Covidové ZOMBIE se valí!

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
drigon
VIP

Re: Covidové ZOMBIE se valí!

Příspěvek od drigon »

Poté, co byl zlikvidován průnik Fialových na území Spřátelených území provedli Kocouři na místě odkud Fialoví odsunuli jednotku určenou k přepadu průnik na území Fialových. Přes "čáru" pronikla nejprve rychlá průzkumná komanda s drony, čtyřkolkami a motocykly, za nimi hlavní síly útoku. Během úvodní fáze celého průniku došlo jen k menším střetům majícím na svědomí jen tři zraněné. K čemuž je nutné připočítat jeden motocykl jehož řidič udělal z předního kola o pařez osmičku.
Útočné síly po cca sedmi kilometrech zahnuly vpravo, pokračovaly rovnoběžně s hranicí k hlavní silnici. Přitom Křižáci ze Studní provedli druhý útok přes čáru, přičemž se na hlavní silnici spojili s Kocoury. Ihned byla provedena obranná opatření, průzkumné drony jistily boky a pokud byl zaznamenáno nepřátelské vozidlo se na něj na vhodném místě připravili motorkáři a čtyřkolkáři s pancéřovkami. A nebo na něj navedli bojové drony. V jednu chvíli vznikla napjatá situace když se jednotka Fialových dostala za linii Kocourů. Ti se však nenechali překvapit, silným oboustranným bočním úderem průnik přetnuli a pak následovalo "vaření v kotli". Tím byla provedena klasická kocouří taktika dělení a absorpce nepřátelských sil.
...

Tou dobou odstartovala masařice s dvojicí bojových dronů v závěsu do oblasti odkud létala bojová rogala Fialových.
Masařice se dokázala díky svému rozpoznávacímu a sledovacímu systému vyhnout nepřátelským dronům, kterým se vyhýbala ladnými oblouky . Cestou minula i svoji kolegyni. Jednu z dalších průzkumných masařic, jejíž operátor na boční obrazovce uviděl zelený rámeček. Zaměřil kameru s vysokým rozlišením udaným směrem a uviděl masařici s oběma bojovými drony vzadu po stranách. Identifikace QRs kódu "svítila" zeleně, dále si trojice dronů nevšímal a věnoval se svému úkolu.
Operátor masařice viděl na kameře stromořadí. Za ním zarostlé pole, načež masařice provedla prudké manévry jelikož její čidla zaznamenala dvojici rogal s několika drony. Masařice následně když byl "vzduch čistý" vystoupala do výšky a její kamera s vysokým rozlišením udělala panoramatický snímek. Na snímku byla vidět stodola z jejíž vrat vedla cesta na louku kde po cca půl kilometru končila. Asi 150 metrů od stodoly stála zděná bouda s plochou střechou obezděná ze tří stran atikou. Strana bez atiky byla otočená akorát k cestě na louce. Tou dobou se ozvala signalizace baterie ukazující že zásoba energie klesla na 65%. Operátor masařice zmáčkl tlačítko které vyslalo masařici kódovou zprávu pro návrat. Masařice s doprovodem se vydala zpět, přičemž po deseti minutách letu zachytila létající objekt, z něhož se vyklubalo rogalo. Letělo divně, nahnuté na bok s roztrženým křídlem.

Velitel, stojící vedle operátora masařice s doprovodem se pousmál a operátorovi řekl:"víš, co máš dělat."

Operátor:"jasně". A po zarámečkování" rogala zmáčkl tlačítko "Attack".
Koukej tak, aby jsi viděl.
Rafael
Pohlaví: muž

Příspěvek od Rafael »

Balgazette:
Chtěl bych se na něco zeptat. Na toho Lovce. Není on zbytečně démonizovaný?
Já jen tak namátkou narazil v Knihovně na tom našem archive.org, archive.com apod. narazil na pár celkem zajimavých věci.
Třeba toto bylo publikováno na tehdejším provládním a pro většinu lidí tehdy dezinformačním webu. Zde je odkaz na:
"....Skupina lovců predátorů má na svém profilu na sociální síti X desítky videí, na nichž jsou muži ze všech koutů Evropy, kteří se nechali vylákat na schůzky a následně byli zbiti a zostuzeni. Několik videí je i z České republiky....."
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-sam ... .seznam.cz
Anebo nebyli ti tzv. Lovci zodpovědni i za likvidaci tohoto chráněného zmrda?
Vrah, který oběti usekl hlavu, v Německu utekl z kina během nemocniční vycházky
Svému spolubydlícímu zasadil přes sto ran nožem a usekl mu hlavu. Místo ve vězení ale skončil Mohamed Seid v lékařské péči, když německé úřady shledaly, že trpí schizofrenií. A pak...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... y-40483638
*
Já nevím, jen mě to tak napadlo. Jen taková slovní asocice. Protože je mi divné, nechápu, proč ušetřil tehdy všechny ty naše mladé a i toho psa. A navíc je varoval před tou velkou bouřkou! Proč je všechny nezabil?

Proto se Vás náčelniku na toho Lovce, alias Ováda ptám.

Je to skutečně on před kterým jsme byli všichni varování?
Nebo je za tím něco jiného než jste nám prezentoval?
Co za tím vězí?

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Prostorová čidla s kamerou s vysokým rozlišením na přední části dronu "masařice" zaměřila rogalo. Na jehož termosnímku vynikal horký motor. Autonomní řídící program masařice vybral tepelně naváděný sebevražedný dronek na druhém doprovodném dronu, kterému předal koordináty cíle. Útočný dron rogalo zaměřil a odpálil dronek který míříce na motor rogala zasáhl jeho vrtuli. Tu zničil, výbuch za zády pilota s pozorovatelem značně vylekal avšak nedošlo k požáru. Rogalo se prudce naklonilo, jeho pilot měl co dělat aby to vybral a nakonec se mu podařilo s dvojitým odskokem přistát na poli. Přitom během dobržďování vletěl do remízku s mladými stromky a křovím, kde se zastavil. Pilot s pozorovatelem ocekávající další útok stroj opustili a skryli se asi padesát metrů od něj pod vyvráceným pařezem. Prohlédli se a zjistili že až na pár oděrek a modřin jsou v pořádku.
Masařice už během nouzového přistání rogala zachytila svými čidly trojici létajících strojů. Její kamera s vysokým rozlišením nezjistila žádné QRs kódy na těchto strojích a její systém tvarové detekce létajících strojů jí potvrdil že jde o nepřátelské drony. V jejím systému, přepnutém do módu "Attack" se objevily tři červené rámečky. Její systém na základě údajů z jejích čidel vidíce malou termo stopu se rozhodl použít dálkově naváděné dronky. Značkovač masařice ozářil první dron, masařice vyslala signál útočnému dronu a ten vypustil dronek sledující označené místo. Aktivace nálože brokovou částí napřed dron fialových sundala z oblohy (nálož na dronku byla z jedné strany kumulativní a z druhé strany měla broky). Toto nečekané zničení dronu zpusobilo u operátorů fialových poprask a začali prohledávat oblohu. Jeden z nich si na obrazovce všiml trojice dronů a toho největšího se pokusil zničit taranem. Avšak masařice provedla prudký úhybný manévr a útočící dron ji v bezpečné vzdálenosti minul.

