Jak bylo dnes
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Re: Jak bylo dnes
2 vratnikp - Jo, to už tu proběhlo cca dva dny zpět: viewtopic.php?p=283555#p283555
To by tak bylo, říkat si co si kdo myslí!
To by tak bylo, říkat si co si kdo myslí!
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
To si tak ráno oblékám jedno ze svých oblíbených triček a najednou mi dojde, že tohle tričko má na zádech decentní nápis "Z-team"...
mobil a aplikace AntennaPod - přidat url https://soundcloud.com/radiouniversumvratnikp píše: ↑22.03.2022 11:11 tak mam zkaženej oběd... chtěl sem si do sluchátek k jídlu pustit nějakej rozhovor ze svobodnýho universa a jejich jutub kanál byl smazán! Zajímalo by mi jakejm syfilitickejm oslum ten kanál vadil. Bohužel rozhovor z jejich webu si v práci nepřehraju. Budu muset zas paní Kociánové poslat nějaké peníze...
dělník nejsem, rolník také ne, musím tedy asi být pracující inteligent
- bivoj
- VIP
Je to na blití. Kámoška mě říkala, že na ni lidi v tramvaji začínají koukat nevraživě. Pak si uvědomila, že (už léta) nosí zlatý řetízek s písmenem Z. Tento týden si ho už raději nevzala. Mimochodem, jmenuje se Zuzana... Tvl, dvě Z ve jménu, nepůjde za to po chvíli ke zdi? Teda vlastně ke di?
Sic semper tyrannis.
dík, když já mám hloupej mobil s kreditem .pracintl píše: ↑22.03.2022 12:38
mobil a aplikace AntennaPod - přidat url https://soundcloud.com/radiouniversum
řetízek se Z... a hned z toho problém. Lidi sou fakt tupý ovce. Muj syn se jmenuje Vladimír a narodil se 7.10. Stejně Jako Putin...
původně sem si řikal, že si sporty vybere sám, když na to tak koukam tak jen co bude umět chodit tak ho přihlásim na box a BJJ. vlastně na BJJ může dřív, tam chodit umět nemusí
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Zuzana může ten řetízek jednoduše přestat nosit.
Ale s mladým Vladimírem se to datum narození bude táhnout celý život a vzbuzovat nejrůznější nebezpečné asociace.
Na nějaké bujaré oslavy narozenin to nebude...
Ale s mladým Vladimírem se to datum narození bude táhnout celý život a vzbuzovat nejrůznější nebezpečné asociace.
Na nějaké bujaré oslavy narozenin to nebude...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
https://www.aljazeera.com/news/2022/3/2 ... .seznam.cz
https://novayagazeta.ru/articles/2022/0 ... bezhentsev
Rusky (spolu)nositel Nobelovy ceny miru, sefredaktor opozicnich novin Nezavisimaja gazeta Dmitrij Muratov, venoval tuto plaketu do aukce, jejiz vytezek chce venovat na pomoc ukrajinskym uprchlikum.
To jsem zvedava, jak dlouho bude sefredaktorem a jak dlouho jeste bude existovat NG.
https://novayagazeta.ru/articles/2022/0 ... bezhentsev
Rusky (spolu)nositel Nobelovy ceny miru, sefredaktor opozicnich novin Nezavisimaja gazeta Dmitrij Muratov, venoval tuto plaketu do aukce, jejiz vytezek chce venovat na pomoc ukrajinskym uprchlikum.
To jsem zvedava, jak dlouho bude sefredaktorem a jak dlouho jeste bude existovat NG.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Jsou na Odysee https://odysee.com/@RadioUniversumvratnikp píše: ↑22.03.2022 11:11 tak mam zkaženej oběd... chtěl sem si do sluchátek k jídlu pustit nějakej rozhovor ze svobodnýho universa a jejich jutub kanál byl smazán! Zajímalo by mi jakejm syfilitickejm oslum ten kanál vadil. Bohužel rozhovor z jejich webu si v práci nepřehraju. Budu muset zas paní Kociánové poslat nějaké peníze...
Proforma - a co když Muratov bude výtěžek věnovat uprchlíkům, kteří utekli do Ruska před Ukry ? Uvidíme.
Dnes objednano 23 novych druhu a odrud stromu a keru, vse samozrejme jedle. Pristi vikend se bude mohutne sazet Dnes vysazen maly vzorek 3 stromku, bajecny relax, uz se tesim na to velke sazeni. Jsem zvedava, jak zabere ten vami doporucovany hydrogel pod koreny.
@Proforma
Ahoj, máš nějaký oblíbený e-shop na ty stromky? A jaké odrůdy budeš sázet?
Trochu inspirace neuškodí.
Ahoj, máš nějaký oblíbený e-shop na ty stromky? A jaké odrůdy budeš sázet?
Trochu inspirace neuškodí.
Vincit omnia veritas .
Také bych se rád dozvěděl...
Vím, že se tady na foru propírali nějaké shopy, které mají i eshop,ale vše bylo na moravě a to pro mě jako Plzeňského není úplně v dojezdové vzdálenosti.
Vím, že se tady na foru propírali nějaké shopy, které mají i eshop,ale vše bylo na moravě a to pro mě jako Plzeňského není úplně v dojezdové vzdálenosti.
