Ukrajina x Russko 2022-2024

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Russáci jsou:

Svině
5
7%
Zloději a vrazi
2
3%
Obojí
60
90%
 
Celkem hlasů: 67
danny1691
Příspěvky: 254
Registrován: 02.03.2015 13:28
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od danny1691 »

Takto informuje ČT24.

Rusko přiznalo vážné poškození křižníku Moskva Černomořské flotily. Kyjev tvrdí, že plavidlo zasáhly protilodní střely Neptun a následně se začalo potápět. Podle ruského ministerstva obrany zůstává na hladině a připravuje se jeho odtáhnutí do přístavu. Podle Pentagonu je loď stále schopná plavby a pohybuje se na východ.
https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/ ... tRCelHMPBo
snad
Příspěvky: 109
Registrován: 28.03.2020 11:39

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od snad »

Ulfhednare, vyjádřím se k vašemu působení v oblasti témat souvisejících s válkou na Ukrajině.
Uvedu některé vaše texty. Texty jsem krátil (vždy označeno třemi tečkami), abych sem nepsal příliš dlouhý příspěvek, ale neměnil jsem je a vše je k dohledání.

Nejprve to vážnější - k vaší nestrannosti
Mám za to, že předstíráte snahu o objektivitu, o vyvracení propagandy ze strany Ukrajiny, ale ve skutečnosti stojíte jasně na straně Ruska a využíváte každou příležitost, abyste zdejší fórum měnil na proruské, objektivitě navzdory.

Ukázka vaší manipulace a vašeho chování k ostatním diskutujícím:
Jo, dětinské to ode mně bylo, ale už to nejde smazat. Ale prostě Quido je psycho a má můj nulový respekt ne jako oponent, ale jako člověk. Beru ho spíše jako přírodni jev. Ale moje chyba, zpětně mě to mrzí, omlouvám se. Jde-li to smazat, budu za to rád. Aquila non captat muscas.
Zde předstíráte omluvu, ve které jste ale zvládl toho, komu se údajně omlouváte, znovu, několikrát, urazit. Neužil jste sprostá slova, ale ve skutečnosti jste se dopustil urážek mnohem větších. Dokonce zpochybňujete jeho lidství. Vy jste se vůbec neomluvil. Toto je typický příklad vašeho způsobu manipulace. Proto sem tento text vkládám, i když s tématem války přímo nesouvisí.

A teď už přímo k válce
Cituji vás:
Ta raketa je zcela bez diskuze Točka. Pozoruhodně zachovaná část s motorem (tak, aby vynikl nápis) je na parkovišti před nádražím ... Zelenskyj nejprve oznámil, že šlo o ruský Iskander, poté, co po netu běhaly pár hodin snímky, změnil to na Točku.
(Takže tady máme několik desítek mrtvých civilů na území Ukrajiny, ale stejně to všechno může být tak trochu jinak, protože je vidět nápis, aby prý vynikl. A Zelenskyj opravil informaci o modelu rakety. Hm.)

Další váš citát:
Ale ani JEDNO velkoplošné sklo, doslova pár kroků od těch mrtvých? Kterým stojí zavazadla (vždyť převrátit kufřík nebo kočárek není těžké). Navíc čelní sklo v autě je poměrně hodně pevné, ta velká okna na nádraží tak pevná nebudou.
(Vše jde vysvětlit a několik lidí se o to i následně v diskuzi pokusilo. Nikdo neznáme přesně fyziku takového zásahu raketou, přesný dopad a tak dále. Ale už je to tak nějak zrelativizované, že?
Mimochodem, také jste psal o "anemických mrtvolách v Buči". Také pěkné zpochybnění. Vy to přímo nenapíšete, ale je přece jasné, co jste tím chtěl říct. Asi ne to, že ti mrtvý trpěli anémií.)

Další citát:
Nádraží je regulérní vojenský cíl a nádraží jsou napadana VŠEMI armadami jako jeden z prvních cílů.
(Hm. Jistě, je to svým způsobem pravda. Rusko napadlo Ukrajinu, masakruje civily na území Ukrajiny a nádraží je "regulérní cíl".)

Další:
Mariupolem prostě prochází fronta. Není mnoho měst, která byla týdny bráněna a skončila bez ztráty kytičky.

A tak bych mohl pokračovat. Desítky a desítky příspěvků ve prospěch ruského agresora.

