Presne toto sa mi prehanalo hlavou par dni dozadu. Byvame v panelaku a tu ak nam odpoja kurenie, elektrinu tak sme v prdely, teda skor moje 3 baby, lebo su zmrzliny a nosia mikinu aj cez leto.
Aby som sa povedzme pripravil na takuto situaciu, v Novembri 2020 som sa rozhodol kupit starsi dom s planom prerobit ho o par rokov na byvanie. Vzhladom na to, co sa deje vo svete, myslim to ako vsetko zdrazelo, sa mi sen o prerobeni rozplynul. Ale ako sa hovori, slak to traf.
Tak som si povedal, ze to bude sluzit ako vikendova chalupa, resp. prazdninova, resp. miesto kam sa s rodinou odoberieme, keby sa v buducnosti nieco pokazilo. Opravil som si co sa dalo, mam zasobu dreva pre dokurovanie kachlami, atd atd.
Len mam velky problem co s kurenim. Je tam stacionarny, plynovy kotol, ktory zerie aj plyn od susedov a ja nechem teraz naliat tisice do novej kotolne, ktora by slapala na pelety napr, kedze sa tam cez tyzden nezdrzujeme.
Nechcem to nechat cez zimu v stave, ze vypustim vodu z vykurovacej sustavy a budem dufat, ze mraz mi sposobi len minimalne skody na murive a vybaveni interieru.
Co by ste mi poradili? Pocitam s tym, ze k uplnemu odstrihnutiu od plynu dojde aj na SVK a rad by som sa na tuto bezplynovu situaciu pripravil.
A mozno pojdu energie tak hore, ze sa toho jednoducho budem musiet vzdat a predat to.