Vsechno jsem to brala v zahradnictvikruh.cz, protoze je v Podkrkonosi, pestujou to ve 460 m n. m. a budou to stromky otuzile, ktere potrebuju. Sazet je budu sice jeste o 150 m vys, ale porad lepsi odtud nez odnekud z Hane. Objednala jsem tohle:
Samosprasnost v tabulce uvadim kvuli tomu, jestli mi staci 1 rostlina, nebo potrebuju 2 ruzne odrudy od 1 druhu (u tech, co jsou oznaceny "ne" nebo "castecne"). Je to jen druhovy seznam, pocet kusu od kazdeho se muze menit.
Poskladano tak, aby urody byly pokud mozno prubezne, v kazdem mesici neco, ne vsechno najednou a clovek pak prostal srpen u zavarovani... A jednim z kriterii pro vyber bylo i to, aby to byly nizke stromy a kere, ktere pujdou sklizet ze zeme, bez pouziti vysokozdvizne plosiny
Samosprasnost v tabulce uvadim kvuli tomu, jestli mi staci 1 rostlina, nebo potrebuju 2 ruzne odrudy od 1 druhu (u tech, co jsou oznaceny "ne" nebo "castecne"). Je to jen druhovy seznam, pocet kusu od kazdeho se muze menit.
Poskladano tak, aby urody byly pokud mozno prubezne, v kazdem mesici neco, ne vsechno najednou a clovek pak prostal srpen u zavarovani... A jednim z kriterii pro vyber bylo i to, aby to byly nizke stromy a kere, ktere pujdou sklizet ze zeme, bez pouziti vysokozdvizne plosiny
Tam si treba dávat pozor na opelivosť. Samoopelivé sú v pohode aj po jednom kuse, cudzoopelivé ale potrebujú dákeho opelovača. A skoro vždy sa lepšie rastlinám darí, ak ich je viac pohromade.
A potom pri sadení vrúbel-štep otáčať na juh a nechať nad zemou. A keďže suchý rok, tak pravidelne zalievať celý rok.
A potom pri sadení vrúbel-štep otáčať na juh a nechať nad zemou. A keďže suchý rok, tak pravidelne zalievať celý rok.
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Jo, opylovani jsem resila vhodnym vyberem komplementarnich druhu. To sazeni stepem na jih, to je nejaka sadarska latina, nebo vyzkousena zkusenost? To jsem jeste neslysela
Ke stromkum davam drenazni trubky - couhaji nad zem a vedou primo je korenum, takze zalivka pohodlna a efektivni s velkou usporou vody.
Ke stromkum davam drenazni trubky - couhaji nad zem a vedou primo je korenum, takze zalivka pohodlna a efektivni s velkou usporou vody.
Tie drenážne trubky, musia byť vyplnené štrkom a so "špuntom" navrchu. Inak sú na hovno - spravia viac škody ako úžitku - keď sa nepolieva tak fungujú ako komín a vysušujú korene v okolí tej trubky...
Cogito, ergo armatum sum.
- OldSoldier
Dneska mi přišel email od dodavatele plynu, že mi od května zvedají zálohy na plyn cca 2,5x. - a já vůl, jsem žil v tom, že mám fixaci ceny ještě na dva roky (to byla fixace elektřiny), takže jsem to vůbec neřešil v době, kdy by navýšení ceny tolik nebolelo.
Vím, že jsem na tom ještě pořád dobře v porovnání s těmi, co spadli do režimu DPI, ale i tak mám dneska zkažené odpoledne No, nedá se nic dělat, budu muset doobjednat další dřevo.
Vím, že jsem na tom ještě pořád dobře v porovnání s těmi, co spadli do režimu DPI, ale i tak mám dneska zkažené odpoledne No, nedá se nic dělat, budu muset doobjednat další dřevo.
Proformo: Hlavně ať ty stromy máš na silných podnožích, kořeny dělají strom... ideál na semenáčích či bujných pod. jako je A2...
Zimolezy je dobré kupovat v době kdy zrajou a ochutnat si z keříčků, některý jsou brutál kyselí, některý nahořklí, je jich přes 30 odrůd. Já nemůžu kyselí na zuby, tak né všechny můžu jíst, ale děti to spasou jak prd a to mám přes 15 keříčků zatím tedy jen cca metr vysokých...
Abych nebyl úplně oftop. tak poté co kamarádovy dovezli 12m lodní kontejner, tak taky objednávám na zahradu... poměr cena/úžitek/bytelnost- zamykatelnost je super.
Zimolezy je dobré kupovat v době kdy zrajou a ochutnat si z keříčků, některý jsou brutál kyselí, některý nahořklí, je jich přes 30 odrůd. Já nemůžu kyselí na zuby, tak né všechny můžu jíst, ale děti to spasou jak prd a to mám přes 15 keříčků zatím tedy jen cca metr vysokých...
Abych nebyl úplně oftop. tak poté co kamarádovy dovezli 12m lodní kontejner, tak taky objednávám na zahradu... poměr cena/úžitek/bytelnost- zamykatelnost je super.
Dneska jsem skoro celý den strávil na záchodě. Ve 4 hodiny ráno mě vzbudila křeč v břiše a následoval zrychlený přesun na WC. Můj zadek se vzápětí proměnil v hasičskou proudnici. Během dne jsem do sebe nacpal 8 endiaronů a skoro celé plato živočišného uhlí. Až k večeru se situace zlepšila, konečně se mi podařilo sníst alespoň suchý rohlík.
Cítím značnou únavu a slabost v nohou.
Zítra mne čeká 13hodinová noční směna.
Cítím značnou únavu a slabost v nohou.
Zítra mne čeká 13hodinová noční směna.
Koukej tak, aby jsi viděl.