Výběr konkrétního typu nože pro přežití

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
Centurion
VIP

Re: Výběr nože

Příspěvek od Centurion »

Frank píše:líbí se mi GERBER LMF II INFANTRY, ale nechtěl bych zubaté ostří. myslíš že by nějaký nožíř dokázal neco podobného?
mozna by ti vyhovoval tenhle je prakticky stejny jako GERBER LMF II INFANTRY a nema zuby
http://www.armed.cz/nuz-gerber-bear-gry ... 04-c-1250/
Přílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (20.04 KiB) Zobrazeno 10559 x
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Frank píše:líbí se mi GERBER LMF II INFANTRY, ale nechtěl bych zubaté ostří. myslíš že by nějaký nožíř dokázal neco podobného?
Zcela jistě. Vyjde T2 to o něco (málo) dráž, ale kvalita bude mnohem lepší. Chceš-li něco na míru, vůbec se neboj českých nožířů. Navíc to bude TVŮJ NŮŽ, jaký nikdo nemá. 9/10 českých nožířů dělá nože podstatně lepší, než Gerber. Mrkni na knife.cz a najdi si SVÉHO nožíře. Navíc zkušený nožíř Ti pomůže upřesnit, o vlastně doopravdy chceš.
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

Pokud dobře vidím, tak Gerber LMF II ASEK má pilu taky.
Gerber Bear Grylls by se mi líbil, ale neslyšel jsem na něj dobré ohlasy, prý za ty peníze rozhodně nestojí.

štaflík: a máš nějakého ověřeného?
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Ani ne, kupuju zatím jen seriovky. Nicméně na knife.cz jich najdeš dost, včetně diskuzí k nim. Forum toho webu je VELMI dobré a přínosné. Pokud si chceš nechat udělat kudlu jen pro sebe (dobrý nápad), nelituj jednoho příjemně ztráveného večera na pročítáním fora. Nekupuješ si housku a dumání nad tím je nejhezčí (i když já už sám sebe se svým dumáním nad SKS/CZ 858/FSN) začínám dost sr*t, nemluvě o členech fora, kde to řeším ;) (.
marish
VIP

Příspěvek od marish »

To Frank, Optim, s kudlou je to jako s bouchačkou, pokud ji budeš doopravdy používat, u jedný nezůstaneš, a teprve vlastním používáním zjistíš, co ti vlastně nejvíc vyhovuje...
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

A časem zjistíš že máš plný trezor a stejně používáš jednu pistoli? Díky, tímhle už jsme si prošel a nebudu opakovat chyby, jde to dost do peněz. :)
Frank
VIP

Příspěvek od Frank »

OT: Když jsem ještě aktivně střílel jsme debatou došli k tomu, že většina střelců časem zkončí u Glocka nebo u 1911, je jen otázka času a peněz jak dlouho jim to bude trvat. Tento předpoklad se až na pár vyjímek povrdil, proto bych chtěl najít mezi noži nějaké cca 2-3 kvalitní kusy s rozumnou cenou, mezi kterými bych si vybral a doplnil tak švícarák co nosím teď.
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

nejlepší nuž v poměru cena výkon dokáže všechno co 2x dražší nože
http://www.armed.cz/nuz-cold-steel-srk-cerny/d-89093/
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Proč myslíš, že dokáže věci, jako nože za pět tisíc? Není lepší si koupit za stejné peníze nůž z lepší oceli? AUS-8 je skutečně dobrá, ale používá ji kdekdo a i za lepší peníze (Ka-Bar). Jestli ColdSteel v něčem vyniká, tak jsou to bombastické reklamy naYoutube kde se snaží vyjukaným joudům ukázat, že s jejich velkou mačetou či kukri mohou rozsekat celé prase. Škoda, že těm lidem neřeknou, že totéž dokážou i s nožem za polovic, resp. že podobně drahý nůž jiných výrobců těch prasat naseká mnohem víc, než ho bude třeba nabrousit. Jinak ten nůž vypadá na můj vkus skutečně dobře. Ostatně je to věrná kopie Fallknivenu S1, který se mi velmi líbí. Kdybych neměl Sissi, mám tohoto Fallknivena. I když nestojí 2x tolik, co ten CS...
Zásada č.1. nekupujte nože, které mají kvanta reklamy.
Buďto jsou předražené, nebo tu kvalitu zas tak nemají. U jste viděli rekamu na RAT, Ontario, Bark, Spyderco (pravda, pro ně je reklama celý Holywood), Fall, Kyzliar či Sissi? Ne, uvidíte Gerbera, Cold Steel, UZI, Smith&Wesson apod.
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