Dole na zemi sledovali vzdušný boj pilot s pozorovatelem ze sestřeleného rogala. Viděli sestřelení prvního dronu a to, jak se masařice dokázala vyhnout taranu jdoucímu zprava zezadu. To vzbudilo jejich zájem a pilot to okomentoval slovy: "ten chlap je vážně dobrej". Nevěděl však že jde o práci automatického protikolizního uhýbacího systému.

Boj na obloze pokračoval dál. Masařice zaměřila druhý dron a útočný dron vyslal dronek naváděný značkovačem masařice. Avšak třetí dron fialových se pokusil taranovat masařici. Tato se mu prudkým úhybným manévrem vyhnula, což však mělo za následek ztrátu kontaktu značkovače s cílem a minutí dronku.

Pilot na zemi: hele, ten velkej dron se zase vyhnul taranu.

Pozorovatel: malej vystřelil na náš dron, ale netrefil.

Pozorovatel: aha, už trefil.

To masařice zaměřila dron který se jí pokusil taranovat a v okamžiku kdy nabíral výšku aby znovu zaútočil na něj navedla dronek. Přitom její čidla zaznamenala třetí dron fialových útočící na druhý útočný dron našich. Její protikolizní systém druhý útočný dron vyvedla z kolizního kurzu a po zaměření značkovačem na něj navedla dronek. Ten třetí dron fialových zničil.

Pilot s pozorovatelem sledovali vzdušný souboj ze země.

To snad není normální. Jak se ten jejich velkej dron a i ten malej dokázaly vyhnout našim a sestřelit je

Jo, minuli jen jednou. Když se ten velkej musel vyhýbat našemu dronu. To se ten malej netrefil.

Víš co mne napadlo?

Co?

Že ty malé drony asi řídí ten velkej.

A nevíš, jak by operátor mohl řídit tři drony najednou?

To nevím.

Tak přemýšlej a nemel nesmysly.

Pilot s pozorovatelem sledovali odlet masařice s oběma útočnými drony ve formaci ve tvaru písmene V.

Ti operátoři jsou vážně sehraní, pomysleli si a vydali se na cestu ke svým. Zatímco se masařice i s oběma útočnými doprovodnými drony vrátila do tábora Kocourů. Zde technici započali ihned stahovat a analyzovat data.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Jednoho večera, při posezení u Palírníka se pán s kloboukem zeptal Martina jaký má názor na jednu postarší událost z RU války. A to na výpad Ukrajinců na ruské území u Sudži v létě roku 24.

Martin se zamyslel a povídá: když jsem o tom slyšel poprvé jsem si říkal že nejspíš půjde o ruskou past. Kdy rusové, majíce obavy z elitních sil svého protivníka vyzbrojených západními zbraněmi a technikou na ně nachystali past. Protože tyto útvary by jim byly schopny za určitých okolností zatopit na ně nachystali past. A to takovou, že by je záměrně vytvořeným slabým místem ve své obraně nalákali na své území. A tam, pokud se útočící síly dostanou dost daleko mají možnost je koncentrovaným úderem z boku odříznout od zásobování a pak je po zakotlování postupně zničit. Tato má obává se nakonec ukázala jako neopodstatněná, jednalo se totiž o odlehčující úder mající za úkol odlehčit tlak kterému byly vystaveny jednotky jejich spolubojovníků na jiných úsecích fronty.
Zároveň došlo k jistému vyvolání paniky na ruském území a určitým politickým otřesům tam.

Stará Maruna: to, co se dělo s fialovými ze začátku vypadalo že nevíte co děláte. Ale nakonec se ukázalo že je všechno jinak.

Martin: to víte. Když nás začali zlobit svými výpady na naše území a na území našich spojenců jsme si řekli že s tím musíme něco udělat. Tady jsem si vzpomněl na svoji obavu z ruské pasti a řekl jsem si, že bychom ji mohli na fialové nastrojit my. Věděli jsme, že jejich elitní jednotky by nám mohly při koncentrovaném úderu zpusobit značné problémy, proto jsme přemýšleli jak se jich zbavit. Či jak je zaměstnat tak, aby pro nás přestaly být akutním nebezpečím. A zároveň jsme věděli že rádi dělají výpady k nám. Proto jsem sestavil plán, kdy jsme nechali na hranici záměrně zeslabené místo v naší obraně. A naše protisíly jsme umístili tak, aby byly schopny zasáhnout a zároveň byly mimo dosah jejich pozorovacích prostředků. Hlavně dronů, které se ukázaly být hybnou silou a evolucí tohoto konfliktu.
Elitní síly fialových viděly slabé místo na hranici a zaútočily. Jakmile byly dost daleko došlo k aktivaci našich sil, do té doby zamaskovaných které je odřízly a postupem času zlikvidovaly. Zde musím vyzdvihnout perfektní práci naší občanské hlídky která hlídala infrastrukturu a vzhledem ke znalostem vlastního území dokázala do značné míry otupit činnost jejich sabotážních komand.
Poté, co byly tyto síly "zamčené" v kotli jsme provedli protiúder na jejich území kde byla obrana oslabená o tyto síly a část jsme ho obsadil. Tak jsme jejich "chamtivost" využili hned dvakrát .

Stará Maruna: a proč jim říkáte fialoví? Vždyť oni fialoví vůbec nejsou.

Martin :D to máte pravdu, že nemají fialovou kůži. Ale jejich vlajka má spodní polovinu fialovou. Tak jsme si je pro zjednodušení takto pojmenovali.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Debata pokračovala dál, až se rozhovor opět stočil na onu událost ze srpna roku 24.

Jenže nakonec musely Ukrajinské síly u Sudži obsazené území opustit, pokračoval pán s kloboukem. A přitom utrpěly značné ztráty a ve finále došlo ke zničení plynové čerpací stanice tam umístěné.

Martin: měli málo záloh, které by mohli použít na posílení jednotek do akce zapojených. Ale je nutné uznat, že jejich dronwall prokázal svoji účinnost. Rušení nepřátelských dronů spolu s masivním nasazením vlastních prostě nemělo chybu. To se jim povedlo. Avšak dál už to byla otázka počtů a hrubé síly.
I když svůj efekt to taky mělo... .
Martin větu nedořekl, neboť se do řeči vložila Stará Maruna.

