Ukrajina x Russko 2022-2026

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Russáci jsou:

Svině
5
6%
Zloději a vrazi
3
4%
Obojí
69
90%

Celkem hlasů: 77
Rafael
Pohlaví: muž

Re: Ukrajina x Russko 2022/2023

Příspěvek od Rafael »

Jo, ta zpráva o tom raketovém útoku a o 2tis. mrtvých na základně mi taky přišla a přijde hodně podivná...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Butch

Příspěvek od Butch »

Z mojeho pohledu,

1) pokud se odehrál, i když asi ne 2tis mrtvých, tak je Rusko víc v prdeli, než si kdokoliv uměl představit.

2) pokud se neodehrál, tak je to divadlo za účelem zakryt nějaký manévr.

A přijde mi, ze se mu nevenovalo moc pozornosti, Resp. je to tak zásadní věc, ze by toho byl plný internet a podle me, jediné kde to zaznělo je kucharovo prohlášení.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Prigožin byl viděn prý tady (hotel Green City, Minsk)
je to vysoká budova...aby nevypadl z okna...
Přílohy
52038585.jpg
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
mhi

Příspěvek od mhi »

Ono celkove je to hodne zajimave, otazky ktere si kladu:

- bylo to ze strany Prigozina (ci i nekoho dalsiho?) dlouze pripravovane, nebo ad hoc akce, ze Putin neodhadl jeho unahlenou reakci na zatlaceni do kouta? Podle videi Prigozina bych spis rekl, ze mu bouchly nervy a vyuzil prilezitosti, ale tezko rict, neumim takhle dobre cist lidi.

- deal mezi Putinem a Prigozinem. Tohle mne zajima uplne nejvic, jestli Prigozin zjistil ze se prepocital a RF armada ho u Moskvy anihiluje (ci se stane neco podobneho), nebo dostal nabidku s "lepsi budoucnosti" (budu fabulovat, treba ze nahradi ve vhodny okamzik Putina).

- velka otazka je co bude ted s Wagnerovci, hypoteza pozreni RF armadou se mi nepozdava, je tam zjevne osobni nesnasenlivost. Prirovnal bych to ... no nevim, treba kdyby Fiala rekl ze se spojuje s ANO a ze volici se maji podridit jeho vuli :-). Akorat volici muzou tak hazet vajicka nebo dlazebni kostky, kdezto Wagnerovci zjevne umi sestrelit i letadlo nebo udelat diru do tanku.

Ackoliv to je ode mne hodne antisocialni, doufal jsem v to, ze se budou chvili mydlit a pak "vyhraje" Putin. Moc to nezazniva, ale valka pod vedenim Prigozina by byla asi pro nas a UA mnohem horsi.
Trace

Příspěvek od Trace »

klid. Prigozin ma znacne drzavy v Africe, takze kdyby tu pro nej byla horka puda, zmizi tam.
F-35 je neviditelne letadlo a proto ho cinske, ruske a iranske radary nemohou videt. Kdo tvrdi opak, je dezolat.
Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek od Sarkafarka.Loupeznik »

Trace píše: 26.06.2023 7:27
sroub píše: 25.06.2023 22:32 Doufejme že se budou řezat dlouho a tvrdě
Obavam se ze tyhle projevy (obycejnych lidi i politiku) k ukonceni nasili nevedou. Spis to kazdeho jednotliveho rusa presvedcuje o vasnive nenavisti ze zapadu a utvrzuje je to v jejich nazorech a postojich, protoze presne tohle vypichne jejich propaganda...
K ukončení násilí nepovede ani "taktní mlčení", už vůbec ne podrbání za ouškem. Až se vyspíš pod svým kamenem a vylezeš do reálného světa, možná zjistíš že kremelská propaganda již desítky let nemá problém lhát o čemkoli a komukoli. Nepotřebuje žádné výroky českých politiků, ani diskutérů na tomto foru, aby rozjela válečnou mašinerii spojenou s likvidací populace Ukrajiny či jiných států.
Serža
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Serža »