A teď to méně podstatné, k vaší odbornosti
Cituji vás, máte to špatně:
Dá se čekat, že pokud bude mít Rusko chuť vyhazovat prachy z okna, resp. do černé díry UA, učiní tak nějakou zimu po vypnutí dalších bloků v západní Evropě. A bude to synchronizováno s Čínou. Ale osobně na to nesázím. Až (pokud?) vletí Čína na Taiwan, Rusko maximálně podnikne nějaké omezené na JV UA

Špatně (text byl vámi myšlen samozřejmě ironicky):
Už zase bude válka s Ruskem. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ru ... f6b220ee8/
Jako každý kvartál, i tento bude válka s Rusem. Tentokrát leden až únor.


Špatně:
Je to absurdní. ... Na jednu stranu bych je nepřeceňoval, úroveň ruských jednotek bude ve všech ohledech lepší.

A tak dál. Desítky vašich zcela špatných předpovědí jsou tu zapsány. Vám to nebrání, abyste sem znovu psal další příspěvky, ve kterých se snažíte vzbudit dojem odbornosti a znalosti věcí. Přesto, že opakovaně selháváte. Ale, protože píšete hodně a doba je teď rychlá, čas umožňuje vaše selhání rychle pozorovat.
Rozcestník pomoci Ukrajině: https://www.stojimezaukrajinou.cz
cipis
Příspěvky: 4849
Registrován: 26.10.2012 13:27
Pohlaví: muž
Bydliště: blízko Brna

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od cipis »

A proč reaguješ na mě a ne na Zapadla?
Který tu evidentně osočuje ze lži Maxima, ale tvou informaci ponechává takovou, jaká je, totiž jedna z mnoha verzí, jak tu následně ukazuješ ty sám.

Tedy jak jsem psal, automaticky tu lže Maximus, případně by měl dokazovat svou pravdu, na rozdíl od ostatních?
Jak se tu pak má diskutovat, když je to jednostranné?

Správná je akorát ta poslední věta, "v tuto chvíli to nikdo neví".
Ulfhednar píše: 14.04.2022 16:07 Cipis: podle několik minut staré zpravy Ukrajinců se Moskva potápí a je překocená, kýlem vzhůru a v podstatě potopená.
Podle Pentagonu plave.
Podle Litevského ministerstva obrany se potopila před 17 hodinami.
Podle Forbesu to znamená, že UA potopi celé RU loďstvo a UA námořnictvo (které nemá prakticky žádné smysluplněé lodě) v pohodě obsadí Krym.

A možná skončí jako korveta Byčkov, kde Ukrajinci slavili její potopení a ona pak vesele přijela do Sevastopolu.
Rozdíl je v tom, že Maximus tvrdí, bez pochyb, že loď šla na chuj a že jí zasáhly Neptuny.
My ostatní pochybujeme, protože v tuto chvíli to nikdo neví.
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Ulfhednar »

Snad: myslím, že špatných předpovědí je tu plno, včetně té paní s křišťálovou koulí (výsadek ČM loďstva, 4.3. výjimečný stav v Rusku apod.). Ano, útok Ruska byl v novinách a od expertů co kvartál. A X krat se spletli.
Ano, nečekal jsem, že Rusko zaútočí armádou podstatně slabší a v situaci, kdy má rezervy v zahraničí. Čekal jsem útok na příští zimu, kdy bude EU energeticky hladovění a čekal jsem útok podstatne větší silou.
Nejsem si vědom, že bych se snažil psát nějak "odborně". Píšu jak mi zobák narostl. Pokud je to na vás moc študované, omlouvám se, pokusím se podlézt svoji laťku. A nebo ne.
Ano, o Quidovi mám zcela mizerné mínění, zejména po té úchylné SZ, co mi poslal.
Moje omluva nesměřovala jemu, ale ostatním členům fóra, za moje citovaní SZ (které mimochodem pravidla fóra nijak nezakazují a použil to i superadmin). Pokud jste to nepochopil, je mi líto, chyba je na vašem přijímači.

A konečně ano, dovoluji si mít na věci méně Jasánkovský a více pochybovačný názor než vy. Zkuste to rozdýchat. A ano, jsem si vědom, že rození demokraté a obránci svobod jako vy, nesnesou jiný nazor, než vlastní a jsou schopni bojovat do roztrhání těla, aby cizí názory potlačili (viz texty páně Kechlibara, které jsou často přesně o vás).
Pokud mi chcete dál nadávat, nebo rozebírat moje texty, čiňte tak ve vhodném vláknu, či v SZ.
A mimochodem, i podle BBC měla ta Točka velmi zajímavé číslo. A mimochodem, jaká je pravděpodobnost, že těleso pohybující se vysokou nadzvukovou rychlosti se zřítí tak, za nápis zabírající pár procent jeho obvodu zůstane na "správné" straně a zůstane zcela nepoškozen (těleso se zjevně ani jednou nepřetočilo...). Otázky... Nic víc.

Mimochodem, už jste zkusil napsat do Rozpadu alespoň jeden jiný příspěvek, než politrukovský do tohoto vlákna?