Jo, efekt to mělo. Ten, že došlo k omezení dodávky plynu do střední Evropy. A přijde mi na tom zajímavé to, že v podstatě krátce předtím omezíli Němci dodávku plynu k nám a Ukrajinci ropy Slovákům a Maďarům. Nějaká zvláštní shoda náhod, nemyslíte?

Martin horečně přemýšlel co na to říct. Něco mu říkalo že musí velmi důsledně vážit každé své slovo. A tak na tuto kombinovanou otázku zareagoval protiotázkou: a proč si myslíte že nešlo o shodu náhod?

Stará Maruna: protože pro ty úplně nahoře jsme tenkrát byli ten pověstný pomeranč, který po odšťavňění vyhodí. Kdy oni si to udělají po svém a na obyčejné lidi neberou ohled. Kdy se ti šmejdi vždycky domluví tak, aby na tom vydělali. Za málo dostali hodně. Jako tenkrát pardubická explosie, která poté, co se zvýšila poptávka po výbušnině místo odpovídajícího navýšení výroby jen zvedla ceny. A pak si pochvalovali jak vydělávají. Přitom bych spíš čekala navýšení výroby, když všichni tenkrát mleli o nebezpečí.

Martin: navýšení výroby bych čekal též. Jenže ve státě kde vyřídit stavební povolení trvá x let to nebude jen tak. Tak když viděli že "to bude nadlouho" zvedli cenu aby se vyrovnala nabídka s poptávkou.

Stará Maruna: a to víte jistě?

Martin: to je můj odhad založený na základě tehdejšího fungování společnosti, kde byl prvořadý úřední šiml místo nutnosti výroby jako to bylo několik desítek let předtím.

Stará Maruna: odhad, odhad,...

V tu chvíli si Martina k sobě zavolal pan Balzagette, který se zájmem sledoval jeho diskusi se Starou Marunou.

"Víte, oni někteří lidé považují vše co se neprokáže jako křišťálově čisté za podraz. Je to dáno jak jejich osobní zkušeností, tak i zkušeností jejích předků. Kteří poznali jak dovedou "ti nahoře" ze dne na den změnit své rozhodnutí. Kdy to co včera platilo je dnes úplně jinak. Kdy se lidem snaží domluvit "to si dejte, bude to levné", aby je nakonec stáhli z kůže. Lidé s takovýmto "výcvikem" jsou poměrně dost negativističtí, leckdy podezřívaví a hledají "kdo by je kde mohl zase oškubat". A vyhledávají i souvislosti mezi různými událostmi. I když tady má paní pravdu v tom, že těch náhod tam bylo docela dost. Uvidíme, třeba se jednou ukáže jak to bylo doopravdy ".
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Rozhovor u stolu kde seděla Stará Maruna a pán s kloboukem spolu s několika dalšími lidmi pokračoval.

...jo, to byla ta černá labuť o které všichni mluvili. Jak poklesl přítok plynu do střední Evropy došlo vlivem jeho nedostatku ke zvýšení jeho ceny.

To je fakt, Germáni nám sice nějaký dodali, ale samozřejmě pořádně "osolený". Několikrát předražený.

To víte, když jim to fungovalo s elektřinou, kterou jsme jim "dodali" za pár šupů a oni nám ji za několikanásobek a my to platili se jim nedivím, že to samé udělali i s plynem. Obvzláště když jim ti naši lokajové lezli do zadku.

A taky to použili jako určitý způsob nátlaku ve stylu: "my vám dodáme plyn a vy si s ním vezmete"doktory a inženýry."

A taky jsme byli nejzelenější, podotkl pán s kloboukem. Po různých regulacích, kdy naši lokajové bruselské regulace ještě přitvrdili aby ukázali jací jsou pašáci způsobil tento druhý cenový šok další kolo deindustrializace. Kdy to mnoho firem podrobených tuhým a drahým regulacím a přepáleným cenám vzdalo. Zkrachovaly, nebo odešly jinam. Lidé přišli o práci a posléze začali přicházet o majetek. Což mělo mimo jiné za následek jejich radikalizaci.

Jó, poprvé to zvládli. Podruhé? Kde byla ta evropská jednota a sounáležitost?

Martin, který to slyšel si vzpomněl na situaci u dráhy "kdy nebylo co vozit". Nebylo se co divit, když poklesla výroba, klesla i přeprava. Projevilo se to všude. Poklesem výroby, přepravy a i emisí. Což "zelení" brali jako svůj veliký úspěch. Zaplacený však mnoha osobními i firemními katastrofami. Jelikož značnou část finančních rezerv lidí a části firem vysála první plynová krize s následnou inflací a drahotou. Kde zatímco jinde reálný příjem stoupl u nás klesl. To vše se sečetlo a výsledek byl takový jaký byl.

Stará Maruna: na to dojela moje ségra. Měli barák na hypotéku, oba přišli o práci a tři roky před doplacenim hypotéky o barák přišli.

Pán s kloboukem: to víte. Slibovali nám nový svět kde nikdo nebude nic mít a všichni budou šťastní. Avšak lidem neřekli že jim poté co rozkradli a nechali zkrachovat podniky a služby zaútočí na poslední cenné ve státě. A to na majetky obyčejných lidí. Které tak dostanou do pozice nevolníků. Kteří budou na "panském" dělat - na pány. Ale šťastní zrovna moc nebudou...

Rozhovor pokračoval dál.

Pan Balzagette se usmival a podotkl: to víte, historická zkušenost mnoha zdejších lidí. Kteří podvědomě ví, že v minulosti bylo víc takovýchto cyklů kdy zatímco "ti v cizině nahoře" bohatli to obyčejný člověk všechno platil. I s pozlaceným kyrysem a feldkušem, přestože byla ve státní kase jen myšina.

A Martin si vzpomněl na Císaře a pekaře. Kde byla tato scéna naprosto nadčasová.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Během střetu s fialovými se začala mezi jednotkami Kocourů objevovat jedna staronová inovace. A to samopaly s granátomety pod hlavněmi. Tyto byly využívány nejen k vystřelování granátů na nepřátele, ale též k boji proti dronům. Kdosi si vzpomněl, že za RU války začaly být k boji proti dronům používány s určitým úspěchem brokovnice. A to proto, protože roj broků má podstatně větší šanci zasáhnout dron než jednotlivá střela. Což Kocouři & spol dělali též.
Avšak někoho napadlo, že z granátometu pod hlavní lze též vystřelovat brokové, či časované šrapnelové náboje. A od myšlenky byl jen krůček k realizaci nápadu. Byly zkoušeny jak "megabrokové" náboje, tak i začaly být prováděny pokusy s náboji s distančním zapalovačem a nakonec i s náboji samonaváděcími.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Z volné diskuze po jedné přednášce. Dotaz na přítomné doktory od p. Turka:

- "Chtěl bych se zeptat na váš názor na negrofilii. Jak vzniká a jak moc je nebezpečná. Já osobně si myslím, že je to velmi nebezpečná věc a měla by se všemi prostředky potírat".

