého piedestalu na střeše obrněné sanitky blahosklonně pokynul desítkám tváří, které se v mezidobí boje, přilákány jeho hlukem, objevily v oknech okolních domů a pak jasným pokynem ukázal rukou kupředu. Plachta opět zakryla rotovakcinátor a kolona se pomalu dala znovu do pohybu. Uvidíme ho ještě někdy?
Když jsem kdysi poprvé slyšel větu
"...projíždí zemí a loví nakažence, které na místě očkuje...", myslel jsem si, že je to pouze výmysl, báchorka která nám má usnadnit přežití v těchto krušných časech. Něco, k čemu se člověk může v nouzi upínat a doufat, že obdobně jako například Blaničtí rytíři, pomůže národu když mu bude nejhůř. Jsem rád, že jsem se mýlil a že jsem legendu viděl na vlastní oči.
Slunce už definitivně zcela vyšlo a coviďáci se rozprchli či rozplazili pryč. Zůstali jen ti, kteří byli přejeti odjíždějící kolonou a nyní leží jako placaté žáby na silnici, či dostali tolik zásahů z rotovakcinátoru, že nejen že vypadají jako bizarní dikobrazi, ale především se jim střeva obrátily naruby a vylezly z nich všemi tělesnými otvory.
Měl jsem pravdu, bude to zajímavý den...
...

Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.