Ukrajina x Russko 2022-2026

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Russáci jsou:

Svině
5
6%
Zloději a vrazi
3
4%
Obojí
69
90%

Celkem hlasů: 77
Argonaut
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Argonaut »

Co s tím? V žádném jednání není dobré tlačit na krev. Pak se opravdu začnou dít věci. Nemusí to být hned, ale přijdou.

Jednání, jestli budou, by hlavně neměli vést "rusobijci" s "ukrajinobijci". Pak takové jednání nemá cenu. Jednat s někým pod vlivem emocí je ztráta času. Emoce vypnou racionální uvažování.

Takže první věc - do tohoto stavu to nějakou dobu gradovalo - vzpomínám si na Lavrova, když přijel z GB, že to bylo jako když jedná němý s hluchým. Ta snaha je pokořit byla zkrátka příliš velká.

A jestli budou/nebudou moci někoho v cizině vyzbrojovat, že na to nebudou mít. Já bych si to nemyslel. Kde bylo Rusko v roce 1900, 1941, a kde v 1961... Dopouštíte se klasického podcenění protivníka a od spousty lidí mám pocit jisté mstivosti a emotivnosti. A to není pro řešení konflitu dobré.

Takže osobně už mám strach, že se to vymkne. Protože na Západě nasadili tolik emocí, že nedovedou nabídnout pro Rusko akceptovatelnou alternativu.
pivniciar

Příspěvek od pivniciar »

Litvinenko? Ten bol davno vytazeny, zapadu uz nebol na nic, tak mozno posluzil ako martyr.. Polonium nic nedokazuje, 90% ruskej produkcie vtedy kupovali USA. Celkovo treba pozerat menej filmov. Ak by ho fakt FSB chcela mrtveho, preco by to bolo tym najdebilnejsim a najokatejsim sposobom? Nebol by nenapadnejsi napr. pad pod metro alebo..? BTW zapadne staty sa s prebehnutymi agentmi iste maznaju a posielaju im pravidelne plysakov a kvetiny. Odporucam vyjadrenia viacerych top predstavitelov vratane Mika Pompea, ze Snowden mal byt v Rusku zlikvidovany.

So Skipalovcami ta verzia tiez kriva na vsetky 4 nohy.. Organofosfat, kde je smrtelna davka jednotky mg a vsetci to preziju a v mieste zbierania dokazov saskuje par jedincov v LVL 4 oblekoch, no kusom od nich konzumuje policajt fastfood a zije.. :idea:
Forum sa stalo desivo zaslepene jednostranne politicke. Tolerancia nenavisti miestnych prospievatelov degraduje uzitocne a zaujimave forum. Nepiste mi nikto, stratil som zaujem o akekolvek info odtialto. #freeUlfhednar
uaz469

Příspěvek od uaz469 »

FMnwggxWUAMUkcK.png
FMnwggxWUAMUkcK.png (293.19 KiB) Zobrazeno 1635 x
... „Lojzíku, ty už přece dneska víš, že nejde o to, co je a co není. Důležitý přece je, jak to správně vidět, jak to správně zhodnotit a jak na to správně reagovat.”...
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Nechci nikomu rozkopávat bábovičky, ale z toho nekvalitního videa jak "vesničani obrátili ruské T 90" je fakt poznat jestli to byly ruské T90, ukrajinské T84, opolčenecké T64 ? A byli to Rusové, Opolčenci, VSU, Ukrajinská národní garda, nebo nějaká ozbrojená grupa kterých je na Ukr hafo ?
A zabloudili, nebo nechtěli vesničany rozmašírovat pásy a tak to raději objeli polem ? :)

Já jen aby z toho místního nadšení nerozborné jednoty ukrajinského lidu, potvrzované takovými důkazy nebyla za týden, měsíc pěkná kocovinka 8-) .
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
Tulák
Pohlaví: malé, zrzavé

Příspěvek od Tulák »

Nicotinick píše: 27.02.2022 19:56 Nechci nikomu rozkopávat bábovičky, ale z toho nekvalitního videa jak "vesničani obrátili ruské T 90" je fakt poznat jestli to byly ruské T90, ukrajinské T84, opolčenecké T64 ? A byli to Rusové, Opolčenci, VSU, Ukrajinská národní garda, nebo nějaká ozbrojená grupa kterých je na Ukr hafo ?
A zabloudili, nebo nechtěli vesničany rozmašírovat pásy a tak to raději objeli polem ? :)

Já jen aby z toho místního nadšení nerozborné jednoty ukrajinského lidu, potvrzované takovými důkazy nebyla za týden, měsíc pěkná kocovinka 8-) .
Nikotýnku, Nicotýnku ..... typa tanku je zcela buřt, poslouchej co ti lidé volají - opolčenci budou určitě provolávat slávu Ukrajině, to určitě. Nebo kdyby právě zahnali Ukrajince.
Quido

Příspěvek od Quido »

"...snaha je pokořit..." - nepleťte si, prosím, snahu Rusko ponížit s tím, když si Rusko klade nesplnitelné podmínky.