- "Asi jste měl na mysli nekrofilii, že. Nejsem přímo odborník v oboru deviací, ale pokusím se odpovědět.
Takže pokud vím tehdejší odborníci ji řádili podle stupně nebezpečnosti do asi deseti stupňů. A protože mi byl ten dotaz dopředu avizován, tak jsem navštívil naši knihovnu a připravil jsem si z ní takovou malou prezentaci.
Takže vám ji teď promítnu.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nekrofilie"

- "Doktore, Turek usnul. Snažíte se zbytečně!"

- "Já nespím", ozval se Turek.
"Jen jsem se zavřenými víky čekal co z toho doktora vyleze. Mimochodem, já jsem kdysi pracoval v pohřební službě, v kremátoriu a s podobnými úchyly mám své zkušenosti. A taky jsem jich i hodně zabil a i zpopelnil s jejich objektu zájmu. Ale nic mi tehdy nedokázali. Ale i tak jsem se podezření nezbavil nakonec jsem skončil jako kopáč hrobů.
Fyzická práce mi nevadila, jen to, že jsem většinou neměl do čeho kopnout. Církevní pohřby a pochovování do země nějak vyšly z mody. Hlavně z ekonomických důvodů si to málokteří pozůstáli nemohli dovolit.

A tak se rozmohl žeh, pohřby bez obřadu anebo dokonce někteří těsně před Martinskou katastrofou to dělali z ekonomických důvodů sami.
Třeba dědečka jsme pochovali pod tou jabloni, babičku pod tou vedle rostoucí třešní apod.
A našli se tehdy i podnikavci kteří s těmi pozůstalými, s těmi těly všelijak obchodovali...
Takže jistě pochopíte, že o o nekrofilii vím daleko víc než vy všichni tady dohromady. Já ve svém dotazu myslel negrofilii a věci s ní spojené".

- "Tak na tohle vám neodpovím, omlouvám se. To je otázka na někoho úplně jiného".

Z Kroniky Mlýna
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Střípky dní všedních i nevšedních.

V centrále pomocníků Severního kříže vypukl rozruch. Značně veliký, neboť se jim během dvou týdnů ztratilo šest transportních lodí které používali pro dovoz vyzbrojených pomocníků Severního kříže z Afriky do Evropy. Některé lodě zmizely beze stopy, po některých zbylo jen mastné kolo na hladině moře.

Rodiče Dany, která se rozhodla provdat za Oldu dostali propustku opravňující je ke vstupu ze Zakázané čtvrti do Mlýna. Ze začátku byli velmi nedůvěřiví, posléze se s rodinou Oldy skamarádili a zjistili že je spousta věci jinak než co jim u nich doma prezentují. Posléze došlo i na akci nazvanou VTR- velká televizní revoluce, kdy svého času spousta lidí v Zakázané čtvrti vyházela televize z oken. A na to, co následovalo.

Pan Balzagette dokončuje přípravu na další přednášku s názvem: Absolutní volební monarchie - konečné stadium EU?

U území Fialových nastalo další kolo konfliktu, kdy se družina Kocourů dostala do obklíčení a hrozila jí likvidace či zajetí. Výsledkem bylo další kolo Války dronů. Kdy se prý něco stalo okolo rogal. Výsledek není zatím znám.
Mezi velitelstvím Spřátelených území a fialových jel prý muž na motocyklu s koženou brašnou a speciálním pověřením majícím na motocyklu cedulku s velikou číslicí 0. Několikrát oběma směry. Vznikly kolem toho dohady... .

Po zásahu bleskem shořela střecha na staré neobývané hájence u lesa. Při dohašování nalezli hasiči na půdě ohořelou mrtvolu.

Prý byl zas nějaký rozruch v chemické laboratoři. Ale neví se nic bližšího.

Fenič se zapotil. Pozvali ho k porodu dítěte koncem pánevním napřed. Když se porod konečně podařil nastalo překvapení. Ukázalo se, že kluk má sestřičku, která si ještě chtěla ještě užít teplo maminčina bříška. A na svět se tak vydala až po půlnoci. Tudíž matka má dvojčata. Jedno narozené patnáctého a druhé šestnáctého srpna 2032. Tatínek u porodu asistoval až do konce, načež se navečer odebral k palírníkovi. Oslavit narození svých dětí.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Rodina Dany navštívila rodinu Oldy na Mlýně, přičemž se rozhovor stočil na VTR- velkou televizní revoluci, kdy před časem vyházeli lidé v Zakázané čtvrti televize z oken. V té době šlo o reakci na nekvalitní vysílání a stále se zvyšující poplatek "z televize" jak někteří koncesionářský poplatek nazývali. Lidé se tenkrát televizí zbavili s tím, že když televize nemají platit není co.

Jo, oni tenkrát ti lidé televize vyházeli, povídá Hany otec a zrušili placení poplatků z televize. Televizi tenkrát ubylo dost plátců a politici ji tenkrát nechtěli platit ze státního rozpočtu. A to proto, protože se ozvali lidé poukazující na to, že televize má být nestranná a pokud bude placená ze státního rozpočtu bude to jasný střet zájmů a voda na mlýn těch, kteří tvrdí že se jedná o hlásnou troubu režimu.

Oldy otec: myslím si, že spíš neměli peníze. Když je tam u vás málo koní tažných a mnoho chovných.

Dany máma: já bych spíš řekla: mnoho volů chovných zato koní tažných pomálu. Zvláště když jsou lidé kteří doopravdy pracují akorát tak vysmíváni a uráženi.

A jak to tedy vyřešili?

Dany otec: nakonec koncesionářský poplatek předělali na "daň z informací" a navázali to na obytnou jednotku. Takže to teď máme tak, že se to neplatí z přijímače, ale z nemovitosti. Z každého bytu či domu bez ohledu na počet přihlášených osob.

Oldy máma: takže my když máme dvougenerační dům s dvěma byty bychom to platili dvakrát?

Dany otec: přesně tak. Bytové družstvo s dvaceti byty to zaplatí dvacetkrát. Bez ohledu na obsazení bytu. A dají to lidem do nájmu.

Oldy máma: co vím, to tenkrát chtěli někteří sabotovat a odmítali platit i tak.

Dany otec: zkoušeli to. Bylo jich docela dost. Ale dopadlo to tak, že to stejně zaplatili. I s pokutou a exekuční přirážkou. Systém byl v tomhle rychlý a nekompromisní. Místo jedné hydry nakrmili hned dvě. Tu první nejen poplatkem, ale i pokutou. A tu druhou odměnou "za dobře provedenou exekuci".
Nehledě na to, že to některým nadělalo docela velké problémy i jinde.

Oldy otec: a kde?

