Ukrajina x Russko 2022-2026

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Russáci jsou:

Svině
5
6%
Zloději a vrazi
3
4%
Obojí
69
90%

Celkem hlasů: 77
sigurd
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Rusko 2022/2023

Příspěvek od sigurd »

Vážení, je mi z Vás na grc. Vďaka vášňam v politických témach, a následným jednostranným represiam, normalizácii s netoleranciou k "triezvejšiemu" pohľadu na vec, tu došlo k úplnému znehodnoteniu pôvodného zamerania tohto fóra. Boli vybanovaní, alebo sa po deklarovaní moci a definovaní "stranníckej línie" znechutene dobrovoľne "stiahli" ľudia, ktorí roky toto fórum držali odborne na úrovni. Nechali sme sa zbytočne rozoštvať, a pritom pre Rusov a Ukrajincov sme ľudia druhej triedy, a pre Nemcov ľudia tretej triedy- toto je moja osobná skúsenosť.
Bude nejaké "poučenie z krízoveho vývoja", a zrušia sa politické diskusie, alebo sa to tu ponechá novopečeným "odborníkom" na skoro všetko (typu Hagen ;) )?
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

Bohužel musím souhlasit. Nejvíce je mi líto dlouholetých užitečných přispěvovatelů, kteří dojeli na politické téma.

Jeden z Putinových záměrů je rozeštvat a rozdělit západní země. Pak se mu budou snadněji zpracovávat. Mnohem snadněji, než semknutý blok, sice s názorovými rozdíly, diskutující, ale jednotně spolupracující.

A ti, kteří skočili na špek jeho dezinformacím, propadli hysterii, panice, nenávisti vůči všemu kolem a odmítají jakoukoliv diskuzi, tuto jeho snahu v podstatě podporují.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Toto fórum má 28 vláken, a desítky podvláken.
Není problém, aby staří zkušení pardálové do nich přispívali svými zážitky a poznatky, a toto vlákno o válce UA a RF ignorovali ;) .
Já si toto fórum čtu už řadu let, ale stopadesátýšestý zpúsob jak rozdělat oheň mě už fakt nenapadá.
Klidně se o tom dalším způsobu podělte. Rád si ho přečtu.
Bohužel nebýt těchto "atraktivních" vláken, tak toto fórum usne.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

Technická témata jsou už téměř vyčerpána.

Nyní to bohužel vypadá, že by mohlo i dojít na využívání zde kumulovaných znalostí. Proto politické téma je aktuálně tolik důležité.
Několik set km východně už bohužel rozpad zažívají na vlastní kůži. My tady věříme, že by to až k nám nemuselo tolik dojít, proto někteří posílají podporu, aby zpomalili nebo zastavili postup z východu.

Jako už po mnohokráte v dějinách stojíme ve střední Evropě ( V4 ) v kleštích zešílevšího západu a barbarské brutality z východu.
A musíme to nějak vykličkovat a přežít. Což se i přes značné ztráty už několikrát v minulosti také povedlo.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Vidím to právě stejně. Je pro mě (pro nás) důležité, aby se Ukrajina ubránila (záměrně nepíši zvítězila), a rusko oslabilo a přešli ho choutky na další výpady.
Aby se Ukrajina ubránila je zásadně důležité, aby byla západem podporována.
A aby byla podporována je důležité, aby ta podpora byla veřejností schvalována.
Proto je důležité nepřestávat lidi přesvědčovat že Ukrajina je v právu, a tu pomoc si zaslouží a potřebuje.
Pro někoho jsem tím otravný, což i chápu, ale není pro mě důležité někomu se tady zalíbit.
Důležitější je pro mě ho přesvědčit.
A nepodceňuji množství lidí co to tu zde čte.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Hagen píše: 23.08.2022 14:11 Toto fórum má 28 vláken, a desítky podvláken.
Není problém, aby staří zkušení pardálové do nich přispívali svými zážitky a poznatky, a toto vlákno o válce UA a RF ignorovali ;) .
Já si toto fórum čtu už řadu let, ale stopadesátýšestý zpúsob jak rozdělat oheň mě už fakt nenapadá.
Klidně se o tom dalším způsobu podělte. Rád si ho přečtu.
Bohužel nebýt těchto "atraktivních" vláken, tak toto fórum usne.
OT: Já jsem nedávno ten 156. objevil. Pokud najdu příslušné video, přidám jej do správného vlákna.
d-s