Znova to opakuji, Ruská diplomacie rozumí jen síle. Pokud chcete získat rychlý přehled a nemáte čas na doktorát z politologie, podívejte se během sedmi minut na to, jak vypadá Ruská diplomatická škola:
https://youtu.be/UArh6T64uoE?t=631

Je to česká politická satira a vystihuje to celkem srozumitelně pro běžného diváka.

V dalším bodě, ve kterém s Vámi nesouhlasím,je to, co zvládne ruská ekonomika. Je to chudý rozvojový stát, který prodává ropu, plyn, kaviár, vodku, kde se chlastá jak na běžícím páse a muži umírájí mladí. Výčet zemí, které jsou úspšnější v přepočtu HDP na obyvatele, najdete v některém z mých předchozích příspěvků zde na platformě.

Od pondělí válku Putin nebude mít jak financovat. A zbydou obrovské dluhy a nasraní Rusové v metropolitních oblastech. Začíná to smrdět rozpadem SSSR 2.0.
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Ivana píše: 27.02.2022 19:39
A co bys chtěl ještě dál vyjednávat? Jsou lidi, kteří rozumí jen síle. A též je aktuální hypotéza šílenosti - podívej se na jeho činy pár roků nazpátek. Namátkou Litviněnko, Politkovská, Salisbury, Vrbětice ....
jak píšu, jen laicky...
Já bych postupoval tak, že rozhodně od zítřka bych už nevalil další sankce, ale snažil se je dostat ke stolu. Když by to třeba den nebo dva nemělo efekt, tak tvrdší sankce, a pak znova zkusit.
Opravte mě, jestli se pletu, ale snad se chystá jednání u Pripjati...tedy je asi naděje? A proč ji zmenšovat dalšími sankcemi, které to více emocionálně zastří?
Nesouhlasím s tím co se děje, myslím tu okupaci, ale nepřijde mi, že je teď nedostaneme ke stolu když budeme jen stupňovat tlak.
Je velice dobře, že západ ukázal soudržnost a že se sankce uvalili, o tom žádná, ale ještě tam nepoužili žádná zbraně hromadného ničení, takže je tu stále možnost jednat.

Obávám se, že jediné čeho se docílí, že buď bude interně odstraněn nebo udělá zoufalý čin a to je trošku vabank.
Nicotinick

Příspěvek od Nicotinick »

Myslel jsem v těch tancích, kdo to byl.

A "Sláva Ukrajině" jsem slyšel a viděl provolávat třeba v Kyjevě mnohokrát. Třeba opilce, který jebnul plnou flaškou piva o kontejner. :D
"Konspirátoři jsou největšími optimisty. Nepřestávají věřit tomu, že ten bordel opravdu někdo řídí."
pepaf

Příspěvek od pepaf »

Západ jednal dost dlouho, trpělivě a dle mě i moc ustupoval vydírání Putina.
Putin odešel od jednacího stolu, za všech se snažil udělat šašky a lhal.
Zahájil válku pod obvykle smyšlenými záminkami....
Sankcím se smáli, že takových už bylo...no tak jsou.
Ulfhednar

Příspěvek od Ulfhednar »

uaz469:
někdo by měl Ukrajincům říct, že mnohem nebezpečnější obsah by v té láhvi byl, kdyby tam nechali původní náplň :D
Óðinn á yðr alla
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Argonaut píše: 27.02.2022 19:50 Takže osobně už mám strach, že se to vymkne. Protože na Západě nasadili tolik emocí, že nedovedou nabídnout pro Rusko akceptovatelnou alternativu.
Jakakoli jina alternativa nez navrat ke stavu pred anexi Krymu je neakceptovatelna, protoze by to znamenalo, ze agrese se vyplaci. Muzeme vyjednavat o tom, jestli, prip. za jak dlouho budeme uvolnovat jednotlive sankce. Podle toho, jestli Putin nebo jeho poverenec bude schopen a ochoten vubec o necem jednat.

Jo, emoce. Jenze rozum rika, ze to tak je, protoze jakykoli ustupek Putinovi by zakladal jen dalsi touhu si to zopakovat a zase neco ziskat.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Argonaut

Příspěvek od Argonaut »

Závidím všem jednoduché a přímočaré vidění světa.

To Quido: dějiny kráčí odněkud někam. Ty požadavky RF se neobjevily přes noc, ale situace k tomu nějak gradovala. Ale chápu, že dnešní člověk je tak přesycen informacemi, sociálními sítěmi, emocemi a vším, že je jednoduché ztratit ze zřetele, že se něco stalo včera, něco před rokem,... vše zapadá prachem a v paměti to překryje něco jiného. Navíc člověk má tendenci vytěsnovat složité věci. To není urážka, ale prostá obrana mozku, aby se nezbláznil.