Dany otec: záznam v registru dlužníků, problémy s hypotékami a dalším placením. Neboť ze zablokovaného účtu to nemohli zaplatit a už se to vezlo. Jedno s druhým a ve finále někteří skončili pod mostem. Kde je ti "správní" ještě ukázali ve zprávách jak dopadli. Pro výstrahu ostatním jak dopadnou když nebudou "cvakat ze své vlnky". Jako ty správné ovečky.

Dany máma: ještě jim řekni, jak to u nás část lidí udělala.

Dany otec: jelikož je naše "informační" televize placená z informační daně (kterou nelze zvyšovat donekonečna) a z příjmů z reklamy to začali řešit tak, že v době zpráv, diskusí "těch správných" a reklam přepínají na jiný program. Za to když dávají staré filmy, program pro děti, pamětníky, staré estrády a podobné skutečně dobré programy se dívají.

Oldy máma: a jaký to má vliv?

Dany otec: jde o to, že všichni musíme mít digitální televize a mobily s připojením na internet. S obousměrnou komunikací. Kdy oni vidí jakou má ten který pořad sledovanost. Tudíž zadavatelé reklam vidí kde je jaká sledovanost a podle toho se řídí. A jelikož i "informační" televize si na sebe musí vydělat to vede zpětnou vazbou k úpravě její tvorby.

Dany máma: poslední dobou je vidět, že tě žluči z nich stříká stále méně. A ti "žlučníci" kteří hlásali "moudra" v hlavním vysílacím čase jsou odsouváni do vedlejšího vysílacího času. Zatímco tvorba na kterou se dá dívat začíná převažovat.

Oldy otec: prostě jste si to odhlasovali ovladačem. Vyčůrané, ale funkční.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Nějak podobně jako s tou VTR to fungovalo za normalizačního socialismu s tiskem. Každý soudruh musel mít předplacen alespoň jeden stranický tisk. Nejraději Rudé právo. Málokdo ho četl a věřil tam těm bludům, ale to oblbovadlo bylo levné a mnohostranně využitelné. Třeba v době nedostatku toaletních potřeb, k balení svačiny, drobných dárků či k rozdělávání ohně.

S povinným placením poplatků za TV a rozhlas už to bylo horší. Tyto přístroje ztratily v době liberální demokracie pro poplatníky jakýkoliv užitek a nešlo je k ničemu smysluplnému využít. V době bolševických normalizátorů bylo s jejich pomocí aspoň možno poslouchat zahraniční rozhlas a v přihraničních oblastech i TV. Mimo německých a rakouských byly velmi oblíbené i polské a maďarské.

Rozloučím se mírnou satirou na prodej TV přijimačů ve Městě a jejich hromadění v krámech.
VTR.jpg
Z Kroniky Mlýna
DIY

Příspěvek od DIY »

Tak to bylo s tím stranickým tiskem. Kdysi dávno si maminka chválila Rudé právo. Kupovala ho jednou za týden (aby uklidnila domovní bonzáky) a říkala, že strana se nažrala že má největší noviny do kterých se vejde nejvíc šlupek od brambor (čištění kamen od sazí). A já jsem ji nezapřel v době mého prvního zaměstnání, když ve fabrice zjišťoval nějaký pověřený rudý blbeček, kdo z pracovníků odebírá jaký stranický tisk. Tak jsem napsal do jeho glejtu DIKOBRAZ. Za pár dnů si mě předvolala (ač nestraníka) podniková stranická buňka s tím, že si Dikobrazem z KSČ srandu dělat nebudu, jinak uvidím. Jsem se omluvil, že si potřebuji odskočit (asi si mysleli že jsem se strachy pos..l). Zaběhl jsem na šatnu a z plechové skříňky vyhrabal inkriminovaný časopis a ukázal soudruhům kde na poslední stránce úplně dole malými písmeny (asi jak v dnešní době na všech smlouvách) bylo napsáno: Vydavatelství UV KSČ. Ti blbečci čuměli jak trubky, ale stejně se to se mnou vezlo (díky mým dalším podobným legráckám až do 89´).
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Pan pak pokračoval:
"Byla to divná doba. Komunistického tisku a časopisů bylo všude dost, lidé byli dokonce nuceni si je předplácet a komu netrčelo z poštovní stránky Rudé právo byl podezírán všelijakými pouličními výbory za nepřítele socialismu a pokroku.

Ale periodika o které byl skutečný zájem a jejich vydávaní mohlo být velmi ziskové, o které byl zájem skutečný zájem scházely na úbytě a byly velmi žádaným podpultovým zbožím v trafikách PNS.

Celkem se ty babky v těch trafikách měly dobře. Nejen cigarety Sparty, zvlášť ty tvrdé, ale i časopisy pro mládež, děti, a různé pro kutily, modeláře apod. měly velmi omezené náklady a dostupnost...

ABC, VTM, Amatérské rádio, Rádiový konstuktér, Sdělovací technika, Hudba a zvuk, Melodie, Urob si sám a mnoho a mnoho dalších.
*
Naproti tomu dětem ve školách bylo vnucováno objednání časopisů z SSSR. Anebo byly nuceny, dostaly adresy na své rověstníky odtamtud a měly si s nimi dopisovat...

Konec historického okénka. O praktikách novodobé šlechty pod kuratelou KOZA v době před Martinskou katastrofou někdy příště. Nějak jsem se rozčílil, vyschlo mi v krku a jdu si vyčistit hlavu a útroby absintem za palírníkem.

Z Kroniky Mlýna
Rafael

Příspěvek od Rafael »

A proč to tak tehdy před Martinskou katastrofou fungovalo?
Proč ti lidé, většinou ti z nevýrobní sféry, dnes je můžeme přímo a bez obalu nazvat parazity a přiživníky tak až do roztrhánní těl hájili ten sebevražedný EU režim?"

- "Odpověď je velmi jednoduchá protože za vším hledej peníze a ekonomickou závislost.
Tehdy, za normalizace, pokud nějaký prorežimní novinář, umělec, funkcionář, vědec apod. začal zlobit, tak byl ze své KSČ komunity vyloučen a poslán do pracovního procesu. Jako dělník. Většinou pomocný a s pošramocenou pověstí a jinak už si o svém bývalém postu mohl jen nechat zdát.

Ale i tak je tehdejší režim musel nějak zaměstnat. Nezaměstnanost a bezdomovectví bylo tehdy trestně stíháno...

Sice přišli o svůj tzv. soc. kredit, ale jinak jim tím ti bolševici neublížili.
Neměli páky na to jak je úplně ekonomicky zrušit, udělat z nich bezdomovce, nechat je bydlet pod mosty a některé z nich dělat i zoufalé činy.