Příspěvek od d-s »

vrb píše: 23.08.2022 13:28 Ale to rozhodně neznamená, že bychom se to snažili jakkoliv obhajovat.
Ako kto, u niektorych to uz je obhajovanie.
Ale hlavne niektori tu nabadaju k tomu aby sme Ukrajinu nepodporovali a podla nich ak ju podporujeme tak sme vojnovi stvaci. Tvrdia ze obrana je nespravna a braniacemu sa nema pomahat.
A to je ten najnebezpecnejsi a najnespravnejsi nazor.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

d-s:
V některých případech to, co píšeš tvrdí i český stát a tento svůj názor vymáhá násilím.
Proto radím maximální obezřetnost v případě jakékoliv podpory některé ze stran. Ať už slovní nebo materiální.
V případě výměny vládnoucí garnitury se najednou může změnit i pohled na to co je dobré a co ne.

( Legionáři, ww2 piloti, a další by mohli vyprávět... )

Já se do toho nehodlám nijak aktivně míchat.
Pouze žasnu, co je všechno dneska možné a snažím se připravit na nastávající problémy.

Podle mě spousta lidí je tady vybanovaných nedorozuměním a ne kvůli jejich zlému úmyslu. To je to co mě mrzí.
Neznám nikoho, kdo by chtěl být vyloženě zlý, ale často dochází k nedorozuměním a když se to začne řešit silou, tak je to špatné.
d-s

Příspěvek od d-s »

Tak tie AGM-88 HARM vraj Ukrajinci stielaju z Mig-29... integracia musela byt zaujimava robota
pylorus

Příspěvek od pylorus »

Vaše MIG29 na to byly upgradované, nebyly?
‐------------‐----------------------------------------------------------------
I'm the light, that shall lead you to darkness... 8-)
d-s

Příspěvek od d-s »

SK MIGy maju NATO kompatibilnu avioniku.
Pochybujem ze by vedeli pouziva HARMy. Ked pre nic ine tak podla toho kto ich prerabal... Rusi, BAE Systems, myslim Rockwell Collins. Raytheon nebol spominany.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

vrb píše: 23.08.2022 16:14 d-s:
V některých případech to, co píšeš tvrdí i český stát a tento svůj názor vymáhá násilím.
Proto radím maximální obezřetnost v případě jakékoliv podpory některé ze stran. Ať už slovní nebo materiální.
V případě výměny vládnoucí garnitury se najednou může změnit i pohled na to co je dobré a co ne.

( Legionáři, ww2 piloti, a další by mohli vyprávět... )

Já se do toho nehodlám nijak aktivně míchat.
Pouze žasnu, co je všechno dneska možné a snažím se připravit na nastávající problémy.
Je to Vrbe tvůj názor, a respektuji ho. V případě přežití je tento názor dokonce z pohledu jednotlivce i rozumný.
Mít doma ruskou, Americkou, Čínskou, a pro jistotu i bílou vlajku, a podle pohybu "fronty" jí vyvěšovat.
Pokud to ale udělají všichni, pak už by to byl problém.
Člověk by měl mít svůj názor, a vědět na jaké straně stojí i za cenu že se dostane do maléru.
K těm legionářům, pilotům RAF,... se stát zachoval hnusně, ale věřím tomu, že i kdyby věděli co je potká, zachovali by se stejně. Byli by legionáři, piloti,... protože to považovali za správné, a bylo to správné.
Liqid

Příspěvek od Liqid »

Patrol

Příspěvek od Patrol »