Neříkám, že mám pravdu, ale jak znám historii, vč. toho co vím o Rusku a přečetl jsem stovky knih o válkách, tak na mě Rusko dělá dojem, že se cítí v pasti a od kohokoli takového se můžete dočkat čehokoli. Když Putin řekl, že svět bez Ruska nebude, myslel to vážně.

Takže bez tohoto ohledu je třeba najít nějaký pro všechny strany aspon trošku akceptovatelný výsledek. Nebo snad chcete jít rukovat a jít si zastřílet? Obávám se, že by k tomu nedošlo, protože už nemáme ani ty atombordely, masky, ani ty kryty.
viktor

Příspěvek od viktor »

je moudre naslpuchat a snazit se rozumet svy nepratelum. Vsichni valecnici a vudci vetsich zemi to vzdy delali. Studovali a premysleli nad tim co je a co asi udela souper. At uz to byl Romell, Paton, Stalin, Hitler,,, nazyvat sve soupere idioty a silence je snadne ale hodne hloupe. Jak rika jeden nemecky dustojnil na ponorce kdyz poslouchaji Geblse jak spila Churchilu tak to komentuje asi tak ze na to ze je to "paranoidni alkoholik tak nam docela dost zatapi"
zajimavy rozhovor na tema stav soucasne ukrajiny je treba zde : rozhovor na PrimeNews https://rumble.com/vvzr5d-ukrajina-naci ... oller.html
Putim rekl ze na Ukrajinu jede srovnat fasisty a nechat ji neutralni...
....rozvalcovani civilistu a vlekle poulicni boje se zcela jasnym masakrem domaciho obyvatelstva vsetne zniceni jizz dost zdeptane zeme by mu nijak nepomohlo...
nijak se nesnazim obhajivat Putina a jeho vpad na Ukrajinu, jen se prste snazim rozumet vsem vecem okolo.
rici ze je to uplny magor a silenec je snadne ale je to take moudre ?
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Já myslím, že sranda teprve bude. Až ty sankce rusko zaženou do kouta, tak zavře plyn.
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Quido píše: 27.02.2022 20:03 A zbydou obrovské dluhy a nasraní Rusové
Nasraní obyčejní rusové v Rusku už dávno nikoho moc nezajímají. Horší bude nasraná nomenklatura, nasraní oligarchové, asi i nasraná armáda a možná i nasraná mafie.
viktor

Příspěvek od viktor »

argonaut :hand
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
d-s

Příspěvek od d-s »

S malocim od Argonauta suhlasim ale s tymto ano:

"je třeba najít nějaký pro všechny strany aspon trošku akceptovatelný výsledek"

Nateraz nevidim ziadne riesenie ktore by umoznilo Rusku vycuvat.
Otvorene prehrat si Putin nemoze dovolit. Ak sa nenajde riesenie kde bude moct vyhlasit uspech tak to bude eskalovat.
Argonaut

Příspěvek od Argonaut »

A dnes za mě poslední poznámka: takzvaně podpásovka:) Když USA a koalice ochotných vlítla v roce 2003 do Iráku, zůstalo za tím půl milionu obětí. Nevzpomínám si ani na sankce, ani na demonstrace, ani na odsouzení i po tom, co se ukázalo, že to bylo vylhané.

Přesto svět nějak fungoval a funguje. Bude muset fungovat i po vyřešení této války.

Pro nás všechny to už nyní bude znamenat snížení životní úrovně, nestabilitu energetických dodávek a vyzkoušení teorií z prepperství v praxi, i když jsme o to nestáli.
proforma
VIP

Příspěvek od proforma »

Argonaut píše: 27.02.2022 20:16 Takže bez tohoto ohledu je třeba najít nějaký pro všechny strany aspon trošku akceptovatelný výsledek.
Obavam se, ze pokud jednas s posukem, neexistuje pro vsechny strany akceptovatelny vysledek. Protoze co bude akceptovatelne pro racionalni videni zapadu a Ukrajiny, bude zcela neakceptovatelne pro Putina, ktery se chce stat novym Petrem Velikym (tedy krome tech jeho modernizacnich reforem :-) ). A obracene.

Proto taky nikdo poradne nejedna s Kimem, protoze jeho pozadavky jsou uplne mimo. Resenim je zavrit do kouta a hlidat, at si hraje jen na domacim pisecku a nevystrkuje ruzky za vymezenou rezervaci...
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Ivana

Příspěvek od Ivana »

A pak zbývají ještě čistě biologická vysvětlení, například: "Mezi oběti syfilis se řadí i mnoho známých osobností, choroba ve svém konečném stádiu mnohdy ovlivnila i jejich chování a smýšlení." Zaslechla jsem i něco o covidové mlze, ale ta by nemohla trvat tak dlouho.
Odpovědět