Všichni měli kde bydlet, buď si svépomoci sami postavili bydlení, nebo zvelebili, zdědili, něco po svých předcích a státní moc je za to nijak zvlášť nešikanovala, neudělovala jim na to žádné zvláštní daně a ani nevymýmyšlela žádné zvláštní restrikce vůči ním.
A o tom to bylo. Ti bývalí komunisti nakonec zjistili, že mezi normálními lidmi se jim žije daleko líp. Nemusejí se nijak přetvařovat a ani hájit režim který stejně nesnášeli.
A nakonec zjistili, že i v dělnických profesích se při šikovnosti daly vydělat celkem slušné peníze a že slovo dělník, nebo manuálně pracující nepatří mezi sprostá slova.

To nastalo až před Martinskou katastrofou.
Přišly velkolepé nabídky nejrůznějších půjček, hypotéky které se musely splácet skoro celý život a podobné ekonomické páky.
Tehdy si každý kdo na to naskočil, si kurewsky rozmyslel nějaké rebélie a jiný než oficiální názor.
To by byl jeho a jeho rodiny konec.
Exekutoři a tehdejší státní moc se tehdy s takovými skutečně nijak nepárála.
A těch lidí byla tehdy většina.
Takže se jim v jistém směru není co divit.

Ostatně i všelijaké dotace z tehdy všemocné EU fungovaly podobně. Napřed všemožnými způsoby ožebračit, zbavit soběstačnosti a pak si diktovat podmínky....

Z Kroniky Mlýna
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Ona byla a dodnes je většina lidí pragmatiky. Kteří do akce půjdou tehdy pokud uvidí že mají šanci na úspěch. Protože neúspěch je může vážně ohrozit. Řekl pan Balzagette.

A pan Metuzalém dodal: a nebo pokud budou vážně ohrožení. Kdy se vyčerpá jejich přizpůsobovací kapacita a oni už nebudou vidět jinou možnost. I když v tomto případě jsou mezi jednotlivými národy značné rozdíly. Třeba v takové Francii se lidé zvedli a vyšli do ulic jakmile viděli že by se jich mohlo nějaké opatření dotknout. Že by jim klesla životní úroveň, museli by víc dělat. Ti si prostě chtěli udržet své.
Kdežto u nás se lidé hromadně zvednou až když už nevidí jinou možnost. A nebo když jim někdo sáhne na děti. Tady si stačí vzpomenout na fámu o zabití studenta při demonstraci v roce 89, která zvedla ze židle i ty doposud nerozhodnuté. A na to, co následovalo za COVIDU když tenkrát měšťáci zaklekli chlapíka který si nenandal roušku zatímco jeho malého syna nechali běhat po ulici jen tak. Kdy ho mohlo přejet auto. Přitom stačilo chviličku počkat až chlapík dá kluka do auta. Potenciální ohrožení malého dítěte brala značná část společnosti jako větší průšvih než "hadr na úsměvu" a akt bezohledné obecní zvůle.

Pan Balzagette: ona tato jistá forma pragmatičnosti funguje i jinde. Jako třeba v Rusku, kde byla celá populace házena do jednoho pytle s podporovateli války, přitom se jistě našlo dost lidí kteří s tím nesouhlasili. Jenže ti, když viděli jak dopadli ti, kteří tam protestovali proti válce radši drželi jazyk za zuby a snažili se nevyčnívat.

Pan Metuzalém: to máte pravdu, oni tenkrát protestující pochytali a rovnou je odvedli na frontu. To byl sociální darwinismus nejhrubšího zrna, kdy si vyselektovali lidi kteří se odmítli ohnout před tehdejšími mocnymi. Kde když ostatní viděli jak oni dopadli se ohnuli a snažili se na sebe neupozorňovat. Věděli totiž že Bachnut volá. Na ty, jejichž hlavy vykukují z davu ohnutých.

Pan Balzagette: když se vrátíme do hluboké minulosti to u nás bylo podobné. V 18 a z velké části i v 19 století to bylo tak, že byli na vojnu odváděni lidé kteří se dali nachytat a pak ti, kteří se odmítali ohnout, případně byli tvořivě invenční. Jako třeba různí menší řemeslníci, sedláci a jim podobní. Kteří byli ve své profesi dobří, vzmáhali se a tím potenciálně ohrožovali stávající vesnické či městské kliky a klaky. Kdy jejich představitelé pelášili na zámek se vzkazem "on je rebel!!! Neposlouchá (nás). Má svoji hlavu. Na vojnu s ním! Ať ho srovnají!" A verbíři si pro nahlášeného došli. Odvedli ho, své mládí (leckdy celý život) strávil na vojně, což v té době znamenalo vysoké riziko smrti či zmrzačení a zároveň to znamenalo vyřazení z reprodukčního procesu. Takový člověk měl jen omezenou možnost zplodit dítě a poslat své geny dál. Množili se tak ti, kteří "šlapali brázdu", či "chodili na zámek". Ať doopravdy nebo "na oko". Kdy se schopnost přetvářky stala nutnou výbavou pro přežití těch, kteří "to viděli jinak". Byla to doba temna a stínů, z nichž některé trvají dodnes.

Pan Metuzalém: ano, to je podstata sociálního darwinismu. Kdy na daném území nejlépe prosperuje populace která se dovede podmínkám tam panujícím nejlépe přizpůsobit. A nebo se alespoň tak tváří.
S tím, že pokud se tato populace dostane na jiné území či se jim změní podmínky závisí pak na tom, jestli se dokáží novým podmínkám přizpůsobit (to hodně našich lidí umí), či jestli si dokáží podmínky přizpůsobit k obrazu svému. Obvzláště když původní populace zdegenerovala natolik že se nebrání a nově příchozí ještě vítá.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Pan Metuzalém.
Dnes jen velmi krátce a spíš jen pro pobavení protože nevím jak tu idiocii vzešlé z EU a rychle zavedené i nás před Martinskou katastrofou nazvat. V tom směru byli tehdy ti naši jejich přidisráči velmi rychlí.
Můj skromný názor tehdy na to byl takový, že už ti hajzli zas jen zkoušejí co lidé ještě zkousnou. Anebo jak je ještě více nasrat.
Vynalezeno v roce 2O24.jpg
Vynalezeno v roce 2O24.jpg (37.1 KiB) Zobrazeno 954 x
Vynalezeno roku 1875.jpg
A když už jsem ty nápojové láhve, to šimrání pod nosem, nakousnul, tak příště si povíme něco o plastových vratných láhvích a nápojových plechovkách.

