A tam mi ten človíček vyjevil proroctví: "Fabe, tenhle rok, nejpozději příští, to všechno praskne!" Psal se rok 2012...
Samozřejmě, že nic neprasklo. Vlády nepadly, finanční trhy se nezhroutily, svět nezachvátil hladomor. Ba ani podělaná kometa nespadla na New York. Pouze ten človíček právě přicházel o rodinu, protože nutil ženu používat pračku na lidský pohon.
V té době jsem s prepperstvím začínal. Ano, shromažďoval jsem si životní potřeby násobené 5 až 10-ti. Ano, vybudoval jsem si zbrojnici vybavenou lépe, než u leckterého ACR útvaru. Ano, zbudoval jsem si záložní lokality A, B, C, D, E, F. Ano, měl jsem nejméně pět únikových scénářů. Ano, dělal jsem si seznamy nezbytností. Ano, řešil jsem BOB, COB, RST, MAB. A ano, rodina se na mě dívala minimálně s podivem. A ano, utratil jsem za to opravdu bláznivě velkou hromadu peněz. Ale zdaleka jsem ještě nedosahoval úrovně bláznivosti některých přátel z komunity Rozpadlíků.
Ovšem já měl dostatek rozumu, abych časem prozřel a zjistil jistou pošetilost mého počínání. Člověk může být rozumně připraven. Může (a měl by) mít dobře vybavenou nemovitost vším potřebným. Ale nesmí z toho zmagořit a marnit život uprostřed lesa a čekat na pád civilizace, zatímco se mu hroutí rodina a osobní život.
Takhle daleko jsem to naštěstí já osobně nedotáhl

Takže kdo má zájem pokračovat s legendou české preppers scény, má možnost