Deník N míval ještě před rokem mnohem lepší úroveň, když jsem na něj chodil pravidelně. Tenhle článek je jen nicneříkající Fialová agitka. Stejný žvásty, jako slýchám na ČRoPlus. Jen sebechvála bez realistického pohledu.
Má to stejnou ideu, jakou razil Bureš za Covidu " Hlavně nevystrašit lidi, chválit se a i neúspěchy vydávat za úspěchy."
Netrpělivé titulky, kdeže je ta ofenziva na Cherson, tak mohou být zanedlouho vystřídány opěvováním trpělivosti, s níž si Ukrajinci počkali, až ruská morálka i obranyschopnost bude rozleptaná, a pak udeřili.
Další stesky autora, které mi jdou proti srsti jsou třeba tyto:
Část voličů vládní koalice také může nelibě vnímat lobbistické tlaky na vládu, ať už jde o případ střeleckého spolku, který se fakticky stal poradní skupinou ministra spravedlnosti Pavla Blažka, nebo když se poslanci oponující manželství pro všechny rozhodnou překroutit vědecké studie, aby měli svůj záměr „posvěcený“ vědci.
Takže Liqide díky za sdílení článku, pro mně další důvod nejít znovu do předplatného.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Docela mě udivilo, že ta Darja Duginová, která zahynula při výbuchu auta, které následně začalo hořet (tudíž uhořela v autě) byla na pohřbu v odkryté rakvi. Měla nepoškozený obličej, měla vlasy, měla obočí,... jako šípková růženka.
Buďto jsou ruští patologové kouzelníci, nebo nám rus opětovně lže, a bylo to vše jinak.
maciz

Příspěvek od maciz »

Nemusel to být přímo její obličej, ale maska. Z fotky to nemusí být poznat a rusové jsou odborníci na Potěmkinovi vesnice. Nebo otrávili její dvojnici aby měli hezkou tvářičku do rakve, v Rusku bych se ani takové zvrácenosti vůbec nedivil.
Naposledy upravil(a) maciz dne 25.08.2022 11:47, celkem upraveno 1 x.
Matěj

Příspěvek od Matěj »

Fotky jsem neviděl, ani mě to nezajímá. Ale před tak 20 lety jsem sledoval nějaký tehdy populární seriál US produkce o funebrácké rodině (nevzpomenu si teď na název), kde se úpravě zesnulých věnovali a věříl bych tomu, že není problém vyrobit "do rakve" prakticky nový obličej. Nehledal bych konspirace tam, kde být nemusí.
vrb
VIP

Příspěvek od vrb »

Tak moje obavy, z možných rizik, co jsem tu popisoval 3 týdny zpátky už jsou oficiální strategickou doktrínou Ruska.
Ne, že bych z toho měl radost.
Jen doufám, že tady naše strana taky čte potenciální řešení.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

Máme čas, počkáme si. Rusko ve vývoji války na Ukrajině sází na zimu a energetickou krizi.
Ruský prezident Vladimir Putin zjevně sází na to, že chladná zima a s ní spojená energetická krize v Evropě by mu mohly poskytnout výhodu, píše agentura Reuters s odkazem na dva zdroje blízké Kremlu. Podle nich by Evropa mohla přesvědčit Ukrajinu k příměří za podmínek Moskvy.
„Pro Evropany to bude těžká zima. Můžeme se dočkat protestů a nepokojů. Někteří evropští lídři si dvakrát rozmyslí, zda budou pokračovat v podpoře Ukrajiny, a budou přemýšlet o tom, že nastal čas na dohodu.“
Podle druhého zdroje Moskva již věří, že evropská jednota se rozpadá. Očekává se, že tento proces se s ohledem na zimní stav nouze urychlí.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Pokud by se přijal krizový režim. Tak se automaticky vyřadí energetické komodity z burzy a bude po problému.
Pár vyvolených na burze si přestane mastit kapsy a elektřina se vrátí na podobné ceny jako před krizí.
Protože není důvod, proč by měla být o tolik dražší, když výrobní náklady jsou téměř totožné.

To samé s plynem. Za kolik se nakupuje z ruska a na terminálech LNG a za kolik se prodává firmám a koncákům?

Když vláda a evropa bude chtít, tak tomu masivnímu zdražování může udělat přítrž.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Nevěřím, že pomoc Ukrajině ustane, a už vůbec ne tomu, že by se nějaká vláda snažila přimět Ukrajinu k příměří.
A i kdyby se nějaký takový politik našel, Ukrajina ho neposlechne.
Většina pomoci jde z USA, a tam nějaký nedostatek plynu neřeší.
Demonstrace a nepokoje v Evropě nejspíš budou (stejně jako to bylo při Covidu), ale nic to nezmění na podpoře Ukrajiny.
Putinova strategie ohledně "speciální operace" selhala už na jejím počátku.
A zde je tedy umění ruských patologů ohledně Duginové:
Podle videí a fotek z nehody měla být na škvarek.
Přílohy
12.jpg
Odpovědět