Z Kroniky Mlýna
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Během střetu s Fialovými se dostala družina Kocourů do svízelné situace. Jejich průzkumný dron havaroval a oni se dostali do obklíčení a byli napadení i několika nepřátelskými drony. Velitel družiny požádal o pomoc, ale než se na místo dostavily vlastní drony se družině podařilo čtyři nepřátelské drony sestřelit pomocí podhlavňových granátometů za použití megabrokovych nábojů. Přitom jeden z dronů Fialových zranil dva Kocoury, načež přilétla jedna z "masařic", jak se přezdívalo dronové verzi awacsu doprovázená trojicí útočných dronů. Upravených tak, že tyto drony vysílající sebevražedné dronky byly vybaveny otočnou a výkyvnou zaměřovací hlavicí stejnou jako měla masařice.
Masařice díky svým přehledovým čidlům zaměřila drony Fialových nemající QRs kódy, útočné drony Kocourů "vidíce" zaměřené nepřátelské drony si je samy zaměřily a po zaměření vyslaly dronky sledující ozářené místo. Akce byla rychlá, AZS (automatický zaměřovací systém) fungoval bezchybně. Tři útočné drony se střídaly podle toho jak si přebíraly cíle zaměřené masařicí.
To nebylo vše, tou dobou se pro uvázlé Kocoury vydala trojice obrněných transportérů. Poslední z nich byl vybaven dronovou jednotkou mající k dispozici dvě sledovací masařice a celkem pět útočných dronů.
Po přiblížení na linii "F" vypustili dronaři z obrněného transportéru první masařici za doprovodu dvou útočných dronů. Tato trojice vystoupala do výšky a začala plnit svoji funkci vzdušné ochrany. Operátor masařice sedící v obrněnci měl krajinu jako na dlani. Na obrazovce byla vidět krajina, ve výřezu viděl trojicí vlastních obrněnců, načež se na boční obrazovce masařice objevily dva červené rámečky. Drony fialových, který tam umístěná jednotka vyslala napadnout obrněnce Kocourů. Jejich sestřelení bylo dílem okamžiku. To už operátor poslal masařici blíž k remízku za lesíkem chtějíce ho podrobně prozkoumat. Avšak masařice, jejíž signál byl při přiblížení zarušen se zvedla do výše a místo odkud rušení vycházelo označila na obrazovce červeným kosočtvercem..
Operátor místo zaměřil zaměřovacím paprskem, masařice předala koordináty cíle útočnému dronu systémem vycházejícím z kdysi používaného systému "Ronja", který byl ze své podstaty odolný vůči rádiovému rušení, útočný dron si převzal zaměření cíle a na místo poslal dvojici dronků. Prve se z remízku ozval menší výbuch a po něm vzápětí šupa která zatřásla zemí a do výše se vznesla dělová věž.
Během následujících dvou hodin než se podařilo družinu Kocourů vyprostit a odvézt došlo ještě k několika střetům mezi drony. Při nich došlo ke ztrátě jednoho útočného dronu který po vyčerpání zásoby šesti sebevražedných dronků vzal dron fialových útočící na onu družinu Kocourů "na sebe".

Systém autonomní vzdušné kontroly prokázal svoji účinnost. Došlo tak potvrzení toho, že na moderním bojišti mají šanci na úspěch jen vozidla vybavená vlastní dronovou ochranou účinnou vůči dronům nepřítele.

Možná si někdo vzpomněl na slova pana Balzagetteho, který jednou řekl: "Nástup dronů na bojiště byl podobnou revolucí ve válečné taktice a výzbroji jako bylo v minulém století uvedení bitevní lodě Dreadnought, zavedení jaderných zbraní a proudových letadel. Kdy platilo a dodnes platí, že se jim může postavit jen ten, kdo je sám má. A zároveň je nutné k jejich udržení ve svém vlastnictví nasměrovat část svého úsilí. Kdy pro jejich výrobu, provoz a údržbu potřebujete suroviny, energie a vzdělané lidi. Tyto si musíte zajistit a o jejich udržení bojovat s ostatními. Kdy zatímco byla první válka válkou zákopů, druhá válkou letadel a tanků je ta třetí válkou dronů. Válkou dronů, kde vyhraje ten, kdo dokáže své drony udržet v provozu déle a efektivněji než nepřítel. Kdo to nepochopí bude velmi rychle stát opodál až nakonec nebude stát vůbec. Buď zahyne, nebo bude poroben. Neboť vychovat člověka trvá dvacet i více let. Je nutné do něj investovat mnoho času, energie, peněz, snahy i mateřské lásky. Kterou můžete ve vteřině ztratit a zbyde jen žal, smutek a pláč. Zatímco postavit dron, stroj bez citů trvá podstatně kratší dobu a jeho ztráta nezpůsobí smutek a žal. Je nahraditelný. Na rozdíl od lidského života."
Rafael

Příspěvek od Rafael »

P. Metuzalém:
Byl to velmi "plodný rok". Ten 2024. Skoro až památný!

Vymysleli m.j. daň z textilu, vládní stratég, gumový lampasák Otakar Foltýn přišel po vzoru svého předchůdce R. Heydricha se sviněmi a nějakými zákopy, zákaz starých kotlů, digitalizace stavebních řízení, snaha o rozšíření TV a rádiových koncesionářských poplatků skoro na kohokoliv a cokoliv, zálohování PET láhví a nápojových plechovek, krach bývalé NHKG v Ostravě, urputná snahy o zavedení korespondenční volby, podivná valorizace důchodů, porušení veškerých předvolebních slibů, atentáty demokratů nebo jejich přiznivců na nepohodlné politiky, výpověď ze zaměstnání bez uvedení důvodu, nedostatek potřebných léků a přebytek všelijakých podivných vakcin, podivné mainstremové informace o rusko-ukrajinské válce a .....
O LGBT, zeleném fanatismu myslím, že nemá ani cenu se zmiňovat

No, nechám už toho. Třeba mě ještě někdo doplní.
Pane Balgazette?

Anebo přidá nějaká pozitiva. Třeba možná i nějaká byla, ale já si teď nějak na žádná nemůžu vzpomenout. Jsem přece jen už hodně starý kmet a některé věci mi mohly uniknout nebo jsem na ně zapomněl.

Z Kroniky Mlýna
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Taky se nedožil pozdních švestek řekl místo p. Balgazette Palírník:
Reklamy nejen na té propagandistické vládní, ale i na komerčních. Ve většině reklam se to jen hemžilo samými cizokrajinci. Chvílemi jsem si až myslel, že jsem se nějakým divným způsobem ocitl někde v Arabii nebo v Africe.
A to už i dost dlouho před tím výše zmíňovaným rokem 2024.
Ten nijak přelomový nebyl. Jen tak nějak pokračující...
*
A chtěl bych se jako lihovárník zeptat:
"Znáte přísloví, že ten se už švestek nedožije?"

Poprvé mě to napadlo, slyšel jsem to při sběru ranějších peckovin.
J.P.Belmondo;.
A pak v tom roce 2024 přibližně ve stejné době.
Alain Delon.

Vzpomeňme si na ně a uctěme jejich památku. A nejen jich. I všech jejich kolegů zesnulých i dřív.
Už těch starých francouzských herců rapidně ubývá. A jsou všelijak vláčení bahnem jako nepřátelé nových pořádků. A podobně jako i ještě pár žijících a všemožně islámským režimem ve své vlasti pro kterou toho tolik udělali a jak ji v celém světě proslavili, pronásledování a vláčení po soudech.