Co tahle teorie?
Přílohy
IMG_20230626_202005_483.jpg
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Ano i to se nabízí, jako důvod. Nicméně si kladu otázku proč by si u toho zničili pár vrtulniků a letadel?
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Nevysvětloval to už náhodou Pirožek?
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Teoreticky je možné samozřejmě vše. ;)
Nicméně celý ten cirkus kvůli takovému plánu je krajně nepravděpodobný.
Za prvé to napadlo každého hned, takže jako tajný manévr by to nevyšlo.
Za druhé by to šlo udělat mnohem jednodušeji, a bez toho divadélka.
Za třetí si Ukrajinci hlídají tu hranici s Běloruskem už dávno, a ani jako hrozba to nemá žádný zbláštní efekt.
Za čtvrté by si putin kvůli takovému plánu, který jde udělat mnoha způsoby jinak a lépe nenechal nasazovat psí hlavu, a dělat ze sebe pitomce.
Těch důvodů proč je takový plán krajně nepravděpodobný je spousta.
Na druhou stranu se ale může stát, že když už se Prigožinovi nevyvedl svůj původní plán, může se samozřejmě improvizovat, a když už tam Wágnerovci jsou, tak je k útoku na Kyjev využít.
Ale i jako improvizované řešení si myslím, že to je hodně nepravděpodobné.
Grunt

Příspěvek od Grunt »

Hmm, tak nakonec stejně Wagnerovce rozpustí. Kdo chce, může se vrátit za rodinami, kdo musí tak do Běloruska a zbytek má podepsat kontrakt s Ministerstvem obrany. Asi jsem fakt rád, že nejsem Rus. Popravdě, když by odešli do Běloruska a přidali se na stranu partyzánů a dezertérů, asi bych se ani nedivil. To jsou lži, kecy a plané sliby.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Útok na Kiev je blbost, nicméně s tím určitě počítají.
1. logistika, která má problémy už teď
2. otevření další frotny by přineslo akorát problémy, stěží rusko drží frontu tam kde je.
3. nepovedlo se to ani když UA nebyla připravena. Teď je obrana okolo Běloruských hranic vybudována a připravena. Těch 25 tis vojáků nemá šanci.
Ibex
VIP

Příspěvek od Ibex »

někde jsem četl, že při ústupu wagnerovci obsadili nějaký sklad s taktickými jadernými zbraněmi - třeba by to mohli použít...
Jeste se nestalo, aby to nejak nedopadlo..
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Naštěstí ho neobsadili. Ale nebyli moc daleko od něj ;)
Butch

Příspěvek od Butch »

Serža píše: 26.06.2023 20:21 Co tahle teorie?
Presne toto jsem jsem zmínil par příspěvku zpět. Domnívám se ze místo této estrady mohli přesun vojáků schovat za konvoj s jadernými zbraněmi co rozmistuji v Bělorusku.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

V dnešní době přesun takového množství vojáků aniž by si toho nikdo nevšiml není možné.
A obzvlášť když jde o Wágnerovce. Ti by to nenápadně nezvládli ani schovaní pod hromadou hnoje.
A pokud se přesune takové množství vojáků (a obzvlášť Wágnerovců) do Běloruska, a tudíž poblíž Kyjeva, tak i prodavačku z Tesca napadne možný útok na Kyjev.
Ta komedie rozhodně neměla za účel dostat Wágnerovce nenápadně do Běloruska.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Vážně myslíte, že když obsadím nějakou základu s atomovkou, tak tam prostě zmáčknu červené tlačítko a hotovo?
Jsem si na 100% jistý, že potřebné kódy k odpálení se na té základně vůbec nevyskytují a byli by dodány až těstně před odpálením.
cipis

Příspěvek od cipis »

O to přece vůbec nejde, o odpálení toho, co tam je.
Ale rozebrat se to dá ...
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Ani by mě nepřekvapilo, že už by tam k rozebrání nic nebylo :lol: .
Když vidím v jakém je stavu konvenční armáda, která se přeci jen "používá", tak bych se nedivil, že jaderné zbraně, o jejímž použití se v podstatě neuvažuje, jsou v rusku v daleko horším stavu.
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Tak ona (jestli mám správné info) i atomovka se musí nějakým způsobem udržovat.
Tam dochází k nějaké časové degradaci toho materiálu a jednou (tuším) za 10 let je to potřeba rozebrat a něco s tím udělat, aby to zase mohlo v případě potřeby spolehlivě bouchnout.

Stačí se jen podívat na poměr výdajů na armádu USA vs RU a na počet přiznaných jaderných zbraní. Taky ještě započítat, že v RU je určité procento armádních peněz rozkradeno, jejich šlendrijánství a lenost.
Z toho tak nějak vychází, že je velice nepravděpodobné, že by s tím rozpočtem a přístupem mělo rusko tolik funkčních jaderných zbraní kolik prezentuje.

Ohledně vágnerovci a atomovka. Většinou platí, že když někdo něco dělá, tak to dělá kvůli nějakému prospěchu, nebo cíli. K čemu by prosím měla být rozebraná atomovka vágnerovcům?
Odpovědět