Cipis: vždycky stojím rád na méně početné straně a radši chodím kamenitými stezkami, než pohodlnou turistickou dálnicí s davem. Každopádně pokud i Pentagon tvrdí, že ta loď ještě zatím plave, jsou pochyby o x hodin starých prohlášeních UA, že ji potopila vcelku na místě.
A protože všichni ví, že Maximus sleduje informační zdroje důkladně, je každému jasné, že v době kdy psal svůj text, musel vědět, že realita může být dost jiná. Pokud si vybral jen jednu verzi, a tlačil ji jako hotovou věc (na rozdíl ode mně), může to někdo považovat za mluvení nepravdy. Či snad ne?
A mimochodem, zatímco Maximus svoji verzi prezentuje jako fakt, já píši "zatím to vypadá, že...", "spíše bych to viděl, že..." Vnímáte ten rozdíl ve formulacích?
Já pochybuji, Maximus ví, že se ve 03:00 Moskva potopila před zásazích Neptunů. Myslím, že toto jeho tvrzení se neukáže jako pravdivé.
Óðinn á yðr alla
dr.know
Příspěvky: 195
Registrován: 11.09.2014 23:11
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od dr.know »

Tak koukam tady se uz regulerne kadruje...

@Snad budete to hlasit i zamestnavateli? Aby vedel, ze soudruh ulf siri rozvracecke nazory?

@Ulfe pomazete do kotelny, ale ve finale dobre pro vas, aspon vam nebude zima, az bude v zime -15 stupnu proti Putinovi. Zatimco uvedomeli soudruzi budou prodemokraticky a proukrajinsky mrznout.
d-s
Příspěvky: 810
Registrován: 18.10.2015 22:40

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od d-s »

Ulfhednar píše: 14.04.2022 17:37 A konečně ano, dovoluji si mít na věci méně Jasánkovský a více pochybovačný názor než vy. Zkuste to rozdýchat. A ano, jsem si vědom, že rození demokraté a obránci svobod jako vy, nesnesou jiný nazor, než vlastní a jsou schopni bojovat do roztrhání těla, aby cizí názory potlačili (viz texty páně Kechlibara, které jsou často přesně o vás).
A uz zase sklzavas k prazdemu napadaniu ineho nazoru, ktory bol vyjadreny jasne, kultivovane a k veci.
Ulfhednar píše: 14.04.2022 17:37 A mimochodem, i podle BBC měla ta Točka velmi zajímavé číslo. A mimochodem, jaká je pravděpodobnost, že těleso pohybující se vysokou nadzvukovou rychlosti se zřítí tak, za nápis zabírající pár procent jeho obvodu zůstane na "správné" straně a zůstane zcela nepoškozen (těleso se zjevně ani jednou nepřetočilo...). Otázky... Nic víc.
No a toto je klasika.
Mas iba konspiracie, nic ine, ale to ti nebrani na zaver prispevku ich podsunut a snazit sa navodit podozrenie ze Ukrajina zautocila na vlastne nadrazie.
Toto z teba pre mna robi proruskeho trolla ktory sa iba tvari ako "objektivny".
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Ulfhednar »

Doufám, že nahlásí i proruský Pentagon a CNN :roll: :
https://edition.cnn.com/2022/04/14/euro ... index.html
Óðinn á yðr alla
d-s
Příspěvky: 810
Registrován: 18.10.2015 22:40

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od d-s »

A co by sa tam malo "hlasit"?
Pisu tam ze na Moskve bol velky vybuch pricom USA nateraz nevedia povedat co bolo pricinou.
Nepotvrdzuju ani nevylucuju ani jednu verziu.
Ostatne obe verzie su pre Rusko zle.
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Ulfhednar »

No je blbé kádrovat za to, že někdo napíše totéž, co říká Pentagon a CNN, nemyslíte?
Je lepší mít tu texty o něčem, co pravda není, a je to za ní vydáváno, než se bát ozvat s korekcí (Pentagonu)?
Přijde mi signifikantní, že zde za sdílení infa Pentagonu (s tím, že toto info prezentuji pouze jako MOŽNOST, nikoli PRAVDU) může být někdo označen za ruského trola a lustrován bdělým kádrem. Byt papežtější, než papež, zvláště pokud to nestojí víc, než anonymní pokřik z gauče, nám jde hezky :ne

https://edition.cnn.com/2022/04/14/euro ... index.html
Óðinn á yðr alla
d-s
Příspěvky: 810
Registrován: 18.10.2015 22:40

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od d-s »

Pentagon: Ruske lode sa stiahli dalej na juh, dalej od severneho pobrezia.