Stará Francie, ta kolébka všeho možného umění, vědy, gastronomie apod. už tehdy byla úplně porobená. Úplně v islámské a EU řiti.

VIP Francie.
*
Několik citátu A. Delona na konec:
„Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež, všechno je překroucené. Lidé se navzájem nerespektují a nedrží slovo. Záleží jen na penězích. Po celé dny se omílají jen nějaké zločiny. Vím, že tento svět opustím bez lítosti.“
Alain Delon už pár let před smrtí prohlašoval, že se mu na tomhle světě nelíbí a z toho, co se děje, je mu na zvracení. I proto uvažoval o eutanazii a v závěti uvedl, že chce být pohřben se svými psy.

...Delon ale sám za života požádal, aby byl pohřben na svém panství v Douchy v Loiret, kde již byl vykopán hrob u kaple na pozemku panství. Herec chtěl být pochován především nedaleko svých psů. „Budu pohřben jako všichni ostatní, ale hlavně ne jako lidé, které jste zmínila,“ trval na svém, když odpovídal moderátorce pořadu...

...Milovník psů Alain Delon:
Umřít chci se psem v náručí a být pohřben vedle mých čtyřnohých přátel...
..Delon se nikdy netajil tím, že dává svým čtyřnohým přátelům přednost před lidmi, a dokonce vyjádřil přání být pohřben vedle svých psů, kteří odpočívají na pozemku jeho domu ve francouzském Douchy...
Milovník psů Alain Delon:
Umřít chci se psem v náručí a být pohřben vedle mých čtyřnohých přátel.
Delon se nikdy netajil tím, že dává svým čtyřnohým přátelům přednost před lidmi, a dokonce vyjádřil přání být pohřben vedle svých psů, kteří odpočívají na pozemku jeho domu ve francouzském Douchy.

Slavný francouzský herec a filmová ikona uzavřela ve věku 88 let svou bohatou životní pouť. Alain Delon za sebou zanechal obrovský umělecký odkaz a hlubokou lásku ke psům, která provázela jeho život až do samého konce.

Jeden z nejosobnějších a nejdojemnějších aspektů závěti Alaina Delona se týká jeho touhy být pohřben společně se svými psy. Herec měl ke svým zvířatům vždy hluboké pouto a považoval je za nerozlučné společníky v životě. V jednom rozhovoru vyjádřil vroucné přání:
„Chci být pohřben se svými psy. Nic jiného nechci, jen být s nimi. Byli jediní, kteří mě bezpodmínečně milovali, kteří tu pro mě byli vždy a nežádali nic na oplátku.“
Na svých pozemcích ve Švýcarsku měl soukromý hřbitůvek, na kterém je uloženo k věčnému spánku na padesát jeho čtyřnohých přátel, každý psí hrobeček má náhrobní kámen se jménem.
Alain a psíci.jpg

Z Kroniky Mlýna a
a vzpomínka na francouzskou kinenografii.
Rafael

Příspěvek od Rafael »

Pan Balgazette se pak ujal slova:

Po roce 1983 když STB vydala zákaz a odebrání licence k veřejnému vystupování kapele Pražský výběr se to tehdy, až v tom roce 2024 nějak začalo řešit a uvažovat o potrestání tehdejších viníků.

Pokud dobře počítám, bylo to po až po čtyřiceti a jednom roku.
(Já osobně jsem tu kapelu nemusel, její hudba se mi nikterak nelíbila, teda až na pár výjimek, ale i tak jsem ji měl rád a její nahrávky jsem všemožně šířil. Protože jsem považoval cokoliv co se vládě a komunistům nelíbilo za dobré a přímo nutné k šíření a útokům proto ni).
*
Velmi dobře a dlouho jsou byli a jsou ti STBáci hájení.
Hodně dlouho. Až tak, že se znovu rozrostli a díky stykům jejich rodičů a všemožným všelijakým vazbám opět ovládli veřejný politický a ekonomický prostor.
Akorát se překábatili, vlezli do nejrůznějších nových politických stran s tehdy velmi úspěšným programem.
Privatizace, rozprodej národního majetku za hubičku soukromým subjektům nebo ještě lépe zahraničním korporacím. Oni nám určitě zajistí ten náš vysněný blahobyt který jim už léta zavidídíme. A pokud si na nějakou dobu utáhneme opásky, jejich životní úroveň rychle doženeme.
Jiná cesta není.

Ale pak se to nějak začalo korigovat.
My nemůžeme jít cestou některých států typu Švýcarska, Rakouska a podobných.
To nemůžeme. My musíme být pořád až po paty vlezlí do nějaké prdele až po paty. A taky musíme být velmi kreativní a být připraveni ty prdele rychle podle momentální potřeby střídat.
*
Ale teď zpět k těm kapelám, možná.

Asi se čekalo až budou ty jejich činy promlčeny, zapomenuty. Anebo počkat až zemřou aby nebylo v té kauze koho stíhat a budeme se tvářit, že se snažíme i po létech jisté kolapsy tehdejšího normalizačního režimu nějak korigovat.
Ostatně jsme založili několik platforem na odhalování tehdejších bolševických šmejdů a přísluhovačů.
A celkem nemálo a tvrdím si, že i velmi hodně a byli jsme v tom velmi úspěšní.
Třeba jsme odhalili jistého Nohavicu z Těšínska. Neskutečnou bolševickou kreaturu skrývající se za své rádoby lidové a oblíbené songy. A ani se to hovado, svině, tehdy neskrývalo za jistou ovlivněnost ruskou kulturou a jejími básníky a spisovateli typu Okudžava a jimi podobných. A dokonce přijal od ruského diktátora nějakou medaili za kulturu. A i po obrovském mediální tlaku se ji odmítl zříct a asi si ji i vážil.

Jinak se v té době na pražském hradě usídlil elitně vyškolený komunistický rozvědčík i se svou komunistickou manželkou z podobné líhně. Nějakou bývalou politručkou či co. A nejen tam. Ti pohrobci toho bývalého režimu tehdy ovládli skoro vše.
*
Celkem prdel bylo v té době jeho vyjádření, že v té době ještě neměl dost rozumu a přehledu aby si uvědomil co dělá.
Bylo mu v té době údajně přibližně 26 let.

Ale to mu nebránilo tomu aby se časem snažil o to aby měli volební právo i šestnáctiletí nezletilci.

Zoufalá doba produkuje nemorální zoufalce a kam vítr, tam plášť. Veškerá morálka jde u u takových lidí úplně stranou a neštítí a nebudou se nikdy štítit ničeho.
*
Jinak se omlouvám za možná nesouvislý výklad, ale palírník a absinthe jsou velké potfory. Ale zas na druhou stranu ten ďábelský nápoj rozvazuje jazyk a nějakým svým způsobem jitří emoce.

Z Kroniky Mlýna
Odpovědět