jakej kabar konkretne myslis? v tyhle cenove kategorii jich je hodne. vetsinou jsou to nastupci bojoveho U.S.M.C. vseljake velikosti a barvy a ty se na praci moc nehodi. jedinej co me napada ale s tim se nedaj delat drobnosti http://www.nuz.cz/index.php?page=shop.p ... ct_id=1728
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Myslel jsem Mark1. Ten se mi hodně líbí. Nemám moc rád obrovské nože, tak 15 cm max. Akorát že nemá fulltang. Ten CS ho má? Pak by to byla celkem hezká levnější alternativa k S1 (tvarem) či A1 (rozměry). Jak jsem psal, ten CS je nůž, který mi designově sedí, je z dobrého materiálu, ale zas tak super prohlášení bych o něm asi nešířil. Prostě pěkný japonský nůž. Na druhou stranu Sissi stojí stejně, Ka-Bar maličko méně-nevím, nevím. Každopádně raději, než Gerbera BG :-)
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Tak přidávám zkušenost s dalším EDC nožíkem. Poté, co jsem ztratil svůj milovaný EDC Ka-Bar 4070 Large Dozier Folder, jsem využil SUPER akci na noze-nuz.com (neváhejte) a koupil celkem legendární Ontario RAT-1. Ocel AUS-8, při otevření zajímavý tvar, ale VELMI do roky. Malinko subtilnější než KA-BAR (tloušťka čepele 3.5mm vs. 4mm). Na druhou stranu ocelové příložky ve střence a krásný zvuk při otevření. Řekl bych, že je řezivější a lépe zpracovaný, na druhou stranu ten KA-BAR působil více dojmem nezničitelnosti.Samozřejmě holí v pohodě. Každopádně za 850,- jedna z nejlepších EDC voleb při nedostupnosti KA-BARU.
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

S "krysou", tj. RAT-1 jsem velmi spokojený, zejména pokud vezmu v potaz poměr výkon/cena.
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

Ja chtěl původně jako EDC nuž Ka-bar 4070 ale byl beznadějně vyprodaný. Zašel jsem za kámošem co má Rat-1 obych ho vokouknul a je to dobrej nůž ale pak jsem narazil na stránky kde mají posledních pár kusů Ka-bar 4071. Tak mám doma 4071 a jsem spokojenej.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Kde mají ty Ka-Bary? Mě po tom mém bylo velice teskno. Na druhou stranu Krysa je jak břitva, za necelých 900,- je senzační. Žena jí dnes poprvé vzala do ruky a hned se pěkně pořezala. Aspoň je nůž už pokřtěný. Ka-Bara jsem si pokřtil sám, Fallknivena zakrvácel kámoš, už jen Sissipuukko je dosud nepokřtěné krví. Nemá někdo zájem? :D
Centurion
VIP

Příspěvek od Centurion »

Já jsem si kabarem uřiznul špičku prstu při ořezávání dřeva. Líznul jsem s nim nějakou menší tepnu ale neprořízl jsem ji a byl to tak čistej řez že krev moc netekla ale bylo vydět jak to pěkně tepe :D

Tady je ten 4071 http://www.mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze ... -in-blade/ jsou to asi podledni kousky co se dají sehnat v ČR. Mě vyšel na 1100 i s poštou a přišel hned druhej den dopoledne.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Sakra 1100,- Já jsem měl 4070 za 800,- od Šulce. Ale je pravda, že v té době všude stály taky přes 1k. No, zvostanu s RATkou. Třeba toho Ka-Bara ještě najdu. Jsem zvědavý, jak se v praxi projeví rozdíl mez AUS-8 a AUS-6. Jinak mě zaujalo, co hezkých EDC nožů se dělá v Číně. Nekoupil bych si to, prostě nemám rád Čínu. A většinou nic moc oceli. Chápu, že Taiwan je tak trochu Čína, ale jsou mi mnohem sympatičtější. Jejich nožířská a ocelářská tradice je velmi blízká Japonsku a to je OK. Jinak pevné RATky i Ka-Bary se dělají v USA, foldingy na Taiwanu.
Strelok

Příspěvek od Strelok »

Já zainvestoval do Kyzliar Phoenix (první verze), někdo namítne, že je to zbytečně mohutnej pajzák, ale v mejch prackách mi sedí.Prubnul jsem ho a dal mu zabrat.Vydržel.Ostří drží a obstojně se brousí.Dílenský zpracování není nic moc, je poznat, že dagestáncům tak kudla projde párkrát rukama než ji zabalej a pošlou do světa.Chtěl jsem něco co má historii a tradici a na Kavkaze se dělali vždycky dobrý nože.Pak mám UTONa, podařilo se mi sehnat netknutej, vojenskej originál ještě z brouskem, ale koupil jsem ho spíš ze sentimentality a náhlého záchvatu patriotismu, a asi bych ho do batohu nebral.
marish
VIP

Příspěvek od marish »

U mě nedávno na většinu činností (sem tam říznout :) ) vystřídala Sissinku Mora robust (225/104/3,2). Určitě tomu přispívá pohodlná rukojeť, typický řezivý výbrus a pocit, že i když člověk prasí, jde o kudlu za tři kila. Původně jsem ji vzal jen jako doplněk ke 2000vce (kterou má žena zatím v kuchyni) a musím říct že mě příjemě překvapila. Sissina je bojová kudla, nesmí klouzat v ruce od bláta a krve, proto je pochopitelný hrubší dezén, ale když si dělám klacek na buřta, takový problém nemívám.
Jen tím chci potvrdit dávnou pravdu, že to není jen o cenovce.
alibaba

Příspěvek od alibaba »

http://www.shopwiki.com/l/World-War-1-1 ... ttle-Knife

V krvi bude klouzat kazdy nuz jen ne ten co byl k tomu konstruovan jako ten zakopovy nuz za 1 svet ,valky .....
Odpovědět