Samozrejme to nic definitivne nepotvrdzuje ale zvysuje to podozrenie ze by mohlo ist o ukrajinsky utok.
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8795
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Fabulous »

Ulf, d-s a spol. - varování - OT, flame, zasírání vlákna.
SkritekP
Příspěvky: 191
Registrován: 14.07.2015 15:45
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od SkritekP »

ULF piš dál novodobých svazáků/elfů si nevšímej.
A pro svazáky/elfy správný názor vždy vychází z diskuse. Jen a pouze argumentační diskuse vede ke správným názorům. K diskusi potřebujete vždy několik názorů včetně těch z druhé strany(bohužel v dnešní době je jiný názor hned označen jako proruský) . Doba jednohlasného rozhodování/hlasování je doba komunistická. Pokud by takto fungovala diskuse třeba o odzbrojovací směrnici EU tak máme doma max luk a šípy. To druhá strana barikády pomohla ostatním s názorem co je EK zač. Pokud by si člověk dělal jen názor z ČT tak jsme beze zbraní.
Je tu zpět doba kdy: Kdo nejde s námi, jde proti nám. Návrat starých dobrých bolševickáých časů. Cože ty jsi nevolil pětikoalici? Jsi jasně Babišův poskok vem si koblihu a táhni. Kritizuješ EU? Jsi rozvraceč co nesdílí Evropské hodnoty. Argumentačně rozporuješ titulky typu “Rusko se ve válce zaměřuje na civilní cíle” Táhni za Putinem ty Ruskej švábe.

Jednoduchý svět jednoduchých lidí. Problém a řešení vše zjednodušeno na černá bílá nic mezi tím. Bud ta plotna pálí nebo je studená. Argumentace netřeba správný názor je znám vše ostatní je lež a propaganda.

PS: vím že je to OT nicméně ta kasta novodobých svazáku/elfů(mimochodem registrovaných v posledních letech) razí své úderky zde.

Ano je to OT a porušení pravidel. 14 dní ban. Fab
Argonaut
Příspěvky: 916
Registrován: 16.05.2014 15:25
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Argonaut »

tak střílet Danu bez stabilizace podpěrnými nohami jsem ještě neviděl. Prý snad UA armáda.

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... adni-chybu
Samotář
Příspěvky: 358
Registrován: 07.07.2016 10:58
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Samotář »

Zaujalo mě toto:

Ukrajinský generální štáb hlásí, že za poslední tři týdny až 70 ruských vojáků, včetně mnoha Kadyrovových Čečenců, bylo zabito při hlídkování v okupovaném městě Melitopol a okolních oblastech. Vojáci byli zastřeleni nebo pobodáni buňkami ukrajinského odboje během nočních hlídek.
https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 2832681994

Slušný, víc než tři vojáci za noc.
Argonaut
Příspěvky: 916
Registrován: 16.05.2014 15:25
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Argonaut »

jenže to taky bude znamenat dříve či později stanné právo.
pylorus
Příspěvky: 303
Registrován: 31.10.2016 20:22
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od pylorus »

Argonaut píše: 14.04.2022 20:07 tak střílet Danu bez stabilizace podpěrnými nohami jsem ještě neviděl. Prý snad UA armáda.
Noha vysunuta byla … je tam vidět.
Pro srovnání prezentační video excalibur army - střelba zhruba od 2:20
Střílí taky kolmo na osu… viz odkaz

https://youtu.be/FKRkRczgmMg
‐------------‐----------------------------------------------------------------
I'm the light, that shall lead you to darkness... 8-)
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Ulfhednar »

Podle Pentagonu pluje Moskva vlastními silami do Sevastopolu.

https://www.msn.com/en-us/news/world/ba ... ar-AAWda30
Óðinn á yðr alla
Candide
Příspěvky: 127
Registrován: 13.12.2011 13:10

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Candide »

Tak Moskva se skutecne odebrala na chuj - jak uvadi Ria, potopila se pri vleceni do pristavu.

https://t.me/rian_ru/158794

Edit: doplnen link.

Edit2: nemuzu nikde najit info o osudu posadky. Zda skutecne plati, ze posadka byla kompletne evakuuovana nebo je situace blize ohlasenym takrka 90 % ztratam.
PeFi
Příspěvky: 2714
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od PeFi »

Tak teď fakt nevím, jestli věřit pentagonu nebo rusům :lol:
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od Ulfhednar »

Potvrzeno i ruským MO. Takže to bude maskirovka. Budou tvrdit, že se potopila a pak se objeví na Kyjevské přehradě :D Nebo na Temži vedle Belfastu.
Naposledy upravil(a) Ulfhednar dne 14.04.2022 22:16, celkem upraveno 1 x.
Óðinn á yðr alla
Odpovědět